Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Στο Ερρίκος Ντινάν η μητέρα του Κώστα Καραμανλή


Στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν»νοσηλεύεται από τα ξημερώματα της Δευτέρας η μητέρα του απερχόμενου πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Αλίκη Καραμανλή.

Η κα. Καραμανλή, 89 ετών σήμερα, υποφέρει εδώ και χρόνια από την καρδιά της και χθες το βράδυ η κατάσταση της καρδιακής λειτουργίας επιδεινώθηκε και αμέσως οι οικείοι της τη μετέφεραν στο νοσοκομείο προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Οι γιατροί διέγνωσαν καρδιακή κάμψη λόγω πνευμονικού οιδήματος. Η κα. Αλίκη Καραμανλή νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και οι γιατροί θεωρούν κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα.

Πηγή: Απογευματινή

Τρία χρόνια φυλάκιση σε εκλογικούς αντιπροσώπους


Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών καταδίκασε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, δύο εκλογικούς αντιπροσώπους κομμάτων –έναν άντρα και μία γυναίκα- που κατηγορούνταν ότι κατά τη διαδικασία διαλογής των ψηφοδελτίων, έβαζαν σταυρούς προτίμησης σε συγκεκριμένους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Το περιστατικό συνέβη στο 440ο εκλογικό τμήμα, στον Δήμο Χαλάστρας. Οι δύο εκλογικοί αντιπρόσωποι παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία για την πράξη της «νόθευσης εκλογών».

Τη δράση τους κατήγγειλε η δικαστική αντιπρόσωπος του τμήματος και κάλεσε την Αστυνομία. Από την έρευνα προέκυψε ότι είχαν παραποιήσει περίπου 20 ψηφοδέλτια ο καθένας.

Ο άνδρας κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες, χωρίς ωστόσο να δώσει ευσταθείς εξηγήσεις για το πώς βρέθηκαν οι επιπλέον σταυροί στα ψηφοδέλτια μετά την καταμέτρηση και τη μονογράφηση, που προηγήθηκε από την εφορευτική επιτροπή.

Παράλληλα, η γυναίκα ομολόγησε την πράξη της και την απέδωσε στη συμπάθεια που είχε σε συγκεκριμένο υποψήφιο. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στους κατηγορούμενους ελαφρυντικό και τους καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών τον καθένα.

Μετά την απόφαση, άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πηγή: Zougla.gr

Βαγγέλης Περπινιάδης: Το διαζύγιο

Νέα Δημοκρατία: "Η σφαγή των αμνών"

Σημαντικά ονόματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας απέτυχαν με ηχηρό τρόπο να εκλεγούν, αποκαλύπτοντας ένα σημαντικό στοιχείο ανάλυσης για το μέλλον του κεντροδεξιού χώρου στην Ελλάδα. Ονόματα, όπως αυτό του τσάρου της οικονομίας στην πρώτη θητεία της κυβέρνησης Καραμανλή, Γιώργου Αλογοσκούφη, η πρώην υπουργός Εργασίας, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Θόδωρος Κασίμης, όπως και ο Γιάννης Βαληνάκης, ο πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ Γιώργος Βερναδάκης, ο θείος του πρώην -πλέον- πρωθυπουργού, Αχιλλέας Καραμανλής, ο Αναστάσης Παπαληγούρας, αλλά και ο «βατοπεδινός» πρώην υπουργός, Ευάγγελος Μπασιάκος μένουν εκτός Βουλής.


Εκτός και άλλα, λιγότερο ηχηρά, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας: Η Κατερίνα Παπακώστα, ο Παναγιώτης Μελάς, ο πρώην πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Σταύρου, ο Άρης Σταθάκης, το πρώην κυβερνητικό στέλεχος Αδάμ Ρεγκούζας, ο Γιώργος Σαλαγκούδης, η Νατάσα Ράγιου, ο πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομάτης και άλλοι.

Από τη "σφαγή" των αμνών της Νέας Δημοκρατίας, διασώθηκαν αρκετά ηχηρά ονόματα του πρώην κυβερνητικού σχηματισμού. Ανάμεσα τους οι τρεις πιθανοί διάδοχοι του Κώστα Καραμανλή. Η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Αντώνης Σαμαράς. Στην Β΄ περιφέρεια της Αθήνας εκλέγονται ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Γιάννης Παπαθανασίου, ο Βύρων Πολύδωρας κ.α. Στην Α' Αθηνών εκλέγονται ο Προκόπης Παυλόπουλος, η Ελίζα Βόζενμπεργκ και η Φωτεινή Πιπιλή. Στη Θεσσαλονίκη εκλέγονται οι Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη, Γιάννης Ιωαννίδης και Απόστολος Τζιτζικώστας.

Πηγή: Foreign Press

Αποχωρεί από την πολιτική ο κ. Γ. Σουφλιάς


Την αποχώρησή του από την πολιτική σκηνή, ανακοίνωσε ο κ. Γιώργος Σουφλιάς, μέσω της παρακάτω ανακοίνωσης:

«H διαδρομή στην πολιτική τελείωσε για μένα. Η αποχώρησή μου από την πολιτική ήταν κάτι που αρκετές φορές με είχε απασχολήσει στο παρελθόν. Διάφορες καταστάσεις, διαδικασίες, μέθοδοι στην πολιτική, ήταν αντίθετες με τα πιστεύω μου και τα στοιχεία του χαρακτήρα μου. Τα παραπάνω, μαζί με τα φίλια πυρά, με πίεζαν και πολλές φορές με πλήγωναν. Επέμεινα με την πίστη ότι είμαι χρήσιμος και πιστεύω ότι προσέφερα σημαντικό έργο στον τόπο και στην παράταξη. Έφτασα πολύ κοντά στο να λάβω αυτήν την απόφαση της αποχώρησης, λίγο καιρό πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Θεώρησα όμως -όπως το θεώρησε και η ηγεσία του κόμματος- ότι θα ήταν χρήσιμο για την παράταξη να είμαι υποψήφιος και αυτήν τη φορά. Δεν προτίθεμαι να ορκιστώ βουλευτής.

Ξεκαθαρίζω και ότι δεν με ενδιαφέρει καμία πολιτική θέση ή αξίωμα, είτε εντός Νέας Δημοκρατίας είτε ευρύτερα. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να αναπνεύσω εκτός πολιτικής. Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά βαρύ. Πιστεύω, όμως, ότι η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές βάζοντας πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον, όπως και η στάση του χθες (σσ Κυριακή) το βράδυ, τιμούν τον ίδιο και το κόμμα μας. Σε ό,τι με αφορά στο θέμα των εκλογών -όπως έχω δηλώσει δημόσια- όταν μου ζητήθηκε η γνώμη τάχθηκα υπέρ των εκλογών, όπως τάχθηκαν και άλλα κορυφαία στελέχη. Η άποψή μου ήταν -και δεν την αλλάζω- ότι μία μακρά προεκλογική περίοδος σε μία τέτοια οικονομική συγκυρία, θα ήταν μεγάλη ζημιά για τον τόπο και ότι το παραταξιακό συμφέρον πρέπει να ταυτίζεται με το Εθνικό.

Για αυτούς που σκέπτονται παραταξιακά και μόνον, έχω να τονίσω δύο πράγματα:

Πρώτον, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, τα αίτια της ήττας δεν ήταν ο χρόνος των εκλογών αλλά πολλά άλλα. Δεύτερον, στις εκλογές του Φεβρουαρίου, όλα και κυρίως η οικονομία, δείχνουν ότι δεν θα ήταν καλύτερα τα πράγματα για την παράταξη. Πιστεύω, επίσης, ότι η επιλογή να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, την οποία υποστήριζα σταθερά, αποτελεί σοβαρή κληρονομιά για την παράταξη αλλά και παρακαταθήκη για την πολιτική ζωή του τόπου. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κρίνει την άποψη όσων πιστεύαμε ότι έπρεπε να προκηρυχτούν εκλογές. Δεν έχει, όμως, το δικαίωμα να αποδίδει υστεροβουλίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ομολογώ ότι απρέπειες που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα δεν τις περίμενα, αλλά δεν με επηρέασαν στην απόφασή μου να αποχωρήσω. Πολιτεύτηκα 35 χρόνια με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον της παράταξης. Αλλωστε, αν ενδιαφερόμουν για διάφορα αξιώματα και, κυρίως, αν έβαζα πάνω από όλα το δικό μου συμφέρον, έμπειρος είμαι και θα
πολιτευόμουν διαφορετικά.

Ολοκληρώνοντας αυτήν την πολιτική διαδρομή, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με εμπιστεύτηκαν. Τους χιλιάδες πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους και τους αείμνηστους Κωνσταντίνο Καραμανλή, Γεώργιο Ράλλη και Ξενοφώντα Ζολώτα, καθώς και τον Τζανή Τζανετάκη, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή, που ως Πρωθυπουργοί μου ανέθεσαν σημαντικά Υπουργεία. Εργάσθηκα με όλες μου τις δυνάμεις για το καλύτερο. Αισθάνομαι υπερήφανος για το έργο μου σε κάθε Υπουργείο, αλλά και για τα δύο Κυβερνητικά Προγράμματα, του 1989 και του 2004.

Τα τελευταία 5,5 χρόνια στο ΥΠΕΧΩΔΕ, πραγματοποιήσαμε πολύ σημαντικό έργο στο Περιβάλλον και τις Υποδομές. Οι συνεργάτες μου και εγώ πιστεύουμε ότι αφήνουμε μία σημαντική κληρονομιά, που κάνει πραγματικά καλύτερη τη ζωή των πολιτών σε όλη την Ελλάδα.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, που με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια. Στην πολιτική μου διαδρομή γεύτηκα, όπως όλοι, πικρίες, αλλά οφείλω να τονίσω ότι γεύτηκα και την χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς. Αποχωρώ με γνώσεις και εμπειρίες, αλλά κυρίως με αναλλοίωτα τα στοιχεία του χαρακτήρα μου. Εύχομαι η νέα κυβέρνηση να υπηρετήσει με αποτελεσματικότητα τον τόπο. Πιστεύω ότι η παράταξή μας θα βρει γρήγορα και πάλι τον δρόμο της. Η προσωπική μου πολιτική διαδρομή ολοκληρώθηκε εδώ. Και πάλι ευχαριστώ όλους όσους μου έδωσαν την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους, αυτά τα 35 χρόνια.»

Πηγή: Το Βήμα

Ιφιγένεια Κυριάκου: Ευχαριστήρια επιστολή προς τους πολίτες της Χαλκιδικής


ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΝΔ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Αγαπητοί φίλοι,


Οι εκλογές τελείωσαν με δυσάρεστο αποτέλεσμα για την παράταξή μας. Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που πρέπει να σταθεί ικανό να μας κάνει να προχωρήσουμε σε αυτοκριτική απαλλαγμένοι από φόβους ή προκαταλήψεις . Η ΝΔ οφείλει να προχωρήσει μπροστά, αφηνοντας πίσω συμπεριφορές που προκαλούν το κοινό αίσθημα .

Δηλώνω παρούσα στη Χαλκιδική, στα ζητήματα που απασχολούν τον πολίτη και στα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας. Eυχαριστώ τους πολυάριθμους φίλους που με στήριξαν αλλά και όσους δε το έπραξαν και δηλώνω ότι όπως και χτες , έτσι και σήμερα θα βρίσκομαι στη Χαλκιδική, θα υπηρετώ τον τόπο από τη θέση ευθύνης στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χ αλκιδικής και θα είμαι στη διάθεση των Χαλκιδικιωτών , καθώς οι ανάγκες του τόπου μας δεν έχουν χρώμα , δεν έχουν κόμμα και δυστυχώς δεν είναι λίγες.

Οι νέοι πολιτικοί πρέπει να ακουν . Οι νέοι πολιτικοί πρέπει να προτείνουν λύσεις.

Σύγχαίρω από καρδιάς όλους τους εκλεγέντες Βουλευτές και εύχομαι ολόψυχα να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην αναβάθμιση της Χαλκιδικής.

Με τιμή

Ιφιγένεια Κυριάκου

Πολιτευτής ΝΔ Χαλκιδικής

Παραιτείται ο Γιώργος Σουφλιάς και εγκαταλείπει την πολιτική


Πριν λίγο, στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, είπαν ότι ο Γιώργος Σουφλιάς αυτή την στιγμή συντάσσει επιστολή παραίτησης του, στην οποία θα λέει ότι παραιτείται από βουλευτής και εγκαταλείπει την πολιτική.

Η διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία


Τις διαδικασίες διαδοχής μέσω του έκτακτου συνεδρίου καθορίζει η Ρηγίλλης, ενώ οι φερόμενοι ως διεκδικητές της προεδρίας φαίνεται πως ετοιμάζουν τις κινήσεις τους.

Μετά την ρητή δήλωση του Κώστα Καραμανλή πως το συνέδριο θα γίνει εντός ενός μήνα, επικρατέστερες ημερομηνίες διεξαγωγής του είναι η Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου ή το Σαββατοκύριακο 7 – 8 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, δεν θα υπάρξουν διαδικασίες εκλογής συνέδρων, αλλά το σώμα θα αποτελείται από τους βουλευτές και τους πολιτευτές του κόμματος στις εκλογές, τους εκλεγμένους δημάρχους και νομάρχες, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που εξελέγησαν το 2007 και οι εκπρόσωποι των τοπικών οργανώσεων, της νεολαίας και των συνδικαλιστών.

Αν και κανείς δεν έχει εκδηλώσει τις προθέσεις του, Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Αντώνης Σαμαράς φέρονται ως διεκδικητές της προεδρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα. Μπακογιάννη και ο κ. Αβραμόπουλος επικαλούνται την ευρύτερη κοινωνική απήχηση, ενώ ο κ. Σαμαράς θέτει το ερώτημα «ποιός μπορεί να νικήσει τον Γ. Παπανδρέου».

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να υπάρξει και υποψηφιότητα – έκπληξη, δίνοντας ρόλο στις εξελίξεις στους κ.κ. Σπληλιωτόπουλο και Μεϊμαράκη.

Στο μεταξύ, ο Λευτέρης Ζαγορίτης δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την γραμματεία του κόμματος.

Πηγή: Hellenic Business

Πιερία: Από τις αδικίες του εκλογικού νόμου

κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Από την Πιερία εκλέγονται βουλευτές με το ΠΑΣΟΚ οι:

Γιάννης Αμοιρίδης

Θανάσης Παπαγεωργίου

Μαρία Μίχου

Με τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Κώστας Κουκοδήμος.

Είναι γεγονός, στο διαδίκτυο και πάλι το site του Βασίλη Πάππα

Τελικά ο Βασίλης Πάππας είναι εντελώς απρόβλεπτος, μόλις προκηρύχθηκαν οι εκλογές, πανικόβλητος κατέβασε την ιστοσελίδα του.

Σήμερα η ιστοσελίδα λειτουργεί μια χαρά με την ένδειξη "Βασίλης Πάππας βουλευτής Χαλκιδικής".

Φιλοξενεί μάλιστα ανακοίνωση για ομιλία του στην Ιερισσό στις 2 Οκτωβρίου, καθώς επίσης και το προεκλογικό πρόγραμμα που ακολούθησε τις προηγούμενες μέρες.

Έκανε ανανέωση στην ιστοσελίδα του ο πρώην βουλευτής Χαλκιδικής.

Φίλε Βασίλη πρέπει να προσθέσεις την λέξη τέως μπροστά από το βουλευτής...

Εκτός κομματικής δραστηριότητας ο Αλογοσκούφης


Την απόφασή του να αναστείλει κάθε κομματική του δραστηριότητα και να επιστρέψει στα πανεπιστημιακά του καθήκοντα, ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά την αποτυχία του να εισέλθει στη Βουλή.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρει ότι «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν από το 1996 μέχρι σήμερα στην πολιτική μου διαδρομή. Μια διαδρομή συνέπειας και ευθύνης που στηρίχθηκε σε αρχές και αξίες. Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τις χιλιάδες των πολιτών της Α’ Αθηνών που με τίμησαν με την ψήφο τους και στις χθεσινές εκλογές».

«Το αποτέλεσμα των εκλογών μας προβληματίζει όλους», σημειώνει ο κ. Αλογοσκούφης και τονίζει: «Σε ό,τι με αφορά, αποφάσισα να αναστείλω κάθε κομματική δραστηριότητα και να επιστρέψω στα πανεπιστημιακά μου καθήκοντα. Είναι αυτονόητο ότι παραμένω ενεργός πολίτης στο πλαίσιο της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης».

Πηγή: Απογευματινή

Μαύρισαν τον 80χρονο Αχιλλέα Καραμανλή - δεν εκλέγεται


κλικ στον πίνακα για μεγέθυνση

Τα τελικά αποτελέσματα του Νομού Χαλκιδικής

κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Τα μαχαίρια "βγήκαν" στη ΝΔ: Λιάπης ζητά παραίτηση Ντόρας!


Την παραίτηση της Ντόρας Μπακογιάννη και του Γιώργου Σουφλιά ζήτησε ο Μιχάλης Λιάπης με δηλώσεις που έκανε στη Βουλή. Τους χαρακτηρίζει ως "υπεύθυνους" για την ήττα του κόμματος. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και ο Σάββας Τσιτουρίδης

Η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να αποχωρήσει από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και να οδηγήσει το κόμμα σε έκτακτο συνέδριο, όπου θα ανακηρυχτεί ο διάδοχός του, έχει σημάνει μετεκλογικό συναγερμό.

Οι τρεις "φερόμενοι" ως διεκδικητές της ηγεσίας κρατούν στάση αναμονής, ωστόσο, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Αντώνης Σαμαράς θα αναμείνουν τις ανακοινώσεις της Ρηγίλλης για την εκκίνηση των διαδικασιών διαδοχής πριν επισημοποιήσουν την δική τους υποψηφιότητα.

Κατ' αρχάς, το τακτικό συνέδριο που διεξήχθη το 2007 θα αποτελέσει τον πολιτικό «μπούσουλα» για το έκτακτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι προφανές ότι διαδικασίες εκλογής συνέδρων δεν πρόκειται να υπάρξουν, καθώς κατά τα πρότυπα του τακτικού συνεδρίου του 2007 το συνέδριο αποτελούν "εξ οφίτσιο" οι βουλευτές και πολιτευτές του 2009, οι εκλεγμένοι δήμαρχοι και νομάρχες, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που εξελέγησαν το 2007 και οι εκπρόσωποι τοπικών οργανώσεων, της νεολαίας και του συνδικαλιστικού με την προηγούμενη σύνθεσή τους.

Όσον αφορά στους υποψηφίους, η κα Μπακογιάννη θέτει ως προτεραιότητα την ευρύτερη κοινωνική απήχηση που πρέπει να έχει ο νέος πρόεδρος, άποψη που συμμερίζεται όμως και ο κ. Αβραμόπουλος.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς προτάσσει το ερώτημα που ήταν καίριο και στην πλευρά του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική ήττα του 2007. Το ερώτημα κατά τον κ Σαμαρά είναι ένα και απλό: «ποιος μπορεί να νικήσει τον Γιώργο Παπανδρέου;».

Πηγή: Madata.gr

Νέος εκλογικός νόμος και κυβέρνηση τύπου... Κομισιόν, οι πρώτες πράξεις του ΠΑΣΟΚ


Η κυβερνητική ατζέντα του Γ. Παπανδρέου

Από 12 έως 14 τα υπουργεία, διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει προς ψήφιση ο Γ. Παπανδρέου, όπως είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους στις 3 Οκτωβρίου, θα αφορά στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, προς μία μορφή του γερμανικού μοντέλου, δηλαδή με τη δημιουργία μονοεδρικών περιφερειών.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας σε δημοσιογράφους σε γεύμα που τους παρέθεσε, άφησε να εννοηθεί ότι ο αριθμός των υπουργείων δεν θα ξεπερνά τα 12 - 14, ενώ δραστική θα είναι η μείωση και των θέσεων των υφυπουργών. Απέφυγε, πάντως, επιμελώς να ανοίξει τα χαρτιά του για πρόσωπα και συγκεκριμένους ρόλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Παπανδρέου αναμένεται να αξιοποιήσει τη δομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να διαμορφώσει το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Συγκεριμένα θα επιχειρήσει την αντιστοιχία των 12 τομέων της Κομισιόν με τα υπουργεία, προσαρμόζοντας ωστόσο το μοντέλο στα ελληνικά δεδομένα, κάτι που ενδεχομένως ανεβάσει τον αριθμό των υπουργείων το πολύ στα 14.

Ο Γ.Παπανδρέου αποκάλυψε, επίσης, ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην αναβάθμιση της θέσης του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, που όπως ανεφερε χαρακτηριστικά είχε υποβαθμιστεί ιδιαίτερα επί της κυβέρνησης της Ν.Δ και να του προσδώσει ένα ισχυρό και επιτελικό ρόλο. Επανέλαβε τη θέση του για "ένα ισχυρό πρωθυπουργικό γραφείο", που θα έχει την εποπτεία και τον έλεγχο του κυβερνητικού έργου, δεσμεύτηκε για αυξημένη εκπροσώπηση των γυναικών στη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ σημείωσε ότι εκτός από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου εξετάζει και τη θέση εκπροσώπου τύπου του πρωθυπουργού, δηλαδή του Μεγάρου Μαξίμου. Επίσης κάθε υπουργείο θα έχει το δικό του εκπρόσωπο Τύπου και είναι ορατό το ενδεχόμενο η ΕΡΤ, όπως και όλα τα υπόλοιπα Μέσα Ενημέρωσης (που ανήκαν στο υπουργείο Τύπου) να ενταχθούν στο υπουργείο Πολιτισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά πάσα πιθανότητα θα αναβαθμιστεί η εκπροσώπηση της Βορείου Ελλάδος και της Θεσσαλονίκης στο νέο κυβερνητικό σχήμα μέσω της αναδιαμόρφωσης του ρόλου του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε με έμφαση ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση της αξιολόγησης διοικητών ΔΕΚΟ και Οργανισμών και να προχωρήσει στην επιλογή τους με διαγωνισμό.

