Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Βασίλης Μαρκεζίνης: Ένας Sir συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα


Το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα "πλέκει" σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Δημοκρατία", ο ακαδημαϊκός Sir Βασίλης Μαρκεζίνης. O κ. Μαρκεζίνης, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχει συναντηθεί αρκετές φορές με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ τ τα τελευταία χρόνια, επιβεβαιώνει τις συναντήσεις και τονίζει:

"Εχει τύχει να του μιλήσω διάφορες φορές. Τον βρίσκω έξυπνο, είναι νέος, περνάει τη φάση της ενηλικιώσεως, φάση δύσκολη και οδυνηρή. Τον θεωρώ και έξυπνο, και έχει μεγάλες πιθανότητες να έρθει πρώτο κόμμα όταν γίνουν εκλογές, δεν ξέρω αν θα έχει πλειοψηφία, το αν θα μπορέσει να κυβερνήσει δεν μπορώ να το μαντέψω. Είναι καιρός η Ελλάδα και το ελληνικό κατεστημένο να συνηθίσουν στην ιδέα ότι είναι προς όφελος της δημοκρατίας και προς όφελος του πολιτεύματος ο χώρος της Αριστεράς να ενσωματωθεί στο πολιτικό παιχνίδι".


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Ποντίκι», η τελευταία συνάντηση Μαρκεζίνη-Τσίπρα έγινε την προηγούμενη Παρασκευή στις 29 Νοεμβρίου στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή.

 Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα, για τις συναντήσεις των δύο ανδρών κάνουν λόγο «για την ύπαρξη διαύλου και πολιτικής συζήτησης εν εξελίξει, στην οποία καταγράφονται "κοινοί τόποι", χωρίς αυτό να σημαίνει και ταύτιση». Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα οι συναντήσεις αυτές εντάσσονται στην πρόθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για μετωπική συμπαράταξη ευρύτερων δυνάμεων με «έντιμα» και «άφθαρτα» πρόσωπα του αντιμνημονιακού στρατοπέδου ακόμα και απ' τη συντηρητική παράταξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα του Βασίλη Μαρκεζίνη έχει απασχολήσει τα τελευταία χρόνια την πολιτική επικαιρότητα ως περίπτωση που θα μπορούσε να αποτελέσει μια εφεδρεία για το πολιτικό σύστημα και να διαδραματίσει ένα ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας.


Μια λεπτομέρεια που δεν είναι ευρέως γνωστή πάντως είναι ότι ο Βασίλης Μαρκεζίνης εκτός απ' τον τίτλο του Sir που του έχει απονείμει η Μεγάλη Βρετανία είναι και τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν. Εκεί δηλαδή που ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε πριν από λίγες εβδομάδες και έκανε τις περίφημες ομιλίες για τη σχέση της χώρας με την ευρωζώνη.

Πηγή: TheInsider

Δεν υπάρχουν σχόλια: