Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα Ουτόγια & Όσλο στη Χαλκιδική

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ & MARKETING
ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ
Ουτόγια & ΟΣΛΟ στη Χαλκιδική


Στις 22 Ιουλίου 2012 οργανώθηκε στη Χαλκιδική εκδήλωση μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την επίθεση στο Όσλο και στην κατασκήνωση στο νησί Ουτόγια.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής οργάνωσε εκδήλωση μνήμης των θυμάτων στο λιμάνι των Νέων Μουδανιών κατά τη διάρκεια της οποίας παιδιά και ενήλικες συμπαραστάθηκαν ανάβοντας ένα κερί για καθένα από τα θύματα της επίθεσης. Τα 77 κεριά που είχαν γραμμένο το όνομα κάθε θύματος, ρίχτηκαν στη θάλασσα και περισυλλέγησαν από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης των Νέων Μουδανιών.

Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής ορχήστρας της Νέας Τρίγλιας, οι παρευρισκόμενοι έγραψαν από ένα μήνυμα στο μεγάλο πανό με την καρδιά, το οποίο παραδόθηκε στην εκπρόσωπο της Νορβηγικής Πρεσβείας στην Αθήνα, κα Gunhild Guldseth. Ο επίτιμος Πρόξενος του Νορβηγικού Προξενείου Θεσσαλονίκης κος Ιωάννης Ακκάς, τίμησε επίσης με την παρουσία του την εκδήλωση.




Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κος Ιωάννης Γιώργος, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κος Γρηγόρης Τάσιος, ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κος Δαμιανός Ιορδανίδης και ο Πρόεδρος του Οργανισμού και Αθλητισμού Δήμου Νέας Προποντίδας κος Αναστάσιος Χατεδάκης εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τέτοιου είδους επιθέσεις, τόνισαν το φιλειρηνικό χαρακτήρα των Ελλήνων και τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των θυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: