Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

“Ακάνθιος τέττιξ”: Θερινό φεστιβάλ ερασιτεχνικών θιάσων στην Ιερισσό


Δελτίο τύπου

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011 … Το φεγγάρι έχει ανέβει ψηλά. Ρίχνει το χλωμό φως του στην σκηνή. Το τρίτο κουδούνι χτύπησε… άγχος, τρακ, όλες οι αισθήσεις σε εγρήγορση  και… η αυλαία του πρώτου θερινού φεστιβάλ ερασιτεχνικών θιάσων στην Χαλκιδική ανοίγει…

Ήταν μια σκέψη… ένα όνειρο… που η «τρέλα» και ο ζήλος κάποιων το έκαναν πραγματικότητα. Οι δυσκολίες αρκετές, αλλά κάθε αρχή και δύσκολη.

Είμαστε στην σκηνή πλέον … χωρίς υποβολείο…  Η πρώτη πράξη ξεκίνησε με δυο πολύ όμορφες παραστάσεις. Το κοινό ανταποκρίνεται… συμμετέχει…

Κύπρος: Πολίτες διαμαρτύρονται έξω από το προεδρικό μέγαρο


Για τρίτη νύχτα Κύπριοι πολίτες έχουν συγκεντρωθεί έξω από το προεδρικό μέγαρο, πραγματοποιώντας ειρηνικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την πολύνεκρη έκρηξη στην βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας φοβούμενοι αντιδράσεις, αφού το γεγονός είναι πρωτόγνωρο για τα κυπριακά δεδομένα.

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες φορούν μαύρες φανέλες και κρατούν πλακάτ με τα εξής συνθήματα, "να πληρώσουν οι υπεύθυνοι, όχι συγκάλυψη, το δάκρυ θα γίνει ποτάμι και θα τους παρασύρει όλους".

Απόπειρα αυτοκτονίας 25χρονης λεχώνας στη Χαλκιδική


Μάχη για τη ζωή δίνει 25χρονη Αλβανίδα που έπεσε από το 2ο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Πολυγύρου Χαλκιδικής, τέσσερις μέρες αφότου γέννησε ένα υγειέστατο μωρό. Διακομίστηκε και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η γυναίκα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, λίγες ώρες πριν πάρει εξιτήριο, πάσχοντας από επιλόχιο κατάθλιψη. Οι γιατροί αμέσως τη διασωλήνωσαν, της έγινε αξονική τομογραφία και διακομίσθηκε στα χειρουργεία του νοσοκομείου μας σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. 

Κωνσταντίνος Σ. Μαργαρίτης: Πατριωτικές πολιτικές για το Κυπριακό


ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Η συνάντηση της Γενεύης ανάμεσα στον Πρόεδρο Χριστόφια και στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μούν, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην Κύπρο.    Εύλογες οι επισημάνσεις του Προέδρου της Κυπριακής Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου να απορριφθεί η προσπάθεια που καταβάλλεται διεθνώς, και από πλευράς των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και από την Τουρκία για να τεθεί η 1η Ιουλίου 2012 ως χρονοδιάγραμμα για εξεύρεση οποιασδήποτε λύσης του Κυπριακού, για ταυτόχρονη άσκηση πιέσεων πάνω στην Τουρκία για να συμμορφωθεί με τα περί Κύπρου ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Είναι ξεκάθαρη η στάση των ΄΄πατριωτικών΄΄ πολιτικών των αδελφών μας Κυπρίων, ότι δεν πρέπει να καθορισθεί νέα τριμερής συνάντηση, εάν δεν αναλάβει την υποχρέωση η τουρκική πλευρά να συζητήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το σύνολο των κεφαλαίων,

Απ’ τη Λευκωσία ως την Κορυτσά ... H καρδιά χτυπάει Ελληνικά

Φανταστικές εικόνες από την εξέδρα του ΑΠΟΕΛ στα στάδιο της Κορυτσάς


Δείτε περισσότερες εικόνες :

«Απαγορευμένη λέξη για εμάς η χρεοκοπία»


Ομιλία Σαμαρά στη Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός


Συνολική επίθεση  στην κυβέρνηση και προσωπικά  στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο  πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς  ο οποίος απέρριψε κάθε συζήτηση για  την επιλεκτική χρεοκοπία και τις εμπράγματες εγγυήσεις του ελληνικού χρέους.

Μιλώντας στην Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του απέρριψε επίσης «τα δημοψηφίσματα που προετοιμάζει η κυβέρνηση» λέγοντας ότι «το καλύτερο δημοψήφισμα είναι οι εκλογές και εμείς είμαστε έτοιμοι».

«Η λέξη χρεοκοπία απαγορεύεται στο λεξιλόγιό μας η εκφορά της και μόνο μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα και να λειτουργήσει σαν ευτοεκπληρούμενη προφητεία.

Θεσσαλονίκη: Διχασμένοι οι φορείς ακόμα και για τον εορτασμό του 2012


Του Βαγγέλη Πλάκα
plakasv@gmail.com

Λιγότεροι από έξι μήνες απομένουν για την είσοδο του 2012, έτους-ορόσημου για τη Θεσσαλονίκη, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της, και δυστυχώς οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση των εορταστικών και τιμητικών εκδηλώσεων της σημαντικής επετείου για την πόλη και τη Μακεδονία προχωρούν με βραδείς ρυθμούς. Η μεγάλη καθυστέρηση σε επίπεδο οργάνωσης και σχεδιασμού προκαλεί προβληματισμό για τον κίνδυνο να χαθεί η μοναδική ευκαιρία η Θεσσαλονίκη να αξιοποιήσει την επέτειο για τη διεθνή προβολή της για αναπτυξιακούς, οικονομικούς, πολιτιστικούς αλλά και εθνικούς λόγους. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη δεν είναι γνωστό το σχήμα το οποίο θα αναλάβει τη διοργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων.

Τον προβληματισμό επιτείνουν οι διαφωνίες αλλά και οι αποσπασματικές κινήσεις τοπικών φορέων που δεν έχουν καταφέρει να συντονιστούν υπό ένα ενιαίο κέντρο.

Έκαναν την Κύπρο τουρκική οι Αλβανοί!


Υποδέχθηκαν τους κύπριους ποδοσφαιριστές με τουρκική σημαία


Με μια τουρκική σημαία και ένα πανό που ανέφερε "η Κύπρος είναι τουρκική" υποδέχθηκαν τους Κύπριους οι αλβανοί οπαδοί της Σκεντερμπέου της ομάδας του ΑΠΟΕΛ στα Τίρανα στα πλαίσια ποδοσφαιρικής συνάντησης των δύο ομάδων στα πλαίσια των προκριματικών Τσάμπιονς Λιγκ..

Και ενώ οι κύπριοι ποδοσφαιριστές μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο φορώντας  μαύρα περιβραχιόνια ως ένδειξη πένθους για την τραγωδία της Δευτέρας στη ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης", δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας τα πανό και τις τουρκικές σημαίες να ανεμίζουν στις αλβανικές κερκίδες.

Η Κηδεία του Ήρωα πλοιάρχου Ανδρέα Ιωαννίδη (Video)

Ούτε καν μια συγγνώμη....


ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 11η ΙΟΥΛΙΟΥ


Την διαβεβαίωση ότι θα αποδοθούν ευθύνες, όποιους και αν αυτές βαραίνουν, για την έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί και το θάνατο 13 ανθρώπων, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, σε διάγγελμά του, απευθυνόμενος προς τον κυπριακό λαό. Ωστόσο, από το διάγγελμα του Προέδρου Χριστόφια απουσίαζε η απολογία για τα όσα τραγικά συνέβησαν την περασμένη Δευτέρα, τα οποία, όπως όλα δείχνουν, ήταν αποτελέσματα κυβερνητικών αποφάσεων και λανθασμένων χειρισμών.

Η διερευνητική επιτροπή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να ηγηθεί ο νομικός Πόλυς Πολυβίου της διερευνητικής επιτροπής για τα συμβάντα της 11ης Ιουλίου.