Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 24ος Ορειβατικός Μαραθώνιος του Ολύμπου


από τον Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του Δήμου Λιτοχώρου

Με την καλύτερη δυνατή οργάνωση του Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη του Δήμου Λιτοχώρου ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010, Ο 24ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου, με την αναμενόμενη πολυπληθή συμμετοχή και χωρίς κανένα απρόοπτο.

Εγγραφή μαθητών στις Επαγγελματικές σχολές (ΕΠΑΣ) του Νομού Χαλκιδικής

κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Ελληνική παιδεία σε χρεοκοπία;


Είναι παγκοίνως γνωστό ότι η λέξη «παιδεία» είναι παράγωγο του αρχαίου ρήματος «παιδεύω», δηλαδή διδάσκω, εκπαιδεύω. Η λέξη παιδεία αφορά τόσο στην νοητική και ψυχική καλλιέργεια ενός ανθρώπου, όσο και την κουλτούρα, την πνευματική καλλιέργεια, την διάπλαση της προσωπικότητας του και την ανάπτυξη του ήθους του. Καταλυτικής σημασία σ’ όλη αυτή την διαδικασία έχει η εκπαίδευση στις διάφορες βαθμίδες της! Και εδώ θα εστιάσω την προσοχή μου σήμερα.

Στην ελληνική παιδεία και ειδικότερα στα Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα τα οποία υπηρέτησα για περισσότερα από 4 χρόνια, από την θέση του διδάσκοντα με το Π.Δ. 407 (συμβασιούχου Λέκτορα) αλλά και σαν εκλεγμένος  Λέκτορας του Μάνατζμεντ με έμφαση στην Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Στη Θεσσαλονίκη ο Τίμιος Σταυρός


Στο ναό της γεννήσεως και Μεταμορφώσεως του Σωτήρως

Από σήμερα, στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον ιερό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος βρίσκεται ο Τίμιος σταυρός. Ο Τίμιος σταυρός έφτασε στη Θεσσαλονίκη δια θαλάσσης από τα Ιεροσόλυμα ενόψει της μεθαυριανής γιορτής της Ύψωσης του Τιμίου σταυρού (14 Σεπτεμβρίου).

Η υποδοχή του έγινε στο χώρο του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης (νέα παραλία) ενώ στη συνέχεια σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή μέσω των οδών Κοσμά Αιτωλού και Βασ. Όλγας. Όταν έφτασε στον Ιερό ναό ψάλθηκε επίσημη δοξολογία χοροστατούντο του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.

Χάνει έδαφος ο Παναγιώτης Ψωμιάδης


Με το παλιό του σλόγκαν, που προσάρμοσε στα σημερινά δεδομένα, «ο περιφερειάρχης της καρδιάς μας», ο Παναγιώτης Ψωμιάδης προσπαθεί να ανακτήσει την τρωθείσα δημοφιλία του, ενώ στο επιτελείο του για πρώτη φορά πάγωσαν τα χαμόγελα από τις υπεραισιόδοξες προβλέψεις για σίγουρη νίκη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πλέον επικρατούν μούδιασμα και εκνευρισμός, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η επικείμενη συνάντηση Ψωμιάδη-Σαμαρά κατά την παρουσία του τελευταίου στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την 75η ΔΕΘ.

Πιπερόπουλος: Δεν θα είμαι υποψήφιος!


Την απόφασή μου να ΜΗΝ είμαι υποψήφιος στις εκλογές για τον Δήμο Θεσσαλονίκης την ανακοίνωσα σήμερα το πρωί, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, 2010 στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στο ALTER καθότι εκεί είχα αναγγείλει το καλοκαίρι του 2009 την απόφασή μου να συμμετάσχω ως  «Ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2010!» Στη συνέχεια εκείνη την απόφαση την ανάρτησαν αμέτρητα blogs στα οποία αρθρογραφώ αλλά και άλλα που μετέδωσαν την είδηση.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, είχαμε τις εκλογές του Οκτώβρη 2009 που οδήγησαν την Νέα Δημοκρατία σε απίστευτου μεγέθους ήττα, είχαμε την επικράτηση του Σαμαρά στη ΝΔ και από το Μάιο έχουμε το απίστευτα επώδυνο…ΜΝΗΜΟΝΙΟ!