Όσο για το ρόλο του Κ.Σημίτη, στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου φέρεται να είπε: "Δεν έχω συζητήσει μαζί του και ούτε μου έχει ζητήσει κάτι".

Άμεσα η αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις δημοτικές εκλογές

Ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι μία από τις πρώτες πράξεις της κυβέρνησής του θα είναι να καταργήσει το όριο του 42% για τις δημοτικές και νομαρχακές εκλογές που θέσπισε η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή, το 2005. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι είναι απόφασή του να ζητήσει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας τη σύγκληση του Συμβουλίου πολιτκών αρχηγών για τουλάχιστον δύο ζητήματα, της αντιμετώπισης της διαφθοράς και της χάραξης εξωτερικής πολιτικής. Επαναλαμβάνοντας τα όσα είπε στη συνέντευξή του, την περασμένη Δευτέρα στην "Ε", πρώτη επίσημη επίσκεψη στο εξωτερκό θα είναι ένα ταξίδι στην Κύπρο, προκειμένου να συνατηθεί με την ηγεσία της χώρας για τα μεγάλα εθνικά θέματα, ενώ δεν αποκλείεται να επισκεφθεί και την προεδρεύουσα της Ε. Ε Σουηδία.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Σταυροί υποψηφίων βουλευτών Χαλκιδικής

201 από 201+(3 ετεροδημοτών) εκλογικά τμήματα

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΙ
*** ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ***

ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
10348
ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
5748
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ
2320
ΠΑΠΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
5104
ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ
5480
*** ΠΑΣΟΚ ***

ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
1593
ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
12856
ΕΥΤΑΤΟΓΛΟΥ ΣΑΣΣΑ
1647
ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΑΝΝΑ
2433
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ
10896
*** KKE ***

ΠΑΡΘΕΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
1041
ΤΖΙΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
579
ΤΡΙΠΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
219
ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
429
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
577
*** ΣΥΡΙΖΑ ***

ΓΕΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
366
ΓΛΑΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
308
ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ
238
ΙΓΓΛΕΖΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
398
ΜΑΛΑΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ
948
*** ΛΑΟΣ ***

ΑΒΕΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
1147
ΓΙΑΒΟΥΡΟΓΛΟΥ ΠΡΑΞΙΘΕΑ
201
ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΔΡΟΣΣΟΣ
654
ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
738
ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
318
*** ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ***

ΤΣΙΡΑΝΙΔΟΥ ΣΗΜΕΛΑ
40
ΦΕΡΕΚΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
27
ΧΑΛΚΙΔΟΥ ΑΡΓΥΡΩ
12
*** ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ***

ΜΕΖΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
107
*** ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΠΑΡΑΤΑΞΗ ***

ΝΙΝΟΣ ΣΗΜΕΩΝ
42
*** ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ***

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
113
*** ΜΛ-ΚΚΕ ***

ΤΣΩΝΗ ΙΩΑΝΝΑ
22
*** ΚΚΕ(μλ) ***

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
42
*** ΑΝΤΑΡΣΥΑ ***

ΜΗΤΖΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
17
ΠΑΓΚΑΛΙΑ ΕΛΕΝΗ
22
ΠΛΟΥΜΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
12
ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
12
ΤΣΕΛΕΠΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
13
*** OAKKE ***

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
5
*** ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ***

ΚΟΥΒΡΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ
22
*** ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ***

ΓΚΟΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
86
ΜΑΡΜΑΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
72
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
47
ΣΑΛΑΜΑΝΟΥΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
49
ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ
43
*** ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ***

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
324
ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ
184
ΜΠΟΓΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
120
ΧΟΥΧΟΥΤΑΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
248


κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Η μεγάλη ανατροπή στην Χαλκιδική

Ιστορική ήττα υπέστη η Νέα Δημοκρατία στην Χαλκιδική, από την ίδρυση της, στις 4 Οκτωβρίου 1974.

Το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα εκλέγει δύο βουλευτές. Τον Γιάννη Δριβελέγκα και τον Αργύρη Λαφαζάνη.



Από την Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Γιώργος Βαγιωνάς.

Δεύτερος ο Ευθύμης Καρανάσιος ο οποίος δεν εκλέγεται.