Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Νέα Δημοκρατία: "Η σφαγή των αμνών"

Σημαντικά ονόματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας απέτυχαν με ηχηρό τρόπο να εκλεγούν, αποκαλύπτοντας ένα σημαντικό στοιχείο ανάλυσης για το μέλλον του κεντροδεξιού χώρου στην Ελλάδα. Ονόματα, όπως αυτό του τσάρου της οικονομίας στην πρώτη θητεία της κυβέρνησης Καραμανλή, Γιώργου Αλογοσκούφη, η πρώην υπουργός Εργασίας, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Θόδωρος Κασίμης, όπως και ο Γιάννης Βαληνάκης, ο πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ Γιώργος Βερναδάκης, ο θείος του πρώην -πλέον- πρωθυπουργού, Αχιλλέας Καραμανλής, ο Αναστάσης Παπαληγούρας, αλλά και ο «βατοπεδινός» πρώην υπουργός, Ευάγγελος Μπασιάκος μένουν εκτός Βουλής.


Εκτός και άλλα, λιγότερο ηχηρά, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας: Η Κατερίνα Παπακώστα, ο Παναγιώτης Μελάς, ο πρώην πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Σταύρου, ο Άρης Σταθάκης, το πρώην κυβερνητικό στέλεχος Αδάμ Ρεγκούζας, ο Γιώργος Σαλαγκούδης, η Νατάσα Ράγιου, ο πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομάτης και άλλοι.

Από τη "σφαγή" των αμνών της Νέας Δημοκρατίας, διασώθηκαν αρκετά ηχηρά ονόματα του πρώην κυβερνητικού σχηματισμού. Ανάμεσα τους οι τρεις πιθανοί διάδοχοι του Κώστα Καραμανλή. Η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Αντώνης Σαμαράς. Στην Β΄ περιφέρεια της Αθήνας εκλέγονται ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Γιάννης Παπαθανασίου, ο Βύρων Πολύδωρας κ.α. Στην Α' Αθηνών εκλέγονται ο Προκόπης Παυλόπουλος, η Ελίζα Βόζενμπεργκ και η Φωτεινή Πιπιλή. Στη Θεσσαλονίκη εκλέγονται οι Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη, Γιάννης Ιωαννίδης και Απόστολος Τζιτζικώστας.

Πηγή: Foreign Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: