Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

To κλάμα του Χριστόφια για το Μνημόνιο (Video)

Τα κροκοδείλια δάκρυα του Χριστόφια

Σε κλάματα ξέσπασε ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας εξηγώντας, από το βήμα του συνεδρίου της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η διαπραγμάτευση του κυπριακού μνημονίου και το δίλημμα που ο ίδιος κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

«Είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ ενός επώδυνου μνημονίου και της χρεοκοπίας των τραπεζών που με τη σειρά τους θα οδηγούσαν σε κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας και έχοντας διασφαλίσει κάποια πολύ βασικά και σημαντικά ζητήματα αναλάβαμε την ευθύνη να προχωρήσουμε με στόχο τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας» είπε ο κ. Χριστόφιας.

Αντώνης Σαμαράς: Η δικαιοσύνη αρμόδια να διαλευκάνει τις κατηγορίες κατά της οικογένειας Παπανδρέου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

«Η ελληνική δικαιοσύνη θα διαλευκάνει πλήρως τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή μελών της οικογένειας Παπανδρέου» είπε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην βαυαρική εφημερίδα Munchener Merkur. Προσθεσε ωστόσο ότι «δεν πρέπει να προδικάζουμε το αποτέλεσμα».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι θα υπάρξουν σκληρότερες ποινές για τους φοροφυγάδες ενώ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η χώρα θα ξεπεράσει μέσα στον επόμενο χρόνο τη δύσκολη περίοδο και από το τέλος του 2013 θα υπάρξει ανάπτυξη. «Υπάρχουν ήδη ενθαρρυντικά σημάδια και η ψυχολογία αρχίζει ήδη να αλλάζει», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Μετέφεραν το γιότ του εκλιπόντος Κιμ Γιονγκ Ιλ στο μαυσωλείο!

Πλησιάζει η πρώτη επέτειος του θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ιλ

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι αρχές της Βόρειας Κορέας τοποθέτησαν το γιοτ του πατέρα του Κιμ Γιονγ Ουν, Κιμ Γιονγκ Ιλ, στο «παλάτι μνήμης Kουμσουσάν» (μαυσωλείο του αποβιώσαντος) στο Πιονγκγιάνγκ, προφανώς για να διαπλέει ο ηγέτης τον... Αχέροντα στη μετά θάνατον ζωή.

Το γιοτ μεταφέρθηκε από την παράκτια πόλη Γουονσάν όπου ήταν ελλιμενισμένο, στα ανατολικά της χώρας στη δυτική λιμενική πόλη Ναμπό, απ' όπου το σκάφος μεταφέρθηκε στην Πιονγκγιάνγκ (απόσταση 2 457 χλμ).

Ειδικά για την μεταφορά του σκάφους από την Γουονσάν στην πρωτεύουσα κατασκευάστηκαν... σιδηροδρομικές γραμμές.

Θανατηφόρο τροχαίο στη Χαλκιδική


Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε το πρωί 65χρονος, στην περιοχή Πατελιδάς Χαλκιδικής. O 65χρονος σκοτώθηκε μετά από σύγκρουση του ΙΧ που οδηγούσε με Ι.Χ. που οδηγούσε 52χρονος.

Ελαφρά τραυματίστηκε ο 52χρονος και η 60χρονης επιβάτης του πρώτου οχήματος.

Με εγκεφαλικό στον Ερυθρό Σταυρό ο Ντερτιλής

Στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού μεταφέρθηκε ο χουντικός Νικόλαος Ντερτιλής, με οξύ ισχαιμικό επεισόδιο και ελαφρό εγκεφαλικό.

Ο 92χρονος Ντερτιλής, νοσηλεύεται φρουρούμενος σε θάλαμο του νοσοκομείου, όπως προβλέπουν οι πάγιοι κανονισμοί για τους κρατούμενους.

Πηγή: NewPost

«Χάρτινοι πύργοι» τα σενάρια επανίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας

Η «ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ» ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΣΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ

 Σαν «χάρτινος πύργος» καταρρέουν τα σενάρια για την ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού με επανίδρυση της ΝΔ που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα μέτωπο ευρωπαϊκών δυνάμεων.

Οι αναλύσεις που έγιναν από ανθρώπους που είναι εκτός τόπου και χρόνου και θεωρούν ότι οι πολιτικές εξελίξεις μπορούν αναπτυχθούν ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που βιώνει η χώρα σε μια περίοδο μεγάλης κρίσης, είναι άχρηστες σε ένα κλίμα γενικευμένης κατακραυγής.

Οι «άκαπνοι» στρατηγοί είχαν έτοιμο το σενάριο, μόλις οι συνθήκες το επέτρεπαν,

Ημερίδα στο ΕΠΑΛ Πολυγύρου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με στόχο τη διάδοση και παιδαγωγική αξιοποίηση του Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) στην εκπαίδευση το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών νομού Χαλκιδικής (ΚΕΠΛΗΝΕΤ) σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ / ΣΕΚ) Πολυγύρου την Ομάδα Τεχνικής Στήριξης Πληροφοριακών Συστημάτων Σχολικών Μονάδων του ΙΤΕ «Διόφαντος» και την «Ένωση Ελλήνων Χρηστών και Φίλων ΕΛ/ΛΑΚ» Θεσσαλονίκης διοργανώνει επιμορφωτική Ημερίδα στις εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ / ΣΕΚ Πολυγύρου.

Ειδικότερα το θέμα της ημερίδας είναι η «Εγκατάσταση, οργάνωση, λειτουργία και συντήρηση Σχολικών Εργαστηρίων Πληροφορικής με Ελεύθερο Λογισμικό/Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα με Λειτουργικό Σύστημα Ubuntu 12.04 και LTSP».