Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Βύρων Πολύδωρας: Υπάρχουν προσκυνημένοι στην κυβέρνηση

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής μιλάει για τη Χρυσή Αυγή, τη Νέα Δημοκρατία και τον Κώστα Καραμανλή

«Υπάρχουν προσκυνημένοι στην κυβέρνηση που ενδίδουν στους εκβιασμούς της τρόικας και δεν προβάλλουν καμία αντίσταση» υποστηρίζει με συνέντευξη του στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Β. Πολυδώρας. Το ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ επαναφέρει την πρόταση του για συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων και της Χρυσής Αυγής, ώστε να υπάρξει εθνικό μέτωπο απέναντι στις εξοντωτικές πρακτικές της τρόικα. Ταυτόχρονα φωτογραφίζει ανθρώπους του Α. Σαμαρά, τους οποίους αποκαλεί δοτούς γκαιμπελίσκους, ότι επιχειρούν να τον «αποδομήσουν», πλαστογραφόντας τις θέσεις που διατύπωσε για την Χρυσή Αυγή.

Να «βάλουν πόδι» σε Θράκη και Αιγαίο επιχειρούν οι Τούρκοι

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΥΠΕΡΟΨΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

Να βάλουν «πόδι» στη Θράκη επιχειρούν και πάλι οι Τούρκοι εκμεταλλευόμενοι τα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας.

Διακηρύττουν προς κάθε κατεύθυνση, ότι μπορούν να αναλάβουν την υγειονομική περίθαλψη των μουσουλμάνων της Θράκης και να διαθέσουν μέχρι και ελικόπτερα για την άμεση μεταφορά τους στην Τουρκία. Μάλιστα η πρόταση αυτή κατατέθηκε και επίσημα στο ελληνικό κράτος, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τα οποία τροφοδοτούν μία προπαγάνδα που εξυπηρετεί τα επεκτατικά σχέδια του βαθύ κράτους της Άγκυρας.

Και βέβαια η «προσφορά» της εν λόγω βοήθειας δεν περιορίζεται μόνο στη Θράκη αλλά επεκτείνεται και στο Αιγαίο καθώς διακαώς προσπαθεί εδώ και δεκαετίες η Άγκυρα να αναλάβει «πρωτοβουλίες» και στο Ελληνικό νησιωτικό πλέγμα.

Κόλαση έζησε η Ελασσόνα και οι κάτοικοι της από τη φωτιά!

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου

Να φύγει το στρατόπεδο απαιτούν κάτοικοι και Δήμος Ελασσόνας!!! Καταρχήν διερευνώνται όλες οι πιθανές περιπτώσεις για το πώς προήλθε και πως ξεκίνησε η πυρκαγιά στην Ελασσόνα, πάνω από το στρατόπεδο της Π.Α.Π. με αποτέλεσμα να μεταφερθεί και μέσα σε αυτό. Αυτό για αρχή.

Κατά δεύτερον το ιστορικό έχει ως εξής: Στις 12:00 με 12:30 οι σειρήνες άρχισαν να στέλνουν σήμα στην πυροσβεστική και η πόλη αναστατώθηκε. Οι καπνοί φαινόντουσαν στην περιοχή του Προφήτη Ηλία από το κέντρο της πόλης, ολοκάθαρα.

Αμέσως Πυροσβεστική Υπηρεσία και Δασαρχείο Ελασσόνας κατέφθασαν στο μέρος. Μαζί και μέλη των Ελασσονιτών Εθελοντών και των Ελλήνων Διασωστών έφτασαν περιμετρικά της περιοχής.

Πανελλαδική απογραφή πελεκάνων για πρώτη φορά



Η δράση αυτή αποτέλεσε μια πρωτοβουλία της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών (ΕΠΠ)
και της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας (ΕΟΕ) κι αφορούσε στην απογραφή των δύο ειδών πελεκάνων, του αργυροπελεκάνου και του ροδοπελεκάνου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη πανελλαδική απογραφή πελεκάνων σε 30 υγρότοπους της χώρας. Η δράση αυτή αποτέλεσε μια πρωτοβουλία της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών (ΕΠΠ) και της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας (ΕΟΕ) κι αφορούσε στην απογραφή των δύο ειδών πελεκάνων: του παγκοσμίως απειλούμενου με εξαφάνιση Αργυροπελεκάνου (Pelecanus crispus) και του Ροδοπελεκάνου (Pelecanus onocrotalus), ειδών που απαντώνται και φωλιάζουν στην Ελλάδα. Η απογραφή έγινε σε συνεργασία με δέκα από τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών: Φ.Δ. Δέλτα Έβρου, Φ.Δ. Δέλτα Νέστου - Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, Φ.Δ. Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης, Φ.Δ. Λίμνης Κερκίνης, Φ.Δ. Δέλτα Αξιού - Λουδία – Αλιάκμονα, Φ.Δ. Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, Φ.Δ. Λίμνης Παμβώτιδας,