Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Χοντραίνει η κόντρα του Άδωνι με Χρυσοχοΐδη – Παπουτσή!

Μηνάς Τσαμόπουλος

Προβλήματα συγκυβέρνησης…

Χοντραίνει η αντιπαράθεση μεταξύ του υφυπουργού Ναυτιλίας, Άδωνι Γεωργιάδη και  των Μιχ.Χρυσοχοΐδη που είναι πολιτικός του προϊστάμενος και Χρ.Παπουτσή  υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, σε  ενημερωτικό σημείωμα  της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης του τομέα Ναυτιλίας του ΥΠΑΑΝ προς τον υφυπουργό Άδωνι Γεωργιάδη αναφέρεται ότι είναι  παράνομη η ΚΥΑ για την μεταφορά των υπηρεσιών της Ναυτιλίας στη Γρ.Λαμπράκη.

Η συγκεκριμένη Διεύθυνση  έκανε την έρευνα  κατόπιν εντολής του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου
να εξετάσουν τις δυνατότητες μεταφοράς των στεγαζόμενων στο κτήριο της Ακτής Βασιλειάδη Υπηρεσιών του ΥΠΑΑΝ, στα 3 κτήρια του κέντρου του Πειραιά.

« Για να μπορέσει να εκδοθεί παρόμοια ΚΥΑ, θα έπρεπε να υπάρχει στον 2932/2001 σχετική εξουσιοδοτική διάταξη, που δεν υπάρχει. Ακόμα και να υπήρχε τέτοια εξουσιοδοτική διάταξη, σίγουρα ο τότε Υπουργός Ε.Ν., δεν θα εξουσιοδοτούσε τον Υπουργό …..Δημόσιας Τάξης!» επισημαίνεται μεταξύ άλλων:

« Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3861/3 Ιουλίου 2010 «Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο «Πρόγραμμα Διαύγεια» και άλλες διατάξεις», η ΚΥΑ πριν πάρει αριθμό Α.Δ.Α, έπρεπε να έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ. Πριν τη δημοσίευση ελέγχεται λεπτομερέστατα ως προς τις επικαλούμενες διατάξεις της και τη νομιμότητά της. Κατά την έρευνα στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου δεν ευρέθη η εν λόγω απόφαση. Επομένως εκτός των άλλων, θεωρείται ως μη εκδοθείσα και μη ισχύουσα.

Κατά συνέπεια η ΚΥΑ της 09.11.2011, είναι παράνομη και καταχρηστική και δεν την αποδεχόμαστε».

Διαβάστε εδώ όλη την γνωμοδότηση

Παπουτσής προς Γεωργιάδη: «Επιπόλαιες προσεγγίσεις είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε άσκοπες και άκαιρες εντάσεις»

Σχετικά με τα όσα αναφέρονται στο σημερινό δελτίο Τύπου του ΥΠΑΑΝ για το κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη, από το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διευκρινίζονται τα εξής:

«Η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη για την παραχώρηση του κτιρίου της Ακτής Βασιλειάδη στο Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπως δημοσιεύθηκε στο από 10.11.2011 Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, είναι σαφής και συγκεκριμένη. Αξίζει προσεκτικότερη μελέτη και περισσότερη σύνεση στις κρίσεις και τις αξιολογήσεις. Καθώς έχουν ακολουθηθεί όλες οι διαδικασίες με τις οποίες εκδίδονται οι Υπουργικές Αποφάσεις, όπως προβλέπονται από τον Νόμο για τη λειτουργία της κυβέρνησης.

Επιπόλαιες προσεγγίσεις είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε άσκοπες και άκαιρες εντάσεις, σε μια πόλωση χωρίς περιεχόμενο.

Το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παραμένει προσηλωμένο στον ρόλο του και τις αρμοδιότητές του για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος».

Πώς ξεκίνησε η κόντρα

Πριν από δύο ημέρες, την περασμένη Τετάρτη, ο Αδ.Γεωργιάδης σε συνέντευξη τύπου είχε εξαπολύσει  βέλη κατά του  Μιχάλη Χρυσοχοΐδη  αλλά και κατά του Χρήστου Παπουτσή.

«Την απόφαση την πληροφορήθηκα από τον ίδιο τον  κο.Χρυσοχοΐδη ο οποίος μου τηλεφώνησε  ενώ βρισκόμουν στο Λονδίνο. Ήταν ένα φάουλ το οποίο δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε εδώ  http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=161317 το αναλυτικό ρεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια: