Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Ασθενής σεισμική δόνηση στη Σιθωνία Χαλκιδικής



Ασθενής σεισμός 2,6 της κλίμακας ρίχτερ έγινε στις 21:20 στον θαλάσσιο χώρο Νότια της Σιθωνίας.

Νέο blog από την Χαλκιδική



Καλωσορίζουμε με την σειρά μας τους φίλους του blog "Αετός Χαλκιδικής" που πληροφορηθήκαμε την δημιουργία του, από το blog Χολομώντας.

Ένα ακόμα Πολυγυρινό blog είναι πάντα ευπρόσδεκτο φυσικά και συμβάλει στην ελεύθερη ενημέρωση.

Με πολύ μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τον Αετό Χαλκιδικής.

Να είστε καλά, καλή δύναμη και καλή συνέχεια παιδιά.

Το video της ντροπής... τριτοκοσμικές εικόνες στην Αθήνα...

Ανεβαίνει το πολιτιστικό θερμόμετρο στη Χαλκιδική



Της Δώρας Αμαραντίδου

Με δεκαέξι χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης πορείας στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού, το Φεστιβάλ Κασσάνδρας ξεκινάει και φέτος δυναμικά το πρόγραμμά του με στόχο τη διεθνή εμβέλεια, επιλέγοντας ένα ευρύ φάσμα παραστάσεων από όλες τις μορφές της Τέχνης και της ανθρώπινης έκφρασης, έως τις 29 Αυγούστου.

Για τη 17η διοργάνωσή του, διεκδικώντας τον τίτλο ενός από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της Βόρειας Ελλάδας, το Φεστιβάλ Κασσάνδρας προτείνει σημαντικές εκδηλώσεις και εκρηκτικές συναυλίες.

Με μια πρωτοποριακή παράσταση, την «Ηλέκτρα Αυτουργός» από το Χοροθέατρο «Ροές» της Σοφίας Σπυράτου άνοιξαν, προχθές, οι «πόρτες» του στο κοινό, ενώ ακολουθούν εξίσου σημαντικές θεατρικές παραστάσεις με πολύ γνωστούς και αγαπημένους ηθοποιούς. O Θύμιος Καρακατσάνης και ο Στάθης Ψάλτης ανεβάζουν την αριστοφανική «Λυσιστράτη» (8/7), ο Βασίλης Τσιβιλίκας και ο Γιώργος Κωνσταντίνου τις «Θερμοφοριάζουσες» (15/7). O Γιώργος Κιμούλης και ο Δημήτρης Πιατάς παρουσιάζουν τον «Δον Κιχώτη» του Θερβάντες με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης (29/7), ο Γιάννης Μπέζος τον «Κατά Φαντασίαν Ασθενή» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία και πρωταγωνιστικό ρόλο (5/8), ο Παύλος Χαϊκάλης και ο Γιάννης Βούρος ανεβάζουν τις «Δύο ορφανές» (12/8) και η Πέγκυ Τρικαλιώτη «Το θαύμα της Άνι Σάλιβαν» στον ομώνυμο ρόλο (26/8).

Το μουσικό μέρος του σηματοδοτείται για φέτος με την παρουσία μεγάλων ονομάτων της παγκόσμιας σκηνής. Η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια Σεζάρια Εβόρα (25/7) ξεδιπλώνει τη γλυκιά μελαγχολία της από το Πράσινο Ακρωτήρι και ο αγαπημένος τενόρος Μάριος Φραγκούλης κάνει ειδικό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι(10/8). Δύο σημαντικές φωνές με μεγάλη ιστορία στο ελληνικό τραγούδι, ο Δημήτρης Μητροπάνος (18/7) και η Χάρις Αλεξίου (1/8) αναμένεται να βιώσουν την απόλυτη αποθέωση, αλλά και εκπρόσωποι της νεότερης γενιάς του ελληνικού τραγουδιού όπως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης (22/8), η Ηρώ και ο ηθοποιός Αντώνης Λουδάρος (15/8) θα δώσουν το… κεφάτο «παρών» τους στο Αμφιθέατρο της Σίβηρης στη Χαλκιδική. Το 17ο Φεστιβάλ Κασσάνδρας κλείνει με την «Όπερα της πεντάρας» (29/8) στην πρωτότυπη εκδοχή της με όλα τα τραγούδια του Κουρτ Βάιλ, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.

Πηγή: Απογευματινή

Χωρίς νερό 50.000 παραθεριστές



Χωρίς νερό κινδυνεύουν να μείνουν από την ερχόμενη Παρασκευή 50.000 παραθεριστές στην Καλλικράτεια, στα Μουδανιά και στη Ν. Τρίγλια, καθώς ο σύνδεσμος ιδιοκτητών γεωτρήσεων προτίθεται να διακόψει την παροχή σε εκατοντάδες εξοχικές κατοικίες που υδροδοτεί. Πρόκειται για σπίτια που κτίστηκαν εκτός σχεδίου πόλεως, στην πλειοψηφία τους αυθαίρετα.

Της Σοφίας Χριστοφορίδου

Τα σπίτι αυτά εδώ και χρόνια έπαιρναν νερό από ιδιωτικό δίκτυο. Πριν από τρία χρόνια ορισμένοι ιδιοκτήτες εξοχικών απευθύνθηκαν στο κέντρο προστασίας καταναλωτή, το οποίο έθεσε θέμα καταλληλότητας του νερού στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΟ ΝΕΡΟ

Κατόπιν αναλύσεων που πραγματοποίησε σε δείγματα από τις συγκεκριμένες γεωτρήσεις, η περιφέρεια διαπίστωσε ότι “τα νερά είναι ακατάλληλα είτε χημικά είτε μικροβιολογικά κατά περίπτωση”. Μάλιστα τον Οκτώβριο του 2008 αποφάσισε “την απαγόρευση της χρήσης και διάθεσης νερού για οποιαδήποτε υδρευτική χρήση (…) μέχρι την έκδοση νεότερης διοικητικής πράξης”.

Το ΚΕΠΚΑ κάλεσε τους κατοίκους αυτών των περιοχών να σταματήσουν να χρησιμοποιούν αυτό το νερό όχι μόνο ως πόσιμο αλλά και για οποιαδήποτε ανθρώπινη χρήση (μαγείρεμα, μπάνιο κτλ.), εξαιτίας του μικροβιακού φορτίου που φέρει. Ο Σύνδεσμος Υδροδοτών Χαλκιδικής σημειώνει ότι έχει ενημερώσει τους πελάτες του ότι το νερό που διαθέτει είναι ακατάλληλο προς πόση, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οικιακή χρήση, καθώς συγκεντρώνεται σε κλειστές δεξαμενές και χλωριώνεται.

ΣΤΕΓΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΒΡΥΣΕΣ

“Προφορικά μας είπαν να μην κλείσουμε τις παροχές, μέχρι να μας δώσουν προσωρινές άδειες”, σημειώνει ο Θόδωρος Μεκιτανίδης, μέλος του συνδέσμου υδροδοτών-υδρονομέων Χαλκιδικής. Ωστόσο η θερινή περίοδος έχει αρχίσει χωρίς να έχει βρεθεί λύση στο θέμα, με αποτέλεσμα η γενική συνέλευση των μελών του συνδέσμου να αποφασίσει τη διακοπή της υδροδότησης μετά τις 10 Ιουλίου 2009. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, από το επόμενο Σαββατοκύριακο περίπου 50.000 παραθεριστές θα μείνουν χωρίς νερό.

“Αν μας κόψουν το νερό, πώς θα κάνουμε μπάνιο, πώς θα χρησιμοποιήσουμε τα αποχωρητήρια; Θα δημιουργηθεί χάος”, λέει ο Αχιλλέας Κυπριανίδης, ιδιοκτήτης κατοικίας στην Καλλικράτεια, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα έπρεπε να έχει λυθεί από το χειμώνα.

ΙΔΙΟΤΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

Οι γεωτρήσεις στην Ποτίδαια, στην Καλλικράτεια και στα Μουδανιά αδειοδοτήθηκαν για την άρδευση χωραφιών. Στη συνέχεια άρχισαν να ξεφυτρώνουν διάφορα εξοχικά σε περιοχές εκτός σχεδίου, πολλά από τα οποία χωρίς πολεοδομική άδεια, ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να υδροδοτηθούν. Όσοι είχαν γεωτρήσεις έφτιαξαν με δική τους δαπάνη δίκτυο και άρχισαν να διαθέτουν νερό αντί τιμήματος 100 ευρώ ετησίως. Το νερό χρησιμοποιείται για οικιακή χρήση και για τις ανάγκες υγιεινής των ενοίκων.

Για την ιδιότυπη κατάσταση που δημιουργήθηκε τέθηκε ερώτημα στα νομικά συμβούλια δύο υπουργείων (Μακεδονίας-Θράκης και ΥΠΕΧΩΔΕ) που προσπαθούν να λύσουν το γρίφο υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί ένας ιδιώτης να πουλά νερό, το οποίο μέσω ιδιωτικού δικτύου παρέχεται σε αυθαίρετα οικήματα. Στην αρχή του έτους δόθηκε η πρώτη άδεια σε ιδιώτη να διαθέτει νερό από τη γεώτρησή του για οικιακή χρήση. Το επόμενο βήμα είναι να μετατραπούν οι άδειες για αρδευτική χρήση σε άδειες για μεικτή χρήση. Ωστόσο το ζήτημα εξακολουθεί να είναι περιπλεγμένο στα γρανάζια της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, καθώς πρέπει να οριστούν οι όροι εκμετάλλευσης και πώλησης των υδάτινων πόρων από ιδιώτες.

* Πού έχουν γίνει γεωτρήσεις

* Δήμος Καλλικράτειας, τοποθεσία Δελφίνια (Δ.Δ. Συλλάτων), Τούμπα Ηράκλειας και Κάμπος (Δ.Δ. Νέας Καλλικράτειας).
* Δήμος Τρίγλιας, τοποθεσία Σερβικό Μετόχι (Δ.Δ. Ν. Πλαγίων).
* Δήμος Μουδανιών, τοποθεσία Βουλγάρες, Πετριώτικο, Ξεπατώματα (Δ.Δ. Νέας Ποτίδαιας).

Πηγή: Μακεδονία

Αφού υπάρχει ακατάλληλο νερό στη Νότια Χαλκιδική ευκαιρία να πιούν οι τουρίστες και οι επισκέπτες νερό από τις έξι βρύσες στον Πολύγυρο... μπορούν να βγούν και αναμνηστικές φωτογραφίες εκεί...

Τι καλύτερο έχουν να κάνουν;

10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη e-mail: press@pieria.gr Τηλ.: 2351 –351207-8
Fax: 2351 - 351207 Κατερίνη, 7 Ιουλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Διεθνές Ίδρυμα Μνημείου Μ.Αλεξάνδρου στο Λιτόχωρο Πιερίας

Στις 9 Ιουλίου ξεκινά το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων

Τη διοργάνωση θα τιμήσει με την παρουσία του
ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009 ξεκινούν οι εργασίες του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων και του 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής στο χώρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Λιτόχωρο Πιερίας. Τη διοργάνωση θα τιμήσει με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Κάρολος Παπούλιας κηρύσσοντας τη λήξη των εργασιών το Σάββατο 11 Ιουλίου.

Στο Συνέδριο, που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 12 Ιουλίου, αναμένονται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 150 σύνεδροι από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις όλου του κόσμου ενώ στην επίσημη έναρξη των εργασιών του 10ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009 αναμένεται πλήθος επίσημων προσκεκλημένων.

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, οι σύνεδροι και συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ακαδημαϊκό πάνελ συζήτησης με συντονιστή τον Marcus A. Templar και εισηγήσεις από τον πρέσβη επί Τιμή Ελευθέριο Καραγιάννη, τη Δρ. Γεωργία Καραμήτρου, τον Δρ. Μιχάλη Χρυσανθόπουλο και τον Δημήτρη Αγγελίδη. Στη συνέχεια, οι σύνεδροι θα ξεναγηθούν στο Αρχαιολογικό Πάρκο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου και θα ακολουθήσει συναυλία με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από τη Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου “Ι. Σακελλαρίδης” στο Ανοιχτό Θέατρο Λιτοχώρου.

Το Σάββατο 11 Ιουλίου 2009 συνεχίζονται οι εργασίες του 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής και θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στις 7.30 μ.μ. της ίδιας ημέρας αναμένεται η άφιξη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο οποίος θα κηρύξει και τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου. Στη συνέχεια, οι σύνεδροι θα συμμετάσχουν στην επίσημη έναρξη του 38ου Φεστιβάλ Ολύμπου στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου. Συγκεκριμένα, θα γίνει ειδική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από την ανακάλυψη του Δίου και 40 ετών ανασκαφικού έργου του καθηγητή Δημήτριου Παντερμαλή και η βραδιά θα κορυφωθεί με τη συναυλία – αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι με ερμηνευτή τον Μάριο Φραγκούλη.

Η διοργάνωση ολοκληρώνεται την Κυριακή 12 Ιουλίου 2009 με την ορκομωσία των νέων Διοικητικών Συμβουλίων των Παμμακεδονικών Ενώσεων και του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης


10o ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
63o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2009
8:00 μ.μ. Επίσημη έναρξη του 10ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων
Χαιρετισμοί Επισήμων
Μακεδονικοί χοροί από τα χορευτικά Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ και Αυστραλίας
Βραδινή Δεξίωση. Προβολή βίντεο από τους Καλάς

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009
9:00 π.μ.-12:00 μ.μ. Εργασίες 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής
12:00 μ.μ. - 2:00 μ.μ. Ακαδημαϊκό πάνελ: Συντονιστής Marcus A. Templar. Εισηγήσεις από: Πρέσβη επί Τιμή Ελευθέριο Καραγιάννη, Δρ. Γεωργία Καραμήτρου, Δρ. Μιχάλη Χρυσανθόπουλο και Δημήτρη Ευαγγελίδη
6:00 μ.μ. - 7:30 μ.μ. Ξενάγηση των Συνέδρων στο Αρχαιολογικό Πάρκο και στο Αρχαιολογικό Μουσείου του Δίου
9:00 μ.μ. Συναυλία με επιλογή τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη από τη Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «Ι. Σακελλαρίδης» – Ανοιχτό Θέατρο Λιτοχώρου

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2009
9:00 π.μ. - 2:00 μ.μ. Εργασίες 63ου Συνεδρίου και Συνεδρίαση του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου
6:00 μ.μ. – 7:30 μ.μ. Απογευματινές Εργασίες 63ου Συνεδρίου
7:30 μ.μ. Επίσημη Υποδοχή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στη λήξη των εργασιών. Χαιρετισμός του Προέδρου προς τους ομογενείς.
9:00 μ.μ. Συμμετοχή των ομογενών μας στην επίσημη έναρξη του 38ου Φεστιβάλ Ολύμπου στο Αρχαίο Θέατρου του Δίου – Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ανακάλυψη του Δίου και 40 χρόνων ανασκαφικού έργου. Συναυλία – αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι με τον Μάριο Φραγκούλη.

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2009
Εκκλησιασμός και Ορκωμοσία των νέων Διοικητικών Συμβουλίων

Πηγή: Κράχτης

Χθες στα Σκόπια, σήμερα στην Αθήνα o Νίμιτς



Τις απαντήσεις των Σκοπίων και της Αθήνας στα επίμαχα σημεία της πρότασής του της 8ης Οκτωβρίου 2008 αναμένει ο Μ. Νίμιτς προκειμένου να αποφασίσει τα επόμενα βήματα στη διαδικασία του.

Ο κ. Νίμιτς συναντήθηκε χθες στα Σκόπια με τον υπουργό Εξωτερικών Α. Μιλοσόσκι και τον διαπραγματευτή κ. Ζ. Γιολέφσκι και το πρωί επρόκειτο να έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο Γ. Ιβάνοφ και τον πρωθυπουργό Ν. Γκρούεφσκι, ενώ το απόγευμα αναμένεται στην Αθήνα όπου αύριο θα ολοκληρώσει τις επαφές του με την υπουργό Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη. Το «έδαφος» κάθε άλλο παρά είναι ευνοϊκό για να επιτευχθεί πρόοδος, καθώς, παρά τις δημόσιες παραινέσεις του κ. Νίμιτς να δείξουν οι δύο πλευρές ευελιξία, το χάσμα μάλλον έχει διερευνηθεί στις θέσεις των δύο πλευρών.

Η δημόσια κατηγορηματική δήλωση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή ότι η ελληνική θέση παραμένει σταθερή για «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις», διέψευσε τις προσδοκίες όσων πίστευαν ότι μετά τις ευρωεκλογές η ελληνική κυβέρνηση θα ήταν πρόθυμη να δείξει μεγαλύτερη «ευελιξία». Καθώς η ελληνική θέση ουσιαστικά απορρίπτει κάθε ιδέα περί έμμεσης ή άμεσης αναγνώρισης και αποδοχής της «μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας», το μπαλάκι πέφτει στη σκοπιανή πλευρά, για την οποία όμως το θέμα της ταυτότητας και της γλώσσας φαίνεται να είναι η απόλυτη κόκκινη γραμμή.

Σε αυτό το αρνητικό περιβάλλον ο κ. Νίμιτς θα επιχειρήσει να αναζητήσει σημεία ελάχιστου κοινού παρονομαστή, ώστε να υποβάλει νέα πρόταση στις αρχές Σεπτεμβρίου με την ελπίδα ότι θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα που ο ίδιος έθεσε για λύση μέχρι το τέλος του 2009.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία πρότασή του (Οκτώβριος του 2008) προέβλεπε την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», αλλά για περιορισμένη διεθνή χρήση, ενώ άφηνε στη «γραφειοκρατική διαδικασία» του ΟΗΕ την κατοχύρωση της «μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας»...

Η πρόταση αυτή, που είχε γίνει δεκτή από το υπουργείο Εξωτερικών ως «βάση διαπραγμάτευσης», είχε αποκαλυφθεί (από το «Εθνος της Κυριακής») ότι αποτελούσε ουσιαστικά προϊόν των επαφών που είχε η τότε Αμερικανίδα πρέσβης στα Σκόπια κ. Μιλοβάνοβιτς με τη σκοπιανή ηγεσία.

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

Πηγή: Έθνος

Αρχίζει το 38ο Φεστιβάλ Ολύμπου στις 11/7/2009


Λίγα λόγια για την ιστορία


Με απαρχή τις γιορτές των Μουσών το 1972 το Φεστιβάλ Ολύμπου μεταμορφώθηκε μέσα από την πορεία του στο χρόνο σε έναν σύγχρονο πολιτιστικό θεσμό, που μετρά χιλιάδες φίλους και χαίρει εκτίμησης για την αισθητική του και την πληρότητα των πολιτιστικών προτάσεων που έχει να παρουσιάσει κάθε καλοκαίρι. Στα 38 χρόνια παρουσίας του στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Βόρειας Ελλάδας το Φεστιβάλ Ολύμπου έχει να θυμηθεί στιγμές σημαντικές και παρουσίες καλλιτεχνών λαμπρές και αξέχαστες. Δημιουργοί αξεπέραστοι, μεγάλοι πρωταγωνιστές του θεάτρου και σημαντικά καλλιτεχνικά σχήματα έχουν τιμήσει το Φεστιβάλ Ολύμπου και το έχουν αναδείξει σε κοιτίδα πολιτισμού για ολόκληρη την περιφέρεια.

Με μεράκι λοιπόν και φαντασία το Φεστιβάλ Ολύμπου συνεχίζει το ταξίδι του με σύμμαχο τις αναλλοίωτες από το χρόνο συντεταγμένες που έχει θέσει και μας καλεί και φέτος σε μικρές αποδράσεις από την καθημερινότητά μας στην πανέμορφη Πιερία.

Με σφρίγος και ζωντάνια παρά τα 38 του χρόνια το Φεστιβάλ Ολύμπου - παιδί ανέμελο - σκαρφαλώνει για ένα ακόμη καλοκαίρι στο Κάστρο του Πλαταμώνα για να ατενίσει το απέραντο γαλάζιο, περιδιαβαίνει στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου. Εκεί ανθρώπων έργα - μοναδικές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις - μας καλούν σε νύχτες μαγικές και ονειρεμένες, κάτω από τον Πιερικό ουρανό.

Θεσσαλονίκη: Βγήκαν μαχαίρια στο δημοτικό συμβούλιο



Στα ύψη οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης με αφορμή τη στέρηση της φορολογικής ενημερότητας του δήμου Θεσσαλονίκης. Την παραίτηση Παπαγεωργόπουλου ζήτησε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης. “Όποιος κλέβει παίρνει το δρόμο προς τη φυλακή”, η απάντηση του δημάρχου.

Της Βαρβάρας Ζούκα

Γυαλιά καρφιά και πλούσιο παρασκήνιο στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης να ανεβαίνουν στα ύψη, με αφορμή τη στέρηση της φορολογικής ενημερότητας του δήμου.

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης κάλεσε με γραπτή ανακοίνωσή της τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να παραιτηθεί, ενώ την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για αυτή την υπόθεση προσωπικά από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο ζήτησαν σύσσωμοι οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας.

“Στην οικονομική λειτουργία του δήμου απαιτείται πλήρης διαφάνεια”, σημείωσε ο εκπρόσωπος της παράταξης “Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια” Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, ενώ ο Κώστας Τσιτουρίδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι μετά τη στέρηση της φορολογικής του ενημερότητας ο κεντρικός δήμος δεν θα είναι σε θέση να αντλήσει κονδύλια από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο Γιάννης Μπουτάρης έκανε λόγο για οικονομικές ατασθαλίες κατ’ εξακολούθησιν και για βαρύτατες πολιτικές ευθύνες, ενώ ο Αγάπιος Σαχίνης είπε προς τον δήμαρχο: “Όσο δεν αναλαμβάνετε τις πολιτικές ευθύνες που σας βαραίνουν, είστε υπόλογοι. Σας έπιασαν στον ύπνο”.

Σκληρή γλώσσα εναντίον της δημοτικής αρχής χρησιμοποίησε και ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, σημειώνοντας ότι “τα περί επίορκων υπαλλήλων, στα οποία συνηθίζει να αναφέρεται η διοίκηση, είναι απλώς πρόσχημα, για να αποφευχθεί η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης”. Τέλος, τη θλίψη του για τη στέρηση της φορολογικής ενημερότητας του δήμου εξέφρασε και ο Θωμάς Ακριβόπουλος.

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΕΝΤΑΣΗΣ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

Κλίμα έντασης επικράτησε στην αίθουσα συνεδριάσεων, όταν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αποχωρούσαν ο ένας μετά τον άλλον, εκφράζοντας, όπως δήλωναν, την απογοήτευσή τους επειδή δεν αναλήφθηκε καμία πολιτική ευθύνη από τη διοίκηση.
Παρά τις προσπάθειες συνεννόησης που είχαν προηγηθεί για ομαδική αποχώρηση της αντιπολίτευσης, τελικά στη συμβολική αυτή κίνηση προχώρησαν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της Χρύσας Αράπογλου -η οποία απουσίαζε από τη χθεσινή συνεδρίαση- και του Γιάννη Μπουτάρη. Μάλιστα, τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης (Γιώργος Τανιμανίδης, Θεοδώρα Λειψιστινού και Μαρία Ακριτίδου) προχώρησαν σε ξεχωριστή δήλωση αποχώρησης από αυτήν που νωρίτερα είχε κάνει ο εκπρόσωπος της παράταξής τους Μπάμπης Μπαρμπουνάκης.

Δήμαρχος: Όποιος κλέβει στη φυλακή

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, απαντώντας σε όσα του καταλογίζονταν, υποστήριξε: “Η αντιπολίτευση διαστρέφει την αλήθεια και την πραγματικότητα. Η κατάσταση είναι απολύτως διαυγής και ξεκάθαρη. Στο δήμο Θεσσαλονίκης όποιος κλέβει έστω και ένα ευρώ απολύεται, πηγαίνει στον εισαγγελέα και παίρνει το δρόμο προς τη φυλακή”.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της στέρησης της φορολογικής ενημερότητας, είπε ότι η διαδικασία αυτή ήταν δεδομένη και προβλεπόταν να κινηθεί μετά την κατάθεση του πορίσματος της Θ’ ΔΟΥ, στην οποία επίορκος υπάλληλος του δήμου δεν απέδιδε τα οφειλόμενα ποσά που εκταμιεύονταν για το σκοπό αυτό από τα δημοτικά ταμεία.

Πηγή: Μακεδονία

Ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ: μέλος του συνδικάτου του εγκλήματος είναι στέλεχος της ΝΔ & συμμετέχει σε κοινοπραξία Ιονίας Οδού‏



ΕΡΩΤΗΣΗ
Για τoυς κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών, ΠΕΧΩΔΕ και Υγείας.

ΘΕΜΑ: «Υποψήφιος με τη ΝΔ σε ψηφοδέλτιο δημοτικών εκλογών με επικεφαλής Διευθύντρια Γραφείου εν ενεργεία Υφυπουργού, αλλά και Πρόεδρος εργολαβικής εταιρείας που συμμετέχει σε δημόσιο έργο φέρεται να είναι ένας εκ των συλληφθέντων της σπείρας, στην οποία αποδίδονται πληρωμένα συμβόλαια θανάτου, βομβιστικές επιθέσεις, αλλά και η απαγωγή του επιχειρηματία κ. Παναγόπουλου !!! »

Σύμφωνα με ηλεκτρονικά δημοσιεύματα ένας εκ των συλληφθέντων εγκληματικής σπείρας, στην οποία αποδίδονται πληρωμένα συμβόλαια θανάτου, βομβιστικές επιθέσεις, αλλά και η απαγωγή του επιχειρηματία κ. Παναγόπουλου φέρεται να:

(α) Ήταν υποψήφιος με τη δημοτική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στην Αμφιλοχία με επικεφαλής την σημερινή Διευθύντρια Γραφείου Υφυπουργού της Κυβέρνησης (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 114/17-3-09)

(β) Είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνικής Εταιρείας (ΦΕΚ ΤΑΕ ΕΠΕ 398/16-1-09), η οποία φέρεται να συμμετέχει σε δημόσια έργα και συγκεκριμένα στην κοινοπραξία για την κατασκευή της Ιονίας Οδού. Μάλιστα, γίνονται αναφορές και σε επιμέρους έργα στην περιοχή της Ηλείας που έχουν ανατεθεί στην συγκεκριμένη εταιρεία.

Θεωρώντας αυτονόητη υποχρέωση της Κυβέρνησής σας να διερευνήσει άμεσα τα καταγγελλόμενα,

Ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

• Αληθεύει ότι ο συγκεκριμένος συλληφθείς για συμμετοχή στην εγκληματική σπείρα στην οποία αποδίδεται, μεταξύ άλλων βαρύτατων εγκλημάτων και η απαγωγή του κ. Παναγόπουλου, ήταν υποψήφιος δημοτικής παράταξης της ΝΔ με επικεφαλής την σημερινή Διευθύντρια Γραφείου Υφυπουργού της Κυβέρνησης σας; Εάν ναι, είστε σε θέση να ενημερώσετε τη Βουλή για την πολιτική σχέση Διευθυντών Γραφείων Υπουργών σας με συλληφθέντες για βαρύτατα εγκλήματα;

• Πόσα δημόσια ή δημοτικά έργα έχουν ανατεθεί μέσω Υπουργείων, ΟΤΑ και δημοσίων φορέων στην τεχνική-οικοδομική-χωματουργική ανώνυμη εταιρεία, της οποίας Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο φερόμενος ως μέλος της παράταξης της ΝΔ που συνελήφθη για συμμετοχή στην εγκληματική σπείρα πληρωμένων συμβολαίων θανάτου, βομβιστικών επιθέσεων και απαγωγών επιχειρηματιών;

• Αληθεύει ότι η εταιρεία αυτή συμμετέχει και στην κοινοπραξία για την κατασκευή της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ;

• Εφόσον πράγματι προκύπτει από την αστυνομική έρευνα ότι ο συγκεκριμένος συλληφθείς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της συγκεκριμένης τεχνικής εταιρείας είχε αναλάβει το ξέπλυμα λύτρων από την απαγωγή του Παναγόπουλου, σε ποιες ενέργειες θα προβεί η Κυβέρνησή σας ενόψει του ενδεχομένου να συμμετέχει στη κοινοπραξία της κατασκευή της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ μια εταιρεία ο ιδιοκτήτης της οποίας ξεπλένει παράνομο χρήμα προερχόμενο από εγκλήματα;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μιχάλης Καρχιμάκης
Γρηγόρης Νιώτης
Μάρκος Μπόλαρης
Χρήστος Αηδόνης
Γιώργος Πεταλωτής
Θεοδώρα Τζάκρη
Γιώργος Ντόλιος
Γιάννης Αμοιρίδης
Γιάννης Δριβελέγκας
Μιχάλης Τιμοσίδης
Βαγγέλης Παπαχρήστος
Δημήτρης Τσιρώνης
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Παναγιώτης Ρήγας
Νίκος Ζωΐδης
Δημήτρης Βαρβαρίγος
Βασίλης Κεγκέρογλου
Μανώλης Στρατάκης
Τάσος Σιδηρόπουλος

Καρατζαφέρη πόσα λεφτά παίρνει ο Μπαμίχας;



Όταν σε άκουσα ρε ΜΠΑΜΙΧΑ στο συνέδριο να τα βάζεις με τα blogs έβαλα τα γέλια. Σκέφτηκα ,τι το ήθελε τώρα αυτό; Στο κάτω-κάτω για εμάς που ξέρουμε, τι έγραψαν; Τρίχες μπροστά στα όσα έχουν γίνει. Για να μπούμε τώρα στο ψητό και εμείς οι φιμωμενοι?

1ον είναι αλήθεια ότι είχες ένα κουπερακι εάν θυμάμαι καλά που ήθελε σπρώξιμο για να πάρει μπροστά; (Το έχω σπρώξει και εγώ) είναι.

2ον Είναι αλήθεια ότι τώρα καβαλάς τζάγκουαρ; είναι.

3ον παίρνεις η δεν παίρνεις πακέτο από το κόμμα; μισθό δηλαδή η έκτακτα βοηθήματα; Παίρνεις. Άμα θέλει ας βγει ο μεγάλος να.. το διαψεύσει εάν τολμά. (Το ξέρεις ότι κάποιοι που ήρθαν στο συνέδριο δεν είχαν ούτε για να ποιούν καφέ ρε ... γραμματέα);.

4ον τα δηλώνεις στην εφορία; δεν ξερω.

5ον σου γράψανε ότι πάτωσες στην Λάρισα. Ε και; ψέματα είναι ;πίσω και από ανύπαρκτους τερμάτισες. που είναι το ψεμμα.

6ον είναι ψέματα ότι έκανες κονέ με υπουργούς της Ν.Δ; όχι. Όταν τα έλεγες ας πρόσεχες. εκτός εάν τα έλεγες για φιγούρα. Τώρα τι θες .Γιατί τα λένε τα blogs; Κάνε και τον σταυρό σου που ασχολούνται λίγο μαζί σου και σε βγάζουν από την πολιτική ανυπαρξία σου.

Το δεύτερο γέλιο έπεσε όταν ο αρχηγός είπε ότι για ύποπτες εκφράσεις από blog που θέλουν να ελέγξουν το κόμμα.(Που το βρήκε ο γλωσσοπλάστης). Ρε εδώ η αίθουσα ήταν γεμάτη ομάδες και ομαδούλες που μοίραζαν κατευθυνόμενα χαρτάκια τα κορόιδα αγνοώντας ότι όλα ήταν μαϊμού και αυτό τον μάρανε. Μας δουλεύει τόσο πολύ η κοιμάται όρθιος. Εκείνα τα κολοψηφοδέλτια ποιος διεστραμμένος τα έφτιαξε που ήθελαν τηλεφακό για να διαβάσεις τα ονόματα; δικό σου έργο ήταν; Ούτε οι απατεωνο-τράπεζες δεν γράφουν με τόσο ψιλά γράμματα.

Ρε μπας και είχατε άλλα από βραδύς έτοιμα ΟΤΑΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ (ξέρεις εσύ) και δεν σας ένοιαζε που θα μπει σταυρός; Μυστήρια πράγματα. Τι θυμήθηκα τώρα που είπα παρασυγκέντρωση.

Θυμάσαι ρε ΜΠΑΜΙΧΑ την παρασυγκέντρωση που έκανες πριν την διευρυμένη στο ΑΜΑΛΙΑ για το πώς θα αντιμετωπίσεις τον ΒΟΡΙΔΗ που πρωτοερχότανε στο κόμμα; Το μάθαμε την άλλη μέρα κιόλας από συμμετέχοντα. Έχεις μάθει καλά τα κόλπα και για αυτό σε θέλει ο μεγάλος τόσο πολύ. Για το βρώμικο πολιτικά παιχνίδι. Μη τον παρασέρνεις όμως για πάρτη σου σε γκάφες. Έχει ακούσει τόσα και τόσα για τον εαυτόν του από το ιντερνέτ και ποτέ δεν τους είχε επιτεθεί έτσι. Ίσως δεν ξέρεις άλλα είχε εκτιμηθεί αυτή η στάση του από εμάς τους απλούς και φωνάζαμε για τα blogs να σταματήσουν. Γιατί μόλις είπαν κάτι για σένα αμέσως έσπευσε ; τόσο πολύ αγάπη σου έχει η τον κρατάς όμηρο?

Και κάτι τελευταίο. Πως έγινε και πήρες 132 σταυρούς την στιγμή που όλοι ξέρουμε ότι δεν σε γουστάρει κανένας. Για το καπάκι, εγώ δεν θα σας κάνω την χάρη σαν μερικέ κορόιδα να φύγω και να σας χαρίσω τον κόπο μου. Θα αγωνιστώ για καλύτερο αύριο.

Πηγή: Ixnos

Σχετικά με τα επεισόδια στην Μονή του Αγ. Διονυσίου στο Λιτόχωρο


Είναι γνωστό ότι η Μονή Διονυσίου, κατέχει πολλές χιλιάδες στρέμματα που έπρεπε να ανήκουν στον Εθνικό Δρυμό του Ολύμπου.

Με κάποιο τρόπο το Ελληνικό Δημόσιο παραχώρησε στην Μονή αυτά τα στρέμματα, παράνομα προφανώς. Γι' αυτό και η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια.

Δεν γνωρίζουμε για ποιόν ακριβώς λόγο έγινε η πορεία. Μήπως μετά την πορεία θα έδινε η Μονή την δασική έκταση πίσω; Όχι βέβαια, άλλοι είναι οι λόγοι.

Με μια πρώτη ματιά διαπιστώσαμε ότι ήταν εκεί και οπαδοί του ΕΑΡ, προφανώς και Ευαγγελικοί Χριστιανοί της Πιερίας. Τα φιλικά προς εμάς blogs της Πιερίας, Λευτεριά και Πιέριοι, καταγγέλουν ότι οι διαδηλωτές χτύπησαν γυναικόπαιδα που πολύ έξυπνα είχε τοποθετήσει ο Μάξιμος έξω από το Μοναστήρι, σαν ασπίδα προστασίας.

Κύριοι της πορείας, Δήμαρχε του Λιτοχώρου, Δημοτικοί Σύμβουλοι κλπ. Εάν είχατε έστω και ένα δίκιο το έχετε χάσει. Είναι πολύ αντρισμός να χτυπάτε γυναίκες και παιδιά που υπερασπίζονται κατά την γνώμη τους, πέρα από το Μοναστήρι, και την θρησκεία τους που νοιώθουν ότι απειλείται;

Ασχέτως αν δεν είναι έτσι και στραφήκατε εναντίον της Μονής για τα κτήματα. Φυσικά και δεν μπορεί να ανήκει ακόμα και ο Μύτικας στο Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου.

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι ορισμένοι Λιτοχωρινοί είναι χοντροκέφαλοι, τώρα μαθαίνουμε ότι είναι και άνανδροι.

Η θέση του blog μας είναι: Φυσικά και να επιστραφούν τα στρέμματα στον Εθνικό Δρυμό του Ολύμπου όπου και ανήκουν. Ούτε ένα μέτρο από την γη αυτή σε Λιτοχωρινό. Κάτω τα χέρια από τον Όλυμπο.

Το βουνό των Θεών δεν μπορεί να ανήκει σε μοναστήρια. Ότι έχουν αρπάξει παράνομα οι καλόγεροι και οι παπάδες να το επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Οι εικόνες ντροπής που συνέβησαν μπροστά στο Μοναστήρι είναι ένα στίγμα για το Λιτόχωρο, το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο του Λιτοχώρου.

Για το ΕΑΡ τι να σχολιάσουμε; Πορεία εναντίον μοναστηριού είδαν, χώθηκαν και αυτοί, τρείς κι ο κούκος είναι "ευκαιρία να φανούμε" σκέφτηκαν... Τώρα πόσο περήφανοι είναι μετά τον ξυλοδαρμό των γυναικόπαιδων αυτό είναι άλλος λογαριασμός.

Υπήρχε και ένας Ευαγγελικός στο Θρήσκευμα, ονόματι Λεμονόπουλος, που πολύ εύστοχα το blog Λευτεριά άφησε αιχμές ότι ξεσήκωσε τον κόσμο γιατί δεν είναι Ορθόδοξος. Πως θα του φαινόταν του κυρίου Λεμονόπουλου να κάνουμε μια πορεία και να περικυκλώσουμε μια Ευαγγελική Εκκλησία, είτε στην Θεσσαλονίκη είτε στην Πιερία, να βγάλουν μπροστά γυναικόπαιδα κι εμείς να τα δείρουμε; Θα του αρέσει;

Αλλά καλά έλεγε ο γέρος ο Καραμανλής, ότι η Ελλάς είναι ένα απέραντο φρενοκομείο...

Ο Μάξιμος παρανομεί, αθώα γυναικόπαιδα τον υπερασπίζονται, κάποιοι Λιτοχωρινοί τα δέρνουν γιατί θέλουν να αρπάξουν αυτά που έχει ο Μάξιμος.

Όλο αυτό όμως λέγεται παραλογισμός.

Αυτά σε μια πρώτη εκτίμηση και θα επανέλθουμε...

Evian Waterboy

Καταιγίδες ταλαιπωρούν την κεντρική και δυτική Μακεδονία



Καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, σημειώθηκαν σε περιοχές της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας.

Μέχρι τις 10 το βράδυ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει συνολικά σε 16 περιπτώσεις για άντληση υδάτων. Δέκα αντλήσεις πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του Αγ. Πέτρου στο Κιλκίς, τέσσερις στην πόλη της Βέροιας και δύο στο Χρυσό του νομού Σερρών.

Δύναμη της Πυροσβεστικής έχει σπεύσει, επίσης στην περιοχή των Βασιλικών Θεσσαλονίκης, καθώς δέχθηκε οκτώ κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια. Τρεις κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική στην περιοχή των Ν.Μουδανιών Χαλκιδικής.

Εξαιτίας του καιρού, διακόπηκε, για περισσότερο από μια ώρα, η ηλεκτροδότηση στην περιοχή του Λιτόχωρου Πιερίας, ενώ προβλήματα παρατηρήθηκαν και σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης -Βασιλικά, Ταγαράδες, Σουρωτή, Λιβάδι- όπου τέθηκε εκτός λειτουργίας εναέρια γραμμή μέσης τάσης.

Πηγή: Καθημερινή

Γυναίκα έχασε τη ζωή της από κεραυνό στην Ημαθία



Ακαριαίο θάνατο από κεραυνό βρήκε 53χρονη στο 6ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού, από τον κόμβο Αλεξάνδρειας προς τον κόμβο Κλειδίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε, το απόγευμα, όταν η γυναίκα, βγήκε κατά τη διάρκεια καταιγίδας, από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κουνιάδος της, προς αναζήτηση βοήθειας από άλλο ΙΧ που στάθμευσε κοντά τους, όταν παρουσιάστηκε πρόβλημα στο σύστημα υαλοκαθαριστήρων του οχήματός τους.

Εκτός από τον κουνιάδο της άτυχης γυναίκας, στο ΙΧ επέβαινε και η αδελφή της.

Πηγή: Καθημερινή

Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης "Θεσσαλονίκη - Πρωταγωνίστρια"



Η Χρύσα Αράπογλου ζητάει την παραίτηση του Παπαγεωργόπουλου

Το Δελτίο Τύπου

«Μέρα με την μέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα αποδεικνύεται ότι ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της χώρας κατρακυλά σε ολοένα και πιο δύσκολες καταστάσεις.

Μέχρι χθες γνωρίζαμε ότι έχουν «χαθεί» από τα ταμεία του Δήμου περισσότερα από 22,5 εκατομμύρια ευρώ που αφορούσαν στις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

Σήμερα αποκαλύπτεται ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της αυτοδιοίκησης, στερούν από τη Δήμο Θεσσαλονίκης την φορολογική του ενημερότητα και τον βάζουν στην μαύρη λίστα της Εφορείας και των Τραπεζών, επειδή επί πολλά χρόνια κάποιοι έκλεβαν και δεν απέδιδαν στην εφορεία τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών που παρακρατούσαν από τους εργαζόμενους αλλά και από τρίτα πρόσωπα.

Καλούμε επιτέλους τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να πάψει να κρύβεται πίσω από τις ευθύνες των υπαλλήλων του, να βγει μπροστά, να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραιτηθεί».