Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Συνεργασία Ανδρέα Παπαγιάννη - Γιώργου Γκιλή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ-ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΙΛΗ

Συνέντευξη τύπου από κοινού παραχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι κ.κ. Ανδρέας Παπαγιάννης και Γιώργος Γκιλής. Κατά τη διάρκεια της, ανακοινώθηκε η κοινή τους κάθοδος σε ένα συνδυασμό στις δημοτικές εκλογές για το δήμο Νέας Προποντίδας.

Μιλώντας πρώτος ο κ. Παπαγιάννης αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα παρουσία και πορεία του Γιώργου Γκιλή στα κοινά. Παράλληλα έδωσε συγχαρητήρια στον ίδιο και στην ομάδα του για τις ιδέες και τις νέες προτάσεις που κατέθεσαν. «Κορωνίδα της συνεργασίας μας είναι η αγάπη για τον τόπο και η διαφανής και τίμια διαχείριση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγιάννης.

Δήλωση του Ευρωβουλευτή Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρυξέλλες, 7 Απριλίου 2014

Δήλωση του Ευρωβουλευτή Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου

«Όπως από την αρχή της θητείας μου, τον Ιούλιο του 2009, είχα δηλώσει, δεν θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για τις επόμενες εκλογές για την Ευρωβουλή.

Οι επιπρόσθετοι λόγοι πολιτικής, ηθικής, αισθητικής, καθώς και προσωπικοί, που ανέκυψαν στον εντωμεταξύ διαδραμόντα χρόνο, καθιστούν την τότε απόφασή μου και σήμερα εντονότερη, και μένουν να εξηγηθούν μετά τις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Επικίνδυνη κλιμάκωση: Νεκρός Ουκρανός αξιωματικός του Ναυτικού από πυρά αγνώστου

Φερόμενος Ρώσος στρατιώτης πυροβόλησε και σκότωσε Ουκρανό αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού στην ανατολική Κριμαία

Ένας ρώσος στρατιώτης χωρίς διακριτικά, πυροβόλησε και σκότωσε έναν Ουκρανό αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού στην ανατολική Κριμαία, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας--ένα από τα λιγοστά θύματα που έχουν αναφερθεί από τότε που η Ρωσία ανέλαβε τον έλεγχο της χερσονήσου της Μαύρης Θάλασσας.

Το υπουργείο έδωσε λίγες πληροφορίες για το περιστατικό που σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ στην πόλη Νοβοφιοντόροβκα.

"Η Ελλάδα διαβάζει ποίηση"

Τρίτη 8 Απριλίου 2014
19:00– 21:00
Γαλάτσι
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΜΙΝΙ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Την Τρίτη 8 Απριλίου 2014 στις 19:00 στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Καμίνι» του Δήμου Γαλατσίου, σας προσκαλούμε στην παρουσίαση μιας μοναδικής ποιητικής βραδιάς με την παρουσία τεσσάρων εκλεκτών ποιητών.

Με γνώμονα τη δύναμη της σύγχρονης ελληνικής ποίησης, καταξιωμένοι ποιητές μεταδίδουν στο κοινό τη μαγεία της ποιητικής τους δημιουργίας παρουσιάζοντας οι ίδιοι το έργο τους.

Ποιήματά τους θα διαβάσουν οι:

Αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Φαήλος Κρανιδιώτης

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής ανακοίνωσε ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες παρακολούθησε ένα «εμετικό συκοφαντικό παιχνίδι» με στόχο τον ίδιο, την παράταξη και τον πρόεδρό της, με επίκεντρο την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για την Ευρωβουλή «λες και δεν είναι οι ψηφοφόροι, ο λαός που θα αποφασίσει ποιος θα εκλεγεί και ποιος όχι».

«Η αντζέντα που παίζουν οι ιδεολογικοί μας αντίπαλοι είναι η ταύτιση κάθε εθνικής φωνής με τον φασισμό, τον ρατσισμό, την ακροδεξιά και η επιβολή, ξανά, των γνωστών ενοχών στην παράταξη για ζητήματα που ποτέ δεν μας αφορούσαν ούτε μας αφορούν» τόνισε, σημειώνοντας ότι κάθε πολιτική που αφορά στην ασφάλεια των πολιτών, στην καταστολή της «λαθρομετανάστευσης», βαφτίζεται «ακροδεξιά», αν και, όπως επισημαίνει, «είναι απλώς λογική και αναγκαία για τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα».

O Άρης και άλλες παραστάσεις στον ουρανό του Απριλίου

Με ένα μικρό τηλεσκόπιο θα μπορεί κανείς να διακρίνει το κάλυμμα πάγου στο βόρειο πόλο του Άρη. Αυτή η εικόνα, πάντως, τραβήχτηκε με το Hubble. Credit: (NASA/ESA/STScI)

Ο Κόκκινος Πλανήτης θα πλησιάσει στην ελάχιστη απόστασή του από τη Γη και θα προσφέρει μοναδικό θέαμα

Βαγγέλης Πρατικάκης

Αυτό το μήνα, ο Άρης θα βρίσκεται στα καλύτερά του. Ο γειτονικός πλανήτης θα πλησιάσει στην ελάχιστη απόστασή του από τη Γη και θα προσφέρει ένα θέαμα που δεν θα επαναληφθεί για περίπου δύο χρόνια. Για όλο το μήνα, όμως, συνεχίζονται και οι παραστάσεις του Δία, της Αφροδίτης και, για τους παρατηρητικούς, το σόου του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Εγκαίνια των εκλογικών κέντρων της δημοτικής παράταξης «Νέα Γενιά – Νέα Πορεία»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δημοτική παράταξη «Νέα Γενιά – Νέα Πορεία» με επικεφαλής τον Δημήτρη Τσούφη θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια των εκλογικών της κέντρων. Σας περιμένουμε την Τετάρτη 9 Απριλίου στις 8 μ.μ. στη Νέα Τρίγλια, την Πέμπτη 10 Απριλίου στις 8 μ.μ. στα Νέα Μουδανιά και το Σάββατο 12 Απριλίου στις 8 μ.μ. στη Νέα Καλλικράτεια.

Περιπέτεια για 11 ορειβάτες - Εχασαν τον προσανατολισμό τους στο Παγγαίο όρος

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που έζησαν 11 ορειβάτες που αναζητούνταν στο Παγγαίο όρος.

Η ομάδα έχασε τον προσανατολισμό της, καθώς στο σημείο επικρατεί αρκετή ομίχλη.

Επειτα από μερικές ώρες αναζήτησης όμως οι 11 ορειβάτες εντοπίστηκαν, ενώ η Πυροσβεστική βρισκόταν σε διαρκή επαφή μαζί τους.

Πηγή: iefimerida.gr

Γιώργος Πιπερόπουλος: Εκλογές 2014: «Σύγκρουση για κάθαρση» ή «μουσικές καρέκλες»;

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Στο πέρασμα των αιώνων δεν αμφισβητήθηκε η θεώρηση και αποδοχή της ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ως ένα σαφώς ελληνικό δημιούργημα. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι κάθε λαός, σε κάθε γωνιά της γης δεν βίωσε και δεν βιώνει καθημερινά τις δικές του μικρές και μεγάλες τραγωδίες που χρωματίζουν δραματικά και, ενίοτε τραγελαφικά, τις προσωπικές στιγμές ατόμων, τις συλλογικές οντότητες ομάδων.

Εμείς από το καλοκαίρι του 2010 ζούμε στην πατρίδα μας μια πολύ ιδιόμορφη τραγωδία με πρωτόγνωρες δραματικές προεκτάσεις.

Ζούμε, σε καθημερινή βάση, την ουσιαστική αλλά όχι επίσημη, οικονομική μας «πτώχευση» με Συν-Κυβέρνηση «Νέας» ΝΔ και «υπολοίπου» ΠΑΣΟΚ.

Τσακωμός για τα μάτια του Φαήλου Κρανιδιώτη στο ΠΑΣΟΚ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ρωτήθηκε συγκεκριμένα για τον Φαήλο Κρανιδιώτη και αν το ΠΑΣΟΚ βάζει θέμα για την παρουσία του στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε ορθά κοφτά «δεν υπάρχει κανένας κ. Κρανιδιώτης σε καμιά Κυβέρνηση» , όταν ο δημοσιογράφος επέμεινε ο κος Βενιζέλος ξεκαθάρισε πως «Εμείς δεν κάνουμε ιδεολογικό έλεγχο της Νέας Δημοκρατίας, εμείς κάνουμε έλεγχο της προγραμματικής συμφωνίας και της φυσιογνωμίας της Κυβέρνησης. Με τη Νέα Δημοκρατία είμαστε ιστορικοί αντίπαλοι και έχουμε διαφοροποίηση, έχουμε δύο διαφορετικές πολιτικές ταυτότητες, δεν κάνουμε εμείς έλεγχο φρονημάτων της Νέας Δημοκρατίας, εμείς κάνουμε έλεγχο καλής  συνεργασίας στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας και αναδεικνύουμε τις διαφορές μας, μάλιστα προεκλογικά κατά μείζονα λόγο.»

Αθηναϊκοί δρόμοι πολλά χρόνια πριν! (Φωτο)

Πόσο άλλαξαν με το πέρασμα του χρόνου...

Δρόμοι της Αθήνας, γνωστοί, κεντρικοί, δημοφιλείς και πολυπερπατημένοι εδώ και δεκαετίες. Δύσκολα όμως κάποιος τους αναγνωρίζει με την πρώτη ματιά καθώς η εμφάνισή τους από τις αρχές του 1900 και μετά έχει αλλάξει κατά πολύ.

Η σελίδα "Η ΑΘΗΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ" έχει συγκεντρώσει πολύτιμο υλικό από διάφορα σημεία της Αθήνας αρκετούς αιώνες πριν, μεταξύ των οποίων και πολλές από αθηναϊκούς δρόμους.

Οι εικόνες πέρα από την απορία που γεννούν, δημιουργούν και έντονα συναισθήματα καθώς μας πηγαίνουν πολλά χρόνια πριν από το ένα σημείο της πόλης στο άλλο οδικώς,

Υποψήφια με την Ελληνική Αυγή η μητέρα του Αλέξανδρου Γέροντα που σώθηκε στην επίθεση του Νέου Ηρακλείου (Video)