Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Σκόνη από τη Σαχάρα: Μάστιγα για την Ελλάδα, ευλογία για τον Αμαζόνιο

Αφρικανική σκόνη περνά τα Κανάρια Νησιά και συνεχίζει την πτήση προς τα δυτικά μέχρι τον Αμαζόνιο

Λειτουργεί ως λίπασμα για το μεγαλύτερο τροπικό δάσος του κόσμου, επιβεβαιώνει νέα μελέτη

Βαγγέλης Πρατικάκης

Κόλετζ Παρκ, Μέριλαντ

Οι νοτιάδες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης τις επόμενες μέρες, προειδοποιεί η ΕΜΥ. Για τον Αμαζόνιο, όμως, μια τέτοια πρόγνωση είναι πραγματική ευλογία. Οι εκατομμύρια τόνοι σκόνης που πετούν κάθε χρόνο σε ένα υπερατλαντικό ταξίδι από τη Σαχάρα λειτουργούν ως λίπασμα για το μεγαλύτερο τροπικό δάσος του κόσμου, επιβεβαιώνει μια ακόμα μελέτη.

Ένας φρουρός για κάθε... οντά στο σαράι του Ερντογάν

(Φωτογραφία: Associated Press )
Περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί

Αγκυρα, Τουρκία

Περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί φρουρούν το «σαράι» του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αριθμός που θα αντιστοιχούσε σε έναν φρουρό ανά δωμάτιο.

Το τεράστιο κτίριο γνωστό ως «Λευκό Σαράι» φημολογείται ότι έχει 1.150 δωμάτια και ο ίδιος αριθμός αστυνομικών εργάζεται στο προεδρικό μέγαρο, μεταδίδει η ιστοσελίδα της εφημερίδας Zaman.

Οι αστυνομικοί προέρχονται από δύο νέες υπηρεσίες της αστυνομίας που είναι επιφορτισμένες με την προστασία του Ερντογάν.

Ο Λουί Μπενέκ μελετά τον ανακτορικό κήπο του Τατοΐου

Η προμελέτη αποκατάστασης αναμένεται να είναι έτοιμη εντός του 2015

Τον διεθνούς φήμης Γάλλο αρχιτέκτονα τοπίου, Λουί Μπενέκ, «επιστρατεύει» ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου, προκειμένου να μελετήσει τον ανακτορικό κήπο του Τατοΐου και να καταθέσει την πρότασή του για την αποκατάσταση του χώρου.

Ο Λουί Μπενέκ, γνώριμος της Ελλάδας από τη μελέτη αποκατάστασης των κήπων του Αχιλλείου στην Κέρκυρα, βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα, έπειτα από πρόσκληση του Συλλόγου, προκειμένου να μελετήσει τον χώρο και το φυτικό πλούτο του ανακτορικού κήπου και να συντάξει προμελέτη αποκατάστασης.

Περίληψη προκήρυξης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος απόκτησης ΕΔΧ 2015 για την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής


ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόκτηση νέας άδειας ΕΔΧ αυτοκινήτου ή μετατροπή υφιστάμενης σε άλλο τύπο, σύμφωνα με το ν.4070/12

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/τΑ/7-6-2010).

Η Χαλκιδική παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις των Σέρβων τουριστών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
- Η Χαλκιδική παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις των Σέρβων τουριστών

Στη 37η Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITTFA του Βελιγραδίου που πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2015, συμμετείχε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής με δικό της αυτόνομο περίπτερο 65τμ. Τον Οργανισμό εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Γρηγόρης Τάσιος, ο Γραμματέας κ. Δημήτριος Χαδαλής, η Υπεύθυνη Marketing του Οργανισμού, κ Τάνια Ακριτίδου καθώς και πολλοί επιχειρηματίες του νομού.

Για μία ακόμη χρονιά, η Χαλκιδική παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις των Σέρβων τουριστών σε σχέση με την Ελλάδα, γεγονός που επιβεβαιώνετε από τη μεγάλη προσέλευση σέρβικων τουριστικών γραφείων που ασχολούνται αποκλειστικά με ελληνικούς προορισμούς. Οι Σέρβοι γνωρίζουν πολύ καλά τον προορισμό Χαλκιδική και αυτό αποδεικνύεται από την επανειλημμένη επισκεψιμότητα των τελευταίων χρόνων.