Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Μπλόκαραν την εκλογή αντιπρόεδρου από τη Χρυσή Αυγή

Για Συνταγματική εκτροπή κάνει λόγο η Χρυσή Αυγή και προετοιμάζει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Μολονότι έλαβε συνολικά 41 ψήφους ο υποψήφιος για τη θέση του έβδομου κατά σειρά αντιπροέδρου της Βουλής, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, δεν εξελέγη. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ψηφίστηκε από τους συνολικά 18 βουλευτές του κόμματος και έλαβε επιπλέον 23 ψήφους από βουλευτές άλλων κομμάτων κατά τη μυστική ψηφοφορία στη Βουλή.

Η Χρυσή Αυγή από την πλευρά της κάνει λόγο για συνταγματική εκτροπή και προαναγγέλλεται προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο! «Το Εθνικιστικό Κίνημα θα κάνει χρήση παντός νομίμου δικαιώματός του και το νομικό μας τμήμα ήδη προετοιμάζει την προσφυγή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Μέχρι τότε οι πάντες οφείλουν να καταλάβουν ποια είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αντιμάχεται το ένοχο για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδος σύστημα εξουσίας». τονίζεται μεταξύ άλλων

Συνολικά εκλέχθηκαν έξι αντιπρόεδροι, τρεις κοσμήτορες και πέντε γραμματείς.  Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 285 βουλευτές.  Η θέση του Ζ' αντιπροέδρου παραμένει κενή.

Μετά από πρόταση της ΝΔ εκλέχθηκαν: Α' αντιπρόεδρος ο Γιάννης Τραγάκης, Β' αντιπρόεδρος ο Αθανάσιος Νάκος και Γ' αντιπρόεδρος ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Όλοι έλαβαν από 235 ψήφους υπέρ, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν 48 λευκά και δύο άκυρα. 

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του Γιάννη Δραγασάκη για την θέση του Δ' αντιπρόεδρου αποδέχθηκαν 227 βουλευτές ψηφίζοντας υπέρ, ενώ βρέθηκαν 57 λευκά και ένα άκυρο. 

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος από το ΠΑΣΟΚ, εκλέχθηκε πέμπτος αντιπρόεδρος με 228 ψήφους υπέρ, 54 λευκά και 3 άκυρα. 
Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, εκλέχθηκε έκτη αντιπρόεδρος με 225 ψήφους, 56 λευκά και 3 άκυρα. 

Εκλέχθηκαν επίσης κοσμήτορες οι βουλευτές Κώστας Κουκοδήμος, Νίκος Παναγιωτόπουλος (ΝΔ) και Νάσος Αθανασίου (ΣΥΡΙΖΑ).   Γραμματείς εκλέχθηκαν οι νεώτεροι σε ηλικία βουλευτές Χρήστος Δήμας, Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Μάξιμος Σενετάκης (ΝΔ) και Μαρία Μπόλαρη (ΣΥΡΙΖΑ).

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: