Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Μεγάλη νίκη του ΑΟΠ μέσα στη Τρίγλια. Επόμενος αντίπαλος η Αρναία το Σάββατο στις 17.30


Πολύ μεγάλη βαθμολογικής σημασία νίκη πέτυχε ο ΑΟΠ μέσα στην Τριγλια σε εξ αναβολής αγώνα.

Το παιχνίδι ήταν πολυ δύσκολο. Η ομάδα της Τρίγλιας είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα αλλά η ομάδα μας με μια αντεπίθεση διαρκείας στο 4ο δεκάλεπτο προηγήθηκε και με 6 πόντους. Στο τελευταίο λεπτό η Τρίγλια έκανε την τελευταία προσπάθεια να πάρει το παιχνίδι και ισοφάρισε σε 57 -57.

Έμεναν 10” με τη μπάλα στη κατοχή του ΑΟΠ και ο Κουγιώνης Χρήστος, ο οποίος ήταν και ο κορυφαίος παίχτης του αγώνα, έδωσε στον ΑΟΠ τη μεγάλη νίκη με δίποντο στο τέλος σχεδόν του χρόνου.

Τρίγλια 57 Πολύγυρος 59

Διαιτητές: Θωμόπουλος , Μάνιος
Δεκάλεπτα: 12-16, 31-27, 43-39, 57-59

Τρίγλια (Τσομπανάκης)
Ζούπης , Κουνάδος , Παντζάκης 14(3), Δαμαρλής 21(3), Καραγιαννάκης , Παπαδόπουλος , Σερεμέτης 7(1), Γεώργογλου Ε. , Τσήλιος 8(2), Καρράς , Καρπούζης 7(1), Γεώργογλου Γ.

Πολύγυρος (Μπούμπας)
Μυλωνάς Γ. , Μπανάβας Χ. , Μπανάβας Ι. , Παπασαραφιανός 6, Στιβαχτάρης 3(1), Κουγιώνης 26, Γισγάκης , Γρηγορίου , Βαλσαμής 9, Μυλωνάς Ν. , Μόμτσιας 9(1), Βλάχος 6

Η ομάδα μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη 1η θέση του Πρωταθλήματος, έχει την καλύτερη επίθεση και τους 2 πρώτους σκόρερ του Πρωταθλήματος.

Το Σάββατο 30/1 στις 17.30 ο ΑΟΠ αντιμετωπίζει την Αρναία. Ας βρεθούμε ΟΛΟΙ στο Κλειστό του Πολυγύρου και ας επιβραβεύσουμε την προσπάθεια των αθλητών μας.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλάζει η κυκλοφορία επί ένα χρόνο στην περιοχή Φλέμινγκ


Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν από την Πέμπτη και για περίπου ένα χρόνο στις οδούς γύρω από το σταθμό μετρό στη Φλέμινγκ.

Έτσι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μετρό Θεσσαλονίκης, μετατοπίζεται ανατολικά ο άξονας της Δελφών, από τη συμβολή της με την οδό Μιαούλη μέχρι την οδό Κολοκοτρώνη. Στο συγκεκριμένο τμήμα η Δελφών θα διαθέτει μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της οδού Μακεδονίας από τη συμβολή της με τη Δελφών μέχρι τη Β. Χιρς.

Επίσης, διακόπτεται η κυκλοφορία στο τμήμα της οδού Αλ. Φλέμινγκ, από τη συμβολή της με τη Δελφών μέχρι την οδό Μακεδονίας. Τέλος, μετατρέπονται σε αδιέξοδα τμήματα των οδών Αλ. Φλέμινγκ και Στρ. Καλλιδοπούλου, από τη συμβολή τους με την οδό Εδμόνδου Ροστάν μέχρι τη Δελφών. Η κυκλοφορία των οχημάτων προς τη Δελφών θα γίνεται μέσω των Εδμόνδου Ροστάν και Σααδή Λεβή.

Μονόδρομος

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας παραμένει η μονοδρόμηση τμήματος της οδού Μακεδονίας, από τη συμβολή της με την οδό Αλ. Φλέμιγκ μέχρι την οδό Βαρ. Χιρς, με κατεύθυνση κυκλοφορίας προς την οδό Βαρ. Χιρς. Ισχύει, επίσης, η μονοδρόμηση του τμήματος της οδού Β. Χιρς, από τη συμβολή της με την οδό Μακεδονίας μέχρι την οδό Γαριβάλδη, με κατεύθυνση κυκλοφορίας προς τη Γαριβάλδη.

Για το λόγο αυτόν απαγορεύεται η δεξιά στροφή από τις οδούς Λασιθίου και Γαμβέττα, και η αριστερή στροφή από την οδό Δεληγιώργη, προς την οδό Β. Χιρς. Ισχύει επίσης η αντιδρόμηση του τμήματος της οδού Γαριβάλδη, από τη συμβολή της με τη Β. Χιρς μέχρι την οδό Ξενοφώντος, με κατεύθυνση κυκλοφορίας προς την οδό Ξενοφώντος. Για το λόγο αυτόν απαγορεύεται η δεξιά στροφή από την οδό Γαριβάλδη προς την οδό Ξενοφώντος.

Επίσης, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση και στις δύο πλευρές της οδού 26ης Οκτωβρίου, από την οδό Μακεδονίας μέχρι τη Δελφών.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Κάνει "θραύση" το "Ηρα, έτσι απλά" του Σ. Τσούλη


Πραγματική "θραύση" κάνει στον πασίγνωστο διαδικτυακό τόπο του youtube το βιντεάκι με το - στυλ ραπ - τραγούδι, με τίτλο "Ήρα, έτσι απλά", που συνέθεσε και έγραψε ο φίλος της ομάδας Σταύρος Τσούλης για τον αγαπημένο του Ηρακλή.

Μάλιστα έκανε σπουδαία δουλειά, καθώς πέρα από το μοντέρνο και επιβλητικό ηχητικό αποτέλεσμα μέσω της μουσικής του και τους στίχους "κατάθεση ψυχής" για κάθε Ηρακλειδέα, κατόρθωσε να παρουσιάσει και ένα βίντεο ως οπτική επένδυση, το οποίο έχει αναφορά σε σημαντικές "κυανόλευκες" στιγμές κερκίδας.

Πηγή: BlueArena

1.360.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών για το δρόμο Νέας Φώκαιας - Αθύτου


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων εγκρίθηκε πίστωση 1.360.000 ευρώ για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης και βελτίωσης σε υπάρχουσα οδό στην Χαλκιδική, σε μήκος τεσσάρων χιλιομέτρων, προκειμένου να βελτιωθούν τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της και να αυξηθεί η διατομή της από 5,50 σε 8,50 μέτρα.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την απαιτούμενη οδική ασφάλεια για αμφίδρομη κίνηση των οχημάτων, ως παρακαμπτήρια οδός στο τμήμα Νέα Φώκαια - Άθυτος του οδικού δικτύου Κασσάνδρας Χαλκιδικής στο οποίο η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω κατολισθήσεων.

Πίστωση ενός εκατομμυρίου ευρώ εγκρίθηκε και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης και βελτίωσης σε οδούς υπερτοπικού χαρακτήρα εντός των ορίων του Δήμου Καλαμαριάς. Οι εργασίες θα εκτελεστούν στις οδούς Εθνικής Αντιστάσεως, στο τμήμα από Μητροπολίτου Κυδωνιών έως την Περιφερειακή Τάφρο και Ανδριανουπόλεως από Μητροπολίτου Κυδωνιών έως Εθνικής Αντιστάσεως, αφού αποτελούν την ανατολική είσοδο και έξοδο του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση προς το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Χορτιάτης: Εχτισαν με τούβλα την είσοδο του δημαρχείου

Βαρεθήκαμε τα ψέματα των υπευθύνων της νομαρχίας επισήμαναν οι γονείς των μαθητών στον Χορτιάτη της Θεσσαλονίκης

Κλουβιά, κοντέινερ, γυψοσανίδες, υποχρηματοδότηση, υποσχέσεις, αδιαφορία, κοροϊδία, εμπαιγμός.

Οι λέξεις έγιναν τούβλα και αυτά σχημάτισαν ένα τείχος, με το οποίο μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί «έχτισαν» την είσοδο του Δημαρχείου Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη. Η συμβολική κίνηση ήταν η κορύφωση μιας σειράς κινητοποιήσεων της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου για τα σοβαρά προβλήματα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζουν τα τέσσερα δημοτικά διαμερίσματα.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες μαθητών και από τα 20 σχολεία του δήμου, οι οποίοι μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του Ασβεστοχωρίου, έκλεισαν συμβολικά τον κεντρικό δρόμο για δέκα λεπτά και στη συνέχεια κατέλαβαν το Δημαρχείο και άρχισαν το «χτίσιμο» της εισόδου.

Σε μαγαζιά

Οπως ανέφεραν, σήμερα λειτουργούν σχολικές αίθουσες μέσα σε νοικιασμένα μαγαζιά, μέσα σε κουτιά KIBUS που έχουν «φυτευτεί» σε σχολικές αυλές, ακόμα και σε δημόσια πάρκα. Με γυψοσανίδες έχουν χωριστεί στη μέση αίθουσες δημιουργώντας ασφυκτικές συνθήκες χωρίς αερισμό και επαρκή φωτισμό, τα περισσότερα τμήματα είναι υπεράριθμα, ενώ απουσιάζουν γυμναστήρια, εργαστήρια και αίθουσες πολλαπλών χρήσεων.

Η Ενωση Γονέων θεωρεί πως για την κάλυψη των σημερινών αναγκών απαιτείται η δημιουργία εννέα νέων σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων και καταγγέλλει τον νομάρχη Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Χορτιάτη για κωλυσιεργία και εμπαιγμό.

«Εχουμε βαρεθεί τα ψέματα των υπευθύνων της νομαρχίας. Η υποχρηματοδότηση έχει οδηγήσει σε αδυναμία ολοκλήρωσης των έργων, που παραμένουν ημιτελή. Είμαστε αγανακτισμένοι και συνεχίζουμε να είμαστε στο πεζοδρόμιο» είπε στο «Εθνος» ο εκπρόσωπος της Ενωσης, Π. Σκορδίλης.

Πηγή: Έθνος