Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Τα videos με το επεισόδιο σε βάρος του Σηφάκη στο Καυταντζόγλειο



Ηρακλής – Άρης: Τελικώς, ξεκίνησε...


Μετά από τουλάχιστον 45 λεπτά, το παιχνίδι στο Καυταντζόγλειο θα ξεκινήσει. Στον αγωνιστικό χώρο μπήκαν διαιτητές και παίκτες (μαζί και ο Σηφάκης) και όλα είναι έτοιμα να συνεχίσει πάλι το ματς από τα 30 δευτερόλεπτα (τότε είχε διακοπεί).

Έξαλλος με το επεισόδιο στο πρώτο λεπτό του αγώνα ήταν ο Μιχάλης Σηφάκης. Ο τερματοφύλακας του Άρη που δέχτηκε επίθεση από οπαδό του Ηρακλή, φωνάζει μέσα στα αποδυτήρια πως δεν θέλει να βγει να συνεχίσει υπό αυτές τις συνθήκες.

Στο «καμαράκι» του είναι κλεισμένο και το διαιτητικό τιμ που συνεδριάζει για την επόμενη κίνηση τους, όσον αφορά τη συνέχεια του ματς. Από την πλευρά του Άρη, επιμένουν στην οριστική διακοπή του αγώνα. Να ηρεμήσει η κατάσταση και να ξαναρχίσει ο αγώνας προσπαθεί αυτή του Ηρακλή. Πάντως, οι άνθρωποι και των δύο ομάδων βρίσκονται μπροστά από ένα μόνιτορ σχολιάζοντας το περιστατικό.

Βέβαια, το πρώτο επιχείρημα που έρχεται στο στόμα των ανθρώπων του Άρη, είναι το γεγονός πως ο οπαδός του Ηρακλή δεν απομακρύνθηκε άμεσα από τους σεκιούριτι του γηπέδου, οι οποίοι απλά... τον κοιτούσαν.

Έξαλλος είναι και ο πρόεδρος του Ηρακλή, Αντώνης Ρέμος, με την εξέλιξη που έχει πάρει το ματς. Ο "ισχυρός άνδρας" του "γηραιού" είχε κάνει τα αδύνατα-δυνατά για να μη συμβεί το παραμικρό, αλλά παρά το θερμό εναγκαλισμό πριν την έναρξη με τον ομόλογο του του Άρη, Θανάση Αθανασιάδη, τελικά, το κλίμα στράβωσε.

* Για όποιον δεν είδε το συμβάν, με το που σφύριξε την έναρξη του ματς, ο διαιτητής Δαλούκας, ένας οπαδός του Ηρακλή μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και στάθηκε μπροστά από τον Μιχάλη Σηφάκη κολλώντας το πρόσωπο πάνω σε αυτό του Έλληνα τερματοφύλακα. Αφού κύλλησαν κάποια δευτερόλεπτα, το παιχνίδι διεκόπη, ενώ υπήρξε καθυστέρηση και στην απομάκρυνηση του οπαδού από τους σεκιούριτι.

Πηγή: Sportnet

Απαράδεκτη και καταδικαστέα αυτή η ενέργεια...

Να προσέξουν την Αυτόνομη Θύρα 10 γιατί αυτό το επεισόδιο θα ζημιώσει την ομάδα του Ηρακλή.

Αν είναι δυνατόν μέσα στο Καυταντζόγλειο να πηγαίνει ο κάθε απίθανος τύπος και να δημιουργεί τέτοιο σκηνικό.

Αν ήταν οπλισμένος τι θα γινότανε;

Ρέμο μάζεψε την Αυτόνομη Θύρα 10 γιατί δεν αξίζουν αυτές οι εικόνες στον ιστορικό Ηρακλή.

Απλήρωτοι οι υλοτόμοι


Ρεπορτάζ: Χρ. Στεφανής

Άφησαν τα σπίτια τους και τις δουλειές τους και έτρεξαν 500 χιλιόμετρα μακριά για να βοηθήσουν εθελοντικά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Όπως φαίνεται όμως και από το ερασιτεχνικό βίντεο που προβλήθηκε από τον ALPHA κανείς δεν σκέφτηκε να εξασφαλίσει ούτε την ελεύθερη διέλευση από τα διόδια της εθνικής οδού.

Την λύση έδωσε ένας τροχονόμος που πλήρωσε από την τσέπη του το αντίτιμο για την διέλευση των 30 οχημάτων. Όπως λένε κανείς άλλος δεν σκέφτηκε ότι επί δυο 24ωρα κάτω από αντίξοες συνθήκες πάλευαν με τις φλόγες με κίνδυνο για την ίδια τους την ζωή.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή και οι υλοτόμοι από την Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική. Πριν ακόμη η φωτιά πάρει μεγάλες διαστάσεις ζήτησαν να βοηθήσουν και ας μην έχουν όπως καταγγέλλουν πληρωθεί ακόμη από το κράτος για τον καθαρισμό των καμένων της Ρόδου.

Ζουν μέσα στα δάση και συντηρούν τις οικογένειές τους από αυτά γι αυτό δεν σκέφτηκαν ούτε στιγμή να μείνουν απλοί θεατές μπροστά σε αυτή την καταστροφή.

Την Παρασκευή επέστρεψαν στα σπίτια τους όμως είναι έτοιμοι να ξαναφύγουν ακόμη και αύριο εάν τους ζητηθεί προκείμενου να εργαστούν για την οχύρωση των καμένων περιοχών που όπως λένε είναι στο έλεος των φθινοπωρινών βροχών.

Πηγή: Alpha Tv

Αναταραχή στην Εκκλησία της Ελλάδος


Ιερώνυμος εναντίον Άνθιμου και Άνθιμος εναντίον Ιερώνυμου.

Το σκηνικό επαναλαμβάνεται, πρωταγωνιστές όμως αυτή τη φορά, δεν είναι ο Μακαριστός Χριστόδουλος με τον Μητροπολίτη Ζακύνθου. Αυτή τη φορά αρπάχτηκαν και έγιναν μαλλιά κουβάρια ο Ιερώνυμος με τον Άνθιμο.

Συνοδευόμενος από κουστωδία Μητροπολιτών, μεταξύ άλλων και ο Νικόδημος της Αρναίας, ο οποίος αντί να βρίσκεται στο εκκλησάκι του Αγίου Προδρόμου, εμφανίστηκε ως Βυζαντινός Αυτοκράτορας στη Νεάπολη.

Χτες το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος, από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, επιτέθηκε φραστικά εναντίον του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου.

"Θα πω κάτι που... λέει ο Λαός μας: Αγάπα τον φίλο σου με τα ελαττώματά του. Ή... αυτό που λέει το Ευαγγέλιο... "ανεχόμενοι αλλήλων εν αγάπη"... Λοιπόν: Και τα ελαττώματά του τα συγχωρώ, και τον ανέχομαι με αγάπη"

"Τον ανέχεται" δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος, "για ότι λέει" και συμπλήρωσε αφού χαμήλωσε το βλέμμα "με αγάπη". Ήταν βλέπετε και οι τηλεοπτικές κάμερες εκεί. Επίσης χαρακτήρισε τον Άνθιμο "Αίρεση" γιατί ασχολείται με το Μακεδονικό, που είναι Εθνικό θέμα!

Ο Άνθιμος ανταπάντησε "κι εγώ τον ανέχομαι, αγάπα τον πλησίον σου με τα ελαττώματα του".

Σεμνός και ταπεινός ο Ιερώνυμος Λιάπης, αλλά την φωτιά την άναψε...

Αντί να κοιτάξει που ο Βαρθολομαίος του παίρνει όλες τις Μητροπόλεις στη Βόρεια Ελλάδα, αυτός ασχολείται με τον Άνθιμο...

Άνθιμε γερά, τράβα του τ' αυτιά!!!

Να υποθέσουμε ότι φταίνε οι ζέστες;

Ε ρε γλέντια...

Ινγκουάνα "Γίγας" στο Παλαιόκαστρο!


Ινγκουάνα "Γίγας" βρέθηκε σήμερα στο Παλαιόκαστρο, σε αυλή σπιτιού!

Το μήκος του ξεπερνά τα 130 εκατοστά!

Ειδοποιήθηκε η Διεύθυνση Αγροφυλακής στον Πολύγυρο, ο υπάλληλός της Γαλαρινιώτης Νικόλαος με τη βοήθεια του Φασίτη Αντώνη (ιδιοκτήτη PET SHOP στον Πολύγυρο) το έπιασαν και το μετέφεραν στο κατάστημα του δεύτερου για περιποίηση!

Προς το παρόν, και μέχρι να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του, το ινγκουάνα "υιοθετήθηκε" από τον Αντώνη Φασίτη και φιλοξενείται στο κατάστημά του επί της Ασκληπιού, στον Πολύγυρο!

Πηγή: Ρεσπέντζα

Είναι πολύ όμορφο.

Αν δεν βρεθεί ο ιδιοκτήτης, που μάλλον κάποιος το έχει εγκαταλείψει στο Παλαιόκαστρο, θα υπάρξουν πολλοί ενδιαφερόμενοι να το υιοθετήσουν.

Απίστευτη αθλιότητα στον σταθμό του ΟΣΕ στην Οινόη εναντίον Βορειοελλαδιτών Στρατιωτών


Μια απίστευτη ταλαιπωρία και περιπέτεια περίμενε μετά την ορκωμοσία τους νεοσύλλεκτους του Αυλώνα στον Σταθμό της Οινόης.

Αρνούνταν να επιβιβάσουν τα παιδιά στο τρένο επειδή δεν είχε θέσεις. Δεν πρόβλεψαν να βάλουν ένα βαγόνι επιπλέον και ταλαιπωρούν τα παιδιά μέσα στον ήλιο.

Μετά από πολλά τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας και αγανάκτησης γονέων, με τα χίλια ζόρια επέτρεψαν να μπούνε όρθιοι οι Στρατιώτες για να επιστρέψουν στη Βόρεια Ελλάδα.

Τι να πούμε τώρα, δεν δέχονταν ούτε την εναλλακτική λύση να πάνε με Intercity μέχρι την Λάρισα και από εκεί να ανέβουν στην Θεσσαλονίκη με τον προαστιακό.

Αρνήθηκαν να βάλουν ένα βαγόνι παραπάνω και τα παιδιά θα αναγκαστούν να κάνουν όλο το δρομολόγιο όρθια.

Η αθλιότητα τους και η αναλγησία τους δεν έχει όριο.

1500 άτομα ορκίστηκαν σήμερα στον Αυλώνα, ήθελε πολύ μυαλό για να μπει όχι απλά ένα βαγόνι επιπλέον, ολόκληρο τρένο χρειαζόταν.

Γιορτή μανιταριού 2009 στον Ταξιάρχη

Το σήμα κατατεθέν του Ταξιάρχη, η πηγή Σιποτούρα.
κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση

Για μια ακόμη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ταξιάρχη οργανώνει τη Γιορτή Μανιταριού στο Τοπικό Διαμέρισμα Ταξιάρχη. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση – Πολιτιστικό Οργανισμό Χαλκιδικής, το Σύλλογο Απανταχού Ταξιαρχιωτών και τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

6.00 μ.μ. Εγκαίνια του Ανοιχτού Θεάτρου Ταξιάρχη από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής

7.00 μ.μ. Παράσταση Καραγκιόζη για παιδιά στο προαύλειο του Δημοτικού Σχολείου

8.00 μ.μ. «Θαλασσάκι», ανοιχτή συναυλία με την Κατερίνα Βλάχου.

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Συνάντηση των απανταχού Ταξιαρχιωτών με τους μόνιμους κατοίκους του χωριού στην κεντρική πλατεία.

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009, Γιορτή Μανιταριού

12.00 Έναρξη γιορτής. Παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό του δημοτικού σχολείου Ταξιάρχη, «Λοκοβίτικα Μασσάλια», Κρητικοί χοροί από το χορευτικό σύλλογο «Τα αγρίμια», ολοήμερο λαϊκό γλέντι με παραδοσιακή μουσική.

Δωρεάν μανιτάρια και κρασί στους επισκέπτες.

Το πρόγραμμα το πήραμε από την ιστοσελίδα του Δήμου Πολυγύρου

Μαγκριώτης: Καθυστερημένο και φτωχό το Μετρό


Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ, 28/08/2009

Απόσπασμα από την συνέντευξη Γ. Μαγκριώτη, Πολιτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δημοσίων Έργων, στην εφημερίδα DEAL NEWS , και στον δημοσιογράφο Χ. Δρόγκαρη

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι από το 2004 και μετά στη Θεσσαλονίκη γίνεται «κοσμογονία» έργων. Συμφωνείτε;

Γ. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ: Η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή εδώ και μια δεκαετία γνωρίζει, όπως και όλη η ελληνική περιφέρεια, την οικονομική και κοινωνική υποχώρηση. Ένας από τους λόγους ήταν και η έλλειψη βασικών αναπτυξιακών υποδομών, που θα υποστήριζαν την νέα οικονομική προσπάθεια της Β. Ελλάδας, στο ανοιχτό και ανταγωνιστικό, οικονομικό περιβάλλον.

Η μηδενική ανάπτυξη αυτών των υποδομών τα τελευταία 5,5 χρόνια, επιτάχυνε την παραγωγική αποδιάρθρωση της περιοχής. Μείωσε δραματικά τα εισοδήματα και οδήγησε στην έκρηξη της ανεργίας. Ένα έργο ουσιαστικά μόνο ξεκίνησε, η πρώτη γραμμή του ΜΕΤΡΟ και αυτή κατασκευάζεται ήδη με 2,5 χρόνια καθυστέρηση και δεν έχει διασφαλισμένους πόρους για την ολοκλήρωσή της. Όλα τα άλλα είναι λόγια χωρίς αντίκρισμα, συμβάσεις χωρίς ουσιαστικό έργο, ή προς ακύρωση, όπως η «Υποθαλάσσια».

Πηγή: metro.thessalonikis

Βασιλικό μυστήριο στη Βεργίνα


Τελικά ο Αύγουστος αποδεικνύεται πολύ γούρικος για τις ανασκαφές του ΑΠΘ στην Αγορά των Αιγών στη Βεργίνα! Τα περσινά ευρήματα (χρυσό στεφάνι, χρυσή οστεοθήκη και οστά) ήρθαν να συμπληρώσουν φέτος μια ασημένια λήκυθος και μια ασημένια υδρία που περιείχε οστά!

Της Έλσας Σπυριδοπούλου

Κατά καρμική σύμπτωση και αυτά ήρθαν στο φως στις 25 Αυγούστου -όπως το 2008- και μοιάζει να είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα περσινά. Φαίνεται πως μεταφέρθηκαν από κάπου αλλού στο χώρο κοντά στο ιερό της Εύκλειας.

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει στο παρελθόν η επικεφαλής της ανασκαφής Χρυσούλα Σαατσόγλου-Παλιαδέλη, τα οστά που βρέθηκαν το 2008 ανήκουν σε βασιλικό γόνο, πιθανότατα στον Ηρακλή, νόθο γιο του Μεγαλέξανδρου και της Περσίδας Βασίνης. Μπορεί βέβαια το φύλο του νεκρού να παραμένει απροσδιόριστο, αλλά μάλλον πρόκειται για άντρα (οι βασιλιάδες φορούσαν στεφάνι βελανιδιάς) ηλικίας 17 περίπου ετών.

Ποιος άραγε όμως είναι αυτός που βρέθηκε φέτος και τάφηκε κοντά στον Ηρακλή κατά τον ίδιο μυστήριο τρόπο; "Είναι νωρίς ακόμη για περαιτέρω συμπεράσματα, αλλά φαίνεται ότι τα οστα ανήκουν πιθανότατα σε ένα συγγενικό πρόσωπο. Μπορεί να είναι η μητέρα του", δήλωσε η κ. Παλιαδέλη μιλώντας στη "Μ", κάνοντας μια πολύ αρχική πρώτη εκτίμηση και προλαβαίνοντας παράλληλα όσους σπεύσουν να κάνουν και πάλι εικασίες περί Μεγαλέξανδρου.

Λίγα μέτρα, λοιπόν, πιο πέρα από τη θέση όπου είχε εντοπιστεί το περσινό πολύτιμο σύνολο, κάτω από την ίδια επίχωση που γέμιζε το ίδιο όρυγμα, βρέθηκαν (ταλαιπωρημένα από το βαρύ χώμα που τα σκέπαζε) δύο μεγάλων διαστάσεων μετάλλινα αγγεία: μια μοναδική για το υλικό της ασημένια, όπως φαίνεται, λήκυθος(;) με πώμα και μια ασημένια, επίσης, υδρία, πολύ συγγενική, ως προς το σχήμα και την ποιότητά της με την ασημένια υδρία από τον τάφο του Πρίγκιπα της Μεγάλης Τούμπας της Βεργίνας.

Στο γεμάτο με χώμα εσωτερικό της ληκύθου δεν είναι φανερά κάποια υπολείμματα ταφής, "οπότε δεν είμαστε προς το παρόν σε θέση να συμπεράνουμε άμεσα αν πρόκειται για τεφροδόχο αγγείο ή πολύτιμο κτέρισμα", σημειώνει η αρχαιολόγος. "Αντίθετα, στο εσωτερικό της ασημένιας υδρίας διακρίνουμε οστά". Απομένει να μάθουμε από τη μικρανασκαφή που θα ακολουθήσει στο εργαστήριο για το φύλο και την ηλικία του νεκρού.

Τα νέα ευρήματα έχουν ήδη μεταφερθεί σε εργαστήρια της Θεσσαλονίκης για συντήρηση, ακτινογραφίες κτλ. Απομένει να δούμε αν θα δώσουν απαντήσεις σε όσα παραμένουν αναπάντητα και επισφαλή μέχρι στιγμής, όπως γιατί η απόθεση αυτών των ταφικών συνόλων έγινε στο πιο κεντρικό σημείο της αρχαίας πόλης των Αιγών και αν όντως τελικά πρόκειται για απογόνους ή συγγενείς του μακεδόνα στρατηλάτη.

Πηγή: Μακεδονία

Χωρίς Αμπρέου, Χαβίτο ο Αρης με τον Ηρακλή


Με την ενδεκάδα της νίκης στην Κομοτηνή ο Γηραιός στο σημερινό ντέρμπι του «Καυτανζογλείου»

O προπονητής του Ηρακλή κ. Ολεγκ Προτάσοφ δεν αποκάλυψε τις προθέσεις του για το σχήμα που θα χρησιμοποιήσει στο σημερινό (19.00) τοπικό ντέρμπι με τον Αρη στο «Καυτανζόγλειο», καθώς στο χθεσινό «διπλό» δοκίμασε διαφορετικές ενδεκάδες, τόσο με τον Ιβάν Μπόσνιακ στην κορυφή της επίθεσης όσο και με τον Βικτοράς Γιάκομπ . Πάντως επικρατεί η εντύπωση ότι ο τεχνικός του Ηρακλή δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σύγκριση με αυτή που νίκησε την περασμένη Κυριακή τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή.

Δηλαδή θα χρησιμοποιήσει τους Κοβαλέφσκι τερματοφύλακα, Κατσαμπή, Λέκι στο κέντρο της άμυνας, Γιαννούλη αριστερά και Μάρτος δεξιά, Παπαστεριανό και Ντιέ θα είναι οι δυο ανασταλτικοί μέσοι, ενώ εκτός από τον Ντίκα που θα παίξει σε ρόλο επιτελικού μέσου, ενδεχομένως ο Μιλάνο να πάρει τη θέση του Τούμα, δεξιά θα παίξει ο Επστάιν και στην κορυφή της επίθεσης ένας από τους Μπόσνιακ, Γιάκπομπ. Ο κ. Προτάσοφ συνέστησε στους ποδοσφαιριστές του υπομονή, ενώ έδωσε ειδικές οδηγίες στους μέσους για να κυκλοφορούν πολλές φορές την μπάλα έξω από την περιοχή του Αρη με σαφή στόχο να εκμαιεύσουν φάουλ ώστε να εκμεταλλευθούν την ικανότητα του σπεσιαλίστα Ντίκα.

Στο γήπεδο θα βρίσκονται μόνο οπαδοί του Γηραιού μετά την απόφαση της διοίκησης της ΠΑΕ Ηρακλής να μη διαθέσει εισιτήρια στα παιχνίδια της ομάδας με τους συμπολίτες της Αρη και ΠΑΟΚ.

Στον Αρη, ο τραυματισμός των Φρανθίσκο Χαβίτο και Σεμπαστιάν Αμπρέου διαφοροποιεί τα πλάνα του προπονητή κ. Ιομάρ Μαζίνιο για το αποψινό ντέρμπι. Θεωρείται δεδομένο ότι τη θέση του Χαβίτο θα πάρει ο Τόνι Κάλβο , το ηθικό και η αυτοπεποίθηση του οποίου έχουν ανεβεί στα ύψη μετά την αναπροσαρμογή του συμβολαίου του με τους Κίτρινους, ενώ το κενό του Αμπρέου θα κληθεί να καλύψει ο Χαβιέρ Κάμπορα. « Το παιχνίδι είναι δύσκολο, πρόκειται για έναν αγώνα που θα είναι διαφορετικός από αυτόν της πρεμιέρας του πρωταθλήματος », τόνισε ο κ. Μαζίνιο ο οποίος δεν προτίθεται να προχωρήσει σε άλλες αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα.

Ο Σηφάκης θα καθήσει κάτω από τα δοκάρια, ο Νέτο θα καλύψει τη δεξιά πλευρά της άμυνας, ο Αράνο την αριστερή, οι Νασούτι, Γκιάρο θα ξεκινήσουν ως κεντρικοί αμυντικοί. Οι Ναφτί και Νάτσο Γκαρσία θα αγωνιστούν ως ανασταλτικοί, στον άξονα και σε ρόλο επιτελικού μέσου θα παίξει ο Γκρασιάν, οι Κόκε και Κάλβο θα καλύψουν τα δύο άκρα και ο Κάμπορα θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης.

Πηγή: Το Βήμα