Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Τα μαχαίρια "βγήκαν" στη ΝΔ: Λιάπης ζητά παραίτηση Ντόρας!


Την παραίτηση της Ντόρας Μπακογιάννη και του Γιώργου Σουφλιά ζήτησε ο Μιχάλης Λιάπης με δηλώσεις που έκανε στη Βουλή. Τους χαρακτηρίζει ως "υπεύθυνους" για την ήττα του κόμματος. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και ο Σάββας Τσιτουρίδης

Η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να αποχωρήσει από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και να οδηγήσει το κόμμα σε έκτακτο συνέδριο, όπου θα ανακηρυχτεί ο διάδοχός του, έχει σημάνει μετεκλογικό συναγερμό.

Οι τρεις "φερόμενοι" ως διεκδικητές της ηγεσίας κρατούν στάση αναμονής, ωστόσο, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Αντώνης Σαμαράς θα αναμείνουν τις ανακοινώσεις της Ρηγίλλης για την εκκίνηση των διαδικασιών διαδοχής πριν επισημοποιήσουν την δική τους υποψηφιότητα.

Κατ' αρχάς, το τακτικό συνέδριο που διεξήχθη το 2007 θα αποτελέσει τον πολιτικό «μπούσουλα» για το έκτακτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι προφανές ότι διαδικασίες εκλογής συνέδρων δεν πρόκειται να υπάρξουν, καθώς κατά τα πρότυπα του τακτικού συνεδρίου του 2007 το συνέδριο αποτελούν "εξ οφίτσιο" οι βουλευτές και πολιτευτές του 2009, οι εκλεγμένοι δήμαρχοι και νομάρχες, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που εξελέγησαν το 2007 και οι εκπρόσωποι τοπικών οργανώσεων, της νεολαίας και του συνδικαλιστικού με την προηγούμενη σύνθεσή τους.

Όσον αφορά στους υποψηφίους, η κα Μπακογιάννη θέτει ως προτεραιότητα την ευρύτερη κοινωνική απήχηση που πρέπει να έχει ο νέος πρόεδρος, άποψη που συμμερίζεται όμως και ο κ. Αβραμόπουλος.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς προτάσσει το ερώτημα που ήταν καίριο και στην πλευρά του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική ήττα του 2007. Το ερώτημα κατά τον κ Σαμαρά είναι ένα και απλό: «ποιος μπορεί να νικήσει τον Γιώργο Παπανδρέου;».

Πηγή: Madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: