Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Να «βάλουν πόδι» σε Θράκη και Αιγαίο επιχειρούν οι Τούρκοι

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΥΠΕΡΟΨΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

Να βάλουν «πόδι» στη Θράκη επιχειρούν και πάλι οι Τούρκοι εκμεταλλευόμενοι τα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας.

Διακηρύττουν προς κάθε κατεύθυνση, ότι μπορούν να αναλάβουν την υγειονομική περίθαλψη των μουσουλμάνων της Θράκης και να διαθέσουν μέχρι και ελικόπτερα για την άμεση μεταφορά τους στην Τουρκία. Μάλιστα η πρόταση αυτή κατατέθηκε και επίσημα στο ελληνικό κράτος, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τα οποία τροφοδοτούν μία προπαγάνδα που εξυπηρετεί τα επεκτατικά σχέδια του βαθύ κράτους της Άγκυρας.

Και βέβαια η «προσφορά» της εν λόγω βοήθειας δεν περιορίζεται μόνο στη Θράκη αλλά επεκτείνεται και στο Αιγαίο καθώς διακαώς προσπαθεί εδώ και δεκαετίες η Άγκυρα να αναλάβει «πρωτοβουλίες» και στο Ελληνικό νησιωτικό πλέγμα.

Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά μέσα ο υπουργός υγείας της γείτονας χώρας ο Μεχμέτ Μουεζζίνογλου δήλωσε ότι τους προηγούμενους μήνες ήρθε στη χώρα μας και πως συναντήθηκε με τον έλληνα ομόλογό του.

Ο Μουεζζίνογλου υποστήριξε ότι στη συνομιλία που είχε με τον έλληνα υπουργό Υγείας εκείνος του εκμυστηρεύτηκε ότι:

«Δυσκολευόμαστε να λειτουργήσουμε το νοσοκομείο στην Κομοτηνή και πως αδυνατούμε να λειτουργήσουμε και να διοικήσουμε το νοσοκομείο στην Αλεξανδρούπολη(!)».

Βάσει των τουρκικών δημοσιευμάτων ο Μουεζζίνογλου απάντησε: «Μην ανησυχείτε, θα σας βοηθήσουμε. Κηρύξαμε το πανεπιστημιακό νοσοκομείο και το νοσοκομείο Θράκης αδελφά νοσοκομεία. Στον τομέα της υγείας πλέον είμαστε παγκοσμίως μια χώρα υπόδειγμα. Μπορούμε να δηλώσουμε πως όπου παραστεί ανάγκη πολίτη μας εκεί μπορούν φτάσουν και τα ελικόπτερα και αεροπλάνα-ασθενοφόρα μας».

Θεωρείται αδιανόητο Έλληνας υπουργός Υγείας, ο οποίος δεν κατονομάζεται στις δηλώσεις του Μουεζζίνογλου, να έχει δηλώσει τα παραπάνω. Εκτιμάται ότι όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς.

Εξάλλου Τούρκοι πολίτες δεν υπάρχουν στη Θράκη παρά μόνο Έλληνες μουσουλμάνοι.

Είναι γνωστή η πολιτική που ακολουθεί τον τελευταίο καιρό η Άγκυρα, η οποία προσπαθεί «ευγενικά» να εκμεταλλευτεί τις όποιες ελληνικές αδυναμίες παρουσιάζονται τώρα εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας.

Να σημειώσουμε ότι η Άγκυρα εδώ και χρόνια προσπαθεί να μας αποσπάσει «την έρευνα και τη διάσωση στο Αιγαίο», ανεπιτυχώς βέβαια. Η Ελλάδα παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ανταπεξέρχεται επιτυχώς στις υποχρεώσεις της εντός του F.I.R Αθηνών και αποτελεί υπόδειγμα στο συγκεκριμένο τομέα.

Επίσης καθημερινά και μη διστάζοντας λεπτό μεταφέρει το ελληνικό υπουργείο Υγείας, ακόμα με τα μεταγωγικά αεροσκάφη C-130, ασθενείς από τη νησιωτική Ελλάδα που χρήζουν άμεσης νοσηλείας σε μεγάλα νοσοκομεία. Διαθέτει κάθε πλωτό ή εναέριο μέσο και για τη μεταφορά τουριστών που τραυματίζονται σε ατυχήματα και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: