Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Προϊστορικός οικισμός στην Τούμπα Θεσσαλονίκης


Μια «πολυκατοικία» ηλικίας 3.200 χρόνων, αποκάλυψε σε ανασκαφές στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, Στέλιος Ανδρέου. Πρόκειται για τρία μεγάλα κτίρια -μέχρι 200 τμ - χτισμένα με πλιθιά, με πολλά δωμάτια και στενούς δρόμους που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι για να κυκλοφορήσουν στην κορυφή της Τούμπας.

Οι ανασκαφές συνεχίστηκαν φέτος με στόχο την ολοκλήρωση της διερεύνησης δύο συγκροτημάτων που από το 2006 έχουν προσφέρει σημαντικά στοιχεία για τη ζωή των ανθρώπων στην περιοχή της μετέπειτα Θεσσαλονίκης πριν από 3200 χρόνια, στο τέλος της Ύστερης Εποχής του Χαλκού και στην αρχή της Πρώιμης Εποχή Σιδήρου. Το 2009 η ανασκαφή επικεντρώθηκε κυρίως στη διερεύνηση της περιόδου του οικισμού, που ανήκει στην περίοδο γύρω στο 1200 π.Χ.

Στο νοτιότερο από τα τρία κτίρια, αποκαλύφτηκε ένα από τα δωμάτια των αποθηκών με δύο κατασκευές μοναδικές μέχρι τώρα στον οικισμό: μία μεγάλη υπέργεια κυκλική αποθηκευτική κατασκευή από ωμό πηλό για την αποθήκευση καρπών και δίπλα της μια υπερυψωμένη βοηθητική πλατφόρμα, που διευκόλυνε τις εργασίες της αποθήκευσης.

Σε άλλα δωμάτια του ίδιου κτιρίου εντοπίστηκαν εστίες, ένα φουρνάκι γεμάτο στάχτες και καμένους σπόρους, μία λίθινη πλατφόρμα μαζί με τα εργαλεία (μυλόπετρες, αξίνες και πελέκεις, λίθινες λεπίδες, ξέστρα, υφαντικά βάρη κ.ά) και τα δοχεία που χρησίμευαν για την προετοιμασία της τροφής και για ποικίλες οικοτεχνικές και εργαστηριακές δραστηριότητες όπως η υφαντική, η κατεργασία των μετάλλων, η επεξεργασία δερμάτων κ.ά.

Κάποια δωμάτια ήταν στρωμένα με χαλιά από φυτικές ίνες. Οι δρόμοι όμως ήταν γεμάτοι από τα σκουπίδια που οι κάτοικοι πετούσαν όταν καθάριζαν τα δωμάτια και τα τζάκια τους. Τα οικόσιτα ζώα τα κρατούσαν εκτός, σε ειδικούς χώρους ή στα χωράφια.

Ένα σημαντικό στοιχείο της φετινής ανασκαφής ήταν ο μεγάλος αριθμός των ταφών που εντοπίστηκαν στις αυλές και τους δρόμους του οικισμού. Έτσι μαζί με παλιότερα ευρήματα η Τούμπα Θεσσαλονίκης αριθμεί περίπου 17 ταφές ενώ αρκετά είναι και τα διάσπαρτα ανθρώπινα οστά, τα οποία είχαν μεταφερθεί από την αρχική τους θέση μαζί με χώμα κατά τη διάρκεια κάποιων ισοπεδώσεων και χωματουργικών εργασιών που ήταν συνηθισμένες στον οικισμό.

Το σύνολο αυτό είναι μοναδικό για την περίοδο της Ύστερης Εποχής του Χαλκού στην Κεντρική Μακεδονία και το μόνο που μας δίνει κάποιες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο οι κάτοικοι μεταχειρίζονταν τους νεκρούς τους την εποχή αυτή. Αυτή τη στιγμή λοιπόν οι ενδείξεις που έχουμε, δείχνουν ότι τη συγκεκριμένη περίοδο οι κάτοικοι της περιοχής δεν έθαβαν τους νεκρούς τους σε οργανωμένα νεκροταφεία αλλά συχνά προτιμούσαν να τους θάβουν κοντά στα σπίτια.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Θέση του Κώστα Χατζή για τις Μ.Κ.Ο.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μη – Κυβερνητικές Οργανώσεις … κυβερνητικών στελεχών!

Οι Μη – Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) αποτελούν σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Η πολύπλευρη προσφορά τους σε όλους τομείς δράσης τις έχει καταξιώσει στις συνειδήσεις των ελλήνων πολιτών. Παράλληλα όμως έχει οδηγήσει στη δημιουργία φαινομένων διαφθοράς καθώς το φως της δημοσιότητας έχουν δει περιπτώσεις σπατάλης δημόσιου χρήματος σε ΜΚΟ αμφιβόλου δράσης και κοινωνικής προσφοράς.

Η γέννηση τους δεν αποτελεί πρόσφατο φαινόμενο και συνδέεται άμεσα με την αδυναμία του επίσημου κράτους να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις των πολιτών σε ζητήματα όπως η προστασία του περιβάλλοντος, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, η διεθνής αλληλεγγύη και άλλα. Σε ποιους είναι άγνωστες η WWF, η Greenpeace, το Χαμόγελο του Παιδιού, ο Ερυθρός Σταυρός και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα;

Οι οργανώσεις αυτού του χαρακτήρα ξεκίνησαν και ανδρώθηκαν από ανθρώπους με πραγματικό μεράκι για κοινωνική προσφορά και εδραιώθηκαν στις συνειδήσεις των νέων μέσα από την αδιάκοπη προσπάθεια αφύπνισης της κοινής γνώμης. Τα μέλη τους συχνά περιόρισαν ή και εγκατέλειψαν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες προκειμένου να αφοσιωθούν στο έργο τους.

Παράλληλα με αυτές όμως, άνθισαν και ΜΚΟ που με το πρόσχημα κάποιου ευγενούς σκοπού διαχειρίστηκαν δημόσιους πόρους και εξυπηρέτησαν προσωπικά συμφέροντα. Άγνωστα ποσά κρατικών επιχορηγήσεων έχουν δοθεί, επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς ποτέ να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα, οι δράσεις και τα οφέλη για την ελληνική κοινωνία που προέκυψαν από τις χρηματοδοτήσεις αυτές.

Το σύστημα διαπλοκής και ηθικής σήψης εξαπλώθηκε σε τέτοιο βαθμό που απροκάλυπτα κάποια Κυβερνητικά Στελέχη συμμετείχαν σε Μη – Κυβερνητικές Οργανώσεις. Η διάθεση για κοινωνική προσφορά μετατράπηκε σε επάγγελμα και διάφοροι έσπευσαν να δηλώσουν με υπερηφάνεια την επαγγελματική τους απασχόληση στον χώρο. Δεν είναι τυχαίο ότι η όλη κατάσταση προκαλεί πλέον την αυθόρμητη καχυποψία και αντίδραση του συνόλου των Ελλήνων, όταν ακούνε να γίνεται λόγος για ΜΚΟ.

Παράλληλα με τις ΜΚΟ και ανεξάρτηρα από αυτές, δραστηριοποιούνται στην ελληνική κοινωνία και πολιτικές νεολαίες, με θέσεις και δράσεις που σκοπό έχουν να προάγουν να δικαιώματα των νέων ανθρώπων και δίνουν λύσεις στις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους. Ποιος μπορεί να διαφωνήσει πως η ΟΝΝΕΔ, η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, η Κ.Ν.Ε. και άλλες πολιτικές νεολαίες δραστηριοποιούνται αδιάλειπτα στην ελληνική κοινωνία; Ακόμα και όταν οι τρόποι ή η πολιτική θεώρηση διαφέρουν ο στόχος παραμένει κοινός.

Φαίνεται όμως πως ο πολιτικός χαρακτήρας των νεολαιών και ο πολιτικός τους λόγος δεν είναι για κάποιους της «μόδας» καθώς ύποπτες φωνές όλο και πληθαίνουν, φωνές που με διάφορα προσχήματα επιχειρούν να αποπολιτικοποιήσουν τη νεολαία, να την μετατρέψουν σε ΜΚΟ. Οι φωνές όσων αντιτίθενται στη διαδικασία αυτή μπορεί να λοιδορούνται αλλά κανείς δεν μπορεί να τους κάνει να σωπάσουν.

Κανείς υγιώς σκεπτόμενος νέος δεν επιθυμεί την κατάργηση όλων των ΜΚΟ. Όμως η διαφάνεια στη λειτουργία τους, ο κοινωνικός χαρακτήρας τους και τα οφέλη για την ελληνική κοινωνία πρέπει να αποτελούν στοιχείο υπό εξέταση για το ελληνικό δημόσιο πριν την επιχορήγηση τους. Παράλληλα όμως πρέπει να διαφυλαχτεί ο πολιτικός χαρακτήρας της ΟΝΝΕΔ η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας, με καταστατικά κατοχυρωμένο ρόλο και με πλούσια ιστορία στην παραγωγή πολιτικών θέσεων και μάχιμων για το κόμμα και την κοινωνία στελεχών.

Ως ΟΝΝΕΔίτες και πολιτικά σκεπτόμενοι νέοι έχουμε επιλέξει τον δρόμο που ακολουθούμε. Είναι ένας δρόμος δύσκολος, όχι για επαγγελματίες αλλά για ανθρώπους με όραμα, ένας δρόμος πολιτικός για την ανάδειξη των προβλημάτων των νέων και για τη προβολή των ποικίλων ανησυχιών τους. Στον δρόμο αυτό δεν επιτρέπεται να υποστείλουμε τις σημαίες της πολιτικής, του ήθους και της μαχητικότητας. Δύσκολος και αν φαίνεται ο δικός μας ο δρόμος, μαζί θα φτάσουμε στο τέρμα.

Η Αφίσα του αγώνα του Α.Ο.Π. με την Τρίγλια

κλικ στην αφίσα για μεγέθυνση

Ομιλία της Λιάνας Γούτα στο Πολύγυρο για το Περιβάλλον


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ομιλία με θέμα: «Περιβάλλον, Οι Τοπικές κοινωνίες ο ρόλος και η ευθύνη τους» πραγματοποιεί ο Δήμος Πολυγύρου την Κυριακή 14 Μαρτίου 2010, στις 11.00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Κεντρική Ομιλήτρια θα είναι η κ. Λιάνα Γούτα, Χημικός Μηχανικός, Σύμβουλος Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Ανάπτυξης και Πρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Η κ. Γούτα θα μιλήσει για τα επιτακτικά περιβαλλοντικά προβλήματα και τις προκλήσεις της εποχής, θα παρουσιάσει μέσα από την ευρωπαική της εμπειρία παραδείγματα επιτυχημένων πρωτοβουλιών από κράτη, περιφέρειες, δήμους της Ευρώπης και θα επικεντρωθεί στο ρόλο και την ευθύνη των τοπικών αρχών αλλά και των ίδιων των κοινωνιών.


«Συμπληρώνοντας τρία χρόνια στη διοίκηση του Δήμου Πολυγύρου και έχοντας αντιληφθεί το πόσο σημαντικό είναι να ενδιαφερόμαστε για την προστασία του περιβάλλοντος, όχι μόνο σαν διοίκηση αλλά και σαν πολίτες ο κάθε ένας χωριστά, αισθανθήκαμε την ανάγκη να διοργανώσουμε μια εκδήλωση – ομιλία για να ενημερώσουμε τον κόσμο για το πώς βλέπουμε το τόσο σημαντικό θέμα που λέγεται περιβάλλον και πώς θα θέλαμε, με τη συμμετοχή του κόσμου φυσικά, να κινηθούμε πάνω στο θέμα αυτό, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας» δήλωσε με αφορμή τη διοργάνωση της ημερίδας ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Θωμάς Καπλάνης.


Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

Πόντιοι: Η γενοκτονία αναγνωρίστηκε και από τη Σουηδία


Η Τουρκία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στη Σουηδία και ακύρωσε την προγραμματισμένη σύνοδο κορυφής μεταξύ των δύο χωρών, με αφορμή την απόφαση του σουηδικού κοινοβουλίου να αναγνωρίσει ως γενοκτονία τη σφαγή των Ποντίων και τωνΑρμενίων από τους Οθωμανούς.

Η απόφαση ελήφθη μόλις μία εβδομάδα αφότου η Αγκυρα ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στις ΗΠΑ, όταν επιτροπή του αμερικανικού κογκρέσου έλαβε ανάλογη απόφαση.

Η Σουηδία είναι ένας από τους ισχυρότερους υποστηρικτές των προσπαθειών της Τουρκίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Καταδικάζουμε αυτή την απόφαση, που ελήφθη για πολιτικές σκοπιμότητες", δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην απόφαση του σουηδικού κοινοβουλίου.

"Δεν ανταποκρίνεται στη στενή φιλία των δύο εθνών. Ανακαλούμε τον πρεσβευτή μας για διαβουλεύσεις", ανακοίνωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι δεν θα πραγματοποιηθεί και η σύνοδος κορυφής Τουρκίας-Σουηδίας, που ήταν προγραμματισμένη για τις 17 Μαρτίου.

Η απόφαση του σουηδικού κοινοβουλίου να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων ελήφθη με οριακή πλειοψηφία- 131 βουλευτές υπερψήφισαν τη σχετική πρόταση και 130 την καταψήφισαν. Η πρόταση έβρισκε αντίθετα τα κόμματα της κεντροδεξιάς κυβέρνησης, αλλά τρεις κυβερνητικοί βουλευτές την υπερψήφισαν.

Ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών, Καρλ Μπιλντ εκτίμησε ότι η ψήφος αυτή θα περιπλέξει τις προσπάθειες για εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας. "Η απόφαση δεν βοηθάει επίσης τη συζήτηση στην Τουρκία, που γίνεται ολοένα και πιο ανοικτή και ανεκτική, καθώς πλησιάζει προς την Ευρωπαϊκή Ένωση", εκτίμησε ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών.

Ο Ζεργκούν Κορουτουρκ, πρεσβευτής της Τουρκίας στη Σουηδία εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση αυτή και εκτίμησε ότι θα έχει "δραστικές συνέπειες" στις διμερείς σχέσεις.

Πάντως τουρκική κυβερνητική πηγή ανέφερε στο Ρόιτερ ότι ο Τούρκος διπλωμάτης θα επιστρέψει σύντομα στη Σουηδία.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Βεργίνα: Στο φως βασιλικοί τάφοι


«Ο Ηρακλής να σκοτωθεί στα κρυφά μαζί με τη μητέρα του, τη Βαρσίνη, και οι σοροί τους να καλυφθούν με χώμα, ώστε να μην υπάρχει τάφος που να προδίδει τη δολοφονία τους», ήταν η διαταγή που έδωσε ο Κάσσανδρος. Νέα πολύτιμα ευρήματα από τη Βεργίνα φαίνεται ότι «προδίδουν» την ενδοοικογενειακή βασιλική δολοφονία ύστερα από 2.300 χρόνια: μια ασημένια τεφροδόχος υδρία, όμοια με εκείνη από τον τάφο του πρίγκιπα στη Μεγάλη Τούμπα της Βεργίνας, κι ένας εξαιρετικά σπάνιος ασημένιος παναθηναϊκός αμφορέας ήρθαν στο φως σε ανασκαφή που πραγματοποιείται με επικεφαλής την καθηγήτρια Αρχαιολογίας του ΑΠΘ Χρυσούλα Σαατσόγλου - Παλιαδέλη.

Για πρώτη φορά το 2008, σε ανασκαφή στην Αγορά των Αιγών από ομάδα αρχαιολόγων της οποίας ηγείται η κ. Παλιαδέλη, είχε εντοπιστεί κάτω από μια μεγάλη επίχωση, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τη βασιλική νεκρόπολη, ένα πολύτιμο ταφικό σύνολο: ένα χρυσό στεφάνι βελανιδιάς, μία χρυσή οστεοθήκη και ίνες από χρυσό ύφασμα. Πρόσφατα, η ίδια ομάδα έφερε στο φως στον ίδιο ανασκαφικό τομέα ένα παρόμοιο ταφικό σύνολο, θαμμένο με τον ίδιο τρόπο. Πρόκειται για εύρημα, όπως τονίζει η κ. Παλιαδέλη στον «Α», «πολύτιμο, σπάνιο και μοναδικό, όπως εκείνο της προηγούμενης χρονιάς».

Το νέο εύρημα ενισχύει τα αρχαιολογικά δεδομένα και δεν ανατρέπει όσα είχαν υποθέσει οι αρχαιολόγοι, ότι, δηλαδή, τα οστά του πρώτου νεκρού ανήκουν στον Ηρακλή, γιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της Βαρσίνης, που δολοφονήθηκε με εντολή του Κασσάνδρου, προτού αναλάβει, ως τελευταίος Τημενίδης, το θρόνο. Τη θεωρία υποστηρίζει φιλολογικά και η πληροφορία που μεταφέρει ο Ιουστίνος, όσον αφορά τη διαταγή του Κασσάνδρου για τη δολοφονία. «Είμαστε προσεκτικοί με τις ταυτίσεις, αλλά είναι τόσο εξόφθαλμη η μαρτυρία του Ιουστίνου», παρατηρεί η κ. Παλιαδέλη.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα δύο πολύτιμα ταφικά σύνολα αποτελούν μέρη της ίδιας ταφικής διαδικασίας, αφού εντοπίστηκαν στο ίδιο βάθος, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, σφραγίστηκαν με την ίδια ενιαία επίχωση και δηλώνουν την ίδια πρόθεση για την "ταφή" τους εκτός νεκροταφείου», τονίζει η κ. Παλιαδέλη. «Οι δύο νεκροί στερήθηκαν ίσως τα πλούσια κτερίσματα που θα τους συνόδευαν, αν προορίζονταν να ταφούν υπό κανονικές συνθήκες στο νεκροταφείο, αλλά τα οστά τους εναποτέθηκαν μετά την καύση τους τυλιγμένα σε πορφυρά ή χρυσοπόρφυρα υφάσματα μέσα σε πολύτιμα οστεοδόχα σκεύη για να "ταφούν" σαν να επρόκειτο για ήρωες-κτίστες, στην καρδιά της πόλης των Αιγών, χωρίς κανένα εμφανές σημάδι να διαιωνίζει τη μνήμη τους».

Η ανθρωπολογική εξέταση των οστών του δεύτερου ταφικού συνόλου αναμένεται να οδηγήσει σε πληρέστερα συμπεράσματα για το φύλο και την ηλικία του/της νεκρού/ής.

Εισήγηση της κ. Παλιαδέλη και των Α. Κυριάκου, Ε. Μητσοπούλου, Α. Τούρτα, Π. Παπαγεωργίου και Γ. Μανιάτη με θέμα το νέο εύρημα θα παρουσιαστεί αύριο (20.00), στο παλαιό κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, στο συνέδριο για τις ανασκαφές στη Μακεδονία και τη Θράκη.

ΧΡΥΣΑ ΝΑΝΟΥ

Πηγή: Αγγελιοφόρος

«Ούτε ξέρω πώς τον... λένε!..»


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Αφορμή για την σημερινή μου «blog-άποψη» υπήρξε η κυκλοφορία της περιβόητης πλέον πορνοκασέτας της ‘ήδη θριαμβευτικά καθιερωμένης ως «πορνοστάρ» ξανθιάς τραγουδίστρια-μοντέλου που έφερε στο δικό μου νου και υπενθυμίζω και σε σας τη σύλληψη γνωστής «σταρ» της ελληνικής τηλεόρασης που προφανώς διέθετε εμπορικά το σώμα της στο Λουτράκι πέρυσι το καλοκαίρι για 1,100 ευρώ (από τα οποία τα περισσότερα κατέληγαν στον «μεσίτη» και ελάχιστα σάυτήν!...)

Στην πορνεία που περιγράφεται ως «το αρχαιότερο επάγγελμα» τα κέρδη είναι τεράστια, η εκμετάλλευση ανθρώπου από συνάνθρωπο είναι απάνθρωπη και τα θύματα είναι νεαρές κοπέλες που παρασύρονται από τη γοητεία του χρήματος και την αδιαφορία γονέων και Αρχών.

Το ψυχογράφημα που ακολουθεί το έγραψα πριν 3 περίπου δεκαετίες, περιγράφει μυθοπλαστικα πραγματικότητες εκείνης της εποχής όπου υπήρχε ακόμα το τείχος του Βερολίνου χωρίζοντας Ανατολή και Δύση, αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ δεν υπήρχε στα σημερινά μεγέθη το trafficking το οποίο τροφοδοτείται από οικονομικά αίτια και απάνθρωπη εκμετάλλευση γυναικών από τις πρώην «Ανατολικές χώρες» από κυκλώματα εμπόρων «λευκής σαρκός» στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο…

Τότε ΔΕΝ υπήρχε η ανθρωποφάγος ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ όπου σήμερα στα περιώνυμα life style shows των εθνικών μας καναλιών πρωί και μεσημέρι εκτίθενται σε δημόσια θέα τα πρόσωπα και τα κορμιά κοριτσιών που πιστεύουν ότι μπορεί να γίνουν ΑΣΤΕΡΙΑ αλλά μετουσιώνονται σε ακριβοπληρωμένα «σπερματοδοχεία» και καταλήγουν πολύ γρήγορα ως «ανώνυμες» εκδιδόμενες γυναίκες σε φτωχά «ερωτικά ατελιέ» Αθηνών και επαρχίας μακρυά από τα φώτα των τηλεοπτικών στούντιο, σε τιμές «ευκαιρίας» αναπολώντας με άσπρη σκόνη περασμένα «μεγαλεία» …

***************************************
Το ειδησεογραφικό δελτίο (Μάρτιος του 1983) ήταν απλό στη διατύπωσή του «Συνελήφθησαν από άνδρες της ασφάλειας ο Δ.Μ. 38 ετών και η Μ.Λ. 21 ετών την οποία εξέδιδε με αμοιβή 15 χιλιάδων δραχμών ανά ‘επίσκεψη’. Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη και συνετάχθη η δικογραφία από τον εισαγγελέα υπηρεσίας....»

Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες στην Ευρώπη είναι ιθύματα εμπορίας λευκής σαρκός...
******************************

Κοιτάχθηκε στον καθρέφτη... Προσπάθησε να βρει τη δύναμη να συντονίσει τους 14 μυς του προσώπου της - κάπου τόχε διαβάσει ότι τόσοι χρειάζονται για να σχηματίσει ένα κάποιο χαμόγελο. Ήταν μια άγαρμπη "γκριμάτσα" αυτό που σχημάτισαν τα χείλη της ... Ξεβίδωσε το κραγιόν, χρωμάτισε την ασχήμια των χειλιών της, πουδραρίστηκε... Η ανδρική φωνή ήταν άχρωμη - ουδέτερη καθώς ανακριτικά την ρώτησε - "φεύγεις"; Έγνεψε καταφατικά, πήρε την τσάντα της, έβγαλε το πακέτο και άναψε τσιγάρο...

Χτύπησε ορμητικά την πόρτα. Το ασσανσέρ αργούσε να ανταποκριθεί στην κλήση της... Πιάστηκε από την κουπαστή και κατέβηκε τις σκάλες... Στην έξοδο την "χτύπησε" το φρέσκο αεράκι, ξημέρωνε. Πέταξε, το τσιγάρο, το άφησε να καίει πάνω στο πλακόστρωτο, ενώ το κόκκινο κραγιόν σχημάτιζε μια ψυχεδελική κακογραφία πάνω στο άσπρο φίλτρο...

Άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και κάθησε στη θέση του συνοδηγού. Ο νέος άντρας, σκληρός στην έκφραση, χαμογέλασε - "όλα εντάξει, μωρό μου; δεν φαντάζομαι νάκανες καμιά βλακεία - είναι καλός πελάτης ξέρεις" ΟΚ του αποκρίθηκε - μην το σκέπτεσαι καν - είναι ένας ακόμη "ικανοποιημένος πελάτης". Έσπρωξε πίσω την πλάτη του καθίσματος, άναψε ξανά τσιγάρο, τυλίχτηκε στον καπνό του, πήρε απανωτές 4-5 ρουφηξιές... Κάπου ανάμεσα στους καπνούς, στην κούραση και την αηδία γύρισε πίσω ... Πέντε ολάκερα χρόνια πίσω...

Φορούσε το κόκκινο φόρεμά της - πήγαινε ασορτί με τα κόκκινα κερασένια σαρκώδη χείλη της... Το εφηβικό της κορμί παλλότανε κάτω από το στενάχωρο μίνι... Με τέτοιο κορμί θα πας μπροστά, της λέγανε, κι αυτή ... χαμογελούσε!

Ο "πρώτος" ήταν κάτι ανάμεσα σε πάθος, νεανική άγνοια, και προσδοκία για "κοινωνική άνοδο"... Μα το "ειδύλλιο" ξέφτισε καθώς το καλοκαίρι γλύστρησε μέσα από τα χέρια της και το κορμί της κρύφτηκε κάτω από την φθινοπωρινή γκαρνταρόμπα ... Ο "δεύτερος", ο "τρίτος" - μετά έχασε το λογαριασμό... Δεν την "χωρούσε" πιά ο τόπος της ... Και οι γονείς της κλείσανε "κατάμουτρα" την εξώπορτα .... Βλέπεις "απέτυχε" στην προσπάθεια για "κοινωνική άνοδο" και από ελπίδα έγινε βάρος - παρίας, ίσως οδυνηρή υπενθύμηση κάποιων γονεϊκών σφαλμάτων...

Το πρόβλημα δεν είναι πώς και γιατί και πότε "παίρνεις λάθος στροφή" ... Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι "πήρες στην στροφή" , τα υπόλοιπα ακολουθούν τις πάγιες Αρχές της οικονομικής επιστήμης και της κοινωνικο-ψυχολογικής πραγματικότητας...

«Άτιμούλικο, πάλι τα κατάφερες;» ρώτησε χαμογελαστά ο «άνδρας» και αυτή του έγνεψε καταφατικά!

«Κι ούτε που ξέρω πώς τον ... λένε!...» μουρμούρισε μέσα της.

Δεν είχε προλάβει να τελειώσει τη φράση της...Ξαφνικά δύο άνδρες μπλόαραν την αριστερή και δεξιά πόρτα του αυτοκινήτου του «ατζέντη». Εδειξαν τις ταυτότητές τους... Μπορούμε να έχουμε τα στοιχεία σας; Ρώτησαν ευγενικά και πειστικά....
Τα υπόλοιπα έγιναν...είδηση!...

***********************************
Έτσι έγινε τον Αύγουστο του 2009 σε ξενοδοχείο στο Λουτράκι με την lifestyle «Τι-Βι-περσόνα» και τα 1,100 ευρώ…

************************************

Στο ίδιο μήκος κύματος αλλά με άλλο «περιτύλιγμα» έγινε και η έναρξη επιτηδεύματος με την ΠΡΩΤΗ πορνο-κασέτα της κυρίας Τζούλιας Αλεξανδράτου και του Γάλλου – ούτε ξέρω πώς τον λένε, είπε – «αφανούς» επιβήτορα…

Κυριάκος Βελόπουλος: Διατηρεί θυγατρική η Εθνική Τράπεζα, στα νησιά Κέϊμαν

κλικ στα έγγραφα για μεγέθυνση

κλικ στα έγγραφα για μεγέθυνση

κλικ στα έγγραφα για μεγέθυνση

κλικ στα έγγραφα για μεγέθυνση