Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Τυλιγμένο με την Ελληνική σημαία το φέρετρο στην κηδεία του 43χρονου αστυνομικού Ηλία Κωστένη


Τυλιγμένο με την Ελληνική σημαία το φέρετρο στην κηδεία του 43χρονου αστυνομικού Ηλία Κωστένη

NYT: Σε δημοφιλή διαδικτυακά παιχνίδια είχαν διεισδύσει πράκτορες της NSA

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία κατασκοπεύουν τις πλατφόρμες των μεγάλων διαδικτυακών παιχνιδιών, όπως τα Second Life και World of Warcraft καθώς φοβούνται ότι οι "εξτρεμιστές" μπορεί να τα χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν μεταξύ τους και να οργανώνουν επιθέσεις, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times.

Οι κατάσκοποι δημιουργούν διάφορες "ταυτότητες" σ' αυτά τα δημοφιλή παιχνίδια ρόλων για να παρακολουθούν, να συλλέγουν πληροφορίες και να στρατολογούν πληροφοριοδότες, γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη νέα έγγραφα από αυτά που διέρρευσαν στον Τύπο μέσω του Έντουαρντ Σνόουντεν, του πρώην τεχνικού συμβούλου της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA) των ΗΠΑ.

Δήλωση του Ευθύμη Καρανάσιου για τον προϋπολογισμό

Πολύγυρος, 8 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευθύμης Καρανάσιος: « Προϋπολογισμός ορόσημο για την Ελλάδα και τους Έλληνες», σχόλιο του βουλευτή Χαλκιδικής με αφορμή την υπερψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014.

«Ο προϋπολογισμός του 2014, που ψηφίστηκε στη βουλή, σηματοδοτεί την αλλαγή από την νοοτροπία του παρελθόντος, στη νοοτροπία της προοπτικής. Σηματοδοτεί την ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3 δις. ευρώ, κόντρα σε ένα πρωτογενές έλλειμμα 10 δις. ευρώ.

Είναι επίτευγμα των προσπαθειών του λαού μας για να οδηγηθεί η πατρίδα μας σε έναν άλλο δρόμο.

Βασίλης Μαρκεζίνης: Ένας Sir συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα


Το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα "πλέκει" σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Δημοκρατία", ο ακαδημαϊκός Sir Βασίλης Μαρκεζίνης. O κ. Μαρκεζίνης, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχει συναντηθεί αρκετές φορές με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ τ τα τελευταία χρόνια, επιβεβαιώνει τις συναντήσεις και τονίζει:

"Εχει τύχει να του μιλήσω διάφορες φορές. Τον βρίσκω έξυπνο, είναι νέος, περνάει τη φάση της ενηλικιώσεως, φάση δύσκολη και οδυνηρή. Τον θεωρώ και έξυπνο, και έχει μεγάλες πιθανότητες να έρθει πρώτο κόμμα όταν γίνουν εκλογές, δεν ξέρω αν θα έχει πλειοψηφία, το αν θα μπορέσει να κυβερνήσει δεν μπορώ να το μαντέψω. Είναι καιρός η Ελλάδα και το ελληνικό κατεστημένο να συνηθίσουν στην ιδέα ότι είναι προς όφελος της δημοκρατίας και προς όφελος του πολιτεύματος ο χώρος της Αριστεράς να ενσωματωθεί στο πολιτικό παιχνίδι".

Στην Κυπριακή ΑΟΖ τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος

Έντονη αντίδραση της Λευκωσίας

Στο θαλάσσιο τεμάχιο 3 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας εισήλθε τα ξημερώματα το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Μπαρμπαρός», το οποίο διεξάγει παράνομα έρευνες εντός των κυπριακών χωρικών υδάτων, μετέδωσε το ραδιόφωνο του κρατικού ΡΙΚ και όπως ανέφερε, το σκάφος παρέμεινε εκεί για μια ώρα.

Η Λευκωσία αντέδρασε έντονα στην τουρκική πρόκληση. Κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει αμέσως σε καταγγελία της Άγκυρας στα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ταυτόχρονα, θα επιχειρηθεί συμπερίληψη της τουρκικής προκλητικής συμπεριφοράς στο κείμενο συμπερασμάτων των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δελτίο Τύπου Επιμελητηρίου Χαλκιδικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών του σε θέματα επιχειρηματικότητας και επικαιρότητας, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου της Νέας Καλλικράτειας του Δήμου της Νέας Προποντίδας και του προέδρου του κου Μπούρμπουλα Νικολάου,  αποδέχτηκε την πρόσκλησή τους και συναντήθηκε μαζί τους το απόγευμα της Κυριακής 8 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Ενοριακό Κέντρο της Νέας Καλλικράτειας.

Στη συνάντηση όπου το Επιμελητήριο Χαλκιδικής εκπροσώπησε ο πρόεδρος του κος Γκιλής Γεώργιος και ο νομικός σύμβουλος του κος Φυργάδης, παρευρέθηκαν επιχειρηματίες της περιοχής της Νέας Καλλικράτειας.

Τσακώνικος