Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Δραπέτευσε από το Δρομοκαΐτειο η Βίκυ Σταμάτη - Συνελήφθησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι (Video)

Η Βίκυ Σταμάτη δραπέτευσε από το Δρομοκαΐτειο όπου νοσηλευόταν λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Παράλληλα, συνελήφθησαν τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, που ήταν υπεύθυνοι για τη φρούρηση της. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και συνελήφθησαν με την κατηγορία απελευθέρωσης κρατουμένου. Με τη δικογραφία αυτή θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, πιθανότατα σήμερα. Οι τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι αυτοί που εκτελούσαν τις δύο από τις τρεις βάρδιες φύλαξης της κρατούμενης.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου νοσηλευόταν φρουρούμενη από τους δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι ο θάλαμος ήταν άδειος, στις 5.45 το πρωί.

Μάλιστα η μπαλκονόπορτα του δωματίου της που ήταν κλειδωμένη με λουκέτο βρέθηκε παραβιασμένη. Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό της. Για την υπόθεση γίνεται έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στο δωμάτιό της βρέθηκε ένα γράμμα στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η μητέρα πρέπει να είναι με το παιδί της.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος της κυρίας Σταμάτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη, επιβεβαίωσε την απόδραση. Μάλιστα όπως είπε σε επικοινωνία που είχαν χθες το βράδυ στις 9, η κυρία Σταμάτη αφού τον ευχαρίστησε για όλα όσα έχει κάνει για εκείνη, του είπε πως κανείς δεν θα την εμποδίσει να είναι με το παιδί της και πως δεν θέλει να πεθάνει στο Δρομακαΐτειο «σαν τρελή και εγκαταλελειμμένη».



Ο κ. Ραγκούσης έκανε έκκληση μέσα από την εκπομπή του κ. Παπαδάκη να επιστρέψει η κυρία Σταμάτη στο νοσοκομείο «προκειμένου να είναι πραγματικά κοντά στο παιδί της», όπως χαρακτηριστικά της είπε.

«Να σκεφτεί το παιδί της και να γυρίσει πίσω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.

Φόβους ότι η Βίκυ Σταμάτη θα μπορούσε να αυτοκτονήσει εξέφρασε από την πλευρά του ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας.

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Mega ο κ. Κούγιας είπε πως επικοινώνησε χθες με την κυρία Σταμάτη αμέσως μετά την απόρριψη της αίτησης της για αποφυλάκιση.

Από την πλευρά της η μητέρα της Γεωργία Σταμάτη μιλώντας στο Mega, είπε πως πληροφορήθηκε το πρωί την απόδραση της κόρης της και της απηύθυνε έκκληση να επιστρέψει.

Σημειώνεται ότι η κυρία Σταμάτη ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση καθώς χθες απορρίφθηκε το αίτημα που είχε κάνει για αποφυλάκισή της με περιοριστικούς όρους.

Έκκληση Τσοχατζόπουλου

Έκκληση να επιστρέψει στο νοσοκομείο και «στη φροντίδα των γιατρών και νοσηλευτών» απευθύνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος προς την σύζυγό του, με γραπτή δήλωσή του.

«Όπου να είσαι, σου λέω, χωρίς να αγνοώ τις ευθύνες αυτών που σε οδήγησαν εχθές εδώ, ότι ο καλός δρόμος για να σμίξεις άμεσα με το παιδί μας και την οικογένειά σου, είναι να βρεθείς σύντομα στην φροντίδα των γιατρών και των νοσηλευτών, εκείνων που τον τελευταίο χρόνο στο ίδρυμα σε στήριξαν και σε αγάπησαν» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Προκαταρκτική και πειθαρχική έρευνα για την απόδραση

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμανη, για τις συνθήκες απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη.

Ειδικότερα, με εντολή της προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, η κυρία Κουτζαμάνη ζητά να αναλάβει εισαγγελέας εφετών την έρευνα για την εξακρίβωση των συνθηκών απόδρασης της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου και τη διακρίβωση της τέλεσης αξιόποινων πράξεων εκ μέρους των υπευθύνων για τη φύλαξη της ή και όποιων άλλων τυχόν εμπλεκομένων προσώπων.

Η εισαγγελέας ζητά να εξεταστούν μάρτυρες, να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις και να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα της έρευνας με αιτιολογημένο πόρισμα.

Την ίδια ώρα, από το υπουργείο Δικαιοσύνης διατάχθηκε κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες απόδρασης της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Όπως αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, στην ανακοίνωσή του:

    Κάθε απόδραση συνιστά μια αστοχία», επισημαίνει ότι ήδη διατάχθηκε (αρ. πρωτ. 396/2-4-2015) κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, η οποία θα διενεργηθεί από εισαγγελική Αρχή για τη διακρίβωση των ευθυνών υπαλλήλων του υπουργείου Δικαιοσύνης που είχαν την υποχρέωση της φρούρησης της κρατουμένης.

Ακόμη, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η προστασία της ζωής και της υγείας των κρατουμένων αποτελεί προτεραιότητα. Η μεταφορά και νοσηλεία τους στα νοσοκομεία προσαρμόζεται στις οδηγίες των γιατρών. Η φρούρηση διασφαλίζεται, αλλά δεν πρέπει να ακυρώνει τις ανάγκες της νοσηλείας.

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι «στο πλαίσιο ένταξης του Ψυχιατρείου και του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού στο ΕΣΥ, θα εξασφαλισθεί η δυνατότητα να νοσηλεύονται σ' αυτά και γυναίκες, πράγμα που σήμερα δεν συμβαίνει».

Πηγή: NewPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: