Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Απαγορεύεται το συναθροίζεσθαι

Της Μαρίας Καραούλη

Πρωτοφανής απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Σερρών.

Αστυνομική διαταγή και τα... τρακτέρ δεμένα.

Με μία πρωτοφανή απόφαση ο αστυνομικός διευθυντής Σερρών Δημήτρης Τσώτας απαγόρευσε τις πορείες, τις συναθροίσεις και την κυκλοφορία αγροτικών μηχανημάτων στο οδικό δίκτυο του νομού Σερρών που οδηγεί προς τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

Η απόφαση προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλο να ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Ο αστυνομικός διευθυντής προχώρησε στην παραπάνω απόφασή του, επικαλούμενος το άρθρο 11 του... συντάγματος του έτους 1975, που τροποποιήθηκε το 2001.

Θεσσαλονίκη: Αλλα 7 πάρκα στη Νέα Παραλία


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΥΤΥΧΙΑ ΒΑΤΑΛΗ

Ξεκινούν σε ένα δίμηνο οι εργασίες ανάπλασης της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, από το ύψος των ναυταθλητικών ομίλων μέχρι το Βασιλικό Θέατρο. Πρόκειται για τη δημιουργία των υπόλοιπων επτά θεματικών πάρκων, σε συνέχεια των πέντε που έχουν ήδη κατασκευαστεί στη Νέα Παραλία, από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι τους ομίλους, κατ' εφαρμογή της μελέτης της ομάδας του αρχιτέκτονα Πρόδρομου Νικηφορίδη. Το έργο, προϋπολογισμού 44,1 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ.

Χτες ήταν η μέρα ανοίγματος των προσφορών των κοινοπρακτικών σχημάτων, διαδικασία στην οποία πήραν μέρος συνολικά 14 κοινοπρακτικά σχήματα. Σήμερα αναμένεται να αναδειχτεί ο προσωρινός μειοδότης του έργου και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων, μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει αναδειχτεί ο οριστικός ανάδοχος του έργου.

Ανακοίνωση της Ν.Δ για την κηδεία του Μιλτιάδη Έβερτ


Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση Τύπου

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

Η κηδεία του πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Έβερτ θα γίνει μεθαύριο Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου, στις 13:00, στο Α’ Νεκροταφείο.

Από την οικογένειά του απευθύνεται παράκληση, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. 

Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου στη βουλή για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα (Video)

Έντονες πιέσεις Αλβανών παραγόντων για να κηρυχτεί «ανεπιθύμητο πρόσωπο» ο Έλληνας Πρόξενος στην Κορυτσά.


Ν. Πάζιος: Η δηλώσεις Οικονόμου δεν εκφράζουν την επίσημη Αθήνα

Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος  Gazment Oketa, ζήτησε σήμερα στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Αλβανικής Βουλής, να κηρυχθεί σε «persona non grata», ο Γενικός Πρόξενος Κορυτσάς  Θεόδωρος Οικονόμου, για τις δηλώσεις του στην επετειακή εκδήλωση των 20 χρόνων Ομόνοιας Κορυτσάς.

Ο νεαρός βουλευτής από το Δυρράχιο, θεωρούνταν από τα ανερχόμενα στελέχη του κυβερνόντος κόμματος, αφού στη διάρκεια διακυβέρνησης Μπερίσα 2005 – 2009, είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (όπως λέμε Πάγκαλος) ενώ μετά την έκρηξη του Gerdec αντικατέστησε τον Fatmir Mediu στη θέση του υπουργού Αμύνης. 

Κορυφώνεται η κόντρα Τουρκίας - Ισραήλ


Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί σήμερα ο γ.γ. του ΝΑΤΟ κ. Ράσμουσσεν.

Θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό των Εξωτερικών κ.κ. Νετανιάχου και Λίμπερμαν, ενώ η επίσκεψη συνδέεται μ ε τις πρόσφατες δηλώσεις του Ισραηλινού Γενικού Επιτελάρχη, σύμφωνα με τις οποίες «η χώρα του πρέπει να είναι έτοιμη να πολεμήσει σε έναν πολυμέτωπο πόλεμο».

Από την άλλη πλευρά συνεχίζεται αμείωτη η ένταση στις σχέσεις Ισραήλ –Τουρκίας. Όπως μετέδωσε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός του Τελ Αβίβ , ο κ. Ερντογάν επικοινώνησε με τον Πρόεδρο Ομπάμα και τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου, για να ζητήσει την παρέμβασή τους, ώστε να πάψει  το Ισραήλ να αναμιγνύεται στα εσωτερικά της Αιγύπτου. 

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά για τον θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, από τη Φραγκφούρτη όπου βρίσκεται, μόλις πληροφορήθηκε για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Έβερτ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μόλις πληροφορήθηκα, στη Φραγκφούρτη όπου βρίσκομαι, τη  θλιβερή είδηση για το θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ, πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ενός Αγωνιστή της Παράταξης, του τόπου, της Δημοκρατίας.

Γιατί αυτό υπήρξε ο Έβερτ, πάνω απ όλα: Αγωνιστής!

Η Ελλάδα έγινε φτωχότερη σήμερα.

Στην οικογένειά του τα θερμά συλλυπητήρια όλων μας».