Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Η διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία


Τις διαδικασίες διαδοχής μέσω του έκτακτου συνεδρίου καθορίζει η Ρηγίλλης, ενώ οι φερόμενοι ως διεκδικητές της προεδρίας φαίνεται πως ετοιμάζουν τις κινήσεις τους.

Μετά την ρητή δήλωση του Κώστα Καραμανλή πως το συνέδριο θα γίνει εντός ενός μήνα, επικρατέστερες ημερομηνίες διεξαγωγής του είναι η Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου ή το Σαββατοκύριακο 7 – 8 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, δεν θα υπάρξουν διαδικασίες εκλογής συνέδρων, αλλά το σώμα θα αποτελείται από τους βουλευτές και τους πολιτευτές του κόμματος στις εκλογές, τους εκλεγμένους δημάρχους και νομάρχες, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που εξελέγησαν το 2007 και οι εκπρόσωποι των τοπικών οργανώσεων, της νεολαίας και των συνδικαλιστών.

Αν και κανείς δεν έχει εκδηλώσει τις προθέσεις του, Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Αντώνης Σαμαράς φέρονται ως διεκδικητές της προεδρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα. Μπακογιάννη και ο κ. Αβραμόπουλος επικαλούνται την ευρύτερη κοινωνική απήχηση, ενώ ο κ. Σαμαράς θέτει το ερώτημα «ποιός μπορεί να νικήσει τον Γ. Παπανδρέου».

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να υπάρξει και υποψηφιότητα – έκπληξη, δίνοντας ρόλο στις εξελίξεις στους κ.κ. Σπληλιωτόπουλο και Μεϊμαράκη.

Στο μεταξύ, ο Λευτέρης Ζαγορίτης δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την γραμματεία του κόμματος.

Πηγή: Hellenic Business

Δεν υπάρχουν σχόλια: