Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Αναταραχή στην Εκκλησία της Ελλάδος


Ιερώνυμος εναντίον Άνθιμου και Άνθιμος εναντίον Ιερώνυμου.

Το σκηνικό επαναλαμβάνεται, πρωταγωνιστές όμως αυτή τη φορά, δεν είναι ο Μακαριστός Χριστόδουλος με τον Μητροπολίτη Ζακύνθου. Αυτή τη φορά αρπάχτηκαν και έγιναν μαλλιά κουβάρια ο Ιερώνυμος με τον Άνθιμο.

Συνοδευόμενος από κουστωδία Μητροπολιτών, μεταξύ άλλων και ο Νικόδημος της Αρναίας, ο οποίος αντί να βρίσκεται στο εκκλησάκι του Αγίου Προδρόμου, εμφανίστηκε ως Βυζαντινός Αυτοκράτορας στη Νεάπολη.

Χτες το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος, από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, επιτέθηκε φραστικά εναντίον του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου.

"Θα πω κάτι που... λέει ο Λαός μας: Αγάπα τον φίλο σου με τα ελαττώματά του. Ή... αυτό που λέει το Ευαγγέλιο... "ανεχόμενοι αλλήλων εν αγάπη"... Λοιπόν: Και τα ελαττώματά του τα συγχωρώ, και τον ανέχομαι με αγάπη"

"Τον ανέχεται" δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος, "για ότι λέει" και συμπλήρωσε αφού χαμήλωσε το βλέμμα "με αγάπη". Ήταν βλέπετε και οι τηλεοπτικές κάμερες εκεί. Επίσης χαρακτήρισε τον Άνθιμο "Αίρεση" γιατί ασχολείται με το Μακεδονικό, που είναι Εθνικό θέμα!

Ο Άνθιμος ανταπάντησε "κι εγώ τον ανέχομαι, αγάπα τον πλησίον σου με τα ελαττώματα του".

Σεμνός και ταπεινός ο Ιερώνυμος Λιάπης, αλλά την φωτιά την άναψε...

Αντί να κοιτάξει που ο Βαρθολομαίος του παίρνει όλες τις Μητροπόλεις στη Βόρεια Ελλάδα, αυτός ασχολείται με τον Άνθιμο...

Άνθιμε γερά, τράβα του τ' αυτιά!!!

Να υποθέσουμε ότι φταίνε οι ζέστες;

Ε ρε γλέντια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: