Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά


Το Μουσείο της Πόλης του Βόλου άνοιξε τις πύλες του στο κοινό

Στο ισόγειο του Μουσείου, η περιοδική έκθεση «Το λιθογραφείο Ματσάγγου» παρουσιάζει αφίσες, μακέτες πακέτων και σχέδια χαρτιού περιτυλίγματος τσιγάρων της «Καπνοβιομηχανίας Αδερφών Ματσάγγου».

Σημείο αναφοράς για το Βόλο αποτελεί το Μουσείο Πόλης, το μοναδικό σύγχρονο Μουσείο στην Ελλάδα, το οποίο άνοιξε πριν μερικές μέρες τις πύλες του στο κοινό, στην οδό Φερών 17, παρουσιάζοντας την έκθεση με τίτλο «Βόλος - Ν. Ιωνία: τόσο κοντά - τόσο μακριά».

Στο Μουσείο, που κατασκευάστηκε από τον πολιτικό μηχανικό Θεόφιλο Βασιλειάδη, στα τρία επίπεδά του, μέσα από 765 τ.μ. εκθετικής επιφάνειας, 120 αντικείμενα και 900 λεπτά ηχητικών μαρτυρίων και οπτικοακουστικού υλικού, αποτυπώνεται η σύγχρονη ιστορία της πόλης.

Το Σίδνεϊ αποχαιρέτησε το 2014 και υποδέχτηκε το 2015 [Video]

Στο Σίδνεϊ είναι ήδη 2015 και το γιόρτασαν με ένα εντυπωσιακό θέαμα πυροτεχνημάτων. Η νύχτα γέμισε χρώματα & αισιοδοξία, παρά τις απειλές για τρομοκρατικές επιθέσεις

Το Σίδνεϊ εγκαινίασε σήμερα το πέρασμα του πλανήτη στο 2015 με ένα εντυπωσιακό θέαμα πυροτεχνημάτων και δίχως να πτοείται από απειλές για «τρομοκρατικές» επιθέσεις, σε μια πόλη που βρίσκεται ακόμα υπό το σοκ της φονικής σύλληψης ομήρων.

Ο ουρανός φωτίστηκε από τόνους πολύχρωμων πυροτεχνημάτων πάνω από τον κόλπο του Σίδνεϊ, προσφέροντας ένα υπερθέαμα σε περισσότερους από 1,6 εκατ. άνθρωποι που παρευρέθηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις στη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας.

Ευχές από τον καθηγητή κ. Γιώργο Πιπερόπουλο

Εγκάρδιες ευχές για υγεία, ευτυχία, δημιουργικότητα, επιτυχία και αγάπη στο 2015