Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ο φύλακας του ιερού δέντρου

Ο ειδικός. Εδώ και μία εικοσαετία, ο γεωπόνος Γιώργος Κωστελένος αναζητά νέες ποικιλίες ελιάς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο γεωπόνος Γιώργος Κωστελένος από την Τροιζηνία γνωρίζει την ελιά όσο κανείς άλλος στην Ελλάδα. Διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή ελαιόδεντρων σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς την απαρτίζουν 100 ποικιλίες από τη χώρα μας και 140 από το εξωτερικό.

Η ελιά ήταν ανεκαθεν δίπλα μας, αλλά παρέμενε ένα δέντρο ανεξερεύνητο. Οταν ξεκίνησα να παράγω ελαιόδενδρα διαπίστωσα πως υπήρχε πλήθος άγνωστων ποικιλιών που κανείς δεν είχε περιγράψει». Βρισκόμαστε σε ένα φυτώριο στην Τροιζηνία. Απέναντί μου έχω τον γεωπόνο κ. Γιώργο Κωστελένο ή αλλιώς τον Ελληνα «γκουρού της ελιάς», κατά τους ειδικούς, λόγω της σπάνιας συλλογής του.

Δελτίο τύπου της ΔΗΜ.Τ.Ο. Πολυγύρου για την επέτειο του Πολυτεχνείου


ΔΗΜ.Τ.Ο. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ    17/11/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες πριν νέοι άνθρωποι,  υπερασπιζόμενοι τα  ιδανικά της δημοκρατίας,  προσέφεραν την υπέρτατη θυσία στην πατρίδα, δίνοντας τη ζωή τους ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς.

Ο αγώνας  αυτός δεν έγινε μόνο με αντίπαλο τον Παπαδόπουλο και την παρέα του, αλλά και εναντίον μηχανισμών που ήθελαν τη χώρα μας υποδουλωμένη, εξαρτώμενη και απόλυτα ελεγχόμενη.

Τότε οι εγκληματίες χρησιμοποίησαν τα τανκς. Σήμερα το έγκλημα παρόμοιων μηχανισμών έχει άλλο όνομα, αλλά τον ίδιο πάντα σκοπό.

Δελτίο Τύπου της ΟΝΝΕΔ για το Πολυτεχνείο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα το πρωί, 300 μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατέθεσαν στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου, τιμώντας τους αγώνες όλων εκείνων που αγωνίστηκαν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και το δικαίωμα στην Ελευθερία.

Εκφράζουμε την ελπίδα πως θα επικρατήσει η λογική και η σημερινή επέτειος δεν θα αμαυρωθεί από οποιουδήποτε είδους επεισόδια.

Η Δημοκρατία δεν έχει ανάγκη τη βία και σίγουρα δεν εδραιώνεται μέσα από καταστροφές, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η χώρα υποφέρει από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Ο Νεάντερταλ γερνούσε πιο νωρίς από τον Homo Sapiens


Ανώριμο σε σχέση με τους Νεάντερταλ είναι το είδος μας, Homo Sapiens, αφού σύμφωνα με αμερικανοευρωπαϊκή ομάδα ερευνητών, ο σύγχρονος άνθρωπος ενηλικιώνεται σαφέστατα πιο αργά σε σχέση με τους ανθρώπους του Νεάντερταλ.

Η έρευνα αυτή που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση PNAS (Χρονικά της Αμερικανικής Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών) βασίστηκε στη συγκριτική ανάλυση των δεδομένων που προέκυψαν από εξέταση με ισχυρές ακτίνες Χ (ακτινοβολία Ρέντγκεν) δοντιών των δύο ειδών.

Οπως φάνηκε από την ανάλυση αυτή, οι Homo Sapiens αναπτύσσονται πιο αργά και έχουν πιο παρατεταμένη παιδική ηλικία, στοιχείο που αποτελεί εξελικτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους ανθρώπους του Νεάντερταλ που εξαφανίστηκαν πριν από περίπου 30.000 χρόνια.

«Χτύπησαν» πάλι οι Σκοπιανοί...


«Μαλλιά κουβάρια» έγιναν η Αθήνα και τα Σκόπια, διότι στην ηλεκτρονική σελίδα της μεταφραστικής υπηρεσίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (http://unterm.un.org), η γλώσσα που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της FYROM προσδιορίζεται σαν «μακεδονική».

Το «μπάχαλο» προκλήθηκε την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, όταν περιέργως «χάθηκε» η λέξη «Macedonian», που χαρακτήριζε τη γλώσσα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας αναφέρεται σαν ένα γλωσσολογικό εργαλείο και χρησιμοποιείται από τη μεταφραστική υπηρεσία του ΟΗΕ.

Kατάρρευση του συνοριακού συστήματος ασφάλειας στο Έβρο - Ένα σύνταγμα ξένων "εισβάλει" κάθε βδομάδα


Πλήρης αποτυχία καταγράφεται από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στην επιχείρηση του ειδικού τμήματος της FRONTEX στο νομό Έβρου, καθώς όχι απλά δεν έχει μειωθεί το κύμα των λαθρομεταναστών που «εισβάλουν» καθημερινά στην χώρα, αλλά αντίθετα έχει αυξηθεί!

Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΕΘΑ καταγράφεται αυτή την στιγμή η μεγαλύτερη παράνομη εισροή ξένων πολιτών στη χώρα από την εποχή του Β’Π.Π.! Και χωρίς να έχουμε πόλεμο... Μόνο το Σάββατο και την Κυριακή μπήκαν από το ποτάμι 643 άνθρωποι!

Την Δευτέρα, λόγω της εορτής του Μπαϊραμιού που κορυφώθηκε χθες είχαν μπει 74! Ο ημερήσιος μέσος όρος παράνομα εισερχομένων στην Ελλάδα από τον Έβρο, ανέρχεται σε περισσότερους από 300 ανθρώπους και συνολικά σε 450 περίπου.

Έχει αποθρασυνθεί ο Πρόεδρος των Μουσουλμάνων: "Το τζαμί θα μας το κτίσετε εσείς οι Έλληνες με δικά σας λεφτά…"


Ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος Ναίμ Εργαλούρ προκαλεί με δηλώσεις του

Ολοκληρώθηκε χθες με δρακόντια μέτρα ασφαλείας η υπαίθρια προσευχή των μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας, για το κουρμπάν μπαϊράμ

Κάτω από δρακόντεια αστυνομικά μέτρα πραγματοποιήθηκε η προσευχή των μουσουλμάνων για το μπαϊράμ και στην πλατεία Αττικής. Νωρίς το πρωί χθες δυνάμεις της αστυνομίας απομάκρυναν ακραία στοιχεία που, από την παραμονή το βράδυ, είχαν μαζευτεί στην πλατεία με σκοπό, όπως οι ίδιοι έλεγαν, να παρεμποδίσουν την πραγματοποίηση της προσέλευσης των μουσουλμάνων.

Στους συγκεντρωμένους, απηύθυνε λόγο και ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος με τη Χρυσή Αυγή, Νίκος Μιχαλολιάκος, δηλώνοντας ότι η παράταξή του «υποστηρίζει τον αγώνα των κατοίκων για να μην διεξαχθεί η προσευχή των μουσουλμάνων στην πλατεία Αττικής».

Ένταση στην Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης - Video


Πηγή: Seleo

Μήνυμα του βουλευτή Αργύρη Λαφαζάνη για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη


Θέμα:    ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 17ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΗ

Ημέρα μνήμης και τιμής η σημερινή για τους αγώνες και τη θυσία των νέων. Επίκαιρο, όσο ποτέ το μήνυμα σήμερα, 37 χρόνια μετά,  σε μια δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας και τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται καθημερινά και καλούνται να κάνουν σκληρές θυσίες στην προσπάθεια να ορθοποδήσει οικονομικά η χώρα μας, να επανακατακτήσει το κύρος της και την αξιοπιστία της διεθνώς.

Ας γίνουν για ακόμη μια φορά οι αγώνες και οι φωνές διαμαρτυρίας της νέας γενιάς σημείο αναφοράς, εγρήγορσης, ιστορικής μνήμης, εφαλτήριο νέων αγώνων. Η νέα γενιά είναι αυτή που πάντα αντιδρά, αρνείται να συμβιβαστεί, παλεύει για την ανατροπή. Χρέος όλων είναι να την αφουγκραζόμαστε αλλά και να της δώσουμε το δικαίωμα να σχεδιάσει, να προγραμματίσει, να αποφασίσει, να ονειρευτεί.

Ένταση στην Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης



Φοιτητές της ΠΑΣΠ επιχείρησαν να καταθέσουν στεφάνι όταν

φοιτητές από αριστερές οργανώσεις άρχισαν να εκτοξεύουν εναντίον τους πέτρες, ξύλα και καφέδες για να τους απωθήσουν

Δείτε τις φωτογραφίες:

Λαθροδιακινητές έριξαν από το μπαλκόνι λαθρομετανάστη επειδή αρνήθηκε να τους πληρώσει


Συνελήφθησαν 2 από τους 6 στην περιοχή της Κατερίνης

 Σύμφωνα με τις αρχές οι συλληφθέντες μαζί με άλλους τέσσερις ομοεθνείς τους,μετέφεραν από την περιοχή του Έβρου, τέσσερις (4) ομοεθνείς τους λαθρομετανάστες και με την πρόφαση ότι θα τους μεταφέρουν στην Αθήνα, τους παρακρατούσαν παράνομα σε ενοικιαζόμενη οικία στο 4ο χιλ. Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας, απαιτώντας εκβιαστικά από καθένα την καταβολή του χρηματικού ποσού των 2.500€, προκειμένου να τους απελευθερώσουν.

Οι παθόντες αρνήθηκαν και οι κατηγορούμενοι έριξαν από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου της οικίας έναν εκ των τεσσάρων παθόντων, ο οποίος τραυματίσθηκε στα κάτω άκρα, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Θεσσαλονίκη: Κλειστό για οκτώ ώρες το κέντρο της πόλης


Αποκλεισμένο θα είναι από τις 2.30 μ.μ. το κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου δε θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές και στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας.

Ειδικότερα, από τις 2.30 μ.μ. θα υπάρξουν σταδιακά εκτροπές και διακοπές της κυκλοφορίας στους δρόμους Εγνατία, Εθν. Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ. Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Καρ. Ντηλ, Βασ. Ηρακλείου, Γ΄Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ. Λαμπράκη, Κ. Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τις 6 το πρωί θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων των αυτοκινήτων στις εξής οδούς:

Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νεάπολης


1ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ
(ΝΕΑΠΟΛΗ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Στρατόπεδο Στρεμπενιώτη, 1ο & 3ο Γυμνάσια Νεάπολης,
Τ.Κ. 56760, Νεάπολη, Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη, 14/11/2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εκπαιδευόμενοι, ο Σύλλογος Καθηγητών και ο Διευθυντής του 1ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας(Νεάπολη) Θεσσαλονίκης οργανώνουν εκδήλωση για την 37η επέτειο του γιορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010 στις 6μμ στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Νεάπολης.

Εισηγητής στην εκδήλωση θα είναι ο πολιτειολόγος κ. Κώστας Ζουράρις με θέμα: