Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Χαλκιδική - Σπήλαιο των Πετραλώνων


Ερωτόκριτος - Απαγγελία Μάνος Κατράκης

Νέο σκάνδαλο στον Δήμο Θεσσαλονίκης.



ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΑΣΟΚ – Κοινοβουλευτική Ομάδα
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Και φορολογικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων στο Δήμο Θεσσαλονίκης»

Εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων αποκαλύφθηκε στο Δήμο Θεσσαλονίκης το οποίο διερευνάται ακόμα από την Οικονομική Επιθεώρηση Θεσσαλονίκης και αφορά στην υπεξαίρεση άγνωστου αριθμού εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του Δήμου, για χρήματα που προορίζονταν για τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

Στα πλαίσια όμως της έρευνας που διεξήχθη από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα κατά την ένορκη διοικητική εξέταση, προέκυψε ότι εκτός της μη απόδοσης παρακρατηθέντων εισφορών-κρατήσεων υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων, υπήρξαν σοβαρές ατασθαλίες και στα παραστατικά έγγραφα (δικαιολογητικά) που αφορούσαν δηλώσεις απόδοσης παρακρατηθέντων φόρων καθώς και αντίστοιχων διπλοτύπων είσπραξης της Θ΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, στην οποία υπάγεται φορολογικά ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Τα στοιχεία αυτά (από την Ε.Δ.Ε) είναι:

α. Διπλότυπα είσπραξης της Θ΄ΔΟΥ διαφορετικής υφής και γραμματοσειράς από άλλες αντίστοιχες.

β. Φωτοτυπίες διπλοτύπων είσπραξης, θεωρημένες ως ακριβή αντίγραφα, αντί των πρωτοτύπων.

γ. προσωρινές δηλώσεις που δεν έφεραν την υπογραφή παραλαβής από υπάλληλο της Θ΄ΔΟΥ.

δ. Προσωρινές δηλώσεις σχετικά με την απόδοση φόρου από αμοιβές που θεωρούνται εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις, μισθούς και αμοιβές από υπηρεσίες ελευθέριων επαγγελμάτων καθώς και από προμήθειες κάθε είδους αγαθών ή παροχής υπηρεσιών, με υπογραφές πλαστογραφημένες.

ε. Προσωρινές και οριστικές δηλώσεις που προσκομίζονταν στη ΔΟΥ, όπου ως παραλαβόντες και εισπράξαντες αναφερόταν εφοριακοί υπάλληλοι που δεν ανήκαν στην Θ΄ΔΟΥ Θεσ/νίκης (παραστατικά πλαστογραφημένα).

Επίσης σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», προκύπτουν νέα στοιχεία για τεράστιο άνοιγμα εκατομμυρίων ευρώ από τον φορολογικό έλεγχο που διενεργεί η αρμόδια Θ΄ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, παράλληλα με την Οικονομική Επιθεώρηση.

Κατόπιν τούτων και επειδή εμφαίνεται ότι το Δημόσιο στερήθηκε εσόδων που έπρεπε να είχαν αποδοθεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και δεν αποδόθηκαν.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Αν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, στην συγκεκριμένη περίπτωση μη απόδοσης από τον Δήμο Θεσσαλονίκης των αναλογούντων παρακρατούμενων φόρων, έχουν πάρει τα προβλεπόμενα από το άρθρο 27 παραγ. 1 του Ν. 3296/2004 προσήκοντα μέτρα κατά των παραβατών;

ΚΑΙ ΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΓΓΡΑΦΑ

Οι προσωρινές και οριστικές δηλώσεις απόδοσης των παρακρατηθέντων φόρων από το έτος 1990 μέχρι το έτος 2008.
Αντίγραφα των αντίστοιχων διπλοτύπων είσπραξης από την Θ΄ΔΟΥ Θεσσαλονίκης.

Σε διαφορετική περίπτωση, εφόσον έχει περαιωθεί ο φορολογικός έλεγχος, να μας γνωρίσετε αναλυτικά τα ποσά που έπρεπε να εισπραχθούν και δεν εισπράχθηκαν από την αρμόδια ΔΟΥ για το παραπάνω χρονικό διάστημα.

Το σύνολο της αλληλογραφίας μεταξύ των κεντρικής και περιφερειακών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών. Επίσης το σύνολο της αλληλογραφίας των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών(κεντρικής και περιφερειακών) με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Τις ετήσιες εκθέσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους διενεργηθέντες απολογιστικούς ελέγχους που αφορούν τον Δήμο Θεσσαλονίκης, από το έτος 1990 και ύστερα.

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Χρύσα Αράπογλου

Μάρκος Μπόλαρης

Μιχάλης Καρχιμάκης

Γρηγόρης Νιώτης

Γιάννης Δριβελέγκας

Θεοδώρα Τζάκρη

Γιώργος Πεταλωτής

Δημήτρης Βαρβαρίγος

Ο δικός μας Μάριος Σπηλιόπουλος στο λιμάνι Θεσσαλονίκης


Bόλτα στο λιμάνι


Mε τίτλο «Πράξις: Tέχνη σε αβέβαιους καιρούς» η 2η Mπιενάλε της Θεσσαλονίκης φιλοξενεί καλλιτέχνες των οποίων το έργο αφήνει ανοιχτό το ζήτημα της ερμηνείας του σύγχρονου κόσμου

Η 2η Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης απλώνεται στο λιμάνι και σε χώρους σε όλο το κέντρο της πόλης, ξέροντας τι θέλει να πει και αφήνοντας τις ερμηνείες των έργων να ανασαίνουν. Ο τίτλος της είναι: «Πράξις: Τέχνη σε αβέβαιους καιρούς», οι επιμελήτριες τρεις και οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες περίπου 60. Η Γκαμπριέλα Σαλγκάντο, η Μπίσι Σίλβα και η Σιραγώ Τσιάρα διάλεξαν εκείνους των οποίων το έργο αφήνει ανοιχτό το ζήτημα της ερμηνείας του νέου αβέβαιου κόσμου μας, δημιούργησαν μικρές αφηγήσεις σε κάθε περίπατο στους χώρους και έδωσαν βήμα σε διαφορετικές περιοχές καλλιτεχνικών εκφραστικών μέσων.


H Mαρία Λοϊζίδη εκθέτει μια καταπληκτική βιτρίνα, έπιπλο-δωμάτιο, όπου βρίσκεται η «Dentelliere» της.

Ρωσία - Αφρική - Ευρώπη

Οι χώρες από τις οποίες έρχονται αρκετοί από τους καλλιτέχνες είναι η Ρωσία, η Αφρική αλλά και η Ευρώπη, ενώ η Αποθήκη Γ στο λιμάνι φιλοξενεί άλλοτε με χιούμορ, άλλοτε με στοχασμό μερικά από τα θέματα της κοινωνίας που όλους μάς απασχόλησαν τα τελευταία χρόνια. Για παράδειγμα η ομάδα «Chto delat?» (Τι μέλλει γενέσθαι?) από την Πετρούπολη δημιούργησε το πρότζεκτ «Νίκη κατά του Πραξικοπήματος». Το έργο τους πραγματεύεται τα γεγονότα, τις ελπίδες και τις κοινωνικές δομές την περίοδο της περεστρόικα το 1991.

Σε άλλο ύφος η Μαρία Λοϊζίδη εκθέτει μια καταπληκτική βιτρίνα, έπιπλο-δωμάτιο για να κατοικεί αιωνίως η Dentelliere της, μένοντας πιστή στην αξία του εργόχειρου, κάνοντας μια τέχνη επίσης πιστή σε... αβέβαιους καιρούς. Τονίζοντας την αξιόλογη συμμετοχή Ελλήνων καλλιτεχνών, θα λέγαμε ότι η σχέση-διάλογος που προκύπτει από τα έργα είναι αντίστοιχος των πραγμάτων που οι καλλιτέχνες βιώνουν. Ο Ιταλός Πάολο Τσιαζέρα παρουσιάζει μέσα από βίντεο προβολές, γλυπτά και σχέδια (Αποθ. 13-λιμάνι) το ζήτημα της μνημειακής αναπαράστασης τεσσάρων εμβληματικών φυσιογνωμιών από τον χώρο του πνεύματος, παίζει με την κατασκευή των αδριάντων τους και εμφανίζει τη μνήμη σαν μια κατασκευή.



Αντίθετα ο Μάριος Σπηλιόπουλος, στο λιμάνι και αυτός, εκθέτει τις μνήμες του από τη Θεσσαλονίκη, τους φίλους και τα στέκια, ως ένα πολύτιμο αρχείο, ατομικής και συλλογικής συνείδησης. Στο Κτίριο των Παλαιών Ψυγείων είδαμε επίσης πολύ καλά έργα, ευφάνταστα στημένα -εξάλλου ο χώρος βοηθά-, ανάμεσά τους η εγκατάσταση τεσσάρων Ελληνίδων εικαστικών (Κάσση, Νομίδου, Πολίτη, Χρηστέα) ένα Σπίτι που αποκαλύπτει τη ζωή του....Οικοδέσποινες σε αβέβαιους καιρούς.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
katzachar@yahoo.gr

Πηγή: Έθνος

Ξεκινάει ο «γηραιός»



Σήμερα το απόγευμα (7 μ.μ.) θα γίνει η επίσημη «πρώτη» του Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο, με όλους τους παίκτες να είναι παρόντες αφού ήρθαν και οι Ντίκα, Τουμά, Γιάκομπ.

Θα περάσουν από εργομετρικές εξετάσεις υπό την επίβλεψη του γυμναστή κ. Καρύδα, θα προπονηθούν επί 7 ημέρες στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για την Αυστρία, όπου θα γίνει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας.

Σε αναμονή της απάντησης του Κροάτη Μπόσνιακ είναι οι άνθρωποι του Ηρακλή μετά την επίσημη πρόταση που του κατέθεσαν, αλλά θα πρέπει πρώτα να αποφασίσει ο ίδιος ο διεθνής ποδοσφαιριστής.

Καθοριστική είναι η αυριανή ημέρα για το θέμα του ικανότατου επιθετικού, που επιλέχθηκε ανάμεσα από άλλους 4-5 ως αξιόπιστη λύση, με τον Αντώνη Ρέμο να στέλνει το μήνυμα από τη Χαλκιδική, όπου βρισκόταν: «Τέρμα πια οι πίκρες. Τελείωσε η κατηφόρα για τον Ηρακλή, αρχίζει η... ανηφόρα». Κι ακόμη: «Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία φέτος, πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μαζί τον Ηρακλή να φτάσει πολύ ψηλά. Εμείς θα κάνουμε το παν, θέλουμε και τη συμπαράσταση του κόσμου μας».

* Στα μετεγγραφικά, συμπληρώστε και το ενδιαφέρον για μεσοεπιθετικό που προέκυψε μετά την άρνηση του Χάρτλεϊ, αλλά και την απομάκρυνση του Μαρκές, που έλυσε το συμβόλαιό του με την ΠΑΕ Ηρακλής.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Τα κέντρα υγείας της Χαλκιδικής στα πρόθυρα νευρικής κρίσης



Την «άγονη γραμμή» της υγείας αποτελούν τα περισσότερα κέντρα υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία στη Χαλκιδική, καθώς λειτουργούν με μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό.

Ενα ασθενοφόρο το 24ωρο «μοιράζονται» τα Κέντρα Υγείας Μουδανιών και Αγίου Νικολάου, βάρδιες χωρίς πληρώματα γίνονται στην Κασσανδρεία, ενώ μόνο 2 φορές το μήνα υπάρχει δερματολόγος στον Αγιο Νικόλαο και το Παλαιοχώρι. Οι παραθεριστές και οι μόνιμοι κάτοικοι που χρειάζονται παιδίατρο μπορούν να εξυπηρετηθούν μέχρι το μεσημέρι σχεδόν καθημερινά, ωστόσο πιο δυσεύρετος είναι ο ορθοπεδικός που συνήθως βρίσκεται μια φορά την εβδομάδα στα περισσότερα κέντρα υγείας. «Πληγή» όμως αποτελούν και τα προβλήματα του Νοσοκομείο Πολυγύρου, αφού δε διαθέτει ούτε ένα κρεβάτι εντατικής νοσηλείας, ενώ καθυστερούν τα αποτελέσματα μικροβιολογικών εξετάσεων και αιμοληψιών εξαιτίας έλλειψης προσωπικού.

«Είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε βάρδιες χωρίς ασθενοφόρα! Αυτό συμβαίνει συχνά στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, διότι τα πληρώματα δεν είναι αρκετά για να κινηθεί το ασθενοφόρο όλο το 24ωρο! Ετσι τυχαίνει να ακινητοποιείται για ολόκληρα 8ωρα και να μην μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς», ανέφερε στον «Α» ο πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Χαλκιδικής, Δημήτρης Καραγιάννης. Ο ίδιος εργάζεται ως δερματολόγος κάθε πρωί στο Νοσοκομείο Πολυγύρου και τα απογεύματα: Δευτέρα και Τετάρτη στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών, Τρίτη στο ΚΥ Κασσανδρείας, ενώ Πέμπτη στα Κέντρα Υγείας Αγίου Νικολάου και Παλαιοχωρίου, εναλλάξ.

Λείπουν βασικές ειδικότητες!

Με μόνον ένα ασθενοφόρο το 24ωρο προσπαθεί να αντεπεξέλθει στα επείγοντα περιστατικά το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μουδανιών. Το ίδιο ασθενοφόρο χρησιμοποιείται αναγκαστικά και για την εξυπηρέτηση των περιστατικών στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, το οποίο δε διαθέτει πληρώματα για να καλύψει τις ανάγκες τις περιοχής ευθύνης του. Τρομερή χαρακτηρίζουν οι γιατροί την έλλειψη πληρωμάτων και στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, όπου υπάρχουν συνολικά 8 πληρώματα, ωστόσο για να κινηθεί το ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση απαιτούνται 11 άτομα.

Περισσότερα στον Αγγελιοφόρο

Νέα προσπάθεια από τον Νίμιτς για οριστική λύση στο Σκοπιανό



Ακόμη μία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων ξεκινά σήμερα, με τους οιωνούς όμως να εξακολουθούν να μην είναι αισιόδοξοι. Ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ για το θέμα Μάθιου Νίμιτς πήρε και πάλι το αεροπλάνο προκειμένου να βρεθεί σήμερα στα Σκόπια και να έχει συναντήσεις με την ηγεσία της γειτονικής χώρας για το καυτό αυτό θέμα, ενώ την Τετάρτη θα μεταβεί στην Αθήνα!

Οπως ανέφερε η κρατική τηλεόραση της ΠΓΔΜ, «το ζήτημα της ονομασίας μπορεί να επιλυθεί μέχρι το τέλος του χρόνου», υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι και οι δύο πλευρές θα επιδείξουν ευελιξία. Από τη μεριά του, ο πολύπειρος Αμερικανός διπλωμάτης δήλωσε ότι θα ζητήσει από τους διαπραγματευτές Ελλάδας και FYROM «να καταβάλουν σοβαρές προσπάθειες και να εργαστούν επίπονα. Στα Σκόπια θα ακούσω με προσοχή τις θέσεις της ηγεσίας προκειμένου να προχωρήσει η διαπραγματευτική διαδικασία ένα βήμα παραπέρα».

Η γραμματεία του ΟΗΕ εξάλλου ανακοίνωσε πως ο κ. Νίμιτς θεωρεί τη στιγμή κατάλληλη για την προώθηση του θέματος. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως η πρόοδος των διαπραγματεύσεων είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών, καθώς «υπάρχουν θέματα της περιοχής που επηρεάζουν την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή. Η διαδικασία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η σχέση μεταξύ των δύο χωρών».

Να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός διπλωμάτης έχει ήδη πραγματοποιήσει προπαρασκευαστική συνάντηση με τους διαπραγματευτές τόσο της Ελλάδας Αδαμάντιο Βασιλάκη όσο και της ΠΓΔΜ Ζόραν Γιολέφσκι.

Πηγή: Hellenic Business

Ο Καρατζαφέρης είναι έτοιμος να κυβερνήσει!!!



"Θέμα χρόνου" τα κυβερνητικά καθήκοντα για Καραταζαφέρη

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι από τους πλέον φιλόδοξους πολιτικούς. Η ατάκα του όμως ότι ενδέχεται πολύ σύντομα ο ΛΑΟΣ να καταλάβει τα έδρανα της... αξιωματικής αντιπολίτευσης ή ακόμη και κυβερνητικά καθήκοντα (!) έκανε πολλούς να μειδιούν, ακόμη και τα ίδια τα στελέχη του κόμματός του που τον άκουγαν, καθώς όλα αυτά ειπώθηκαν το Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 4ου συνεδρίου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

«Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα στο χθες. Θα πάρουμε την Ελλάδα του αύριο στα χέρια μας για να της δώσουμε την τιμή και την αξία, που της αξίζει. Η πατρίδα μας περιμένει με αγωνία. Χρειάζεται νέο όραμα και ελπίδα, που είστε εσείς. Ήρθε η στιγμή της μεγάλης δικαίωσης. Θα γίνουμε κυβέρνηση. Εδώ είναι οι άνθρωποι, που θα αλλάξουν τον τόπο».

«Πιστεύουμε ότι με την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος θα μας ανατεθούν κάποια στιγμή κυβερνητικά καθήκοντα. Θέμα χρόνου είναι» δήλωσε χαρακτηριστικά, καταχειροκροτούμενος. Αμέσως μετά εξαπέλυσε δριμεία επίθεση τόσο εναντίον της κυβέρνησης όσο και κατά των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Για τη Νέα Δημοκρατία τόνισε πως δείχνει να παραπαίει. «Εμείς προσπαθήσαμε τις πληγές που δημιούργησε στην Ελλάδα μας αλλά και στον εαυτό της, στην ευρύτερη παράταξη, να τις γιατρέψουμε, αλλά όταν πλησιάσαμε, είδαμε ότι η σήψη έχει δημιουργήσει γάγγραινα και δεν σώζεται με τίποτα».

Χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «όχημα που τρέχει με σηκωμένο χειρόφρενο» σημειώνοντας πως «οι σύντροφοι του Κινήματος όσο και να γκαζάρουν, δεν μπορούν. Εκ φύσεως του αρχηγού τους θα πηγαίνουν με σηκωμένο χειρόφρενο. Ο κ. Παπανδρέου είναι ένας ευγενής άνθρωπος και γλυκός. Δεν σημαίνει όμως ότι αυτά τα πράγματα φτάνουν και αρκούν για να μπορέσεις να κυβερνήσεις τη χώρα. Θα μπορούσε να είναι ένας καλός μάνατζερ σε κάποια επιχείρηση του Βορρά, εδώ όμως η Ελλάδα έχει μια σειρά προβλημάτων στα οποία συμμετέχει και ο ίδιος».

Δριμύτατη επίθεση εξαπέλυσε όμως στο πρόσωπο της Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, για την οποία είπε πως εάν ζούσαν ο Μαρξ και ο Λένιν, θα την είχαν διαγράψει. Γιατί ο Μαρξ και ο Λένιν ήταν εναντίον των επιχειρηματιών, των κεφαλαίου, ενώ το ΚΚΕ σήμερα είναι από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες. «Το Καπιταλιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει επιχειρήσεις που δεν έχει άλλο κόμμα»!

Για τον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι στο εσωτερικό του υπάρχουν τριβές «που ενδέχεται να δημιουργήσουνε έντονους τριγμούς σε αυτό το κόμμα». Σημείωσε επίσης ότι είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης που έχει πολίτευμα την... κληρονομική πρωθυπουργία.

Τέλος, έκανε λόγο και για τρίτο κόμμα που έχει χρηματιστεί από τη Siemens και για το οποίο δεν έγινε καμία έρευνα, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα ΛΑΟΣ είπε ότι φέρνει την πολιτική θεωρεία του Πατριωτικού Παρεμβατισμού, όπου τον έλεγχο θα έχουν οι πολίτες και στόχος θα είναι η καταπολέμηση της φτώχειας.

Νωρίτερα ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ Απόστολος Μπαμίχας είπε ότι το κόμμα μετατρέπεται σε Λαϊκό Κίνημα, ενώ πρότεινε το ένα τρίτο της Κεντρικής Επιτροπής να στελεχωθεί με νέους έως 30 χρόνων.

Πηγή: Espresso

Ολέ ολέ...

Μελλοντικός Πρωθυπουργός κι αυτός...

Του ευχόμαστε να γίνει και Αρχιεπίσκοπος...

Το εξώδικο του ΟΤΕ για το Indymedia



ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» (ΟΤΕ), που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής (Λεωφ. Κηφισίας 99), όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

ΠΡΟΣ

Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Α.Ε.» (ΕΔΕΤ), που εδρεύει στην Αθήνα (Λεωφ. Μεσογείων 56, Αμπελόκηποι), όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ

1. Στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΚΟΙΝΩΝΙΑ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα (Ηλιουπόλεως 2 - 4, Υμηττός), όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
2. Στον Υπουργό Ανάπτυξης, κατοικοεδρεύοντα στην Αθήνα.
3. Στον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κατοικοεδρεύοντα στην Αθήνα.
--------

Όπως γνωρίζετε με την Εταιρεία μας έχετε υπογράψει την από 9.6.2008 σύμβαση υπηρεσιών έρευνας και ανάπτυξης παροχής δικαιωμάτων χρήσης οπτικών ινών με τίτλο «Διεύρυνση Οπτικού Δικτύου Κορμού και Πρόσβασης ΕΔΕΤ 3» - Τμήμα Β - ‘Σύνδεση Φορέων ΕΔΕΤ - Μέρος 2ο', που αποτελεί υποέργο του έργου «Ανάπτυξη Εθνικού Δικτύου Έρευνας & Τεχνολογίας - ΕΔΕΤ3» και υλοποιείται στο πλαίσιο του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης - Γ' ΚΠΣ «Κοινωνία της Πληροφορίας» και συγκεκριμένα στον Άξονα 3 «Ανάπτυξη & Απασχόληση στην Ψηφιακή Οικονομία» και στο Μέτρο 3.3. «Έρευνα & Τεχνολογική Ανάπτυξη για την Κοινωνία της Πληροφορίας». Αντικείμενο της εν λόγω σύμβασης, σύμφωνα με το άρθρο 1 αυτής, είναι η παροχή από τον ΟΤΕ προς την ΕΔΕΤ υπηρεσιών υλοποίησης δικτύου οπτικών ινών, η παραχώρηση από τον ΟΤΕ στην ΕΔΕΤ του δικαιώματος χρήσης του δικτύου οπτικών ινών για 15 έτη, καθώς και η παροχή υπηρεσιών συντήρησης του δικτύου οπτικών ινών για 15 έτη, σύμφωνα και με τους ειδικότερους όρους της σύμβασης αυτής.

Στο άρθρο 1 παρ. 5 της σύμβασης αυτής ορίζεται ότι «η χρήση των ινών το δικαίωμα των οποίων αφορά την παρούσα σύμβαση, θα αφορά αποκλειστικά και περιοριστικά την εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών αναγκών των φορέων του Δημοσίου, που προβλέπονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3 της παρούσας. Μέσω των φορέων αυτών δεν επιτρέπεται να έχουν άλλοι φορείς ή τρίτοι πρόσβαση στις εν λόγω ίνες και τις προσφερόμενες υπηρεσίες.» Περαιτέρω, σύμφωνα με το άρθρο 3 της ίδιας σύμβασης «η ΕΔΕΤ δεσμεύεται ότι η χρήση του δικτύου θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο για σκοπούς έρευνας και εκπαίδευσης, τηρουμένων πάντοτε των όρων της παρούσας σύμβασης και των εκάστοτε ισχυόντων Παραρτημάτων αυτής» (παρ. 1) και «η ΕΔΕΤ θα αναλάβει την υποχρέωση να δεσμεύσει με τον πιο πρόσφορο τεχνικά και νομικά τρόπο, ότι οι φορείς που προβλέπονται από το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3 της παρούσας δεν θα χρησιμοποιούν τις ίνες, η χρήση των οποίων παραχωρείται μέσω της παρούσας, για σκοπούς άλλος πέραν των εκπαιδευτικών και ερευνητικών» (παρ. 4).
Με έκπληξή μας πληροφορηθήκαμε ότι ο βουλευτής Σερρών κ. Ηλίας Πολατίδης, με ερώτησή του που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων στις 18.6.2009 απευθυνόμενος στον Υπουργό Ανάπτυξης και στον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, καταγγέλλει ότι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το οποίο περιλαμβάνεται στους φορείς που προβλέπονται στο Παράρτημα 3 της ως άνω μεταξύ μας σύμβασης, επιτρέπει την πρόσβαση σε τρίτο που εμφανίζεται με την ιστοσελίδα INDYMEDIA ATHENS, ο οποίος προβαίνει στη χρήση των συγκεκριμένων ινών και γενικότερα του συγκεκριμένου δικτύου για σκοπούς οι οποίοι δεν έχουν ουδεμία σχέση με την έρευνα και την εκπαίδευση.

Επειδή, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα από τον εν λόγω βουλευτή, υφίσταται σαφής παραβίαση εκ μέρους σας των όρων της ως άνω μεταξύ μας συμβάσεως.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Με την ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

Όπως εντός πέντε (5) ημερών από τη λήψη της παρούσας ορίσετε εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους σας οι οποίοι μαζί με τους εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους της Εταιρείας προβούν σε έλεγχο, σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 5 της ως άνω μεταξύ μας σύμβασης, στις ίνες που σας έχουν παραχωρηθεί μέσω της συμβάσεως αυτής, προκειμένου να ελεγχθεί ότι η χρήση των ινών αυτών γίνεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς και όχι σύμφωνα με τις συγκεκριμένες καταγγελίες, διαφορετικά,

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

Ότι μετά την άκαρπη παρέλευση της προθεσμίας αυτής θα προβούμε στην άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός μας σε βάρος σας, συμπεριλαμβανομένης και της καταγγελίας της συγκεκριμένης μεταξύ μας συμβάσεως, καθώς επίσης και στην αποκατάσταση κάθε ζημίας μας εκ του λόγου αυτού.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει την παρούσα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Α.Ε.» (ΕΔΕΤ), που εδρεύει στην Αθήνα (Λεωφ. Μεσογείων 56, Αμπελόκηποι), όπως εκπροσωπείται νόμιμα, για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.

Μαρούσι, 30.6.2009
Για την ΟΤΕ Α.Ε.

The Gummy Bear song

Καλημέρα σε όλους τους φίλους μας...

Τάδε έφη Πιπερόπουλος, Υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Νέα παραλία Θεσσαλονίκης - Φανταστική