Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο Πολυγύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(Ν. 4257/2014)

Με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους μπορούν οι πολίτες να ρυθμίσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δήμο Πολυγύρου, που έχουν βεβαιωθεί από 01/01/2010, μετά την πρόσφατη ψήφιση και δημοσίευση του Ν. 4257/2014 (ΦΕΚ 93/14-04-2014).

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2371350789 (Πανταζή Άννα) και 2371350741 (Ξανθοπούλου Αντιγόνη).

Αναλυτικά:
Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δήμους μπορούν να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται ως εξής:

Α) Όσες ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν βεβαιωθεί έως 31.12.2009 υπάγονται στις ρυθμίσεις των σχετικών διατάξεων του ν. 3801/2009.

Τηλεοπτικές μεταδόσεις τηλεόρασης 4Ε για την Μ. Εβδομάδα

Μοναδική τηλεοπτική εμπειρία η Μεγάλη Εβδομάδα στην 4Ε!

Μεγάλη Εβδομάδα συντροφιά με την τηλεόραση της 4Ε! Και φέτος θα παρακολουθήσουμε σε απευθείας δορυφορική μετάδοση με τους Αγίους Τόπους την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο! Το Μέγα Σάββατο στις 12:00 το θαυμαστό γεγονός της Χριστιανοσύνης “ταξιδεύει” μέσω του τηλεοπτικού σήματος της 4Ε στα σπίτια των Ορθοδόξων όπου γης.
Επίγεια, δορυφορικά αλλά και μέσω ίντερνετ (www.tv4e.gr) ..

Η 4Ε άλλωστε όλη την Μεγάλη Εβδομάδα μεταδίδει όλες τις εκκλησιαστικές ακολουθίες μέσω απευθείας μεταδόσεων για όσους δεν θα μπορέσουν να παραστούν στους Ιερούς Ναούς .

«6ο Διεθνές Συνέδριο για τα Μαμούθ και τους συγγενείς τους» σε Σιάτιστα και Γρεβενά

Την ευκαιρία να φιλοξενήσουν από κοινού το «6ο Διεθνές Συνέδριο για τα Μαμούθ και τους συγγενείς τους» θα έχουν ο Δήμος Βοΐου και ο Δήμος Γρεβενών, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Ρότερνταμ, το Μάιο του 2014.

Το Διεθνές Συνέδριο με τη συμμετοχή 150-200 επιστημόνων απ’ όλο τον κόσμο, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες συναντήσεις ανθρώπων της Παλαιοντολογίας παγκοσμίως με επιστημονικά αποτελέσματα και επιστημονικές εργασίες, ενώ δίνει τη δυνατότητα τουριστικής προβολής περιοχών που διαθέτουν Παλαιοντολογικά Μουσεία όπως η Σιάτιστα και τα Γρεβενά.

Τα νοικοκυριά της Θεσσαλονίκης «στράγγιξαν» οικονομικά

Έχουν «στραγγίξει» οικονομικά, οι καταναλωτές του νομού Θεσσαλονίκης, όπως προκύπτει από την τελευταία έρευνα οικονομικής συγκυρίας, που διεξήγαγε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΘ) Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα οικονομικής συγκυρίας του νομού Θεσσαλονίκης («Βαρόμετρο ΕΒΕΘ») που διεξήχθη κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, από την εταιρία δημοσκοπήσεων Palmos Analysis, για λογαριασμό του ΕΒΕΘ, φαίνεται ότι οι καταναλωτές δεν μπορούν πια να αποταμιεύσουν και αποκλείουν μεγάλες αγορές σε λίγο μεγαλύτερο βαθμό συγκριτικά με τις προηγούμενες έρευνες.

Η βιομηχανία (σ.σ. καθώς ό,τι απέμεινε από αυτήν είναι εξ ορισμού εξωστρεφής) είναι πιο αισιόδοξη για την εξέλιξη της δραστηριότητάς της στο εγγύς μέλλον στηριζόμενη στις εξαγωγές, ενώ οι υπόλοιποι τομείς δείχνουν τελματωμένοι και περιμένουν να πάρουν ανάσα από τον τουρισμό.

Υδατοδρόμιο στη λίμνη Βεγορίτιδα

Στη λίμνη Βεγορίτιδα θα λειτουργήσει μέσα στο καλοκαίρι το πρώτο λιμναίο υδατοδρόμιο της χώρας, καθώς μάλιστα χθες έγινε η πρώτη δοκιμαστική πτήση υδροπλάνου.

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση και προσυδάτωση, έγινε με υπερελαφρό υδροπλάνο, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες πτήσεις με διαφορετικούς τύπους υδροπλάνων, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις των υδατοδιαδρόμων.

Τα δρομολόγια από και προς το υδατοδρόμιο της λίμνης Βεγορίτιδας, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν εντός του προσεχούς Ιουλίου, καθώς ο Δήμος Αμυνταίου που ανέλαβε την προώθηση των διαδικασιών αδειοδότησης, αναμένει την έγκριση της άδειας από το Υπουργείο Μεταφορών μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Πέντε σύνδεσμοι ΠΑΟΚ: «Μαύρο στο Ζαγοράκη»!

Αντιδράσεις στο συνδεσμιακό κίνημα του ΠΑΟΚ προκάλεσε η απόφαση του Θόδωρου Ζαγοράκη να κατέβει υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία για την Ευρωβουλή.

Πέντε σύνδεσμοι και συγκεκριμένα οι Πανελλήνιος, Καβάλας, Τριανδρίας, Σερρών και Ιωαννίνων εξέδωσαν μία ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν την αντίδρασή τους, καταλήγοντας με την εξής προτροπή: "Καλούμε τον κόσμο του ΠΑΟΚ να μαυρίσει τον Ζαγοράκη μέχρι τελικής πτώσης ως ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗ των προσδοκιών του, ως ΠΡΟΔΟΤΗ των ονείρων του και τώρα και ως ΥΠΗΡΕΤΗ του πιο καταστροφικού, αισχρού και αυταρχικού πολιτικού συνονθυλεύματος που κυβέρνησε την Ελλάδα μεταπολεμικά και την έχει φέρει στην απόλυτη παρακμή και στη διάλυση κάθε έννοιας κοινωνίας".