Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Νεκροί αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ

Άδικα έφυγαν από τη ζωή λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

Το δυστύχημα συνέβη στη μία και πέντε στη συμβολή των οδών Μεσογείων και Φειδιππίδου.

Η μηχανή κάτω υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε με σφοδρότητα στις προστατευτικές μπάρες, με αποτέλεσμα οι δύο αναβάτες να πεταχτούν στο αέρα και να χτυπήσουν στο απέναντι κράσπεδο.

Οι δύο άτυχοι αστυνομικοί είχαν τελειώσει τον βάρδιά τους και επέστρεφαν στη βάση τους προκειμένου να σχολάσουν.

Πηγή: NewsBomb

Βρέθηκε ο «Ναός του Ήλιου» των Μάγια [Video]

Ένα ναό των Μάγια, ηλικίας 1.600 ετών που ήταν αφιερωμένος στη «νύχτα» έφεραν στο φως οι αρχαιολόγοι σε δάσος της Γουατεμάλας κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.

Ο Ήλιος ήταν ένα βασικό στοιχείο στη λατρεία των Μάγια, εξήγησε ο επικεφαλής αρχαιολόγος Στέφεν Χάστον ο οποίος ανασκάπτει με την ομάδα του την περιοχή του Ελ Ζοτζ από το 2006.

«Η δύναμή του ήλιου αυξάνει με την ώρα και διεισδύει σε όλες τις γωνίες και τις σχισμές, αποτελώντας πρότυπο για την απόλυτη εξουσία της βασιλικής δυναστείας», δήλωσε ο Χάστον, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μπράουν του Ρόουντ Άιλαντ.

«Το κτίριο αυτό, είναι ένα από αυτά που γιορτάζει αυτή τη στενή σχέση μεταξύ του βασιλιά και των πιο ισχυρών και κυρίαρχων ουράνιων παρουσιών» συμπληρώνει ο καθηγητής.

Μπουτάρης: «Να μην έρθει η κυβέρνηση στα εγκαίνια της ΔΕΘ»

Την απόφασή του να ζητήσει από την κυβέρνηση της χώρας να μην έρθει στη Θεσσαλονίκη για να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Σύμφωνα με το thestival.gr, ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι είναι αντίθετος με τη λειτουργία της Έκθεσης ως χώρου πολιτικών εξαγγελιών και σημείωσε ότι «αυτό που συμβαίνει είναι να στρατοκρατείται η πόλη τρεις – τέσσερις ημέρες».

 Μάλιστα, σύμφωνα με το σάιτ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Θεατρική παράσταση: Οδυσσεβάχ

ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ
της Ξένιας Καλογεροπούλου

με πρωταγωνιστή τον Πάνο Βλάχο
μουσική Διονύσης Σαββόπουλος

σκηνοθεσία Κώστας Γάκης 

Σάββατο 4/8 στις 9:15 μ.μ. 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΗΤΗΣ

 Κυριακή 5/8 στις 9:15 μ.μ. 
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Το «Θέατρο του Βορρά» ανοίγει τα πανιά του και ο θρυλικός πια Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου κάνει για πρώτη φορά στην τριαντάχρονη ιστορία του το γύρο της Ελλάδας.

Χωρίς λόγια ...

Η γελοιογραφία είναι του Kalio

Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα Ουτόγια & Όσλο στη Χαλκιδική

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ & MARKETING
ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ
Ουτόγια & ΟΣΛΟ στη Χαλκιδική


Στις 22 Ιουλίου 2012 οργανώθηκε στη Χαλκιδική εκδήλωση μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την επίθεση στο Όσλο και στην κατασκήνωση στο νησί Ουτόγια.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής οργάνωσε εκδήλωση μνήμης των θυμάτων στο λιμάνι των Νέων Μουδανιών κατά τη διάρκεια της οποίας παιδιά και ενήλικες συμπαραστάθηκαν ανάβοντας ένα κερί για καθένα από τα θύματα της επίθεσης. Τα 77 κεριά που είχαν γραμμένο το όνομα κάθε θύματος, ρίχτηκαν στη θάλασσα και περισυλλέγησαν από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης των Νέων Μουδανιών.

"Πρώτοι σε σεξουαλικές επαφές οι Έλληνες" σύμφωνα με διεθνή έρευνα

Οι Έλληνες έρχονται πρώτοι στον κόσμο σε αριθμό σεξουαλικών επαφών με μέσο όρο 154 κατ΄ άτομο τον χρόνο, με τους Βραζιλιάνους (145 φορές), Ρώσους και Πολωνούς (143 φορές) να ακολουθούν και ουραγούς τους Ιάπωνες (48 φορές το χρόνο), σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε σε παγκόσμιο επίπεδο η εταιρεία προφυλακτικών Durex. Δικαιολογημένα η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ σχολιάζει ότι «ούτε η οικονομική κρίση δεν φαίνεται να πτοεί το ηθικό των Ελλήνων».

Σε αντίθεση με την κοινή λογική, που θέλει την οικονομική κρίση να έχει επηρεάσει αρνητικά την εθνική μας... λίμπιντο, έρχονται τα συμπεράσματα της έρευνας της Durex (που έλαβε χώρα σε 37 χώρες με την συμμετοχή 37.000 ατόμων) να ανατρέψει τα δεδομένα.