Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Μικρασιατική Καταστροφή: Σμύρνη 1922

Η Σμύρνη ήταν η πιο εμπορική πόλη της Τουρκίας. Η γεωγραφική της θέση, έκανε την Σμύρνη μέγιστο εμπορικό κόμβο Ανατολής και Δύσης. Τα εμπορεύματα από την ενδοχώρα της Τουρκίας αλλά και από την Μέση Ανατολή, διακινούνταν μέσω του λιμανιού της Σμύρνης στην Ευρώπη. Το εμπόριο, με το οποίο ασχολούνταν κυρίως οι Έλληνες, έφερε οικονομική ευμάρεια και αυτή με τη σειρά της συνετέλεσε στην πολιτιστική ανάπτυξη.
Πλήθος από φιλανθρωπικά ιδρύματα, ξακουστές σχολές, νοσοκομεία και ορφανοτροφεία έκαναν την Σμύρνη να ξεχωρίζει από τις άλλες πόλεις. Η πλειονότητα των κατοίκων της Σμύρνης ήταν Έλληνες. Όλοι όμως οι κάτοικοι της Σμύρνης μιλούσαν και Ελληνικά.

Γιορτή Μανιταριού στον Ταξιάρχη

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 50
63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
Γιώργος Διαμαντουλάκης
τ. 23710 21420
φ. 23713 50783
info@poligiros.gr
www.polygyros.gr
www.poligiros.gr

Αντώνης Σαμαράς: «Το μνημόνιο σκοτώνει την ελληνική οικονομία»

«Το μνημόνιο δεν εξυγιαίνει τα δημόσια οικονομικά. Σκοτώνει την ελληνική οικονομία και διαλύει την ελληνική κοινωνία» υπογραμμίζει σε άρθρο του στην εφημερίδα Real News ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέρχεται στην πρότασή του για "άλλο μίγμα πολιτικής", με μέτρα που θα καταπολεμούν ταυτόχρονα το έλλειμμα και την ύφεση, θα μηδενίσουν το έλλειμμα σε δύο χρόνια και θα ρίξουν το χρέος στο 100% του ΑΕΠ ως το 2013, έναντι του 150% που προβλέπει με βάση την πολιτική του μνημονίου.
«Με το δικό μας σχέδιο θα απαλλαγούμε από τους περιορισμούς του μνημονίου, ώστε να ακολουθήσουμε πολιτική ανάπτυξης. Οχι μοιράζοντας παροχές από δανεικά, αλλά με μείωση φορολογικών συντελεστών και δραστική κατάργηση στρεβλώσεων, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας», σημειώνει ο κ Σαμαράς.

Με το όνομα του φιλέλληλα Φελίξ Σαρτιό «βαφτίστηκε» δρόμος στη Νέα Φώκαια

Με το όνομα του γάλλου αρχαιολόγου-μηχανικού Φελίξ Σαρτιώ (Felix Sartiaux 1876-1944) «βαφτίστηκε» δρόμος στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί, παρουσία του γενικού πρόξενου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Κριστιάν Τιμονιέ.
Κατά τη σύντομη ομιλία του στην εκδήλωση, ο κ. Τιμονιέ εξέφρασε την περηφάνεια του για την καθοριστικής σημασίας συνδρομή του Σαρτιό στην περιοχή και ανέφερε ότι όλοι οι λαοί καλό θα ήταν να "απαλλαγούμε απο το μίσος και να προχωρήσουμε μπροστά συμφιλιωμένοι στην Ενωμένη Ευρώπη".
Επιπλέον τόνισε, "εάν ήταν εδώ ο ίδιος ο Σαρτιώ, ενδεχομένως θα έλεγε ότι αυτά που έκανε ήταν σαν ανταπόδοση για την ίδρυση της Μασσαλίας απο τους Φωκιανούς".

Κύπρος

ΚΥΠΡΟΣ.......ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΤΕΡΟ ΑΚΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΡΑΣ ΜΑΣ......

Ο Αγαπήνορας (Αγαπήνωρ) ήταν ο 10ος μυθικός βασιλιάς της αρχαίας Αρκαδίας, ιδρυτής και βασιλιάς της Πάφου.

Ο Ευαγόρας, (Ευαγόρας), ήταν βασιλιάς της αρχαίας Σαλαμίνας στην Κύπρο (410 - 374 π.χ.). Η οικογένεια του βασίλευε στη Σαλαμίνα από την εποχή του Τεύκρου ιδρυτή και πρώτου βασιλιά της πόλης.

Στην μυθολογία ο Πράξανδρος ήταν ιδρυτής της πόλης Κερύνειας στην Κύπρο και βασιλιάς της. Όπως μας λέει ο αρχαίος ποιητής Λυκόφρων , ήταν Αχαιός από την Αχαϊκή πόλη Κερύνεια , μαζί με τον αδελφό του Κηφέα οίκισαν και ίδρυσαν την Κερύνεια της Κύπρου. Όπως μας αναφέρει δεν είχαν βασιλική καταγωγή αλλά κατάγονταν από άσημη γενιά και ήταν ηγέτες λαού χωρίς ναυτική παράδοση.