Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Κύπρος : Δεν θα ξαναείναι υποψήφιος ο Δ. Χριστόφιας

Την απόφασή του να μην επαναδιεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας στις εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, κατά την τελευταία συνεδρίαση την προηγούμενη Τέταρτη, ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε απόψε ο τηλεοπτικός σταθμός «ΣΙΓΜΑ», φαίνεται ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας έχει λάβει τις τελικές του αποφάσεις σχετικά με τις προεδρικές εκλογές.

Όπως, μάλιστα, αναφέρθηκε στο σχετικό ρεπορτάζ, είπε στους υπουργούς ότι η απόφασή του είναι να μην επαναδιεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο Ηλιος εισέρχεται στο Τοπικό Νέφος

To Τοπικό Νέφος στο οποίο πλησιάζει το ηλιακό μας σύστημα είναι πιθανό να αποτελέσει απειλή για τη ζωή στη Γη

Το φαινόμενο έχει συνδεθεί στο παρελθόν με μαζική εξάλειψη ειδών στη Γη

Το ηλιακό μας σύστημα κινείται προς το Τοπικό Νέφος, ένα διαστρικό νεφέλωμα με κοσμική ακτινοβολία. Οι επιστήμονες εκφράζουν την ανησυχία τους επειδή η «συνάντηση» του ηλιακού μας συστήματος με διαστρικά νεφελώματα συνδέεται με περιόδους όπου στη Γη εκδηλώθηκε μαζική εξαφάνιση ειδών.

Το φαινόμενο

Κατά την τροχιακή του κίνηση στο κέντρο του Γαλαξία το ηλιακό μας σύστημα περνά μέσα από διαφόρων ειδών νεφελώματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί από εκρήξεις σουπερνόβα. Αυτά τα νεφελώματα αποτελούνται από αέρια, σκόνη αλλά και σωματίδια υψηλής ενέργειας, τη γνωστή κοσμική ακτινοβολία.

Σαμαράς: Αγάπη μου συρρίκνωσα τη Δεξιά!

Εκπληκτική φωτογραφία-μοντάζ που κυκλοφορεί στα social media
την είδαμε στο The Insider

Νέα δημοσκόπηση: Στο 20,5% ο ΣΥΡΙΖΑ


Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, η τρίτη κατά σειρά δημοσκόπηση, αυτή τη φορά από την Καπα Research φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα με ποσοστό 20,5%.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η οποία θα δημοσιευτεί στο Βήμα της Κυριακής ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει ανοδική πορεία με την πρόθεση ψήφου σε αυτόν να αγγίζει το 20,5%.

Η Νέα Δημοκρατία έχει 18,1% ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12,2% και το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου με 8,4%.

1510 ψήφισαν τον νεκρό στρατηγό

Ένα από τα παράδοξα των φετινών εκλογών ήταν και η υποψηφιότητα – σταυροδοσία υποψηφίου της Χρυσής Αυγής, που απεβίωσε λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Ο Γιώργος Μπακογεώργος, έλαβε 1510 σταυρούς

Το όνομα του συμπεριλαμβάνονταν στην λίστα της Χρυσής Αυγής στην Αιτωλ/νία και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού είχε κατατεθεί η υποψηφιότητα και τα ψηφοδέλτια είχαν ήδη τυπωθεί.

Παρόλα αυτά, ο απόστρατος στρατηγός από την Κατούνα, που πέθανε αιφνίδια στο χωριό του, λίγες μόλις μέρες πριν από τις εκλογές, τιμήθηκε μετά θάνατον από τους συμπατριώτες του, αφού έλαβε 1510 σταυρούς προτίμησης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχουν εκδοθεί από την Περιφέρεια

Πηγή: AgrinioPress

Ημαθία: Ένοπλη ληστεία στη μέση του δρόμου

Δύο άτομα που μετέφεραν χρήματα για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κλειδιού Ημαθίας λήστεψαν τρεις άγνωστοι στην επαρχιακή οδό που συνδέει το Πλατύ με το Κλειδί Ημαθίας.

Οι τρεις άγνωστοι που φορούσαν κουκούλες και κινούνταν με αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα δύο άτομα, με την απειλή πιστολιού και κυνηγετικού όπλου, τους χτύπησαν τραυματίζοντας τον έναν στο πρόσωπο και τους πήραν τα χρήματα που μετέφεραν.

Στη συνέχεια οι δράστες έφυγαν με το αυτοκίνητο τους και η αστυνομία τους αναζητά.

Πηγή: NewPost

Καταρρέει η αγορά λόγω … ακυβερνησίας

Θα χτυπήσουν «γερές καμπάνες» σε εισηγμένες ;

Δημήτρης Παφίλας

Η ακυβερνησία και τα συνεχιζόμενα σενάρια για έξοδο της χώρας από το ευρώ έφεραν εβδομαδιαία πτώση 11,29% στο ΧΑ, αλλά αυτή τη φορά το χρηματιστήριο προειδοποιεί :

Δυο φορές άγγιξε τα χαμηλά εικοσαετίας ( 610-608 μονάδες ) η Αθήνα, αποτυπώνοντας το εκκρεμές ολόκληρης της χώρας καθώς σε καθημερινή βάση το … πρωί είναι εκτός του ευρώ, το απόγευμα σώζεται και τανάπαλιν.

Αυτή τη φορά, όμως, όλα δείχνουν ότι, πρέπει αφενός να σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση και αφετέρου να γίνουν δραστικές αλλαγές, διότι η κοινωνία δεν αντέχει νέες περικοπές.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Με αναγωγή, μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 25,5%, στο 21,7% η ΝΔ, στο 14,6% το ΠΑΣΟΚ

Σημαντικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον «Επενδυτή» που δημοσιεύεται το Σάββατο.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 20,2% και είναι το μοναδικό κόμμα με καθαρή αύξηση: Η Ν.Δ. υποχωρεί στο 17,3%, το ΠΑΣΟΚ, ακόμα χαμηλότερα, στο 11,6%, το ΚΚΕ στο ιστορικό χαμηλό 4,2%, η ΔΗΜ.ΑΡ. στο 4,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 8,4% και η Χρυσή Αυγή στο οριακό 3,7%.

Με την αναγωγή, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνουν στο 25,5%, έναντι 21,7% της Ν.Δ. 14,6% του ΠΑΣΟΚ και 5,3% του ΚΚΕ.