Κυριακή 11 Απριλίου 2010

"Όχι στο σχέδιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας"


Στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επέρριψε την πλήρη ευθύνη για την δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς και εξέφρασε την διαφωνία του στην ενεργοποίηση του σχεδίου στήριξης της χώρας που αποφασίστηκε στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής δεν παραβρέθηκε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ενώ ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής αποχώρησε μετά την ομιλία του κ. Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς φωτογράφησε την κ. Μπακογιάννη όταν αναφέρθηκε στα εσωκομματικά της ΝΔ λέγοντας ότι «η εσωστρέφεια, η πολυγλωσσία και οι προσωπικές στρατηγικές είναι εχθροί της ΝΔ,συμπεριφορές πολιτικού εγωισμού είναι απαράδεκτες και απωθητικές για την κοινωνία, συντεταγμένη πορεία της ΝΔ προς το συνέδριο δεν είναι ομφαλοσκόπηση».

Το κύριο μέρος της ομιλίας του κ. Σαμαρά ήταν αφιέρωμένο στην κατάσταση της οικονομίας. «Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα μέτρα, ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία και γι αυτό ίσως βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλες μεγεξελίξεις» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «λέμε όχι σε σκληρότερα μέτρα και εναντιονόμαστε σε εκείνα τα μέτρα που δημιουργούν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κρίση με τις δικές μας δυνάμεις,το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε «με το σχέδιο στήριξης είναι να μην χρειαστείνα το χρησιμοποιήσουμε». Εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του κόμματός του υποστηρίζοντας ότι «στην αρχή πολλοί στοιχημάτιζαν ότι, τάχα, "θα αργήσουμε πολλά χρόνια να βρούμε το δρόμο μας"… Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με ένα ΠΑΣΟΚ που παραπαίει συνεχώς, αυτό άλλαξε. Τώρα, όλο και περισσότεροι άρχισαν να στοιχηματίζουν υπέρ μας…»

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «Ποτέ μία κυβέρνηση δεν κατάφερε να κάνει τόσα πολλά σφάλματα σε τόσο λίγο χρόνο για τόσο ανόητους λόγους μικροπολιτικής και με τόσο άμεσα και οδυνηρά αποτελέσματα». Συνέχισε υποστηρίζοντας ότι «σήμερα αποδεικνύεται ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είχε σχέδιο για τίποτα εκτός από ένα, να πλήξει τη ΝΔ». Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ανικανότητα ανάμεικτη με αλαζονεία, διγλωσσία ανάμεικτη με αβουλία, γκάφες ανάμεικτες με αντιφατικά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλυψε τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή και επέρριψε τις ευθύνες στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Υποστήριξε ότι η μέχρι τον Οκτώβριο η Ελλάδα ήταν μία χώρα με κρίση ελλείμματος τουςτελευταίους μήνες είναι η μόνη χώρα της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζει κρίση δανεισμού. Είναι ο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης και είναι δακτυλοδεικτούμενη. Πρόσθεσε ότι πέρυσι με τη ΝΔ η οικονομία δοκιμάστηκε αλλά δεν γονάτισε παρά τα λάθη που έγιναν και τα έχει αναγνωρίσει και ο κ. Καραμανλής και ότι η κυβέρνησης της ΝΔ διατήρησε τον έλεγχο αντίθετα ο ΠΑΣΟΚ έχασε τον έλεγχο φούσκωσε το έλλειμμα και μετά έχασε χρόνο, δεν πήρε μέτρα εξαρχής, πήρε σκληρότερα με καθυστέρηση και χάλασε και την ψυχολογία των αγορών.

Στις αιτιάσεις της κυρίας Μπακογιάννη απάντησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος. «Δεν ομφαλοσκοπούμε όταν συζητούμε για την ανασυγκιρότηση του κόμματος, δεν είμαστε κλειστή λέσχη νομαίων της εξουσίας. Μας απασχολεί η τύχη της χώρας και η πορεία της χώρας. Οποιος σκεφτεί να φέρει τη ΝΔ στην περίοδο της εσωστρέφειας που ζήσαμε τις προηγούμενες δεκαετίες είναι καταδικασμένος στην συνείδηση του λαού». Θα έλθει η ώρα της εξειδίκευση των ευθυνών είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε ότι «Ούτε ο Σαμαράς ούτε ο Αβραμόπουλος μετείχε επι 5,5 χρόνια στη συνιδαμόρφωση πολιτικής, να μην αποστασιοποιούνται εκείνοι που συμμετείχαν στα κέντρα λήψεως αποφάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την δική τους συμμετοχή εκείνοι που κατηγορούν τώρα τον κ. Καραμανλή».

Την γραμμή της κ. Μπακογιάννη εξέφρασε ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης ο οποίος ζήτησε ουσιαστική συζήτηση και αναζήτηση των ευθυνών της ΝΔ για την κρίση που περνά η χώρα. Πρόσθεσε ότι χωρίς αυτή την διαδικασία που δεν έχει ακόμη αρχίσει δεν μπορούμε να συζητούμε αξιόπιστα και αποτελεσματικά για καταστατικές αλλάγες. «Η καθιέρωση θητείας του προέδρου και η δημοκρατική εκλογή των οργάνων είναι βασικές προυποθέσεις και ότι το πρόβλημα της ΝΔ ήταν ανέκαθεν ο αρχηγισμός» ανέφερε ακόμη ο ευρωβουλευτής και τέλος πρότεινε να υποβληθεί προς την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα μία ευρύτερη πολιτική συμφωνία για τα δύσκολα μεγάλα θέματα

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΟΝΝΕΔ – Αξιώτης: Επίσκεψη σε Χαλκιδική, Καβάλα και Δράμα


Στη Χαλκιδική, τη Καβάλα και τη Δράμα βρέθηκε το Σάββατο 10/4 ο υποψήφιος Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Βασίλης ΑΞΙΩΤΗΣ.

Στη Χαλκιδική συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού συμβουλίου και με τοπικούς φορείς, ενώ στη συνέχεια είχε συνάντηση με νεολαίους που άκουσαν τους προβληματισμούς του και τις προτάσεις του πάνω σε ζητήματα που αφορούν τόσο την ΟΝΝΕΔ όσο και γενικά κοινωνικά θέματα.

Στη Δράμα των υποδέχτηκαν δεκάδες νέοι και νέες σε τοπικό νεανικό στέκι για να τον συναντήσουν και να του εκφράσουν τη στήριξή τους στην προσπάθεια που κάνει παρά τις αντιξοότητες και το πόλεμο που δέχεται καθημερινά.

Κλείνοντας τη περιοδεία του στη Βόρειο Ελλάδα ο υποψήφιος Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Βασίλης ΑΞΙΩΤΗΣ επισκέφτηκε τη Δράμα όπου αφού συναντήθηκε και αντάλλαξε απόψεις με νεολαίους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, συνδιασκέδασε μαζί τους σε κεντρικό στέκι της νεολαίας.

Ένας Ζορμπάς για την Ελλάδα του 2010;


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ηταν, θυμάμαι, μέσα της δεκαετίας του 1960 και τελειόφοιτος τότε φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης παρέσυρα μια παρέα συμφοιτητών μου (αμερικανών και άλλων) να δούμε την πετυχημένη μεταφορά στην οθόνη του μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη με τίτλο «Ζορμπάς- ο Ελληνας».

Θυμάμαι, λές και ήταν χτές, όλες εκείνες τις διεργασίες της νεανικής ταύτισης με τους πρωταγωνιστές, την περηφάνεια της ελληνικότητάς μου, ακόμη και εκείνη την ανείπωτα πικρή στιγμή όπου - πριν ακόμη ο Χάρος αλοκληρώσει τον θανατηφόρο εναγκαλισμό του με την Μαντάμ Ορτάνς - ολοκλήρωσαν την τραγικά γυμνή πεζότητα της ανθρώπινης εφημερότητας οι καθιερωμένες «μοιρολογήτρες» που, αντί να περιοριστούν στο γοερό κλάμα, είχαν έρθει να κλέψουν, να λεηλατήσουν, τα αποκτήματα και μαζί την αξιοπρέπεια μιάς ζωής που τέλειωνε...

Μέσα στα δικά μου βουβά συναισθήματα πονού και θυμού ήρθε, εντελώς αυθόρμητα, και ο θυμός ενός συμφοιτητή μας που χωρίς δισταγμό, στά ίσια, ρώτησε εμένα και τους άλλους δύο Έλληνες: «...έτσι είστε εσείς οι Ελληνες;»

Πέρασε από τότε σχεδόν μισός αιώνας, τό έργο έτυχε να το ξαναδώ και στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση και μέσα από τους μηχανισμούς της ωραιοποίησης του παρελθόντος και της απώθησης πικρών εμπειριών κάπου επουλώθηκε ο πόνος που είχε προκαλέσει εκείνη η ερώτηση που είχε γίνει σαν χαστούκι στα ισια: «έτσι είστε εσείς οι Ελληνες;»

2010 στην Ελλάδα όπου μάταια ίσως όλοι μας πασχίζουμε να απωθήσουμε στο συλλογικό, εθνικό μας υποσυνείδητο τη σημασία του κοινωνικού «άλγους» που πηγάζει από την επερχόμενη οικονομική απαξίωση κόπων μιας ζωής και λέγεται υπόθεση «ΔΝΤ και πιθανή…πτώχευση»! ...

Στην Ελλάδα όπου μοιάζει να ξεχάστηκαν Χρηματιστήριο, Ολυμπιακά Έργα, Τοξικά Ομόλογα, Ψευδή Οικονομικά Στοιχεία.

Στην Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου χωρίς Ανδρέα Παπανδρέου και του «εξαφανισμένου» Κώστα Καραμανλή χωρίς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, στην Ελλάδα των ανατροπών στη Δίκη του 15χρονου Γρηγοροόπουλου, των ερωτηματικών στον φρικτό θάνατο του 15χρονου Αφγανού...

Στην Ελλάδα όπου ενώ όλα αυτά και πολλά άλλα θαυμαστά συμβαίνουν γύρω μας εμείς δεν έχουμε στείλει ΚΑΝΕΝΑ λαμόγιο, κλέφτη, καταχραστή στη ΦΥΛΑΚΗ έχοντας επιλέξει στις 4 Οκτωβρίου ως Κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ καθώς η Νέα Δημοκρατία του κ Καραμανλή δήλωσε…κουρασμένη και ανίκανη να χειριστεί τις κρίσεις που τώρα ζώνουν απειλητικά τη χώρα μας!..

Όπου τα Σκόπια συνεχίζουν να επιμένουν ότι είναι η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και οι Σκοπιανοί φυσικοί «απόγονοι» του Μ. Αλέξανδρου, όπου το Κυπριακό πυορροεί και η Αγκυρα ονειρεύεται αναστήλωση της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας καθώς οι φρεγάτες της φτάσαν στο Σούνιο, και να, μούρχεται στο νου, σα νάταν χθές, η Μαντάμ Ορτάνς και ο Ζορμπάς να κυνηγά «τα κοράκια» (εκείνες τις μαυροφορεμένες μοιρολογήτρες) που είχαν έρθει δήθεν για να μοιρολογήσουν αλλά ουσιαστικά για να λεηλατήσουν την αξιοπρέπεια μιάς ζωής, μιάς αγάπης, μιάς ιδέας.

Ελλάδα του 2010 όπου:

Στη Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος επιμένει ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος αν και ακόμη ΔΕΝ μπορεί να πάρει στα χέρια του το κλειδί του νεότευκτου και ήδη πανηγυρικά «εγκαινιασθέντος» Δημοτικού Μεγάρου καθώς οφείλει εκατομμύρια στον κατασκευαστή-εργολάβο!

Την ίδια ώρα ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης δηλώνει ότι διεκδικεί ως ΑΡΧΗΓΟΣ μικτής πολιτικής ομάδας προερχόμενης από ΟΛΑ τα Κόμματα το αξίωμα του «μικρού Πρωθυπουργού» στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας…

Στην Αθήνα ο «πάλαι ποτέ κολλητός» του Αντώνη Σαμαρά και τώρα αυτοκόλλητος της Ντόρας και του Καρτζαφέρη Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης δηλώνει ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος της Αθήνας των πρεζάκηδων, της πορνείας, της ανοιχτής αγοραπωλησίας ναρκωτικών, των αμέτρητων και ανεξέλεγκτων χιλιάδων λαθρομεταναστών, της απαξιωμένης εμπορικής πιάτσας που την κατασπάραξε το…λαθρεμπόριο των παράνομων μικροπωλητών!

Στον Πειραιά ήδη πήρε θέση στην αφετηρία ο Πέτρος Μαντούβαλος!...

Ελλάδα του 2010! Πώς, τελικά, να ερμηνεύσει τις μονεταριστικές και φορομπηχτικές αποφάσεις του Πρωθυπουργού μας που μοιάζει να λησμόνησε τα συνθήματα του σοσιαλιστή πατέρα του έχει γύρω του Υπουργούς και Συμβούλους που ΔΕΝ συμμετείχαν και ίσως ποτέ δεν συμμερίσθηκαν το ΟΡΑΜΑ και τη φιλοσοφία του ΠΑΣΟΚ της ΑΛΛΑΓΗΣ;

Να θυμηθούμε τις προεκλογικές υποσχέσεις του τύπου «λεφτά υπάρχουν» αλλά «χρειάζεται καλή διαχείριση» και οι «ένοχοι θα εντοπισθούν και θα τιμωρηθούν» ενώ τώρα ΕΠΤΑ μήνες αργότερα αποδεικνύεται ότι ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ περνά στα χέρια ΕυρωπαΊκής Ένωσης και ΔΝΤ και μέχρι σήμερα, τουλάχιστον, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ έκατσε στο εδώλιο;

Τελικά τον περασμένο Οκτώβρη ο Καραμανλής έφυγε «άρον-άρον» και ο Παπανδρέου κατέλαβε με δημοκρατικές διαδικασίες την εξουσία!..

Για σένα Ελλάδα, «συμβολική» Μαντάμ Ορτάνς που καθρεπτίζεσαι στο πρόσωπο κάθε Ελληνα και Ελληνίδας, δεν υπάρχει, τελικά, ένας ΖΟΡΜΠΑΣ σε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο;

Θυμάμαι τον θυμωμένο Νεοϋερκέζο συμφοιτητή μου και ερωτώ κι εγώ, στα ίσια: «Μήπως, τελικά, έτσι είμαστε εμείς οι Ελληνες;..»

Bίντεο με την απονομή του Πρωταθληματος στον Α.Ο.Π.