Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Δήμος Παύλου Μελά: «Όχι» κατοίκων και φορέων στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

Με κινητοποιήσεις απαντούν την Παρασκευή κάτοικοι και φορείς του δήμου Παύλου Μελά στην κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), στην περιοχή πίσω από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ.

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παύλου Μελά που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και 30 Περιβαλλοντικών, Πολιτιστικών, Αθλητικών Συλλόγων, Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, έγινε ομόφωνα δεκτό το ψήφισμα τους να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της κατασκευής - λειτουργίας Σ.Μ.Α. πίσω από το ΤΙΤΑΝ, λόγω παραβίασης των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία περιβαλλοντικών όρων.

Επίσης έγινε δεκτό το αίτημα να γίνει ειδική συνεδρίαση για ένα διαφορετικό περιφερειακό σχεδιασμό των Σ.Μ.Α. και την αναχωροθέτηση του συγκεκριμένου Σ.Μ.Α. (όχι δίπλα στο ΤΙΤΑΝ)

Επίσης, σε νέα συνάντηση των παραπάνω φορέων την Τρίτη αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει συγκέντρωση κατοίκων και πορεία για το σταμάτημα των εργασιών στον υπό κατασκευή Σ.Μ.Α. την Παρασκευή το μεσημέρι, συναντήσεις με τους δημάρχους Θεσσαλονίκης και Νεάπολης – Συκεών, παρέμβαση στο Περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, δικαστική προσφυγή και κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και από τους κατοίκους για να σταματήσουν τώρα οι εργασίες.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: