Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Τρία χρόνια φυλάκιση σε εκλογικούς αντιπροσώπους


Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών καταδίκασε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, δύο εκλογικούς αντιπροσώπους κομμάτων –έναν άντρα και μία γυναίκα- που κατηγορούνταν ότι κατά τη διαδικασία διαλογής των ψηφοδελτίων, έβαζαν σταυρούς προτίμησης σε συγκεκριμένους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Το περιστατικό συνέβη στο 440ο εκλογικό τμήμα, στον Δήμο Χαλάστρας. Οι δύο εκλογικοί αντιπρόσωποι παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία για την πράξη της «νόθευσης εκλογών».

Τη δράση τους κατήγγειλε η δικαστική αντιπρόσωπος του τμήματος και κάλεσε την Αστυνομία. Από την έρευνα προέκυψε ότι είχαν παραποιήσει περίπου 20 ψηφοδέλτια ο καθένας.

Ο άνδρας κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες, χωρίς ωστόσο να δώσει ευσταθείς εξηγήσεις για το πώς βρέθηκαν οι επιπλέον σταυροί στα ψηφοδέλτια μετά την καταμέτρηση και τη μονογράφηση, που προηγήθηκε από την εφορευτική επιτροπή.

Παράλληλα, η γυναίκα ομολόγησε την πράξη της και την απέδωσε στη συμπάθεια που είχε σε συγκεκριμένο υποψήφιο. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στους κατηγορούμενους ελαφρυντικό και τους καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών τον καθένα.

Μετά την απόφαση, άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πηγή: Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: