Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Τα νέα σενάρια που φέρνει το... καθαρό zastava

ΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ

Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Νέα δεδομένα εξετάζουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας των δύο νεαρών ατόμων μελών της Χρυσής Αυγής και του σοβαρού τραυματισμού ενός τρίτου έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο χτες το απόγευμα.

Η βαλλιστική εξέταση έδειξε στις 5 τα ξημερώματα ότι όλοι οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας, προέρχονται από  όπλο τύπου zastava και δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενη ένοπλη επίθεση. Το νέο αυτό στοιχείο ανατρέπει πολλά από τα δεδομένα καθώς τέτοιο όπλο θα μπορούσε να παραπέμπει στο οπλοστάσιο της Σέχτας Επαναστατών αλλά δείχνει περισσότερο νεοσυσταθείσα οργάνωση και ακόμη περισσότερο εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής, για την διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο (Video)


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο

Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα.

Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία.

Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της .

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

01/11/2013

Δήλωση του Νίκου Δένδια

Αθήνα 1 Νοεμβρίου 2013

Δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια σχετικά με το περιστατικό στο Νέο Ηράκλειο

Εκφράζω την οδύνη μου για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων.

Ο Νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία.

Ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για την δολοφονία

Η δική σας ανάμνηση πυξίδα και φάρος που σε καιρούς σκοτεινούς φωτίζει την Ελλάδα

Τον Γιώργο τον γνώρισα πριν ένα χρόνο - τέλη του '12 σε μία πεζοπορία - ξημέρωμα, λίγο πριν ο ήλιος ανατείλει. Κράτησα για πάντα μέσα στην καρδιά μου το χαμόγελο, το καθαρό βλέμμα, το καλό παιδί. Το πιο καλό παιδί της Χρυσής Αυγής.

Τον Μάνο τον είδα για πρώτη φορά απόψε.  Η πιο γενναία, γαλήνια και ήρεμη μορφή που συνάντησα ποτέ σ' αυτόν τον κόσμο. Η εικόνα του χάραξε βαθιά την ψυχή μου για πάντα. Ένας Έλληνας που στάθηκε γενναίος, γαλήνιος και ήρεμος απέναντι στον θάνατο.

Λίγος ο χρόνος που σταθήκαμε ο ένας στο πλευρό του άλλου, που ατενίσαμε τον ίδιο ορίζοντα, στον όμορφο αγώνα για μία ελεύθερη Ελλάδα.

Σε νεαρό κωφάλαλο που αγνοείται ανήκει η μοτοσικλέτα των εκτελεστών

Πέπλο μυστηρίου

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η μηχανή εκλάπη την Τετάρτη και φέρεται να ανήκει σε ένα νεαρό κωφάλαλο, ο οποίος όμως, εδώ και μερικές ημέρες δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την εκτέλεση δύο μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στο Ηράκλειο, το βράδυ της Παρασκευής.

Εκτός από τα ερωτήματα για τον τρόπο που οργανώθηκε και εκτελέστηκε η επιχείρηση θανάτου στο Νέο Ηράκλειο, ένα πραγματικό μυστήριο για τους αστυνομικούς είναι η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δύο εκτελεστές, για να απομακρυνθούν από το σημείο.

Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στη Λ. Ηρακλείου έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής


Στην Εντατική ο τραυματίας που διακομίστηκε στο «Γεννηματάς» – Τις έρευνες ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική που έχει στα χέρια της βίντεο – Ο εκτελεστής τους γάζωσε και όταν έπεσαν – «Καθαρό» το όπλο τύπου Zastava - Το μυστήριο με μοτοσικλέτα που βρέθηκε 2 χιλιόμετρα από τον τόπο της δολοφονίας

Βυθούλκας Διονύσης

Δύο νεκροί και ένας πολύ σοβαρά τραυματισμένος από πυροβολισμούς στη λεωφόρο Ηρακλείου έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Βορείων Προαστίων της Χρυσής Αυγής το βράδυ της Παρασκευής. Λίγα μέτρα μακρύτερα είναι τα γραφεία της Εφορίας και το Αστυνομικό Τμήμα.

Κλειστή παραμένει το Σάββατο το πρωί η λεωφόρος Ηρακλείου στο ύψος των γραφείων της Χρυσής Αυγής καθώς συνεχίζονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.