Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Η σέλα βλάπτει το... κρεβάτι


Η ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ αποτελεί ένα παράδοξο της σύγχρονης ιατρικής. Αφενός θεωρείται εξαιρετική αερόβια άσκηση για τα καρδιαγγειακά οφέλη, την έκκριση ενδορφινών και την απώλεια βάρους. Αφετέρου, αν και λίγοι το γνωρίζουν, αποτελεί μια φυσική δραστηριότητα που συνδέεται με τον κίνδυνο της... μόνιμης σεξουαλικής δυσλειτουργίας λόγω της συμπίεσης των δομών του περινέου, δηλαδή της περιοχής μεταξύ των γεννητικών οργάνων και του πρωκτού.

Τα τελευταία χρόνια, και ενώ ο αριθμός όσων χρησιμοποιούν το ποδήλατο για άσκηση και μεταφορά αυξάνεται, έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέες μελέτες που ενοχοποιούν τη σέλα για ισχαιμία των γεννητικών οργάνων και στυτική δυσλειτουργία.

Μητρώο για τα μνημειακά δέντρα της Θεσσαλονίκης


Μοναδική εικόνα στη γκρίζα πόλη η μνημειακή δεντροστοιχία στη λεωφόρο Νίκης

Εναν αιώνα ζωής συμπληρώνει ο μεγάλος πλάτανος μπροστά στο παλιό «Ντορέ», απέναντι από το Λευκό Πύργο, ενώ περίπου ίδιας ηλικίας είναι και αυτός με το στραβό κορμό που συναντά κάποιος στην πλατεία Ναυαρίνου, στην είσοδο του ανακτόρου του Γαλερίου. Μικρότερης ηλικίας εκτιμάται ότι είναι τα δέντρα στη Λεωφόρο Νίκης, στο τμήμα μπροστά στο Βασιλικό Θέατρο, αλλά και αυτά στο δρόμο του Βαφοπουλείου, στα ανατολικά της πόλης.

Στο σύνολό τους, τα δέντρα αυτά χαρακτηρίζονται ως μνημειακά και πρόκειται να πάρουν τη δική τους θέση στο μητρώο που δημιουργεί ο δήμος σε συνεργασία με τη Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, αλλά και το Σύλλογο Γεωπόνων Μακεδονίας - Θράκης.

Θετικά τα μηνύματα για την τουριστική κίνηση στη Χαλκιδική


Αύξηση κατά 10% για τον Ιούνιο και μέχρι τα μέσα Ιουλίου παρουσιάζει η Χαλκιδική με τη μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία άνω των 70 δωματίων να αγγίζει το 85% - 90%, σε σχέση με την περσινή χρονιά, ενώ όσον αφορά στις μονάδες κάτω των 70 δωματίων, εκεί υπάρχει κάποιος προβληματισμός, με τις πληρότητες να φτάνουν το 60% - 70%.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρη Τάσιο, οι αγορές που κινούνται αυτήν τη στιγμή στη Χαλκιδική είναι η Ρωσία με τις αφίξεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» να φτάνουν τις 27.000 για το μήνα Ιούνιο έναντι των 17.000 του αντίστοιχου Ιουνίου του 2010 (σ. σ. τις παραπάνω αφίξεις των Ρώσων απορροφούν τόσο η αγορά της Χαλκιδικής όσο και της Πιερίας).

"20.000 Πρίνους - Γιγαντιαίες ποσότητες φυσικού αερίου κρύβονται νοτίως της Κρήτης"


Στα 1,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου προσδιορίζει τα κοιτάσματα που υπάρχουν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου, νότια της Κρήτης ο καθηγητής γεωλογίας και ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος.

Ο κ Φώσκολος τόνισε ότι η επιστημονική κοινότητα βλέπει με θετικό τρόπο τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την άμεση προώθηση των διαδικασιών για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας. " Τελευταία , υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα όσο αφορά την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας ο οποίος πιστεύω ακράδαντα, θα μας βγάλει από το χρέος. Αν αξιοποιήσομε τον ορυκτό πλούτο τα χρέη τα βγάλαμε," υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ Φώσκολος.