Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Πολύ κοντά οι επιστήμονες στην παραγωγή ενέργειας από θερμοπυρηνική σύντηξη

Πειράματα στο NIF, στο Εθνικό Εργαστήριο Λόρενς Λίβερμορ της Καλιφόρνιας

Η διαδικασία είναι αντίστοιχη με αυτή κατά την οποία ο Ήλιος παράγει την ενέργειά του και θα αποτελέσει την πηγή τεράστιων ποσοτήτων φθηνής ενέργειας

Ένα σημαντικό ορόσημο πέρασαν οι Αμερικανοί επιστήμονες στον μακρύ δρόμο για να πετύχουν τελικά την παραγωγή ενέργειας από θερμοπυρηνική σύντηξη. Στη διάρκεια πειράματος στην Εθνική Εγκατάσταση Ανάφλεξης (National Ignition Facility-NIF) για πρώτη φορά η ποσότητα ενέργειας που απελευθερώθηκε κατά την πυρηνική αντίδραση, ήταν μεγαλύτερη από την ποσότητα ενέργειας που απορρόφησε το πυρηνικό καύσιμο. Ποτέ έως τώρα, οπουδήποτε στον κόσμο, δεν είχε επιτευχθεί κάτι τέτοιο, σύμφωνα με το BBC.

H απλότητα στη φύση σε όλο της το μεγαλείο (Video)

Στη φύση τα πράγματα είναι απλά. Από το πώς μεγαλώνουν τα φυτά και πώς τρέφονται οι μέλισσες μέχρι τον τρόπο που η βροχή πέφτει στα φύλλα ή μια σαύρα κολυμπάει στο νερό, όλα έχουν τον τρόπο τους που γίνονται, ο οποίος συνήθως φαντάζει σε εμάς μαγικός!

Μερικά τέτοια στοιχεία συνθέτουν το βίντεο που θα δείτε στη συνέχεια όπου η μητέρα φύση αποκαλύπτει τη μεγαλειώδη ομορφιά της μέσα από την απλότητά της.

Ίσως αν το βλέπαμε αυτό κάθε μέρα αντί των ειδήσεων να συνειδητοποιούσαμε ότι αυτά που καταστρέφουμε καθημερινά στη φύση είναι πολλά και να δείχναμε μικρότερη αδιαφορία…

Άρης Σπηλιωτόπουλος: Γιατί διαρρέουν κάθε μέρα απόρρητα στοιχεία της ΕΥΠ;


Ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ για τις παρακολουθήσεις από το “βαλιτσάκι” της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

Ερώτηση με θέμα “διαρροή πληροφοριών από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) και διαρροή στοιχείων κατά το στάδιο της προανάκρισης για την παράνομη δράση των μελών της Χρυσής Αυγής” κατέθεσε προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, ο βουλευτής της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Στην ερώτηση αναφέρεται μεταξύ των άλλων πως “στοιχεία που έρχονται στο φως από το στάδιο της προανάκρισης καθώς και μαρτυρίες και καταθέσεις μαρτύρων, που άπτονται της δικογραφίας της υπόθεσης για την παράνομη δράση των μελών της Χρυσής Αυγής, που έχουν μπει στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων προκαλώντας σύγχυση,

Ο Ερντογάν είπε "Οθωμανική κληρονομιά" δύο τεμένη στην Αθήνα

Οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργόυ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Αθήνα.

Οθωμανική κληρονομιά» χαρακτήρισε δύο τεμένη που βρίσκονται στην Αθήνα ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ παράλληλα έθεσε ως όρο για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη την εκλογή των μουφτήδων στη Θράκη. Στη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Τούρκος Πρωθυπουργός ανέφερε πως η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής «είναι για μας θέμα στιγμής, αλλά αν πρόκειται να επιστρέψουμε κάτι, έχουμε το δικαίωμα να περιμένουμε κι εμείς κάποια επιστροφή».

«Έχουμε στην Αθήνα δύο τεμένη που είναι οθωμανική κληρονομιά. Είπαμε στην Ελλάδα, επιστρέψτε μας τα τεμένη αυτά να τα ανακαινίσουμε. Οι μουσουλμάνοι που πηγαίνουν στην Αθήνα δεν έχουν πού να προσευχηθούν.

Πάνος Καμμένος: «Ζητάω εκλογές εδώ και τώρα»

«Η κυβέρνηση τις αποφεύγει», δήλωσε από τη Ζάκυνθο

Στη Ζάκυνθο βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του νησιού, ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Ζητάω εκλογές εδώ και τώρα από μια κυβέρνηση που τις αποφεύγει, όπως ο διάολος το λιβάνι. Επιλέγει να εξακολουθεί να πορεύεται τον δρόμο της ύφεσης και της υπανάπτυξης».

Τον Πάνο Καμμένο συνοδεύουν ο βουλευτής Τέρενς Κουίκ και στελέχη του κόμματος από την Αθήνα.

Εντολή στο ΣΔΟΕ για έλεγχο των οικονομικών της Χ.Α και των βουλευτών της

«ΒΡΟΧΗ» ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ

Εντολή προς το ΣΔΟΕ απέστειλαν σήμερα οι ανακριτές Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας ώστε να αρχίσει εντατικός έλεγχος στα οικονομικά της Χρυσής Αυγής και των βουλευτών της.

Μετά την εντολή για άρση του τραπεζικού απορρήτου, οι «Ράμπο» του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος θα περάσουν από λεπτομερή έλεγχο τα πόθεν έσχες όλων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής και παράλληλα θα εστιάσουν στον εντοπισμό των χρηματοδοτών της εγκληματικής οργάνωσης καθώς πίσω από τις «χορηγίες» φαίνεται πως κρύβεται ένα σκοτεινό και πανίσχυρο δίκτυο.

"Από δυο χωριά" Μπουτάρης - Γκιουλέκας


«Είμαι πιο ΠΑΣΟΚος από τους ΠΑΣΟΚους αν και δεν είμαι μέλος του. Όλοι μου οι γνωστοί κινούνται σε αυτό το χώρο» τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης κατά το χαιρετισμό του σε κομματική εκδήλωση του κόμματος παρουσία του πρώην υπουργού και βουλευτή Λάρισας, Φίλιππου Σαχινίδη.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και τόνισε ότι θα εκλεγεί εκ νέου δήμαρχος στις εκλογές του Μαΐου. «Και την επόμενη πενταετία θα είμαι δήμαρχος με την υποστήριξή σας φυσικά» συμπλήρωσε ο Γιάννης Μπουτάρης κάνοντας άνοιγμα στη Χαριλάου Τρικούπη ενόψει των επικείμενων εκλογών παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν σε δημόσιες παρεμβάσεις του είχε πει ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει».

Ο ίδιος αναφερόμενος σε κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ανέφερε πως του τόνισε:

Χωρίς «κιπά» ο Σαμαράς στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος


Στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος βρέθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της επίσκεψή του στο Ισραήλ.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός φαίνεται πως δεν φόρεσε το κιπά το εβραϊκό καπέλο που είναι σύμβολο πίστης, κάτι που πληροφορίες αναφέρουν πως αρνήθηκε ευγενικά να κάνει.

Να σημειωθεί πως κατά καιρούς οι ξένοι ηγέτες και πολιτικοί που επισκέπτονται το συγκεκριμένο μνημείο φορούν το σύμβολο πίστης κατά την εβραϊκή παράδοση.

Πηγή: NewPost

Αλβανοί επιχείρησαν να ληστέψουν Αφρικανούς στη Θεσσαλονίκη και κατέληξαν στο νοσοκομείο!

Επίδοξοι ληστές κατέληξαν στο νοσοκομείο! Ο λόγος για δύο Αλβανούς, οι οποίοι επιχείρησαν να ληστέψουν άλλους αλλοδαπούς στην περιοχή του Θεαγενείου νοσοκομείου, στη Θεσσαλονίκη, όμως όχι μόνο έφυγαν άπραγοι, αλλά... τις έφαγαν κιόλας!

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 10.30, όταν με την απειλή μαχαιριού, οι δύο Αλβανοί προσπάθησαν να ληστέψουν Αφρικανούς.

Οι τελευταίοι αμύνθηκαν και τους επιτέθηκαν, με αποτέλεσμα οι δύο ληστές να καταλήξουν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Πηγή: thestival.gr

Πάχτας: Κατάλληλο το νερό στον οικισμό Νεοχωρίου

Με άφθονο και καλής ποιότητας νερό τροφοδοτείται εδώ και περίπου είκοσι ημέρες ο οικισμός του Νεοχωρίου στο δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της επίλυσης του προβλήματος της ποιότητας του πόσιμου νερού στο δίκτυο ύδρευσης του οικισμού, υπογράμμισε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας.

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου, σε μια γεώτρηση της περιοχής και οι αναλύσεις έδειξαν υψηλή περιεκτικότητα σε αρσενικό. Ο κ. Πάχτας – σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου – τόνισε ότι, σχετικά με την ποσότητα του αρσενικού που ανιχνεύτηκε στο νερό του Νεοχωρίου στις πρόσφατες μετρήσεις, οι τιμές που εντοπίστηκαν και ήταν πάνω από τη σημερινή παραμετρική τιμή των 10 mg/λίτρο, κυμαίνονται μεταξύ 11-28 mg/λίτρο.

Στη Θράκη ο Μπαγίς – Σε επιφυλακή το ΥΠ.ΕΞ.

Της Αλεξίας Τασούλη

Στη Θράκη μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες επίσκεψη στην Ελλάδα. Και μπορεί στην Αθήνα να ήταν προσεκτικός στις δηλώσεις του και να μίλησε με θερμά λόγια για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την ίδια ώρα όμως το ελληνικό και το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών αντάλλασσε ανακοινώσεις και αιχμές που αφορούσαν την μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

Ο Τούρκος υπουργός, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις θα επισκεφτεί σήμερα το πρωί την Τουρκική πρεσβεία. Δεν θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια των νέων γραφείων καθώς αποφασίστηκε τελικά αυτά να γίνουν όταν έρθει ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στην Ελλάδα.

Ο Μπαγίς θα μεταβεί αμέσως μετά στη Θεσσαλονίκη και θα επισκεφτεί το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης Θ. Καράογλου.

Δήμευση περιουσίας και 1 εκατ. ευρώ για τον Άκη Τσοχατζόπουλο

fosphotos.com/Panayiotis Tzamaros

500.000 ΕΥΡΩ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΠΩΚΟΣ

Σε δημεύσεις περιουσιακών στοιχείων καταδικασθέντων τα οποία είχαν ήδη κατασχεθεί από τον ανακριτή της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου προχώρησε με την απόφασή του το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Το δικαστήριο διέταξε να προχωρήσουν σε δήμευση των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων όπως ορίσθηκαν από κατασχέσεις στις οποίες είχε προχωρήσει ο ανακριτής της υπόθεσης, ενώ στους κατηγορούμενους επιβλήθηκε και πενταετής στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Μεταξύ της περιουσίας που δεσμεύθηκε, σε ότι αφορά τον πρώην υπουργό, ανήκει και το ακίνητο επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Δελτίο Τύπου ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Χαλκιδικής - "Φτάνει πια"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ"

Σειρά πολιτικών δράσεων εναντίων της βίας, απ' όπου κι αν προέρχεται ξεκίνησε η Νέα Δημοκρατία, με κεντρικό σύνθημα "φτάνει πια".

Την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου κατά τις απογευματινές ώρες στελέχη του πολιτικού μας οργανισμού συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο του Πολυγύρου και σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα για την προστασία της Δημοκρατίας μας από τη βία, απ' όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει, όποιο πρόσχημα και αν επικαλείται.

Για μας η βία δεν μπορεί να διακρίνεται σε "καλή" και "κακή", σε "δικαιολογημένη" και "αδικαιολόγητη", σε "θετική" και "αρνητική".