Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Πάρκινγκ στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης


Πηγαίνεις στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, μέσα στη βροχή, το πάρκινγκ γεμάτο αυτοκίνητα και τι να δεις μπροστά σου;;;

Πόσοι και ποιοί ψηφίζουν στη Χαλκιδική


Το υπουργείο Εσωτερικών ενόψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών οριστικοποίησε τον κατάλογο των εκλογέων, σύμφωνα με τον οποίο δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν 9.899.177 Έλληνες και Ελληνίδες. Οι γυναίκες υπερτερούν με 5.062.218 ψηφοφόρους έναντι των ανδρών που είναι 4.746.959.

Τώρα, τα «πρωτάκια», δηλαδή όσοι ψηφοφόροι άνω των 18 ετών θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για πρώτη φορά, ανέρχονται στις 112.552, από τα οποία 57.890 είναι άνδρες και τα 54.662 γυναίκες.

Ακόμη θα ψηφίσουν για πρώτη φορά 12.583 μετανάστες τρίτων χωρών, καθώς δεν υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ οι πολίτες των χωρών-μελών της ΕΕ είναι 14.961.

Διακύρηξη του Συνδιασμού "Δήμος Πολυγύρου - Κίνηση Ενεργών Πολιτών"


ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Υποψήφιος Δήμαρχος: Μπογδάνος Κώστας
Πολύγυρος, Σεπτέμβριος του 2010

Αγαπητές/τοί συνδημότισσες/τες,

Την 1η Ιανουαρίου 2011 ανατέλλει μια νέα εποχή που μεταβάλει ριζικά τον διοικητικό χάρτη της Δημοτικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας.

Το συγκεντρωτικό κράτος μετακυλύει αποφασιστικές αρμοδιότητες στους νέους δήμους. Οι παλιές δομές παραχωρούν τη θέση τους σε νέους θεσμούς. Θεσμούς δημοκρατικούς, πιο ανοιχτούς και συμμετοχικούς, που μέλει όμως να δοκιμαστούν και να καταξιωθούν στην πράξη, με την κριτική στήριξη και την υπεύθυνη στάση όλων μας.

Τουρκία: Καινούργια «Κόκκινη Βίβλος», παλιό… casus belli

Ειδικού Συνεργάτη

Δεν είμαστε πλέον απειλή για την Τουρκία, σύμφωνα με την καινούργια «Κόκκινη Βίβλο», που αναμένεται να εγκριθεί ως το τέλος του μήνα.  Αλλά το casus belli παρέμεινε και φέτος σ’ αυτό που αποτελεί το μυστικό Σύνταγμα της Τουρκίας. Παρά τις  επαφές με την πολυπληθή κουστωδία του Ερντογάν τον περασμένο Μάιο στην Αθήνα και όλες οι άλλες που ακολούθησαν και αυτές που επίκεινται στο άμεσο μέλλον, οι κόκκινες γραμμές της  γείτονος παραμένουν σταθερές στην Κόκκινη Βίβλο της.

Η τελική μορφή της Κόκκινης Βίβλου, της οποίας η επεξεργασία μόλις ολοκληρώθηκε, θα συζητηθεί κατά την μηνιαία σύνοδο του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Οκτωβρίου – παραμονή της ελληνικής εθνικής γιορτής – και στη συνέχεια θα οριστικοποιηθεί στο τουρκικό υπουργικό συμβούλιο.

Προφητική δήλωση του Αργύρη Λαφαζάνη


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ – ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ

Δ/νση: Διοικητήριο Πολύγυρος, 63100
Τηλέφωνο: 23713-51468
Fax: 2371 0 39430
e-mail:alafazanis@halkidiki.gov.gr

Πολύγυρος : 06-10--10

ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Σας παραθέτουμε δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη συνεδρίαση του Ν.Σ στις 30-8-2010.

Όταν ο πρόεδρος του Ν.Σ αναφέρει ότι η αντιπολίτευση είναι
αρνητική στην ψήφιση της άδειας ξηραντηρίου καπνού παρεμβαίνει ο κ. Λαφαζάνης λέγοντας:

Με πράσινα, μπλε & πολύχρωμα…γυαλιά!


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις που ΔΕΝ βλέπουν το φως της δημοσιότητας για λόγους…κατανοητούς ακόμη και από «χαχόλους» διαπιστώνουν πτώση του ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ κάτω από τα επίπεδα του 60%, και απογοήτευση των Ελλήνων με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πάνω από το 80% ενισχύοντας αυτό που όλοι μας πλέον διαπιστώνουμε με πίκρα και συζητάμε με αυξανόμενες εντάσεις φωνής σε παρέες, καφενεία, καφετέριες και στους δρόμους καθημερινά, δηλαδή το «μπάχαλο» της πολιτικής μας πραγματικότητας.

Τις τελευταίες μέρες τα πρωτοσέλιδα που φορούν «πράσινα» γυαλιά ήλιου δηλώνουν συναισθηματική και πολιτική ανάταση επειδή ο Πρωθυπουργός μας «βραβεύτηκε» από τον Γερμανό Τραπεζίτη για την οικονομική του πολιτική,  επειδή οι Κινέζοι λένε από προχτές θα μας κάνουν πλούσιους (θυμάστε το λιμάνι του Πειραιά, την….COSCO και τα δάκρυα από τα χημικά των ΜΑΤ του τότε Αρχηγού της Αντιπολίτευσης και σήμερα Πρωθυπουργού;).

Shopping therapy του ΥΠ.ΕΞ. στη Νέα Υόρκη


Τελικά αυτήν την ελληνική διπλωματία, ιδιαιτέρως την ηγεσία της, κάποιος την έχει καταραστεί. Ο μόλις ολίγων εβδομάδων υπουργός Εξωτερικών έκανε το θαύμα του και μας έκανε διεθνώς ρεζίλι. Αδιάψευστο ντοκουμέντο το δημοσίευμα της New York Post.
Ο κ. Δρούτσας, όστις παρέμεινε στη Νέα Υόρκη και πέραν των διπλωματικών υποχρεώσεών του και, όπως δημοσιεύθηκε, επισκέφθηκε και το Λος Άντζελες, εντοπίστηκε να προβαίνει σε μαζικό shopping, αρκετά χιλιόμετρα έξω από το Μανχάταν με συνοδεία μαύρων SUV, μυστικών αστυνομικών με καμπαρντίνα και οχημάτων της NYPD.
Οι Αμερικάνοι φορολογούμενοι είναι έξαλλοι για την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, προκειμένου ένας πολιτικός από την Ελλάδα να κάνει τα ψώνια του. Για μανιώδη υπερκαταναλωτισμό τον κατηγορεί η αμερικανική εφημερίδα και ως shopaholic τον χαρακτηρίζει η αρθρογράφος. Πέραν τούτου, ουδέν.

Χειμώνας από αύριο - Καταιγίδες σε όλη τη χώρα και κρύο - Από Πέμπτη τα πρώτα χιόνια στα βουνά


- Ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα από Τετάρτη και στην Αθήνα

- Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας ξεκινώντας από τα βόρεια της χώρας

- Μικρή βελτίωση του καιρού από Σαββατοκύριακο, αλλά με τσουχτερό κρύο

- Χιόνια και στα υψηλά βουνά και πιθανότατα και στον Παρνασσό

Οι βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια και οι καταιγίδες κυρίως στα δυτικά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Τετάρτη.