Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Έκθεση ζωγραφικής του Λιάμπα Δημήτρη

Ο Λιάμπας Δημήτρης,μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου
εκθέτει τα έργα του στο Ξενοδοχείο-cafe Μαρέλια (στον Πολύγυρο)
Η διάρκειά της έκθεσης είναι από 25 Μαρτίου - 15 Απριλίου.
www.eikastikontexnon.blogspot.com

Θησαυρός βρέθηκε στο Σαγρί Νάξου


Το αγγείο που περιέχει μεγάλο αριθμό νομισμάτων βρέθηκε στο Σαγρί Νάξου.

Νομισματικός θησαυρός εντοπίσθηκε και περισυλλέχθηκε στο Σαγρί Νάξου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Συγκεκριμένα, εντοπίσθηκαν και περισυλλέχθηκαν 54 νομίσματα (τα δύο συγκολλημένα) αργυρά ενετικά grossi καθώς και θραυσμένο κλειστού τύπου αγγείο, ύψους 0,12 μ. (θησαυράριο). Μέσα στο αγγείο υπάρχει μεγάλος αριθμός νομισμάτων, που εκτιμάται ότι είναι επίσης ασημένια grossi διαφόρων ενετικών κοπών, όπως ενδεικτικά των δόγηδων Bartolomeo Gradenigo (1339-1342),

Παιδί της Γης η Σελήνη;

Νέα θεωρία αναφέρει ότι η Σελήνη «αναδύθηκε» από τη Γη και δεν είναι προϊόν πλανητικής σύγκρουσης.

Νέα στοιχεία αμφισβητούν τη θεωρία της γέννησής της από τη σύγκρουση του πλανήτη μας με άλλο πλανήτη

Λονδίνο

Οι επιστήμονες, εδώ και χρόνια, πιστεύουν ότι η Σελήνη δημιουργήθηκε μετά από μία σφοδρή σύγκρουση ενός μεγάλου ουράνιου σώματος όσο ο 'Αρης πάνω στη Γη, πριν από περίπου 4,5 δισ. χρόνια. Όμως αυτή η επικρατούσα θεωρία τίθεται τώρα σε αμφισβήτηση, καθώς μία νέα χημική ανάλυση των σεληνιακών πετρωμάτων, όσον αφορά την ποσότητα του τιτανίου, διαπίστωσε ότι είναι υπερβολικά όμοια με την αντίστοιχη των γήινων πετρωμάτων, κάτι που δεν δικαιολογείται αν το φεγγάρι είχε σχηματιστεί από δύο διαφορετικά σώματα, τη Γη και το άλλο που έπεσε πάνω της.

Δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη σχετικά με το θέμα των προσλήψεων στα ΕΛΤΑ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι θετικό το γεγονός ότι -μετά την παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας - οι διαδικασίες για την πρόσληψη, προεκλογικά, εποχικού προσωπικού, που είχαν ξεκινήσει από τα ΕΛΤΑ, σταματούν.

Η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύεται σταθερά προσανατολισμένη στον περιορισμό του σπάταλου κράτους. Και αυτό, σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που- όπως επισημαίνουν οι εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - έχει παραβιάσει κατ’ επανάληψη τον κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις»
.

Φωτεινή Πιπιλή: Μέσα στις πόλεις τα κέντρα κράτησης στην Ευρώπη


Η Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Α’ Αθηνών κα Φωτεινή Πιπιλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έπρεπε να λειτουργήσω με τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα για να αποδείξω σε όλους τους Έλληνες, Κυβέρνηση, Περιφερειάρχες, Δημάρχους, Πολίτες:

Α) ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ
Β) ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ!

Έως και η περίφημη Νίκαια της Γαλλίας έχει.

Φύσηξε… Βορίδης στην Συγγρού!

Η χθεσινή ατυχής καταγγελία(sic) του Γιάννη Μιχελάκη είναι προφανές ότι του δημιούργησε στην παρούσα φάση τουλάχιστον ποικίλα προβλήματα. Φυσικά όσοι γνωρίζουν πως ακριβώς λειτουργεί το εσωκομματικό σύστημα θα κατανοούν το δράμα του Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας.

Γιατί ο κ. Μιχελάκης πήρε, προφανώς, ένα σημείωμα από κάποιον συνεργάτη του η άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος το οποίο κατά πάσα πιθανότητα του περιέγραφε το ζήτημα των υποτιθέμενων ρουσφετολογικών προσλήψεων στα ΕΛΤΑ. Λογικό είναι οι προσλήψεις αυτές να έχουν την υπογραφή του κ. Βενιζέλου ως Υπουργού Οικονομικών αφού από το εν λόγω Υπουργείο θα έπαιρναν τελικά οι άνθρωποι τον μισθό τους.

Όμως είναι απολύτως βέβαιο ότι την Υπουργική απόφαση την υπέγραφε και ο κ. Βορίδης και αυτό ως φαίνεται δεν το είπαν στον κ. Μιχελάκη.

Διεθνές Φεστιβάλ Σκακιού στο Δήμο Σιθωνίας


Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σιθωνίας διοργανώνει Διεθνές Φεστιβάλ Σκακιού από την Παρασκευή 30 Μαρτίου έως την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 για νέους έως 16 ετών. Το πρωτάθλημα τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Θεσ/νικης και Χαλκιδικής και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο ATHENA PALLACE (ακτή Ελιά). Το πρόγραμμα αγώνων έχει ως εξής:

Παρασκευή 30/3: 17.30 μ.μ. διεξαγωγή 1ου έως 3ου γύρου
Σάββατο 31/3: 17.30 μ.μ. διεξαγωγή 4ου έως 6ου γύρου
Κυριακή 1/4: 10.00 π.μ. διεξαγωγή 7ου γύρου έως 9ου γύρου.
Κυριακή 1/4: 13.30 μ.μ. τελετή λήξης και βραβεύσεις.

΄΄αλλάζουμε, Νέοι Ηγέτες – Πατριωτικές Πολιτικές΄΄



Αγαπητοί φίλοι, με μεγάλη χαρά σας προσκαλώ στην παρουσίαση του βιβλίου μου
΄΄αλλάζουμε, Νέοι Ηγέτες – Πατριωτικές Πολιτικές΄΄
που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Μαρτίου και ώρα 19:00,
στη Λ.Α.Φ.Θ. – Αίθουσα ΄΄Αλέξανδρος΄΄, Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο κ. Μάκης Βορίδης και η κ. Λούκα Κατσέλη,
ενώ θα ακολουθήσει και ζωντανός διάλογος με το ακροατήριο.

Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου σχετικά με τα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών

κλικ για μεγέθυνση

ΕΛΑΣ: Απαγορεύστε τις αντιασφυξιογόνες, κάνουν τους διαδηλωτές ανθεκτικούς

Νόμο για να δρουν καλύτερα τα χημικά των ΜΑΤ ζητεί η Αστυνομία

Η χρήση αντιασφυξιογόνων μασκών από διαδηλωτές, στη διάρκεια επεισοδίων, μπαίνουν στο «στόχαστρο» των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι αξιωματούχοι αναζητούν νομική «φόρμουλα» προκειμένου να απαγορευθεί σε διαδηλωτές να φορούν τέτοιου είδους μάσκες αφού όπως αναφέρουν «τους κάνουν ιδιαίτερα "ανθεκτικούς" σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ και οδηγεί σε σημαντική αύξηση - περίπου τριπλασιασμός - στην χρήση δακρυγόνων». Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι «οι αντιεξουσιαστές που φορούν μαζικά αντιασφυξιογόνες μάσκες ουσιαστικά εξουδετερώνουν τα χημικά που ρίχνει η Αστυνομία, δεν υποχωρούν, πετροβολούν διαρκώς τις διμοιρίες των ΜΑΤ και έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος τραυματισμού αστυνομικών αφού πλέον οι συγκρούσεις γίνονται σώμα με σώμα».

Αντιδράσεις για τα κέντρα παράνομων μεταναστών

Μέχρι τις εκλογές αναμένεται να έχει κατατεθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου στο Υπουργικό Συμβούλιο σύμφωνα με την οποία θα προσδιορίζονται τα 30 στρατόπεδα και οι χώροι προσωρινής φιλοξενίας των παράνομων μεταναστών. Η κυβέρνηση καλείται εντός ολίγων ημερών να λύσει το μεγάλο εθνικό πρόβλημα του λαθρομεταναστευτικού στη χώρα μας.

Τον προσεχή Ιούνιο, σύμφωνα με τον υπουργό προστασίας του πολίτη, η Ελλάδα εάν δεν δώσει λύση στο συγκεκριμένο θέμα, απειλείται με έξοδο από την συνθήκη Σένγκεν κάτι που ισοδυναμεί με έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την επαναλειτουργία της Χάλκης ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Ξανανοίγει η κύρια θεολογική σχολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης

Την απόφαση της Τουρκίας για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης μετέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα σε δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου για θέματα πυρηνικής ασφάλειας που ξεκινά σήμερα, Δευτέρα, στη Σεούλ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας του ανακοίνωσε ότι θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Σκληρές εκφράσεις αντάλλαξαν στη Βουλή Αστ. Ροντούλης και Μ. Βορίδης

-«Κάνεις βρώμικη δουλειά με τα ταξί» -«Είσαι ασήμαντος, σε αντιπαρέρχομαι»

Επίθεση, με υπαινιγμούς για τη μετακίνησή του στη ΝΔ, εξαπέλυσε εναντίον του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης, με αφορμή τη συζήτηση, με την διαδικασία του επείγοντος, του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί.

«Υπάρχουν υπουργοί που πρέπει να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, αλλά η Βουλή πρέπει να κάνει τη καθαρή δουλειά», ανέφερε ο κ. Ροντούλης, ο οποίος δεν κατονόμασε πρόσωπα, ενώ πρότεινε να αποσυρθούν όλοι οι βουλευτές για να μην ψηφιστούν, όπως είπε, «τα νομοσχέδια με φωτογραφικές διατάξεις».