Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Πάγκαλος σε... υαλοπωλείο - Βάλλει κατά υπουργών, Σαμαρά και Αριστεράς

Την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και τις ευθύνες των κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου «ομολογεί» σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο Θεόδωρος Πάγκαλος.«Το μνημόνιο απέτυχε γιατί εμείς αποτύχαμε και στη μείωση των εξόδων και στην αύξηση των εσόδων από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Για τη στάση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά όσον αφορά τις ενυπόγραφες εγγυήσεις για την 6η δόση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διερωτάται «δεν κατάλαβα γιατί αρνήθηκε να βάλει μία υπογραφή, δημιουργώντας ένα τεράστιο θέμα γύρω από ένα ανύπαρκτο ζήτημα».

Ο κ. Πάγκαλος επιτίθεται δε, με σφοδρότητα στο ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι η «εναλλακτική πολιτική των δύο κομμάτων της Αριστεράς στην ΕΕ είναι να γυρίσουμε στη βουκολική Ελλάδα με τα κτηματάκια μας, να βόσκουμε τα αρνάκια μας, με έναν Εμβέρ Χότζα να σφάζει πού και πού τους αντιφρονούντες».

Οι... θησαυροί μιας λίμνης

Το έλος Καλοδικίου ή όπως αλλιώς είναι γνωστή η λίμνη με τα νούφαρα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς μεταναστευτικών πουλιών
ΥΓΡΟΤΟΠΟΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Στα όρια με την Πρέβεζα και πολύ κοντά στην Πάργα 300 είδη φυτών, 120 πουλιών, 20 θηλαστικών, 11 ερπετών και 5 αμφιβίων συνθέτουν ένα από τα σημαντικότερα οικολογικά καταφύγια της Ελλάδας

Ερωδιοί και αλκυόνες κατέκλυσαν τη λίμνη με τα νούφαρα και έστησαν "τρελό χορό" με βατράχια, σαλαμάνδρες, μυοκάστορες. Στο έλος Καλοδικίου, στη νότια Θεσπρωτία, η άγρια ζωή βρίσκει καταφύγιο στην οργιώδη βλάστηση.

Η ανθρώπινη «Περιέργεια» κάνει ακόμη ένα ταξίδι προς τον Αρη

ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Νέα προσπάθεια των επιστημόνων να κάνουν το επόμενο βήμα στην εξερεύνηση του "κόκκινου πλανήτη" ξεκίνησε με την εκτόξευση του Curiosity λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδας.

Η αμερικανική NASA έστειλε με έναν πύραυλο Atlas-5 το σχεδόν ενός τόνου όχημα (που σημειωτέον είναι πυρηνοκίνητο) σε τροχιά και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία για την τοποθέτησή του σε πορεία προς τον Αρη.

Το ταξίδι των 566 εκατ. χλμ. θα διαρκέσει περίπου 9 μήνες, με το "ραντεβού" να είναι προς το παρόν κανονισμένο για τις 6 Αυγούστου του 2012.

Στην επίθεση του Άδ.Γεωργιάδη απαντά ο Χρήστος Παπουτσής

Κόντρα για το θέμα της πειρατείας

Στην επίθεση που εξαπέλυσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, με αφορμή τη ρύθμιση για την πειρατεία και συγκεκριμένα την παρουσία ένοπλων ιδιωτών φρουρών σε εμπορικά πλοία, απάντησε ο κ. Παπουτσής.

«Ο Χρήστος Παπουτσής αρνήθηκε πάντοτε να υποστηρίξει νομοθετικές πρωτοβουλίες που υπαγορεύθηκαν στο παρασκήνιο» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Επικίνδυνοι όσοι δεν έχουν δουλέψει ποτέ» είπε ο Άδ.Γεωργιάδης δείχνοντας τον Χρ.Παπουτσή

Χαιρετισμός του Αντώνη Σαμαρά στη Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος


Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, παρέστη και απεύθυνε χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011, στο εκθεσιακό κέντρο Expo Metropolitan, HALL 1, στο χώρο του Διεθνούς Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ακολουθεί το κείμενο του χαιρετισμού. 

 «Κυρίες και κύριοι,

Αυτές τις δύσκολες ώρες, η Ελλάδα που θα στηριχθεί;
    -- Σ’ αυτό που είναι το μεγάλο στρατηγικό της πλεονέκτημα…
Στον Τουρισμό! 

Εντονες αποδοκιμασίες εναντίον Χρυσοχοίδη από Ξενοδόχους


Εντονότατες αποδοκιμασίες και φραστικές επιθέσεις - κοινώς “χοντρό κράξιμο” - δέχθηκε πριν από λίγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοίδης στη Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan. Με το που προσφωνήθηκε να ανέβει στο βήμα, μεγάλο μέρος του πολυπληθούς ακροατηρίου - υπολογίζεται σε πάνω από 1.000 άτομα, στην πλειονότητά τους ξενοδόχοι από όλες τις περιοχές της χώρας - άρχισε να τον αποδοκιμάζει με εκφράσεις κατά της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, αποδίδοντας ευθύνες για την κατάσταση της οικονομίας και της αγοράς, τα “χαράτσια”, τους φόρους, τις “τράπεζες- δήμιους”, την ανυπαρξία κάθε αναπτυξιακής πολιτικής και άλλα πολλά, αλλά και με βαρείς χαρακτηρισμούς για τον ίδιο και τους συναδέλφους του.

Η ένταση συνεχίστηκε καθ‘ όλη τη διάρκεια του χαιρετισμού του και με το που σταμάτησε να μιλάει, κλιμακώθηκε, με αρκετούς από τους παριστάμενους να φωνάζουν, ακόμα και όρθιοι!

Χοντραίνει η κόντρα του Άδωνι με Χρυσοχοΐδη – Παπουτσή!

Μηνάς Τσαμόπουλος

Προβλήματα συγκυβέρνησης…

Χοντραίνει η αντιπαράθεση μεταξύ του υφυπουργού Ναυτιλίας, Άδωνι Γεωργιάδη και  των Μιχ.Χρυσοχοΐδη που είναι πολιτικός του προϊστάμενος και Χρ.Παπουτσή  υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, σε  ενημερωτικό σημείωμα  της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης του τομέα Ναυτιλίας του ΥΠΑΑΝ προς τον υφυπουργό Άδωνι Γεωργιάδη αναφέρεται ότι είναι  παράνομη η ΚΥΑ για την μεταφορά των υπηρεσιών της Ναυτιλίας στη Γρ.Λαμπράκη.

Η συγκεκριμένη Διεύθυνση  έκανε την έρευνα  κατόπιν εντολής του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου

Άρθρο-επιστολή Καρατζαφέρη προς τον ελληνικό λαό και την Ευρωζώνη

Με άρθρο-επιστολή που κοινοποιεί στους ευρωπαίους εταίρους, όπως είχε υποσχεθεί μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, για «να μην υπάρχει άλλοθι για μη εκταμίευση της έκτης δόσης» ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δηλώνει σήμερα την στήριξή του προς την τρικομματική κυβέρνηση και τους στόχους της.

Με τίτλο: «Παράτολμο το ΟΧΙ στο ΝΑΙ - Ριψοκίνδυνο το ΝΑΙ στο ΟΧΙ», ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. δηλώνει στην ανοικτή επιστολή του προς τον ελληνικό λαό, την οποία κοινοποιεί και στους ευρωπαίους εταίρους, ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου μέχρι αυτή να ολοκληρώσει το έργο της.

Όπως είπε ο κ. Καρατζαφέρης σε δηλώσεις μετά την χθεσινή συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, η επιστολή περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται ώστε «να μην υπάρχει άλλοθι για μη εκταμίευση της έκτης δόσης» του δανείου προς τη χώρα μας.

Στο εδώλιο στέλεχος της ΕΥΠ για κατασκοπεία

Για ύποπτο χειρισμό απόρρητων εγγράφων κατηγορείται στέλεχος της ΕΥΠ

Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος

Κατηγορείται ότι προχωρούσε σε ύποπτο χειρισμό «απόρρητων εγγράφων»

Με την κατηγορία της κατασκοπείας και της ψευδούς βεβαίωσης κατ εξακολούθηση παραπέμπεται να δικασθεί τους επόμενους μήνες υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ! Είναι η πρώτη φορά που ανώτερος υπάλληλος της ΕΥΠ κατηγορείται για αυτό το αδίκημα τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με βούλευμα που εκδόθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2011 το στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών φέρεται ότι παρακράτησε παρανόμως _και έκανε αποκλειστική χρήση_ απόρρητα έγγραφα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που αφορούσαν την ασφάλεια του κράτους. Από την άλλη πλευρά ο κατηγορούμενος μιλά για σκευωρία σε βάρος του και για ενδοϋπηρεσιακές σκοπιμότητες.

Έρευνα για την εκλογή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεοφίλου

Του Θωμά Τσάτση

«Η αστυνομία διερευνά τον ισχυρισμό ότι ο Ελληνας πατριάρχης αγόρασε τον τίτλο του, δωροδοκώντας με 13 εκατομμύρια δολάρια», ανέφερε ο τίτλος χθεσινού ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας «Haaretz», φέρνοντας τα πάνω κάτω στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, που προβλήθηκε στην πρώτη σελίδα, «το αίτημα να ξεκινήσει ποινική έρευνα προήλθε από τον έκπτωτο Ελληνορθόδοξο πατριάρχη Ειρηναίο, που εγγράφως απευθύνθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ανάλογο αίτημα απηύθυνε και στον εισαγγελέα Μοσέ Λάντορ».

Παρουσίαση του συνδιασμού "Αναπτύσσω - Δημιουργώ το μέλλον"

Η μετάβαση από την Αρχαιότητα στο Βυζάντιο

Μαρμάρινα αγαλματίδια από οικιακό ιερό στην Κόρινθο (μέσα 3ου αιώνα) που παριστάνουν τους θεούς Αρτεμη, Ασκληπιό και Τελέσφορο, Ασκληπιό ένθρονο, Ρώμη, Διόνυσο και Πάνθηρα, Πάνα, Ευρώπη

Μαρία Θερμού

Εκθεση στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης

Ενα πολύχρωμο ψηφιδωτό μεγάλων διαστάσεων (2,10Χ1,30 μ.) που παριστάνει το Φθινόπωρο με τη μορφή άνδρα, ο οποίος κρατεί στα χέρια του ένα πανέρι με όλους του καρπούς της γης θα υποδέχεται τους επισκέπτες της έκθεσης «Μετάβαση στο Χριστιανισμό», που θα εγκαινιασθεί στις 7 Δεκεμβρίου στο Ωνάσειο Μορφωτικό Κέντρο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης με 170 εκθέματα που προέρχονται από την Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και από αμερικανικά μουσεία.