Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Σύρραξη στη δίκη των βατραχανθρώπων του Λιμενικού

Διάλυση παντού ... και η κυβέρνηση είναι ... αλλού !

Διονύσης Βυθούλκας

Σύρραξη στην αίθουσα του Ναυτοδικείου Πειραιά οδήγησε σε διακοπή της δίκης των 39 ανδρών των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι κατηγορούνται για τα ρατσιστικά, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, συνθήματα που φώναζαν κατά τη διάρκεια της παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα.

Μετά από τις συνεχείς διακοπές και τις εντάσεις που σημειώνονταν ήδη από την έναρξη της δίκης, το πρωί της Παρασκευής η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο όταν ένας από τους παρισταμένους στην ακροαματική διαδικασία άρχισε να χειρονομεί σε βάρος του συνηγόρου της πολιτικής αγωγής κ. Κ. Ντάλτα απειλώντας τον με νοήματα και χειρονομίες.

Συνάντηση με τον Σαμαρά ζήτησε ο Γκρούεφσκι

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με την οποία τον προσκαλεί σε συνάντηση.

Ο κ. Γκρούεφσκι, στην αρχή της επιστολής του, η οποία δόθηκε το απόγευμα στη δημοσιότητα από το γραφείο του, επισημαίνει προς τον κ. Σαμαρά «ότι η ενσωμάτωση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στις ευρωατλαντικές δομές έχει ιδιαίτερη σημασία για την μακεδονική κυβέρνηση και για τους πολίτες της χώρας μου».

«Επίσης, ιδιαίτερη σημασία για εμάς», αναφέρει ακόμη ο κ. Γκρούεφσκι, «αποτελεί η συνεπής τήρηση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, καθώς και η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας, με τη χώρα σας.

Λουκέτο σε επώνυμες αλυσίδες, 100.000 άνεργοι

Κλείνουν καταστήματα οι επώνυμες οργανωμένες αλυσίδες εστίασης, καθώς δεν αντέχουν το βάρος του ΦΠΑ 23%. Για το 2012 αναμένεται, αν δεν μειωθεί η έμμεση φορολογία σε όλο τον κλάδο της εστίασης, δηλαδή και στις ανώνυμες ταβέρνες, ψησταριές, καφέ κ.λπ., να χάσουν τη δουλειά τους περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι.

Τις τραγικές επιπτώσεις από την αύξηση του ΦΠΑ περιέγραψαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης (Goody’s, Everest, TGI Friday’s, Γρηγόρης, KFC, McDonald’s, Flocafe, Φούρνοι Βενέτη, Απολλώνιον, Pizza Hut, Pizza Fan, Coffee Time κ.λπ.) στη διάρκεια συνάντησής τους με τους δημοσιογράφους. Πρόκειται για 28 επιχειρήσεις που αντιπροσωπεύουν το 25% του συνόλου της εστίασης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αθανάσιος Παπανικολάου (διευθύνων σύμβουλος της Goody’s & Everest) υπογράμμισε πως «έχουμε ήδη κλείσει καταστήματα και για το 2012 εκτιμούμε ότι…

Τουρκία: Νότα για τα Ίμια στον «πόλεμο της τσιπούρας»

«Νότα για τα Ίμια» , είναι ο τίτλος του σχετικού με «τον πόλεμο της τσιπούρας» ρεπορτάζ , που καταχωρούν οι εφημερίδες HURRIYET και AKSAM. Χτες το πρωί , αναφέρεται, έφτασαν στην περιοχή των Ιμίων 12 ελληνικά αλιευτικά σκάφη προερχόμενα από Κάλυμνο και Λέρο για να ψαρέψουν τσιπούρες.

Τα σκάφη πέρασαν το σημείο των Ιμίων και παραβίασαν τουρκικά χωρικά ύδατα στα ανοιχτά των νησιών Τσαβούζ και Τσατάλ. Με την αύξηση των παραβιάσεων , σκάφος την τουρκικής ακτοφυλακής πέρασε σε απόσταση τριών μιλίων από τις βραχονησίδες.

Οι έλληνες ψαράδες σταμάτησαν την πορεία τους προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα και επέστρεψαν στα Ίμια.

Ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις στον Πολύγυρο

Με την παρουσίαση του βιβλίου του ομότιμου καθηγητή παιδιατρικής ΑΠΘ, Γιάννη Τσίκουλα, ξεκινούν σήμερα, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Πολυγύρου οι εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα 2011.

Το βιβλίο «Η δική μου παιδιατρική, ιστορίες μιας ζωής» θα παρουσιάσουν ο Σταύρος Αυγολούπης, καθηγητής αστρονομίας ΑΠΘ, ο Χρήστος Παπαγιάννης, γενικός αρχίατρος ε.α. και η Μαρία Τσαμουρτζή, αρχιτέκτονας.

Στην εκδήλωση συμμετέχει η Παιδική Χορωδία Πολυγύρου ενώ το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους παρευρισκόμενους.

Για πόσο επιτέλους θα συνεχιστεί αυτή η ανωμαλία;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η χώρα, πτωχευμένη, καθημαγμένη και ταπεινωμένη, ζει μια από τις πλέον ανώμαλες περιόδους της Ιστορίας της.

Τουλάχιστον το 85% του λαού έχει απορρίψει το ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό συνεχίζει να κυβερνά!

Μπορούμε επιτέλους να πληροφορηθούμε τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους επιβλήθηκε ο σχηματισμός της παρούσας κυβέρνησης;

Πάει πάνω από ένας μήνας από την πανηγυρική ανακοίνωσή της και κοντεύουν δύο μήνες από τις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου.

Παρα-πέη η κυβέρνηση Παπαδήμου! O υπουργός που έπιασε τη σύζυγό του καβάλα με το ερωτικό κτήνος και ο Μεξικάνος εραστής!..

Μοιάζει με σενάριο πορνοταινίας αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Υπουργός της τραβεστί κυβέρνησης Παπαδήμου έπιασε τη σύζυγό του στα 4Χ4!

Ο ατίθασος καβαλάρης της υπουργικής συζύγου με το καλλίγραμμο κορμί είναι ο πυρπολητής ενός πάθους που κρατάει χρόνια.

Στην ουσία είναι αυτός ο άντρας που τιθασεύει τις ορμές της.


 Ένα νεαρό παλληκάρι είναι ο εραστής που γαληνεύει τα  πάθη της και κρατάει τα ερωτικά της γκέμια.

Νέφος-καμικάζι στη μαύρη τρύπα του Γαλαξία

Το νέφος-καμικάζι κινείται ολοταχώς προς τον Τοξότη Α*, τη μαύρη τρύπα του Γαλαξία μας, η οποία αναμένεται να το καταβροχθίσει το 2013 Credit ESO/MPE/Marc Schartmann

Κατευθύνεται ολοταχώς προς το μέρος της και θα το δούμε να καταβροχθίζεται το 2013

Λαλίνα Φαφούτη

Ενα γιγαντιαίο νέφος αερίων οδεύει ολοταχώς προς τον θεαματικό θάνατό του, Κατευθύνεται προς τη μαύρη τρύπα που βρίσκεται στο κέντρο του Γαλαξία μας η οποία υπολογίζεται ότι θα το καταβροχθίσει στα τέλη του 2013.

Το κοσμικό «γεύμα» αναμένεται από τους επιστήμονες με αδημονία. Θα τους προσφέρει για πρώτη φορά την ευκαιρία να παρακολουθήσουν «ζωντανά» και από τόσο κοντά ένα τέτοιου είδους φαινόμενο και θα τους επιτρέψει να γνωρίσουν καλύτερα τον Τοξότη Α*,

Όλοι εναντίον όλων στο υπουργικό συμβούλιο – Στο στόχαστρο Ρέππας και Ραγκούσης

Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε το υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Για την ακρίβεια, στη συνεδρίαση όλοι ήταν εναντίων… όλων με τις επιθέσεις μεταξύ των υπουργών να δίνουν και να παίρνουν. Χαρακτηριστικός της έντασης που επικρατούσε ήταν και ο εκνευρισμός του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας εξαπέλυσαν επίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Ραγκούση με αφορμή την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων. Βενιζέλος και Ρέππας χαρακτήρισαν την απογραφή «μαϊμού».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ραγκούσης δεν ήταν παρών στο υπουργικό και δεν μπόρεσε να απαντήσει στους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Κεφαλλονιά: Κατέρρευσε τμήμα της ιστορικής γέφυρας Ντε Μποσέ

Το σημείο της γέφυρας το οποίο ήταν σε κίνδυνο και τελικώς κατέρρευσε

Υποχώρησε υπό βάρος των φορτηγών που τη διέσχιζαν παρανόμως

Μαρία Θερμού

Ως χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, η ιστορική γέφυρα ντε Μποσέ του Αργοστολίου… κατέρρευσε.

Την περασμένη Παρασκευή περί τις 7.30 το βράδυ, το ενάμιση αιώνα μνημείο καταβυθίστηκε, κατά ένα τμήμα του ευτυχώς, όπως είχε προβλεφθεί όμως εδώ και χρόνια από τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, που προσπαθούσαν εις μάτην να πείσουν την τοπική κοινωνία ότι η γέφυρα δεν αντέχει πλέον άλλο βάρος και πρέπει να χρησιμοποιείται μόνον από πεζούς.

Η γέφυρα ενώνει το Αργοστόλι με την απέναντι ακτή και κατασκευάστηκε στην εποχή της Αγγλοκρατίας από τον ελβετό μηχανικό Κάρολο- Φίλιππο Ντε Μποσέ,

Μηνύσεις μετά το ξύλο Γκλέτσου-συνεργάτη

Πεδίο μάχης θύμιζε το γραφείο όπου έγινε η συμπλοκή

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Στυλίδα με τον δημάρχο της Απόστολο Γκλέτσο να υπαινίσσεται παραβατικότητα και αποστήματα μέσα στο χωριό του Αϊ Βασίλη, την Παραμυθοχώρα, έπειτα από τον άγριο καβγά που είχε με τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος, Ευάγγελο Κυριακίδη.

Σύμφωνα με το lamiastar.gr, o κ.Κυριακίδης έφερε στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες, οι οποίες τραβήχτηκαν λίγα λεπτά μετά τον άγριο καβγά που έστειλε και τους δύο στο νοσοκομείο.

«Κάποιοι ήθελαν να απομακρυνθώ από αυτή την επιτυχημένη εκδήλωση που ήταν έμπνευσή μου» δήλωσε στο lamiastar.gr, ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος.

Μ. Βορίδης: «Δεν καταλαβαίνω το ταμπού των απολύσεων στο δημόσιο»

«Δεν υπάρχει νομοσχέδιο Ραγκούση για τα ταξί»

Αχιλλέας Χεκίμογλου

Ευθείες βολές κατά του Γιάννη Ραγκούση για το θέμα της απελευθέρωσης των ταξί εξαπέλυσε ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον Βήμα 99,5.

«Δεν υπάρχει νομοσχέδιο Ραγκούση» επανέλαβε και τόνισε ότι ουδέποτε ενδιέφερε την τρόικα ο τρόπος απελευθέρωσης των ταξί που πρότεινε ο κ.Ραγκούσης. «Δεν μπορούσε να περάσει την πρότασή του από την ΚΟ του ΠαΣοΚ και έβαζε μπροστά την τρόικα» είπε.

Και πρόσθεσε ότι η τρόικα δεν αξίωσε ποτέ άνοιγμα που δεν σέβεται το δημόσιο συμφέρον και τα υπόλοιπα κριτήρια.

Στη Χαλκιδική οι δύο τελευταίες συλλήψεις για μεγάλες οφειλές προς το δημόσιο

Ένας αυτοκινητιστής και μια ιδιοκτήτρια φυτωρίου από τη Χαλκιδική είναι οι δύο τελευταίοι επιχειρηματίες που συνελήφθησαν για μεγάλες οφειλές προς το δημόσιο.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, σήμερα το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου ένας ημεδαπός 41 ετών στον Πολύγυρο Χαλκιδικής Χαλκιδικής και μία ημεδαπή 71 ετών στη Σάνη Χαλκιδικής, για μεγάλες οφειλές προς το δημόσιο.

Σε βάρος του αυτοκινητιστή, εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους 395.317,70 ευρώ, ενώ σε βάρος της ιδιοκτήτριας φυτωρίου, εκκρεμούσαν χρέη προς το δημόσιο, συνολικού ύψους 194.077,83 ευρώ.

Αντιμνημονιακό μέτωπο από Τσίπρα και Σακοράφα

Ολες οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχονται θετικά την «συγκατοίκηση» και την δράση

Η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και της ανεξάρτητης βουλευτού επισημοποιείται

Παναγιώτα Μπίτσικα

Επισημοποιείται η πολιτική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ και της ανεξάρτητης βουλευτού κυρίας Σοφίας Σακοράφα, στο πλαίσιο της συγκρότησης ενός μετώπου δυνάμεων κατά του μνημονίου και των πολιτικών λιτότητας. Τα κόμματα και τα πολιτικά σχήματα που μετέχουν στην συμμαχία συμφώνησαν να υπάρξει δημοσιοποίηση της συνεργασίας με κοινή συνέντευξη τύπου του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα και της κυρίας Σακοράφα.

Όλες οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχονται θετικά την «συγκατοίκηση» και την δράση, σε πολιτικό αλλά και σε εκλογικό επίπεδο, με τη βουλευτή, που όπως λένε, έδειξε από νωρίς,

Δήμος Παύλου Μελά: «Όχι» κατοίκων και φορέων στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

Με κινητοποιήσεις απαντούν την Παρασκευή κάτοικοι και φορείς του δήμου Παύλου Μελά στην κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), στην περιοχή πίσω από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ.

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παύλου Μελά που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και 30 Περιβαλλοντικών, Πολιτιστικών, Αθλητικών Συλλόγων, Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, έγινε ομόφωνα δεκτό το ψήφισμα τους να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της κατασκευής - λειτουργίας Σ.Μ.Α. πίσω από το ΤΙΤΑΝ, λόγω παραβίασης των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία περιβαλλοντικών όρων.

Επίσης έγινε δεκτό το αίτημα να γίνει ειδική συνεδρίαση για ένα διαφορετικό περιφερειακό σχεδιασμό των Σ.Μ.Α. και την αναχωροθέτηση του συγκεκριμένου Σ.Μ.Α. (όχι δίπλα στο ΤΙΤΑΝ)

Εκδικάζεται στο Μόναχο το σκάνδαλο των μιζών για τα υποβρύχια

Προς συμβιβασμό οδεύουν τα κατηγορούμενα πρώην στελέχη της Ferrostaal με το Γερμανικό δικαστήριο, αποδεχόμενοι την ενοχή τους

Δύο μάνατζερ της Ferrostaal δικάζονται για δωροδοκία ελλήνων και πορτογάλων αξιωματούχων   

Η δίκη για την υπόθεση δωροδοκίας των δύο πρώην μάνατζερ του βιομηχανικού ομίλου Ferrostaal, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, φαίνεται ότι θα τελειώσει γρήγορα. Οι δύο κατηγορούμενοι, καθώς και η επιχείρηση ως έμμεσα εμπλεκόμενη, δέχτηκαν τον προταθέντα από το δικαστήριο συμβιβασμό.

Ως αντάλλαγμα για την ομολογία τους το δικαστήριο επέβαλε στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο και σε έναν πρώην πληρεξούσιο ποινές φυλάκισης με αναστολή και χρηματικά πρόστιμα αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.