Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Εφραίμ: κατευθύνεται οδικώς προς την Αθήνα


Παρέμβαση του εισαγγελέα Τέντε ζητεί το Αγιον Ορος


Γιάννα Παπαδάκου

Στην Αθήνα κατευθύνεται αυτή την ώρα οδικώς, συνοδεία αστυνομικών, ο ηγούμενος Εφραίμ, προκειμένου να παραδοθεί. Σκάφος του λιμενικού τον αποβίβασε στην Ουρανούπολη, απ' όπου τον παρέλαβε αστυνομική δύναμη και αυτή την ώρα τον συνοδεύει στην Αθήνα.

Μόλις η συνοδεία φτάσει στην πρωτεύουσα ο αρχιμανδρίτης θα μεταφερθεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, προκειμένου να εκτελεστεί το εντάλμα που εκδόθηκε εις βάρος του, μετά το ομόφωνο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκιση του.

Παρέμβαση του κ. Ι. Τέντε για τις δηλώσεις Γιλμάζ


Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε να ανοίξουν οι φάκελοι με πυρκαγιές σε νησιά

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ για εμπρησμούς ελληνικών δασών, παρενέβη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.

Συγκεκριμένα, κ. Τέντες παρήγγειλε στις κατά τόπους εισαγγελίες της χώρας να ανασύρουν επειγόντως όλες τις υποθέσεις εμπρησμών της διετίας 1995 - 1997, οι οποίες έχουν τεθεί στο αρχείο για να αξιολογηθούν με τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ για επιχείρηση εμπρησμού ελληνικών δασών από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του.

Μας τελειώνει ο Πάγκαλος...

Και τώρα, τι θα απογίνουμε χωρίς Πάγκαλο; Ποιος θα αναλάβει το ρόλο του σάκου του μποξ του πολιτικού συστήματος; Ο πληθωρικός Θόδωρος πάντως δεν θα είναι πια στη βουλή μετά τις επόμενες εκλογές, στις οποίες έχει αποφασίσει να μην είναι υποψήφιος.

Ο 73χρονος Πάγκαλος κατάλαβε ότι δεν τον παίρνει και άλλωστε δύσκολα θα έβγαινε ξανά σε μια εκλογική αναμέτρηση στην οποία το ΠΑΣΟΚ οδεύει σε πανωλεθρία. Στις τελευταίες εκλογές έπεσε για πρώτη φορά στην τρίτη θέση, πίσω από την Εύη Χριστοφιλοπούλου και το Βασίλη Οικονόμου.

Σύμφωνα με όλα τα προγνωστικά, το ΠΑΣΟΚ δεν θα βγάλει πάνω από δύο βουλευτές στο υπόλοιπο, κάτι που σημαίνει, πως ούτε ο Παγκαλος, ούτε ο φίλος του Ντίνος Βρεττός θα είναι μέσα.

Ισπανία: Δήμαρχος της Μαδρίτης η γυναίκα του Αθνάρ


Η σύζυγος του πρώην συντηρητικού πρωθυπουργού της Ισπανίας Χοσέ Μαρία Αθνάρ, η 58χρονη Άνα Μποτέγια, έγινε σήμερα η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της Μαδρίτης, με "οδικό χάρτη" -μεσούσης της οικονομικής κρίσης- τη μείωση του τεράστιου χρέους της πρωτεύουσας (το οποίο ξεπερνά τα έξι δισεκατομμυρίων ευρώ).

Η Άνα Μποτέγια, πρώην υπεύθυνη για τις περιβαλλοντικές υποθέσεις του δήμου από το 2007 και δεύτερη στο ψηφοδέλτιο του Λαϊκού Κόμματος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, εξελέγη με απόλυτη πλειοψηφία με τις 31 ψήφους του κόμματός της.

Αντικαθιστά τον Αλμπέρτο Ρουίθ-Γκαγιαρντόν, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση που κατείχε από το 2003, όταν ανέλαβε το υπουργείο Δικαιοσύνης στη νέα συντηρητική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι.

Συνέντευξη Τύπου θα δώσει αύριο ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ


Αύριο (Τετάρτη) 28.12.2011,  ΩΡΑ 12:00,
στο Ξενοδοχείο Holliday Inn,

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος  αναφορικά με τα τελευταία γεγονότα  θα δώσει Συνέντευξη Τύπου.

“ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ”

Δήμος Σιθωνίας: "Παπαδιαμάντη Χριστούγεννα"


«ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ»,

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ 7.00 μ.μ, ΝΙΚΗΤΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Σκιαθίτη λογοτέχνη.

Σκηνοθεσία: Μιλτιάδης Μαρέτας. Ερμηνεία Μελπομένη Χριστολιάκου, Μιλτιάδης Μαρέτας. Η παράσταση περιλαμβάνει μικρή λαϊκή ορχήστρα και θέατρο σκιών.

Είσοδος δωρεάν.
 Διοργάνωση: Δήμος Σιθωνίας, Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σιθωνίας

Κούρεμα επικουρικών μεταξύ Εφραίμ και διαζυγίων

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Συγγνώμη, αλλά δεν καταλάβαμε ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα της κυβέρνησης, που ο (ενοχλημένος σύμφωνα με όσα διοχετεύονται από τους «κύκλους» του) πρωθυπουργός προσπαθεί να μας παρουσιάσει ως καινούργια και ελπιδοφόρα.

Τα διαζύγια ή η επικείμενη περικοπή των επικουρικών συντάξεων;

Νομίζω ότι κάτι μας ξέφυγε πάλι μέσα στη γενική σύγχυση της  χριστουγεννιάτικης σύλληψης του Εφραίμ, που προπαγανδιστικά υπερκάλυψε τις διαφωνίες στο υπουργικό συμβούλιο, την ίδια ώρα που δεν καταφέρναμε να βγάλουμε συμπέρασμα για το τι τελικά συμφώνησε ο πρωθυπουργός κατά τις συναντήσεις του με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνησή του.

Ο Πολυγυρινός Νικόλας Κλωντήρας πρωταγωνιστεί στην "Οικογένεια Νώε"


Η Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης του θεάτρου Παυσίλυπος, παρουσιάζει την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου - Θωμά Μοσχόπουλου: "Οικογένεια Νώε".

Μουσική: Νίκος Κηπουργός, Διασκευή- Ενορχήστρωση: Ραούλ Μερκούρης, Σκηνοθεσία: Κώστας Γεράρδος.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κλωντήρας Νικόλας, Λιάσιος Γιώργος, Μαλακόζη Ανδρονίκη, Σιδερίδης Τριαντάφυλλος, Σπαθοπούλου Μαρία, Τσιούκας Αλέξανδρος, Χαριτίδου Αναστασία, Δονσούζη Σεβαστή.

Συλληπητήρια από τον Α.Ο. Πολυγύρου


OI AΘΛΗΤΕΣ , ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ , ΟΙ ΕΦΟΡΟΙ , ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ( ΑΟΠ ) ΒASKET

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΛΙΨΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ " ΠΡΟΕΔΡΟΥ " ΟΠΩΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΛΕΜΕ

ΙΩΑΝΝΗ ΣΦΥΡΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΟΥ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΟΚΗΤΟ ΧΑΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΝΑ...

ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ......

Δελτίο Τύπου του Δήμου Πολυγύρου για τον εξοπλισμό των ειδικών σχολείων


Πολύγυρος, 23.12.2011 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Με την με αριθ. πρωτ. 7664/21-12-011 απόφαση του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Διονύση Ψωμιάδη εγκρίθηκε συνολικά για τον Δήμο Πολυγύρου σ’ εκτέλεση σχετικής πρότασής του, το συνολικό ποσό των 294.737,52€ (διακοσίων ενενήντα τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων τριάντα επτά ευρώ και πενήντα δύο) για την προμήθεια εξοπλισμού ειδικών σχολείων και τμημάτων ένταξης δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων Δήμου Πολυγύρου από τον Άξονα Προτεραιότητας 07 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην ΠΚΜ του Ε.Π. Μακεδονίας – Θράκης».

Ανασκευάζει ο Γιλμάζ και λέει ότι μιλούσε για πυρκαγιές στην Τουρκία...


Την ώρα που η επίσημη τουρκική κυβέρνηση σιωπά και αποφεύγει να σχολιάσει τις καταγγελίες του Μεσούτ Γιλμαζ ότι η Άγκυρα χρηματοδοτούσε εμπρησμούς ελληνικών δασών, νωρίς το πρωί της Τρίτης ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας επιχείρησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του, που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

«Το θέμα πηγάζει πλήρως από παρεξήγηση. Στην τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχα με τον δημοσιογράφο της Μπιργκιούν, όταν ρωτήθηκα "σε ποιες περιπτώσεις ισχύει η έννοια του κρατικού μυστικού;" είπα ότι αυτό έχει σχέση με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ότι για παράδειγμα οι πυρκαγιές δασών που σημειώθηκαν στα παράλιά μας στο Αιγαίο, και οι αξιολογήσεις ότι αυτές έχουν σχέση με την ελληνική Μυστική Υπηρεσία, υπάρχουν επιφυλάξεις από πλευράς εξωτερικής πολιτικής να δοθούν στην δημοσιότητα όσο δεν αποδεικνύονται.

Τέλος κι η φάτνη του Δ. Θεσσαλονίκης! Έγινε στάχτη!

Φωτογραφία: Dnik
Μεγάλη ατυχία είχε φέτος ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος που έστησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Μετά το ναυάγιο του δέντρου, καταστράφηκε κι η φάτνη η οποία ήταν στημένη στην Αλάνα της Τούμπας.

Η φάτνη που για χρόνια κοσμούσε την περίοδο των Χριστουγέννων την πλατεία Αριστοτέλους φέτος μεταφέρθηκε στην Αλάνα της Τούμπας. Εκεί, χθες τα ξημερώματα, άγνωστοι την πυρπόλησαν καταστρέφοντας την ολοσχερώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο έσπευσε όχημα της πυροσβετικής μετά από κλήση των περίοικων, ωστόσο η φάτνη είχε ήδη καταστραφεί και είχε μετατραπεί σε στάχτες.

Πηγή: Seleo

Το περιβάλλον της Θεσσαλονίκης στο...απόσπασμα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ

Σε κλοιό ρύπανσης βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, καθώς τα πλήγματα στις κύριες περιβαλλοντικές παραμέτρους, που καθορίζουν και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, διαδέχονται το ένα το άλλο. Τα επεισόδια ρύπανσης και οι συνεχιζόμενες επιβαρύνσεις, σε συνδυασμό με την αδυναμία παρέμβασης ή την αδιαφορία των αρμόδιων φορέων, δημιουργούν στους Θεσσαλονικείς την αίσθηση ότι το περιβάλλον στο οποίο ζουν είναι απροστάτευτο, στο έλεος του Θεού και πως ανά πάσα στιγμή απειλείται.

Θερμαϊκός, Σέιχ Σου, Εθνικό Πάρκο Αξιού, Κορώνεια και ατμόσφαιρα στο πολεοδομικό συγκρότημα έχουν... την τιμητική τους. Οι φορείς καταγγέλλουν ο ένας τον άλλον, η σύγχυση αρμοδιοτήτων είναι εμφανής, ενώ η ασυνεννοησία και η αδράνεια έχουν ως θύματά τους το περιβάλλον και τους Θεσσαλονικείς.

Frank Sinatra - Have yourself a Merry little Christmas