Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Το Σουδάν έχει πιο πολλές πυραμίδες από την Αίγυπτο!

Το Σουδάν είναι η μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της Αφρικής, η χώρα της απέραντης ερήμου ανάμεσα στην Αίγυπτο και την Αιθιοπία και ένας από τους πιο «αδικημένους» προορισμούς του πλανήτη εξαιτίας των πολυτάραχων πολιτικών συγκρούσεων αλλά και του δύσβατου εδάφους…

Παρόλα αυτά η γη των «μαύρων Φαραώ» έχει την τύχη να παρουσιάζει φοβερές εναλλαγές τοπίων, με ερήμους, οάσεις, δάση και θάλασσες σε σχέση με τους γείτονές της, ενώ ναοί και νεκροπόλεις συνθέτουν την ιστορική και πολιτιστική «φυσιογνωμία» της χώρας.

Γεννητούρια στον Ωρίωνα

Η περιοχή του Ωρίωνα στην οποία γεννιούνται τα νέα άστρα που παρατηρούν οι επιστήμονες

Οι επιστήμονες βλέπουν την γέννηση και εξέλιξη νέων άστρων στο νεφέλωμα

Θοδωρής Λαΐνας

Με τη βοήθεια των διαστημικών τηλεσκοπίων Herschel και Spitzer Ισπανοί επιστήμονες εντόπισαν μια περιοχή στο νεφέλωμα του Ωρίωνα όπου γεννιούνται νέα άστρα. Το νεφέλωμα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1350 ετών φωτός από εμάς και η ανακάλυψη είναι σημαντική επειδή μπροστά στα μάτια των επιστημόνων εξελίσσεται η διαδικασία γέννησης και ανάπτυξης των άστρων.

Μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση η ανακάλυψη παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις επειδή ορισμένα από τα νεογέννητα άστρα στο νεφέλωμα ενηλικιώνονται με μεγάλη ταχύτητα, φαινόμενο που σπάνια έχουν οι επιστήμονες την ευκαιρία να παρατηρήσουν σε «πραγματικό» χρόνο.

Ο Αντώνης και η Άγκελα

- Αντώνη... η αγάπη είναι μέλισσα και άμα σε δαγκάσει, θα χρειαστεί πολύς καιρός, ο πόνος να περάσει.
- Άγκελα... η αγάπη είναι ποταμός και πιάσε μου το χέρι, ή θα πνιγούμε και οι δυο ή θα γενούμε ταίρι...

Οι άγνωστοι Ολυμπιακοί αγώνες του 1856


Γνωρίζετε ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες αναβίωσαν στον Πειραιά το 1856, λίγο μετά την επιδημία χολέρας και διαρκούσης της Αγγλογαλλικής Κατοχής; Όταν ο Πειραιάς είχε δεν είχε 6.000 ψυχές, όταν δήμαρχος ήταν ο Λουκάς Ράλλης, σαράντα ολόκληρα χρόνια πριν την πρώτη Ολυμπιάδα της Αθήνας;

Απίστευτη, αλλά αληθινή πληροφορία που προκύπτει από ένα ιστορικό έγγραφο ντοκουμέντο, τον κανονισμό των πέντε αγωνισμάτων που διεξήχθησαν τότε και που δημοσιεύθηκε σε έκδοση του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α. υπό τον τίτλο «Αγωνίσματα τίθενται πέντε - οι «άγνωστοι Ολυμπιακοί» του 1856».

Την έκδοση εκείνη επιμελήθηκε ο συγγραφέας Τάκης Κατσιμάρδος, με κεντρική αναφορά σε ένα χειρόγραφο έξι σελίδων και μιας συνοδευτικής, που απευθύνουν «Προς την Δημαρχίαν Πειραιώς» οι έξι εντολοδόχοι της, για την σύσταση «Κανονισμού περί αγώνων»!

Διατηρητέο μνημείο της φύσης το δάσος Μαύρης Πεύκης στο Πέραμα Έβρου

Την κήρυξη του δάσους Μαύρης Πεύκης στο Πέραμα Έβρου, ως διατηρητέου μνημείου της φύσης, ζήτησε με ομόφωνη απόφαση του το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης. Η απόφαση, εφόσον υλοποιηθεί, θα δημιουργήσει προσκόμματα στην ανάπτυξη στην περιοχή δραστηριοτήτων εξόρυξης χρυσού.

Το μέλος της Οικολογικής Εταιρίας Έβρου, Γιώργος Δεμερίδης, ο οποίος και εισηγήθηκε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι η κήρυξη του δάσους Μαύρης Πεύκης ως διατηρητέου μνημείου της... φύσης είναι σύμφωνη με τη δασική νομοθεσία, αλλά και τη δασολογική επιστήμη.

Όπως εξήγησε, το δάσος αυτό συνιστά σπάνιο φυτογεωγραφικό παράδοξο γιατί βρίσκεται σε υψόμετρο 100 με 200 μέτρα και σε απόσταση 2 με 3 χιλιομέτρων από τη θάλασσα.

Οι ψύλλοι του Τζουράσικ Παρκ

Απολιθώματα των ψύλλων του Τζουράσικ Παρκ που ήταν τεράστιοι και έπιναν το αίμα των δεινοσαύρων. credit: D.Huang Et Al. Nature

Ήταν γιγάντιοι και έπιναν το αίμα των δεινοσαύρων

Θοδωρής Λαΐνας

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανακάλυψη έκαναν επιστήμονες στις ΗΠΑ. Ήταν γνωστό ότι οι ψύλλοι είναι από τα πιο αρχαία είδη εντόμων και ζούσαν την εποχή των δεινοσαύρων. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ψύλλοι που συμβίωναν με τους δεινοσαύρους είχαν προσαρμοστεί στις ανάγκες της εποχής. Είχαν μέγεθος πολλαπλάσιο από εκείνο των σημερινών ψύλλων και είχαν αναπτύξει συγκεκριμένες στρατηγικές για να τρέφονται πίνοντας το αίμα μεγάλων ζώων που υπήρχαν εκείνη την εποχή στον πλανήτη μας.

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά κατά την προσέλευση του στη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ

Πέμπτη, 1η Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Ταυτόχρονα, πρέπει να προσθέσουμε αναπτυξιακή διάσταση στο πρόγραμμά μας, για να προωθήσουμε την ανάκαμψη και να προστατεύσουμε την κοινωνική συνοχή.

Ιωάννης Τσουκαλάς: Δεσμευτικούς στόχους για την ενεργειακή απόδοση εισηγείται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρυξέλλες, 1 Μαρτίου 2012

Δεσμευτικούς στόχους για την ενεργειακή απόδοση εισηγείται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

«Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης ένας από τους πιο αποτελεσματικούς, γρήγορους και οικονομικούς τρόπους για να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας» δηλώνει ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς

Η Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε το σχέδιο έκθεσης σχετικά με την ενεργειακή απόδοση και τάχθηκε υπέρ των δεσμευτικών στόχων εξοικονόμησης ενέργειας για τα Κράτη Μέλη ζητώντας παράλληλα ευέλικτα μέτρα για την επίτευξή τους.

Ένοχοι: για παράβαση καθήκοντος η δικαστής και για ηθική αυτουργία οι μοναχοί

Φωτό αρχείου από τις προηγούμενη δικάσιμο
ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ

Ψύχραιμη άκουσε την απόφαση της εξάμηνης φυλάκισης η Μαρία Ψάλτη ενώ …συμπαρέσυρε στην καταδίκη τους Εφραίμ και Αρσένιο

Ήταν μη αναμενόμενη στενάχωρη απόφαση είπαν στον «Χ» οι συνήγοροι υπεράσπισης που θα ασκήσουν αναίρεση

Εκδόθηκε χθες το απόγευμα  η απόφαση του 5μελούς Εφετείου Θράκης που αφορούσε την  διπλή κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και την ηθική αυτουργία σε αυτή των  μοναχών του καθηγούμενου της μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου.

Ομηρία με τραυματισμούς σε εργοστάσιο στην Κομοτηνή


Ένοπλος εισέβαλε σε εργοστάσιο πλαστικών, πυροβόλισε και τραυμάτισε δυο άτομα

Σε εξέλιξη είναι από τις 2 το μεσημέρι υπόθεση ομηρίας σε εργοστάσιο κατασκευής πλαστικών κάδων απορριμάτων, στην βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άγνωστος που κρατούσε όπλο μπήκε στο εργοστάσιο και στη συνέχεια πυροβόλισε και τραυμάτισε τουλάχιστον δυο άτομα, τα οποία διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της περιοχής. Ο δράστης είχε απολυθεί από το εργοστάσιο πριν λίιγους μήνες

Αυτή τη στιγμή κρατάει ομήρους άγνωστο αριθμό εργαζομένων. Εκτιμάται πως είναι δυο με τρια τα άτομα.

Αυστραλία: Καταγγέλλουν την Τουρκία για λεηλασία χριστιανικής περιουσίας


Αντιπροσωπεία τριών παροικιών (Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αυστραλίας, Αυστραλιανό Ελληνικό Συμβούλιο και Παγκόσμια Συμμαχία Ασσυρίων) επισκέφθηκε το κοινοβούλιο για να ενημερώσει τους βουλευτές αναφορικά με τη «λεηλασία» χριστιανικής εκκλησιαστικής περιουσίας στην Τουρκία.

Παράλληλα, ζήτησαν για άλλη μία φορά την κοινοβουλευτική αναγνώριση των γενοκτονιών των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων. Οι εκπρόσωποι επισκέφθηκαν τα γραφεία μεγάλου αριθμού βουλευτών όπου συζήτησαν το πρόσφατο ψήφισμα που ενέκρινε το αμερικανικό Κογκρέσο. Το ψήφισμα αυτό καλεί την Δημοκρατία της Τουρκίας να επιστρέψει τις εκκλησίες και τα μοναστήρια τα οποία κατασχέθηκαν κατά την εποχή των Γενοκτονιών εις βάρος των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων από το 1914 έως το 1924.

Liberation:"Ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου,πάντα σηκώνεται"!

Άρθρο-ύμνος για την Ελλάδα

Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.

Ο Έλληνας δεν χορεύει και δε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι, ούτε θα σκύψει δουλικά, ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που θέλουν να του επιβάλλουν. Χορεύει με τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει προς τα αστέρια. Γράφει στους τοίχους αυτό που θα του άρεσε να διαβάσει κάπου αλλού.

Λουκάς Παπαδήμος: Ο άμισθος πρωθυπουργός

Ο τραπεζίτης δεν εισπράττει μισθό πρωθυπουργού. Οι πολιτικοί όμως εισπράττουν και το τελευταίο cent... Για μείωση στους μισθούς τους;.. ούτε συζήτηση...
Ξεφτίλισε τους πολιτικούς και τους πολιτικάντηδες ή είναι απλά ιδέα μας;


Μετά από ερώτηση γερμανού δημοσιογράφου απαοκαλύφθηκε ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος απαρνήθηκε την αμοιβή του. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, το γεγονός δεν γνώριζαν ούτε οι στενοί του συνεργάτες.

Η άρνηση του Λουκά Παπαδήμου να εισπράτει την λεγόμενη πρωθυπουργική χορηγία -δηλαδή το μισθό του- αποκαλύφθηκε χτες στις Βρυξέλλες από τυχαία ερώτηση ενός δημοσιογράφου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, την απόφαση αυτή είχε πάρει ο κ. Παπαδήμος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την πρωθυπουργία.

Πηγή: The Insider

Θαλασσοπόροι οι Νεάντερταλ

Οι Νεάντερταλ δεν ατένιζαν μόνο τη θάλασσα αλλά ήξεραν να... βουτούν στα βαθιά

Ελληνική μελέτη δείχνει ότι «όργωναν» τη Μεσόγειο πολύ πριν τον σύγχρονο άνθρωπο

Θεοδώρα Τσώλη

Φαίνεται τελικώς ότι οι Νεάντερταλ ήταν μεγάλοι θαλασσοπόροι. Μια νέα μελέτη με ελληνική υπογραφή μαρτυρεί ότι τα εξαφανισμένα πλέον «εξαδέλφια» του σύγχρονου ανθρώπου… όργωναν τη Μεσόγειο – με πλεούμενα ή κολυμπώντας μένει να αποδειχθεί – πριν από 100.000 χρόνια.

Οι Νεάντερταλ εντοπίζονταν γύρω από τη Μεσόγειο ως και πριν από 300.000 χρόνια. Πολλά διακριτικά των συγγενών μας, λίθινα εργαλεία που ανήκουν στη Μέση Παλαιολιθική περίοδο η οποία λήγει περίπου το 33.000 π. Χ.,

Ιερώνυμος: «Θέλουν να μας μετατρέψουν σε αποικία»

Οι εταίροι μας Δέσποτα;;; ή οι Έλληνες πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ, της Δημ.Συμ και του ΛΑ.Ο.Σ. ;;
Ντρέπεσαι να πεις τα πράγματα με το όνομα τους;


«Να αντισταθούμε στις αξίες που κουβαλάμε»


«Οι εταίροι μας επιδιώκουν να μας μετατρέψουν σε αποικία, θίγοντας βάναυσα την εθνική μας αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία. Εμείς οφείλουμε να αντισταθούμε με όπλα τις αρχές και τις αξίες που κουβαλάμε ως λαός και τη θέλησή μας να αντιμετωπίσουμε θαρραλέα και αποφασιστικά την κρίση», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο κ. Ιερώνυμος εξέφρασε την απογοήτευσή του για ορισμένα υπουργεία, τα οποία αντιμετωπίζουν την Εκκλησία - όπως είπε - ως «οργανισμό τρίτης κατηγορίας».

Παλαιοχριστιανικός τάφος είχε κτισθεί με τμήματα του ανακτόρου των Αιγών

Για μοναδικό αρχιτεκτονικό θησαυρό μιλά η υπεύθυνη αρχαιολόγος

Μαρία Θερμού

Με αρχιτεκτονικά μέλη από το ανάκτορο των Αιγών είχε κτισθεί ένας τάφος της Παλαιοχριστιανικής εποχής που ήρθε στο φως τον περασμένο Νοέμβριο κατά τις αρχαιολογικές εργασίες που πραγματοποιούνται στο χώρο του μνημείου. Οπως διαπίστωσε μάλιστα η αρχαιολόγος Αγγελική Κοτταρίδη, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιγών τα συγκεκριμένα μέλη προέρχονται από τον άνω όροφο του κτιρίου, η εικόνα του οποίου αποκτά τώρα σαφέστερα χαρακτηριστικά.

«Ο μοναδικός και απροσδόκητος αρχιτεκτονικός θησαυρός, που μόλις άρχισε η συστηματική συντήρηση και η μελέτη του είναι ένα εύρημα με τεράστια αξία», λέει η ίδια. «Μαζί με τους ιωνικούς αμφιπεσσοκίονες και τα επιστύλια τους, που είχαν βρεθεί παλαιότερα, μας επιτρέπεται να αποκτήσουμε με τον πιο σαφή και χειροπιαστό τρόπο μια πραγματική εικόνα για το κτίριο, το οποίο διέθετε άνω όροφο, γεγονός απολύτως σπάνιο, αν όχι μοναδικό για μνημεία αυτής της εποχής»,