Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Χρυσή Αυγή: "Συνταγματική εκτροπή"

Εντελώς παράτυπα άφησαν κενή τη θέση του Ζ’ Αντιπροέδρου της βουλής

Ετοιμάζεται η προσφυγή της Χρυσής Αυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο - Είμαστε η μόνη αληθινή αντιπολίτευση ενάντια στο κόμμα των πολιτικών κομμάτων!

Ενώθηκαν τελικά στην πράξη τα κόμματα του κατεστημένου, από την φιλελεύθερη κεντροδεξιά μέχρι την άκρα αριστερά. Η μη απόδοση της θέσεως του Ζ' Αντιπροέδρου της Βουλής στον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής συναγωνιστή Πολύβιο Ζησιμόπουλο, αποτελεί ξεκάθαρη συνταγματική εκτροπή. Αυτή είναι η δημοκρατία τους και τόσο σέβονται την ετυμηγορία μισού εκατομμυρίου Ελλήνων.

Το Εθνικιστικό Κίνημα θα κάνει χρήση παντός νομίμου δικαιώματός του και το νομικό μας τμήμα ήδη προετοιμάζει την προσφυγή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ελλάδα - Αίγυπτος μία σχέση αιώνων

Αιγυπτιακός σκαραβαίος

Η σχέση των δύο χωρών τεκμηριώνεται σε ομιλία του αυστριακού καθηγητή Χελμπλ

Οι σχέσεις της Ελλάδας και της Αιγύπτου στην μακρινή Εποχή του Σιδήρου, όπως τεκμηριώνονται μέσα από αρχαιολογικά ευρήματα αλλά και θρησκευτικές και καλλιτεχνικές επιρροές παρουσιάζονται την Παρασκευή 29 Ιουνίου από τον αυστριακό καθηγητή Γκούντερ Χελμπλ στην ομιλία του στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Μελετητής αυτών των σχέσεων εδώ και 40 χρόνια ο κ. Χελμπλ προσεγγίζει ειδικά τις «Αιγυπτιακές Πολιτιστικές Αξίες στον Αρχαίο Ελληνικό Κόσμο κατά τη διάρκεια της Πρωτογεωμετρικής και της Αρχαϊκής Περιόδου», όπως είναι ο τίτλος της ομιλίας του ξεκινώντας από τον 9ο π. Χ. αιώνα περίπου, δηλαδή μετά από τους λεγόμενους «Σκοτεινούς χρόνους», όταν η επικοινωνία των κατοίκων του ελλαδικού χώρου με την υπόλοιπη Μεσόγειο είχε περιορισθεί σημαντικά.

Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς ο Ναός της Γέννησης

Το πρώτο παλαιστινιακό μνημείο που εντάσσεται στη λίστα της UNESCO

Αγία Πετρούπολη, Ρωσία

Με κατεπείγουσα διαδικασία στη διάρκεια συνόδου στην Αγία Πετρούπολη συμπεριέλαβε η UNESCO στη λίστα με τα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς τον Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, που βρίσκεται στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Το μνημείο «Τόπος Γεννήσεως του Ιησού», το οποίο περιλαμβάνει επίσης τον δρόμο του προσκυνήματος, γράφτηκε στη λίστα με 13 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 2 αποχές.

Πρόκειται για το πρώτο παλαιστινιακό μνημείο που εγγράφεται στη λίστα των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Ο Λουκάνικος έχει πλέον την δικιά του μπυραρία στη Μαδρίτη

Ο θρυλικός Λουκάνικος δεν ανήκει πια μόνο στη Ελλάδα. Η φήμη του έχει ξεπεράσει προ πολλού τα ελληνικά σύνορα με αποκορύφωμα να μπει και στην λίστα με τα υποψήφια πρόσωπα της χρονιάς για το 2011 στο Time.

Δεν ακούγεται λοιπόν παράλογο ότι Ισπανός επιχειρηματίας στην Μαδρίτη αποφάσισε να ανοίξει μία μπυραρία και να δώσει το όνομα του πιο διάσημου  σκύλου παγκοσμίως.

Το κατάστημα βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης,

Μπλόκαραν την εκλογή αντιπρόεδρου από τη Χρυσή Αυγή

Για Συνταγματική εκτροπή κάνει λόγο η Χρυσή Αυγή και προετοιμάζει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Μολονότι έλαβε συνολικά 41 ψήφους ο υποψήφιος για τη θέση του έβδομου κατά σειρά αντιπροέδρου της Βουλής, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, δεν εξελέγη. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ψηφίστηκε από τους συνολικά 18 βουλευτές του κόμματος και έλαβε επιπλέον 23 ψήφους από βουλευτές άλλων κομμάτων κατά τη μυστική ψηφοφορία στη Βουλή.

Η Χρυσή Αυγή από την πλευρά της κάνει λόγο για συνταγματική εκτροπή και προαναγγέλλεται προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο! «Το Εθνικιστικό Κίνημα θα κάνει χρήση παντός νομίμου δικαιώματός του και το νομικό μας τμήμα ήδη προετοιμάζει την προσφυγή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Μέχρι τότε οι πάντες οφείλουν να καταλάβουν ποια είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αντιμάχεται το ένοχο για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδος σύστημα εξουσίας». τονίζεται μεταξύ άλλων

Τ. Κουίκ: Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης, οδηγούν στις αυτοκτονίες

Σκληρή γλώσσα από τον εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Με μια πολύ σκληρή του δήλωση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ, αναφερει ότι η «συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη» και οι μνημονιακές της πολιτικές είναι υπεύθυνες για τις αυτοκτονίες του τελευταίου διαστήματος.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Πρέπει ή όχι να μένω με την απορία, αν προσωπικά οι αρχηγοί, αλλά και οι Υπουργοί και οι βουλευτές της συγκυβέρνησης Σαμαρα - Βενιζέλου - Κουβέλη, συναισθάνονται σε πόσες αυτοκτονίες έχουν οδηγήσει συμπολίτες μας, εξ αιτίας της μνημονιακής πολιτικής τους, σε αγαστή συνεργασία με τη Τρόικα των τοκογλύφων, που σκοτώνει την Ελλάδα και τους Έλληνες;

Η Γεωργία Μαρτίνου της Ν.Δ. πηδούσε τα έδρανα

Που σε βρήκαν εσένα;! Αλλά δεν φταις εσύ, φταίει ο Σαμαράς που σε έβαλε στη λίστα.
Φαντάζεστε να καβαλούσε τα έδρανα η Ελένη Ζαρούλια της Χρυσής Αυγής;


Η κυρία Γεωργία Μαρτίνου από τη Νέα Δημοκρατία σε ασκήσεις ετοιμότητας χθες λίγο πριν την τελετή ορκωμοσίας των βουλευτών.

Ντυμένη με κάζουαλ ντύσιμο ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτισε να προσπαθεί με τρόπο ασυνήθιστο να προσεγγίσει το έδρανο όπου επρόκειτο να καθίσει...

Πηγή: NewPost

«Όταν εγώ ήμουν ΠΑΣΟΚ, κάποιοι ήταν ΚΟΔΗΣΟ»

Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Νέες βολές κατά στελεχών του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα κατά του προέδρου του κόμματος, Ευάγγελου Βενιζέλου, εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες επιδίδεται σε διόλου κολακευτικά σχόλια για τους συντρόφους του.

Στην πρόσφατη συνέντευξή του στον Alpha έθεσε θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα με... αεικίνητο τιτίβισμα συνεχίζει τις επιθέσεις εναντίον του κ. Βενιζέλου.

Με αφορμή το ερώτημα «εάν ο κ. Πάγκαλος θα εγγραφεί στην τοπική οργάνωση της περιοχής του», το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, διατυπώνουν κύκλοι κοντά στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως σχολιάζει: «Κοίτα ποιοί μιλάνε. Τον Αύγουστο του '74 πυρήνας πρωτοβουλίας δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ στην Ελευσίνα. Ο Πάγκαλος, άσχετοι, ήταν ένας από αυτούς».

Πολλοί Γερμανοί μαθητές δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την ναζιστική από την δημοκρατική Γερμανία

Ένας μεγάλος αριθμός Γερμανών μαθητών δεν παρατηρεί σημαντικές διαφορές μεταξύ της δικτατορίας της ναζιστικής Γερμανίας και της δημοκρατικής Γερμανίας, σύμφωνα με μια μελέτη που παρουσιάστηκε σήμερα στο Βερολίνο.

Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Freie Universität (Ελεύθερο Πανεπιστήμιο) στο Βερολίνο σε περίπου 7.500 μαθητές δείχνει ότι λιγότεροι από τους μισούς πιστεύουν χωρίς αμφιβολία ότι η ναζιστική Γερμανία ήταν μια δικτατορία. Σε ότι αφορά την κομμουνιστική πρώην Ανατολική Γερμανία (ΛΔΓ, 1949-1990), είναι λιγότεροι από ένας στους τρεις.

Η δημοκρατία είναι επίσης μια έννοια χωρίς σαφή προσδιορισμό, καθώς λιγότεροι από ένας στους δυο μαθητές κρίνουν ότι η πρώην ΟΔΓ (1949-1990) ήταν μια δημοκρατία, ο αριθμός αυτός δεν υπερβαίνει το 60% για την ενοποιημένη Γερμανία μετά το 1990. 

Νέος πρόεδρος της Βουλής ο Μεϊμαράκης με ρεκόρ 223 ψήφων

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εκλέχθηκε την Παρασκευή πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου, έπειτα από μυστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια. Υπέρ της εκλογής του ψήφισαν 223 βουλευτές. Συνολικά ψήφισαν 290 βουλευτές. Στην κάλπη βρέθηκαν 66 λευκά ψηφοδέλτια και ένα άκυρο. Την υποψηφιότητά του -η μοναδική που κατατέθηκε- στήριξε και ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος μάλιστα έσπευσε να επιδείξει το ψηφοδέλτιο με το όνομα του κ. Μεϊμαράκη, λίγο πριν το ρίξει στην κάλπη.

Την υποψηφιότητά του -η μοναδική που κατατέθηκε- στήριξε και ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος μάλιστα έσπευσε να επιδείξει το ψηφοδέλτιο με το όνομα του κ. Μεϊμαράκη, λίγο πριν το ρίξει στην κάλπη.

Μην παίζετε με τις πρίζες. Στο τέλος του καλωδίου δεν βρίσκεται η ξυριστική μηχανή σας!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Νομίζω ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλα παιδιά, γνωρίζουν πολύ καλά τι συνέβη στη χώρα τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια, γνωρίζουν τα αίτια της ήττας του κόμματός τους (πλήρης αναντιστοιχία προεκλογικών υποσχέσεων και μετεκλογικών αποφάσεων), γνωρίζουν και τους υπευθύνους.

Ως εκ τούτου, δεν πιστεύω ότι ο πρόεδρός τους κ. Βενιζέλος χρειάζεται να θέτει σε κίνδυνο τα πρώτα δύσκολα βήματα αυτού του «παιδιού της ανάγκης» που είναι η τρικομματική κυβέρνηση, προκειμένου να τους παρηγορήσει.

Και επιτέλους, το μασάζ προς ανθρώπους που έλαβαν μέρος στην ήττα, δεν μπορεί να προκαλεί ενδοκυβερνητικά προβλήματα – αρκετά έχει ήδη λόγω ιδιαιτεροτήτων και άλλων αντιξοοτήτων η κυβέρνηση.