Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Ριπές αερίου και σκόνης απείλησαν τον κυνηγό κομητών Rosetta

Πίδακες αερίου και σκόνης εκτοξεύονται στο Διάστημα καθώς η ηλιακή ακτινοβολία ζεσταίνει τους πάγους του κομήτη. Η εικόνα ελήφθη από απόσταση 30 χιλιομέτρων. (Φωτογραφία: Associated Press)

Στην κόμη του 67P

Η αποστολή Rosetta αντιμετώπισε «σημαντικά προβλήματα» στα συστήματα πλοήγησης και επικοινωνίας λόγω ριπών αερίου και σκόνης από τον κομήτη που παρακολουθεί, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ESA. Το σκάφος τέθηκε για λίγο σε κατάσταση αναμονής, σταδιακά όμως επανέρχεται σε λειτουργία.

«Θα χρειαστεί ακόμα λίγος καιρός για να επανέλθουμε στις κανονικές επιστημονικές παρατηρήσεις» ανακοίνωσε η υπηρεσία.

Το Rosetta τέθηκε σε τροχιά γύρω από τον κομήτη 67P τον Αύγουστο, έπειτα από ένα ταξίδι δέκα χρόνων και 6,5 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Σοκ σε σχολή του ΟΑΕΔ στο Ρέντη: 22χρονη μαχαίρωσε τρεις συμμαθήτριές της

Mε αίμα βαφτηκε μάθημα σε σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ στον Ρέντη, με μία 22χρονη να τραυματίζει με μαχαίρι τρεις συμμαθήτριές της.

Η σπουδάστρια μαχαίρωσε τις συμμαθήτριες της εν ώρα μαθήματος, περίπου στις 5 το απόγευμα, μέσα στο τμήμα Νοσηλευτών της Σχολής του ΟΑΕΔ που βρίσκεται στην οδό Πέτρου Ράλλη 83.

Το περιστατικό συνέβη την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το μάθημα, προκαλώντας σοκ στους υπόλοιπους μαθητές αλλά και τους καθηγητές της Σχολής, με δράστρια μια 22χρονη η οποία συνελήφθη και εξετάζεται στο αστυνομικό τμήμα Ρέντη.

Οθωμανική καμήλα του 17ου αιώνα βρέθηκε στην Αυστρία

O ανέπαφος σκελετός της καμήλας που υπολογίζεται πως έμεινε θαμμένη για περίπου 330 χρόνια κάτω από ένα κελάρι στην αυστριακή πόλη Τουλν 

Σε βιενέζικο κελάρι

Αυστρία

Μια σημαντικότατη ανακάλυψη αρχαιολογικού ενδιαφέροντος σημειώθηκε σε μια πόλη έξω από τη Βιέννη, το Τουλν.

Αυστριακοί αρχαιολόγοι ξέθαψαν σχεδόν άθικτο τον σκελετό μιας καμήλας που είχε ξεμείνει κάτω από αυστριακό έδαφος για τα τελευταία 330 χρόνια, δηλαδή από τη δεύτερη πολιορκία της Βιέννης από τους Οθωμανούς Τούρκους, τον Σεπτέμβριο του 1683.

Η αρσενική καμήλα, που προφανώς άνηκε σε κάποιον Οθωμανό στρατιώτη, βρέθηκε κάτω από το κελάρι ενός σπιτιού στην πόλη Τουλν, έξω από τη Βιέννη, κατά τη διάρκεια ανασκαφικών εργασιών για την ανοικοδόμηση ενός μεγάλου εμπορικού κέντρου.

Δραπέτευσε από το Δρομοκαΐτειο η Βίκυ Σταμάτη - Συνελήφθησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι (Video)

Η Βίκυ Σταμάτη δραπέτευσε από το Δρομοκαΐτειο όπου νοσηλευόταν λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Παράλληλα, συνελήφθησαν τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, που ήταν υπεύθυνοι για τη φρούρηση της. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και συνελήφθησαν με την κατηγορία απελευθέρωσης κρατουμένου. Με τη δικογραφία αυτή θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, πιθανότατα σήμερα. Οι τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι αυτοί που εκτελούσαν τις δύο από τις τρεις βάρδιες φύλαξης της κρατούμενης.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου νοσηλευόταν φρουρούμενη από τους δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι ο θάλαμος ήταν άδειος, στις 5.45 το πρωί.