Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Μαριώ: Μες τον πράσινο τον μύλο

Φήμες για τον Κυριάκο Βελόπουλο


Πυκνώνουν οι φήμες που θέλουν τον βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., Κυριάκο Βελόπουλο, να βρίσκεται κοντά στη Νέα Δημοκρατία.

Ο ίδιος δεν έχει ανακοινώσει κάτι, περιμένουμε με ενδιαφέρον αν θα υπάρξει κάποια εξέλιξη.

Ένα άλλο όνομα που έχει ακουστεί, είναι του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Μάκη Βορίδη. Δίνουμε βάση και σε αυτές τις φήμες, όμως προς το παρόν ο ίδιος έχει δηλώσει πως είναι μπετόν αρμέ μαζί με τον Καρατζαφέρη.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος προέρχεται από το Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και είναι γνωστός για τις εκπομπές που είχε επί σειρά ετών σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης.

Για να δούμε αν έχουν κάποια βάση αυτές οι φήμες. Για ότι μάθουμε θα σας ενημερώσουμε.

Αν και σε αυτές τις περιπτώσεις, πρώτα διαρρέει η φήμη, περνάει κάποιος καιρός και μετά επιβεβαιώνεται ή διαψεύδεται...

Τους πούλησε... (;)

Από τα αυριανά πρωτοσέλιδα της Real News και του Πρώτου Θέματος.
Η οικογένεια δεν πρόκειται να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια.


Πηγή: Πελασγία

Στο καλό να πάτε αν θέλετε, δεν σας κρατάει κανένας. Μην ξεχάσετε να πάρετε και όλα τα βαρίδια μαζί σας και τους Βατοπεδινούς βεβαίως βεβαίως.

Τώρα για το 40% των μετοχών της Νέας Δημοκρατίας, τολμήστε να κάνετε Νεοφιλελεύθερο κόμμα και θα δείτε πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Κοινώς οι μετοχές σας θα είναι πολύ μικρές. Θα την παλεύετε σαν τον Χρυσόγελο με τους Οικολόγους Πράσινους για να μπείτε στη βουλή.

Παπαθεμελής: Τα παιδιά μας δικαιούνται και οφείλουν να εξεγείρονται


Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα
Blog: www.danagennisi.eu
Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr
Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης
Τηλ.: 6979112273


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5/12/09

Με αφορμή την θλιβερή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των νεολαίων μας, τόνισε:

«Τα παιδιά μας δικαιούνται και οφείλουν να εξεγείρονται, ενάντια σε ό, τι κακό συμβαίνει γύρω τους.

Δικαιούνται να εξαγριώνονται με την υποκρισία και την αδυναμία μας να τους παραδώσουμε έναν κόσμο πιο δίκαιο και πιο ανθρώπινο. Με το θράσος μας να δανειζόμαστε από αυτά, από το μέλλον τους, για να βολευόμαστε εμείς.

Τα παιδιά μας έχουν χρέος να αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο συμμαθητή τους. Πρέπει ωστόσο να προσέξουν, ο δικαιολογημένος ζήλος τους, να είναι «κατ' επίγνωση» . Να διαδηλώσουν χωρίς να καταστρέψουν, πολύ περισσότερο να προκαλέσουν νέο θρήνο.

Τα εμπιστευόμαστε.

Και εμείς, εμείς οι μεγαλύτεροι που ορίζουμε με τις επιλογές και τις ενέργειές μας κατά κάποιο τρόπο τη μοίρα αυτού του τόπου, να την κατευθύνουμε σε δρόμους ισχύος, προόδου, ειρήνης και κοινωνικής δικαιοσύνης».

Να είστε καλά φίλοι μου bloggers!


Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου*

Είπα στον Φίλο μου Αντώνη ΣΑΜΑΡΑ και τους πολλούς καλούς φίλους του επιτελείου του να μην ξεχάσουμε:

«Τα του Καίσαρος τω Καίσαρη, τα του Θεού τω Θεώ και τα των bloggers στους bloggers» σε ΟΛΑ όσα αφορούν στο 50% και κάτι στις προχθεσινές μας εκλογές για νέο Πρόεδρο στη Νέα Δημοκρατία.

Ως φίλος των ελληνικών blogs, με συχνότατες (σχεδόν μέρα παρά μέρα) αναρτήσεις ΔΗΛΩΣΑ το πρωί της Τρίτης στο ΑΛΤΕΡ και στην εκπομπή του φίλου μου Γιώργου Αυτιά ότι η προσωπική εκτίμησή μου επικεντρώνει έναν σημαντικότατο παράγοντα της επιτυχίας του Αντώνη Σαμαρά στα ελληνικά blogs.

Και διευκρίνισα ότι με το πρόσφατο δώρο σε εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες δωρεάν laptops, και με δεδομένη την προτροπή των παιδιών και των νέων της Ελλάδας σε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες για στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά η Νίκη ήταν επίτευγμα της θετικής παρέμβασης των bloggers και του διαδικτύου

Η δική μου ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στη Νέα Δημοκρατία και η ΣΤΗΡΙΞΗ μου στον Αντώνη ΣΑΜΑΡΑ ανακοινώθηκε μέσα από τα ΄blogs και τη εκπομπή ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ του Γιώργου Αυτιά και η υποστήριξη μου για εκλογή του έπαιξε πολύ δυνατά μέσα από τα blogs!

Επέμενα στα blogs και στο ΑΛΤΕΡ για ΕΚΛΟΓΗ ΣΑΜΑΡΑ από την ΠΡΩΤΗ Κυριακή και αυτό μολονότι στενοχώρησα τον φίλο και συμπατριώτη μου Παναγιώτη Ψωμιάδη τα ποσοστά του οποίου στον Βορειοελλαδικό χώρο λίγο έλειψε να οδηγήσουν στη ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.

Και ευχαριστώ τους φίλους μου στις τοπικές εφημερίδες σε Νομούς της Μακεδονίας, Θράκης, και Θεσσαλίας που ανέδειξαν την προσωπική μου υποστήριξη στο πρόσωπο του Αντώνη ΣΑΜΑΡΑ..

Φίλοι μου Bloggers συνεχίστε την πορεία σας προς το μέλλον των ΜΜΕ και της επικοινωνίας στον 21ο αιώνα.

* ο καθηγητής ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ θα είναι υποψήφιος ΔΗΜΑΡΧΟΣ Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Οκτώβρη 2010

Ο χειμώνας και η άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά


Πώς το κολεγιόπαιδο με το μακρύ μαλλί που παραξένευε τους Καλαματιανούς το 1977, έφθασε στο τιμόνι της Ν.Δ.

Η κομματική σταδιοδρομία, η βεντέτα με τον Μητσοτάκη και τα «πέτρινα χρόνια»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ nasopoulos@dolnet.gr

Στον νεαρό με το πλατύ χαμόγελο, τα χοντρά γυαλιά και το μαλλί μέχρι τους ώμους, που έφθασε τον Νοέμβριο του 1977 στην Καλαμάτα για να διεκδικήσει την πολιτική κληρονομιά του θείου του, από τα χρόνια της ΕΡΕ, πολλοί δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία. Στα καφενεία της Μεσσηνίας ένα διστακτικό κοινό έκανε λόγο για «ένα παιδί από την Αθήνα, με τα κολέγιά του και σπουδές στην Αμερική», ενώ στο κόμμα του, τη Ν.Δ., οι περισσότεροι προεξοφλούσαν ότι θα έπρεπε να περιμένει τις επόμενες εκλογές.

O ίδιος γύρισε δύο και τρεις φορές όλα τα χωριά του νομού, με ένα σκληρό, δεξιό προφίλ, αλλά οι προβολείς ήταν στραμμένοι αλλού. Στη Ν.Δ. μεσουρανούσε η κόντρα των τοπικών «βαρόνων» Γιάννη Μπούτου και Αριστείδη Καλαντζάκου, ενώ στα ύψη βρισκόταν το θερμόμετρο και στα αντίπαλα στρατόπεδα- την κραταιά ακόμη Ένωση Κέντρου και το ανερχόμενο ΠΑΣΟΚ. Το ηγετικό στέλεχος της Ένωσης Κέντρου Ανδρέας Κοκκέβης ανταγωνιζόταν έναν δικηγόρο πανελλαδικής εμβέλειας, με περγαμηνές από τη δίκη της χούντας, που άκουγε στο όνομα Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ενώ στο ΠΑΣΟΚ υπήρχε διαμάχη ανάμεσα στις οικογένειες Χαραλαμπόπουλου και Μπουλούκου.

Με όρους τηλεοπτικής δημοκρατίας, για τον νεαρό οικονομολόγο δύσκολα θα βρισκόταν χρόνος στα δελτία ειδήσεων. Ωστόσο, σε μια εποχή που η προσωπική επαφή με τους ψηφοφόρους είχε βαρύνουσα σημασία, ο 26χρονος Αντώνης Σαμαράς τα κατέφερε. Και κατέγραψε ένα ρεκόρ που του εξασφάλισε από την πρώτη στιγμή πανελλαδική προβολή, ως ο νεώτερος βουλευτής στα πολιτικά χρονικά.

Την εποχή της σκληρής, αβερωφικής ΟΝΝΕΔ με τον Πάνο Καμμένο. Τότε οι ομιλίες του ήταν πολεμικές εναντίον των «πρασινοφρουρών»

Η πορεία του προς την κορυφή της κομματικής ιεραρχίας ήταν ξέφρενη. Αν και στα χρόνια που ακολούθησαν, έως το 1985, τον πρώτο λόγο στον νομό είχε ο Γιάννης Μπούτος, ήταν φανερό από τις εκλογές του 1981 ότι ο Σαμαράς ήταν το μέλλον της Ν.Δ. Από τα μέσα της δεκαετίας του ΄80, στις στροφές της Τσακώνας το σύνθημα που έγραφαν μέσα στη νύχτα με γαλάζια μπογιά οι Οννεδίτες ήταν «Ελλάς, Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς». Το 1989 όταν οι υπόλοιποι υποψήφιοι της Ν.Δ. έδιναν τη μάχη του σταυρού στη Μεσσηνία, εκείνος έκανε ομιλίες σε άλλους νομούς και είχε περίοπτη θέση στην αφίσα με την ισχυρή ομάδα του Κ. Μητσοτάκη.

Με τη «σκληρή» ΟΝΝΕΔ

Η δεκαετία του ΄80 ήταν χρυσή για τον Σαμαρά, έστω κι αν την πέρασε σχεδόν όλη στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Δεξί χέρι του Ευάγγελου Αβέρωφ (μαζί με τον Σωτήρη Χατζηγάκη ήταν οι δύο «Καππαδόκες» του), διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στη δεξιά στροφή της Ν.Δ., με την οποία επιχειρήθηκε να κρατηθεί το κόμμα ζωντανό μετά την εκλογική συντριβή από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Σαμαράς έδινε σταθερά το «παρών» σε διχαστικές εκδηλώσεις, όπως εκείνες στην Πηγάδα του Μελιγαλά, ενώ ακολουθούσε μια ρητορική (για «πρασινοφρουρούς» κ.ά.) που ξεσήκωνε τους ροπαλοφόρους «Κένταυρους» και «Ρέιντζερς» της γαλάζιας γενιάς.

Ανήκεμαζί με τον Σωτήρη Χατζηγάκη - στους «Καππαδόκες» του Ευάγγελου Αβέρωφ

Το 1984 πρωταγωνίστησε στη μετάβαση της κομματικής ηγεσίας στον Κ. Μητσοτάκη και εξελίχθηκε στον ισχυρότερο υπουργό του. Μέσα σε τρία χρόνια η ιστορία γράφτηκε διαφορετικά και η ρήξη, με φόντο το Σκοπιανό, δυναμίτισε τα θεμέλια της Ν.Δ. Ακόμη και σήμερα τα στελέχη της μητσοτακικής πτέρυγας κατηγορούν τον Σαμαρά ότι έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ αμφισβητούν τα ηγετικά προσόντα του με βασικό επιχείρημα ότι το εγχείρημα της Πολιτικής Άνοιξης κατέληξε σε αποτυχία.

Μέχρι το 1992, όμως, σχεδόν όλοι στη Ν.Δ. ήταν πεπεισμένοι ότι ο Μητσοτάκης προόριζε τον Σαμαρά για διάδοχο (αν και τον προωθούσε κυρίως ως αντίβαρο στον αντίπαλό του Μ. Έβερτ). Το 1989 τον τοποθέτησε υπουργό Οικονομικών (στην κυβέρνηση Τζαννετάκη) και στη συνέχεια υπουργό Εξωτερικών- σε ένα δεύτερο προσωπικό ρεκόρ, αφού ήταν ο νεώτερος ΥΠΕΞ στα ελληνικά χρονικά.

Το βέτο των Μητσοτακικών ήρθη και ο Σαμαράς επέστρεψε αρχικώς ως υποψήφιος ευρωβουλευτής. Ήδη από το 2007 ακουγόταν το όνομά του για την ηγεσία. Φαβορί πάντως παρέμενε η Ντόρα Μπακογιάννη

Το «ανάθεμα».

Παλαιά στελέχη της Ν.Δ. που έζησαν εκ των έσω όσα διαδραματίστηκαν στη Ν.Δ. την περίοδο 1992-93, λένε ότι αν και το «ανάθεμα» για την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη έπεσε στον Σαμαρά, το μεγαλύτερο ροκάνισμα είχε γίνει από τον Μ. Έβερτ ο οποίος, μαζί με τον Αθ. Κανελλόπουλο και τον Στ. Δήμα, είχε επιδοθεί σε ανταρτοπόλεμο κατά του Μητσοτάκη.

Τα ίδια στελέχη υποστηρίζουν ότι στο παρασκήνιο είχαν γίνει συζητήσεις ανάμεσα στον Έβερτ και τον Σαμαρά για αλλαγή ηγεσίας στη Ν.Δ. όσο βρισκόταν στην κυβέρνηση, αλλά τελικώς δεν εκδηλώθηκε μια τέτοια κίνηση, καθώς ο Έβερτ υπαναχώρησε, υπό τον φόβο ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα έδινε το δαχτυλίδι της Ρηγίλλης στον Σαμαρά.

Αυτό βέβαια μπορεί να γινόταν μετά τις εκλογές, αφού η ήττα της Ν.Δ. είχε προεξοφληθεί, αλλά ο Μεσσήνιος πολιτικός, είτε από βιασύνη είτε γιατί θεωρούσε ότι η απόλυτη ρήξη με τον Μητσοτάκη καθιστούσε εξαιρετικά δύσκολο να διεκδικήσει το κόμμα, δεν ήθελε να περιμένει και πήρε το δικό του ρίσκο με την ίδρυση ενός νέου κόμματος.

Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, ως υπουργός Εξωτερικών, επισκέπτεται τα χωριά της ελληνικής μειονότητας στη Νότια Αλβανία

Η μεγάλη επιστροφή

Τον Σεπτέμβριο του 2007 η υποψηφιότητα στη Μεσσηνία ήταν το πρώτο- δειλό, έστω- μήνυμα ότι ο Σαμαράς επιστρέφει. Ο δρόμος έδειχνε δύσβατος, αλλά η νέα πορεία είχε αρχίσει. Εξελέγη δεύτερος πίσω από τον Ι. Λαμπρόπουλο, έμεινε εκτός κυβέρνησης, αλλά όσοι αναζητούσαν τον διάδοχο του Καραμανλή δίπλα σε υπουργούς, όπως την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Δημ. Αβραμόπουλο, κρατούσαν πλέον μία θέση και για τον Σαμαρά.

Το αντιλαμβανόταν και ο ίδιος ότι θα πρέπει να ετοιμαστεί για ένα δεύτερο μεγάλο ρίσκο- να κοντράρει ανοικτά την Ντόρα Μπακογιάννη που είχε όλα τα στοιχήματα υπέρ της. Αθόρυβα άρχισε να κινείται, να βλέπει στελέχη, να προετοιμάζει μια ομάδα δράσης. Οι ρυθμοί έγιναν εντονότεροι από τον περασμένο Ιανουάριο όταν βρέθηκε και στο υπουργείο Πολιτισμού, αλλά ουδείς στο επιτελείο του περίμενε ότι θα όλα θα τρέξουν τόσο γρήγορα.

Όσοι τον είχαν ξεχάσει όμως, τον ανακάλυψαν ξανά, ενώ ήταν φανερό ότι τα χρόνια στον «πολιτικό πάγο» ήταν το μεγάλο πλεονέκτημά του, σε μια κυβέρνηση που κατέρρεε. Για τα υπόλοιπα, που έφεραν τον Αντώνη Σαμαρά θριαμβευτή στη Ρηγίλλης, βοήθησαν η εκλογική συντριβή της Ν.Δ., το άνοιγμα στην κομματική βάση και η εκλογική στρατηγική τής κ. Μπακογιάννη...

Τα 8 χρόνια της απομόνωσης


Από το 1996 μέχρι το 2004 ο Αντώνης Σαμαράς πέρασε μία περίοδο που ο ίδιος σήμερα χαρακτηρίζει «πολιτική έρημο», απομονωμένος στο σπίτι του στην Κηφισιά (εδώ με τη σύζυγό του Γεωργία και τα δύο τους παιδιά σε παλιά οικογενειακή φωτογραφία)

Με την Πολιτική Άνοιξη, έστω κι αν το στίγμα του κόμματος το έφερνε στα δεξιά της Ν.Δ., πολλοί λένε ότι ο Αντώνης Σαμαράς θυμήθηκε και τις αριστερές οικογενειακές καταβολές του. Στο νέο κόμμα βρέθηκαν από, τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, Στάθη Γιώτα έως τον Ανδρέα Λεντάκη, ενώ από τους πρώτους που έσπευσαν να το ενισχύουν ήταν ο Νομπελίστας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης.

Και σε επίπεδο οικονομικής πολιτικής, ο Σαμαράς υπήρξε φανατικός πολέμιος του νεοφιλελευθερισμού. Η μεγαλοαστική καταγωγή του και η πολιτική διαπάλη με την οποία γαλουχήθηκε είχαν έρθει στο προσκήνιο στα χρόνια της Πολιτικής Άνοιξης, επηρεάζοντας ώς έναν βαθμό και το δικό του πολιτικό μήνυμα.

Από τη μία πλευρά ήταν ανιψιός του βουλευτή Μεσσηνίας της ΕΡΕ Γεωργίου Σαμαρά και από την άλλη εγγονός του Αλέξανδρου Ζάννα, βενιζελικού βουλευτή και υπουργού από τη Θεσσαλονίκη. Η μητέρα του, η Λένα, αλεξανδρινής καταγωγής, ήταν δισέγγονη του μεγάλου εθνικού ευεργέτη Εμμανουήλ Μπενάκη και εγγονή της συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα. Το γενεαλογικό του δέντρο τού επέτρεπε να έχει συνομιλητές παντού.

Με τους βουλευτές της Πολιτικής Άνοιξης Ανδρέα Λεντάκη, Στέφανο Στεφανόπουλο και Νικήτα Κακλαμάνη

Η «έρημος»

Μετά την αποτυχία της Πολιτικής Άνοιξης να εκπροσωπηθεί στη Βουλή, το 1996, ο Αντώνης Σαμαράς γνώριζε και την άλλη πλευρά της πολιτικής. Απομονωμένος στην οικογενειακή κατοικία στην Κηφισιά για 8 ολόκληρα χρόνια, μέχρι το 2004, πέρασε τη δική του «πολιτική έρημο» και «κοιτούσε τους τέσσερις τοίχους», όπως λέει και ο ίδιος, βλέποντας τους «φίλους» του να λιγοστεύουν.

Ταυτόχρονα όμως είδε τα πράγματα, την ίδια την πολιτική, διαφορετικά. Είναι ξεκάθαρο ότι κάθε δημόσια ή παρασκηνιακή προσπάθεια να επιστρέψει στη Ν.Δ. σταματούσε στον Κ. Μητσοτάκη. Διατηρούσε επαφή με τον Κ. Καραμανλή, αλλά ακόμη και τον Μάρτιο του 2004 η πόρτα της επιστροφής ήταν κλειστή. Η ευκαιρία δόθηκε δύο μήνες αργότερα, με τη συμμετοχή του στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο (στη δεύτερη θέση της λίστας) και αφού είχε ανακοινωθεί και τυπικά η διάλυση της Πολιτικής Άνοιξης.

Για πολλούς η μετάβαση στις Βρυξέλλες ήταν «εξοστρακισμός», αλλά για τον Σαμαρά αποτελούσε το πρώτο βήμα. Και στα χρόνια που ακολούθησαν τα βήματα ήταν ακόμη μεγαλύτερα: ο κύκλος των επαφών άρχισε να ανοίγει και σε κάθε συζήτηση για την επόμενη ημέρα ελάχιστοι ήταν εκείνοι που απέφευγαν μια αναφορά στον Σαμαρά.

Πηγή: Τα Νέα

Ένας Ελληνόψυχος που το λέει η καρδιά του και το μαρτυρά το αυτοκίνητό του


ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΚΑΠO

Ο Αντώνης Γιοβανούδης δέχεται τα σχόλια φίλων και γνωστών που βλέπουν το αυτοκίνητό του και την λέξη «Μακεδονία» με έντονα γράμματα κι επικροτούν την επιλογή του, αλλά οι ίδιοι δεν το τολμούν

Ρεπορτάζ Μελαχροινή Μαρτίδου

Τον γνωρίσαμε ως πρόεδρο του σκακιστικού ομίλου Αιγείρου «Ορφέας», ένα άτομο με ενδιαφέρον και περιεχόμενο και τον προσεγγίζουμε τώρα με αφορμή το αυτοκίνητο που είδαμε να κυκλοφορεί έχοντας στο καπό την ελληνική σημαία και τη λέξη Μακεδονία που παραπέμπει σε όλα όσα συμβαίνουν για την ελληνικότητά της από τους γείτονές. Τι πιο απλό, ρωτήσαμε τον Αντώνη Γιοβανούδη πώς το σκέφτηκε και ποιό είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει.

«Θέλω κάποιος που θα το βλέπει να αρχίσει να δουλεύει λίγο στο μυαλό του, τι εστί Έλληνας, τι εστί Ελλάδα και τι Μακεδονία. Η Μακεδονία για εμένα είναι αδιαπραγμάτευτη. Όλα αυτά που γίνονται με το όνομα, είναι απαράδεκτα πιστεύω ότι ο κόσμος έχει πονέσει, αλλά δεν το βγάζει προς τα έξω. Προσωπικά πιστεύω ότι όποιον Έλληνα κι αν ρωτήσεις για το όνομα Μακεδονία, θα πει «όχι, δεν είναι δυνατόν αυτό το όνομα να το πάρουν οι Σκοπιανοί», δεν το δέχομαι, αυτό να το ζήσει ο Έλληνας, να το βγάλει και να μην το κρύβει μέσα του, αυτό με πονούσε κι εμένα και έτσι το έκανα.

Η καταγωγή σας έχει σχέση με την Μακεδονία;

-Είμαι Θρακιώτης, αλλά η Μακεδονία, κατ’ αρχήν, ήταν από την Αλβανία μέχρι την Κωνσταντινούπολη.

Η επικαιρότητα και οι κινήσεις που κάνει η χώρας μας σας οδήγησαν να κάνετε αυτή την κίνηση; Πιστεύετε ότι η χώρας μας κάνει πίσω σε αυτό το θέμα;

-Θεωρούμαστε πιο έξυπνος λαός, πιο προχωρημένος και δεν μπορούμε πάνω στην εξωτερική πολιτική να κάνουμε κάποια σταθερά βήματα, να βρούμε το δίκιο μας, όταν γνωρίζουμε ότι δεν ζητάμε κάτι παράλογο. Επικαλούμαστε, ζητάμε την απλή λογική για να βρούμε το δίκιο μας. Και δεν το βρίσκουμε…

Σαν απλός πολίτης που παρακολουθείτε τις εξελίξεις, πιστεύετε ότι η Ελλάδα το έχει χάσει το θέμα του ονόματος, ή μπορούμε να κερδίσουμε;

-Κατά 70% εγώ πιστεύω το έχουμε χάσει. Δεν πατήσαμε γερά πόδι πιστεύω.

Ο κόσμος που βλέπει το αυτοκίνητο σας, κυκλοφορείτε στην Θράκη, τι σας λέει;

-Ο κόσμος χαιρετάει κι αυτό με χαροποιεί, αυτό μου φτάνει. Δεν θέλω κάτι για μένα ως κέρδος, εγώ θέλω απλώς ο κόσμος που θα το δει, όπως είπα, λίγο να νιώσει Έλληνας, να το βγάλει αυτό από μέσα του, να το ζήσει, να το νιώσει, να κάνει κάτι για την χώρα του, αυτό με ενδιαφέρει».

Η ελληνική σημαία στο καπό του αυτοκινήτου είναι τεράστια κι έγινε με ψηφιακή εκτύπωση για να μην αλλοιωθεί χρωματικά. Είναι αυτή η άτυπη μικρή εξωτερική πολιτική των καθημερινών ανθρώπων που γίνεται στα καφενεία, στο δρόμο, στα ταξίδια, που υποδηλώνει ότι και φρόνημα υπάρχει και κανείς δεν εφησυχάζει με αρχές και αξίες που προσβάλουν το φρόνημα και την υπόστασή μας ως λαού.

Πηγή: Χρόνος

Διαμαρτυρία Κυπρίων φοιτητών έξω από το London School of Economics στο Λονδίνο


Ανακοίνωση από το ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΤΩΠΟ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ LSE ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΑΛΑΤ

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφερόμαστε στην τουρκική προπαγάνδα που οργιάζει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή τη φορά όμως, δεν είναι κάποιο «ενημερωτικό» φυλλάδιο, ούτε κάποια πινακίδα που να διαφημίζει «ονειρεμένες διακοπές στη βόρεια Κύπρο». Αυτή τη φορά δίνει διάλεξη ο πολιτικός προϊστάμενος της τουρκικής κατοχής και της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του Η.Β!

Θα έρθει να μιλήσει στους φοιτητές, με δήθεν θέμα την πρόοδο των συνομιλιών που διεξάγονται για τη λύση του Κυπριακού προβλήματος. Άραγε όμως, θα τους ενημερώσει για την βάρβαρη εισβολή του 1974 και για την παράνομη κατοχή του μισού εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας; Για τους νεκρούς, τους πρόσφυγες και τους αγνοούμενους; Για τα εγκλήματα πολέμου; Για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας εδώ και 35 χρόνια; Για τον ασταμάτητο, παράνομο εποικισμό; Για τις τουρκικές εγγυήσεις; Για την άρνηση του στο δικαίωμα των προσφύγων να έχουν τον πρώτο λόγο για τις κατεχόμενες περιουσίες τους, όντας ως νόμιμοι ιδιοκτήτες αυτών; Η μήπως για την «υποχώρηση» που ίσως σκέφτεται να πραγματοποιήσει και να αποδεχτεί την, άλλοτε ντενκτασική, πρόταση Χριστόφια για την εκ περιτροπής προεδρία και σταθμισμένη ψήφο των Ε/κ;

Και επειδή κύριε Ταλάτ, γνωρίζουμε ότι... δεν πρόκειται να δώσεις διάλεξη για να παρουσιάσεις το Κυπριακό πρόβλημα ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής που είναι, αλλά για να προπαγανδίσεις αυτά που σε διέταξαν, το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Η.Β. θα αναλάβει να σε ξεσκεπάσει μπροστά στα μάτια των ανυποψίαστων φοιτητών που θα πάνε να σε ακούσουν. Το πρόσφορο έδαφος που σου δίνουν στο Λονδίνο για να «ποτίσεις» την διεθνή γνώμη με τη δική σου αφηγηματική επεξήγηση επί του Κυπριακού, θα στο «χαλάσουμε» εμείς, οι φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου! Διότι εμείς δεν είμαστε πολιτικοί για να μασούμε τα λόγια μας. Τα λέμε καθαρά και ξάστερα. Είμαστε αγνοί φοιτητές, που επιζητούμε την ελευθερία της πατρίδας μας και θα σας βγάζουμε το προσωπείο κάθε φορά που θα βγαίνετε «σεργιάνι» στη διεθνή πολιτική σκηνή.

Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου καλεί τα μέλη του αλλά και όλο τον φοιτητόκοσμο της Βρετανίας να συμμετάσχει στην διαμαρτυρία έξω από το London School of Economics, τη Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2009, η ώρα 18.00-20.00, όπου θα δώσει «διάλεξη» η προσωποποίηση της εισβολής και της κατοχής στην Κύπρο. Στόχος μας είναι να πολεμήσουμε την τουρκική προπαγάνδα ενημερώνοντας τους ξένους συμφοιτητές μας, για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας και για τον πόθο μας για ελευθερία και δικαιοσύνη.

ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου
1 Δεκεμβρίου 2009 Λονδίνο

Πηγή: apneagr

Το Ζεϊμπέκικο της Ντόρας


Κάνει πάταγο, 5 μέρες στο youtube 4,706 θεάσεις.

Αυτό είναι σουξέ... ώπα.

Αντώνη πάρε κεφάλια, ως εδώ η υπονόμευση

κλικ στο δημοσίευμα της εφημερίδας Ποντίκι για μεγέθυνση

Γελοιογραφίες για τον Αντώνη και τη Ντόρα

κλικ στις γελοιογραφίες για μεγέθυνση
Πηγή: Έθνος