Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

JFK: Η αργυρή επέτειος μιας συνομωσίας


του Τέο Ιωάννου

Φανταστείτε ένα παράλληλο σύμπαν, όπου το δεύτερο μισό του αμερικανικού 20ου αιώνα έχει εξελιχθεί αντίστροφα. Μια δεκαετία του '60 χωρίς το όνειδος του ατελείωτου Βιετνάμ, χωρίς αιματηρές φοιτητικές εξεγέρσεις το '68 – '69, χωρίς πολιτικές δολοφονίες, χωρίς τα σκάνδαλα του Νίξον.

Σκεφτείτε πώς θα ήταν η Αμερική σήμερα μετά από τέσσερις τετραετίες των αδελφών Κένεντι στο Λευκό Οίκο. Θα έφτανε ο ψυχρός πόλεμος στο ντελίριο των αρχών της δεκαετίας του '80, ή ο πυρηνικός αφοπλισμός θα ήταν η παρακαταθήκη της δεύτερης τετραετίας του Μπόμπι στην προεδρία; Κι αν ισχύει το δεύτερο, θα επιβίωνε το σοβιετικό καθεστώς την οικονομική πίεση που το συνέθλιψε το 1989;

ΜΙΝΙΟΝ: H ιστορία ενός θρύλου μιας άλλης εποχής


Δήμητρα Δρακάκη

Και τα καταστήματα έχουν ψυχή. Και ιστορία. Ειδικά έαν φέρεις τον τίτλο του μεγαλύτερου και πιο λαμπερού πολυκαταστήματος που την είσοδο του πέρασαν εκατομύρια Έλληνες. Το σύμβολο των παιδικών ονείρων μιας άλλης εποχής που πέρασε οριστικά.

Το κτίριο που καλύφθηκε στις φλόγες το Δεκέμβριο του 1980 και έκτοτε παραδόθηκε στη λήθη, επρόκειτο θεωρητικά να συγκεντρώσει τις διάσπαρτες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής που μέχρι σήμερα στεγάζονται σε 28 κτίρια και κοστίζουν σε ενοίκια 6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Με τη μεταφορά τους στο ΜΙΝΙΟΝ το κόστος θα "κατέβαινε" στις 180.000 ευρώ μηνιαίως.

Δώδεκα χρόνια φτιάχνουν τα τούνελ στα «ματωμένα» Τέμπη

ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΕΚΡΟ

Ρεπορτάζ: Σταυριανή Καραμανίδη

Ένα ακόμη όνομα γράφτηκε χθες βράδυ στη «μαύρη» λίστα των θυμάτων των Τεμπών, όταν ένας 45χρονος οδηγός ΙΧ αποφάσισε να κάνει μια μοιραία προσπέραση.

«Δυστυχώς ο οδηγός του ΙΧ έκανε αυτή την παράβαση, να προσπεράσει δηλαδή το ΚΤΕΛ, που ήταν και η τελευταία της ζωής του», λέει συγκλονισμένος στο newpost, ο διευθύνων σύμβουλος των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μαργαριτόπουλος.

Ο χαμός του άτυχου πατέρα δύο παιδιών, ξυπνά μνήμες από τα δύο πολύνεκρα τροχαία,

Συνεχίζεται με επιτυχία το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης στο Δήμο Σιθωνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεχίζεται με επιτυχία το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης στο Δήμο Σιθωνίας

Με απόλυτη επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης στο Δήμο Σιθωνίας, στο πλαίσιο της εξορθολογικοποίησης του συστήματος διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Η συμμετοχή των δημοτών στην παραλαβή του ειδικού κάδου κομποστοποίησης είναι πολύ δυναμική, καθώς μέχρι σήμερα έχουν μοιραστεί 1.200 κάδοι σε όλες τις δημοτικές και τοπικές Κοινότητες του Δήμου Σιθωνίας.

Σύμφωνα με μια πρώιμη στατιστική έρευνα του Εργαστηρίου Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,

Οικιακή Κομποστοποίηση στη Νέα Τένεδο


Ν. Τένεδος, 26/11/13
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Μετά από αίτημα του Τοπικού Συμβουλίου της Νέας Τενέδου προς τη ΔΕΔΑ, εγκρίθηκε το πρόγραμμα της οικιακής κομποστοποίησης. Κάθε σπίτι της Νέας Τενέδου θα αποκτήσει από ένα κάδο κομποστοποίησης τον οποίο θα του παραχωρήσει η ΔΕΔΑ. Η Νέα Τένεδος θα είναι η πρώτη Τοπική Κοινότητα του Δήμου Νέας Προποντίδας, όπου θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα της οικιακής κομποστοποίησης

Με την οικιακή κομποστοποίηση θα μειωθούν συνολικά τα οικιακά απόβλητα, τα οποία θα γίνονται λίπασμα.

Λίγα λόγια για την οικιακή κομποστοποίηση.

Τσίπρας: Ο Γεωργιάδης είναι ο καλύτερος υπουργός για να διαλύσει την υγεία

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη Τύπου σχετικά με την τροπολογία για το φάρμακο και τη φαρμακευτική πολιτική της χώρας παρατέθηκε το μεσημέρι από αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη τονίζοντας ότι «Ο κόσμος γνωρίζει τα σοβαρά προβλήματα της δημόσιας υγείας. Έχει μάθει στον υπό διάλυση ΕΟΠΥΥ, έχει μάθει όταν ψάχνει φάρμακα για βαριές ασθένειες και δεν βρίσκει.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, να σταματήσει να παίζει κολπάκια για τη δημόσια υγεία. Η αγωνία μας είναι η επάρκεια σε φάρμακο και η πρόσβαση σε φθηνό και ποιοτικό φάρμακο.