Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Χρόνια πολλά Ρεσπέντζα!



Ένας χρόνος πέρασε από την ημέρα που η Ρεσπέντζα έγραψε το πρώτο της άρθρο.


Της ευχόμαστε να είναι πολύχρονη αυτή και οι συντελεστές της και πολλές πολλές αποκαλύψεις και επιτυχίες.

Να είστε όλοι καλά.

Ασημένιος ο Αριστοτέλης Πολυγύρου




Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κασσάνδρας



Με στόχο του να προσελκύσει θεατές όλων των ηλικιών, το Φεστιβάλ Κασσάνδρας φιλοξενεί γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες και παρουσιάζει για 17η συνεχή χρονιά σειρά μουσικών και θεατρικών εκδηλώσεων, από τις 4 Ιουλίου μέχρι τις 29 Αυγούστου, στο αμφιθέατρο της Σίβηρης, στη Χαλκιδική.

«Στόχος μας είναι το Φεστιβάλ της Κασσάνδρας να καταξιωθεί ως το δεύτερο σπουδαιότερο, μετά το Φεστιβάλ Αθηνών- Επιδαύρου», τόνισε ο δήμαρχος Κασσάνδρας, Αριστείδης Κανέλης, σε σχετική συνέντευξη Τύπου.

Ο διευθυντής παραγωγής του Φεστιβάλ, Γεώργιος Ισαάκ, πρόσθεσε ότι το βασικό κριτήριο επιλογής των εκδηλώσεων, που θα απαρτίσουν το πρόγραμμα, είναι η ποιότητά τους.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

- Στις 4 Ιουλίου την παράσταση «Ηλέκτρα Αυτουργός» από το Χοροθέατρο «Ροές"

- Στις 8 Ιουλίου την αριστοφανική «Λυσιστράτη» με τον Θύμιο Καρακατσάνη και τον Στάθη Ψάλτη

- Στις 11 Ιουλίου τους Κοζάκους της Ρωσίας

- Στις 15 Ιουλίου τις «Θεσμοφοριάζουσες» από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Πολιτιστική Έκφραση» με τον Βασίλη Τσιβιλίκα και τον Γιώργο Κωνσταντίνου, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

- Στις 18 Ιουλίου συναυλία του Δημήτρη Μητροπάνου

- Στις 22 Ιουλίου την παράσταση «Ο Κουρέας της Σεβίλης» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης

- Στις 25 Ιουλίου συναυλία της Σεζάρια Εβόρα

- Στις 29 Ιουλίου τον «Δον Κιχώτη» του Θερβάντες από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, με τους Γιώργο Κιμούλη και Δημήτρη Πιατά

- Την 1η Αυγούστου συναυλία της Χαρούλας Αλεξίου

- Στις 5 Αυγούστου την παράσταση «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» με τον Γιάννη Μπέζο να σκηνοθετεί και να πρωταγωνιστεί

- Στις 10 Αυγούστου συναυλία του Μάριου Φραγκούλη με έργα του Μάνου Χατζιδάκι

- Στις 12 Αυγούστου την παράσταση «Αι δύο ορφαναί» από τον θίασο «Θεατρική Διαδρομή», σε σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου

- Στις 15 Αυγούστου συναυλία με την Ηρώ και τον Αντώνη Λουδάρο

- Στις 17 Αυγούστου παιδική παράσταση με τον «Μάγο του Οζ», σε σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα

- Στις 19 Αυγούστου παράσταση του θεάτρου «Κόρονετ» με το μονόλογο «Caveman"

- Στις 22 Αυγούστου συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη

- Στις 26 Αυγούστου την παράσταση «Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν» με την Πέγκυ Τρικαλιώτη στον ομώνυμο ρόλο

- Στις 29 Αυγούστου την αυθεντική εκδοχή της «Όπερας της πεντάρας», με όλες τις μουσικές και τα τραγούδια του Κουρτ Βάιλ, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.

Πηγή: Καθημερινή

26 Ιουνίου ημέρα κατά των Ναρκωτικών



Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στον αγώνα που δίνουν οι χρήστες, οι οικογένειές τους και οι εργαζόμενοι στους τομείς πρόληψης και θεραπείας ενάντια στην μάστιγα των ναρκωτικών ουσιών. Τα μηνύματα από την παγκόσμια κοινότητα είναι ανησυχητικά: ποσότητες ναρκωτικών και το πλήθος χρηστών αυξάνονται.

Στη χώρα μας, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η λίστα αναμονής των χρηστών που περιμένουν να ενταχθούν στα προγράμματα απεξάρτησης. Αυτή η λίστα σήμερα περιλαμβάνει 5000 χρήστες, οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση να μπουν σε θεραπεία, που όμως ακόμα δεν έχει ανταποκριθεί η πολιτεία.

Μέσα στον τελευταίο χρόνο δημιουργήθηκαν έξι νέες μονάδες θεραπείας σε όλη τη χώρα, η μία εξ αυτών στην Αττική, περί τους 800 χρήστες εντάχθηκαν σε προγράμματα θεραπείας, όμως, οι νέες αιτήσεις καταφθάνουν καθημερινά

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Γ. Φωτεινόπουλος, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια υπολογίζουμε ότι θα απορροφήσουμε πλήρως τη λίστα αυτή.

Οι μετανάστες που κάνουν χρήση ναρκωτικών δεν μπορούν να κάνουν αίτηση για τη λίστα. Γι αυτούς η πολιτεία έχει εκδώσει ενημερωτικό υλικό σε τέσσερεις γλώσσες και ο ΟΚΑΝΑ τους παρέχει πρώτες βοήθειες στην ιατρική μονάδα της Γ' Σεπτεμβρίου. Επίσης, υπάρχει η γραμμή 1031 η οποία παρέχει υποστήριξη και πληροφορίες για αλλοδαπούς χρήστες.

Οι δρόμοι της Χαλκιδικής...



Ακούμε και διαβάζουμε πολύ συχνά στην τηλεόραση, τις εφημερίδες και τα blogs για αυτοκινητιστικά δυστυχήματα.

Ο σημαντικότερος λόγος για τα πολλά ατυχήματα στους δρόμους είναι η ίδια η κατάσταση των δρόμων.

Για κάποιους οι ανθρώπινες ζωές αξίζουν λιγότερο από μερικά μέτρα του χωραφιού τους και αντιδρούν στην κατασκευή νέου δρόμου, αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται. Αυτή η κλασσική περίπτωση αναλγησίας για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται είναι οι κάτοικοι του Τριαδίου που με χίλια δυο τεχνάσματα έχουν μπλοκάρει τον δρόμο Θέρμης - Γαλάτιστας, αδιαφορώντας για το πόσα θύματα θα θρηνήσουμε ακόμα.

Το ίδιο συμβαίνει και με την εκκλησία που βρίσκεται πάνω στον δρόμο της επιστροφής από Μουδανιά για Θεσσαλονίκη, στην Περαία. Σε αυτή την περίπτωση η εκκλησία που υπάρχει παρεμποδίζει την κυκλοφορία καθώς πιάνει μια ολόκληρη λωρίδα του δρόμου. Μάλλον το παγκάρι γεμίζει καλά εκεί και έχουμε την αδιαφορία όλων που δεν θέλουν να τα χαλάσουν με τον Μητροπολίτη Κασσανδρείας.

Όλο το οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής είναι επιεικώς απαράδεκτο. Η Χαλκιδική που είναι ο τουριστικότερος νομός της Ελλάδος, δεν έχει δρόμους σωστούς. Την κατάσταση επιδεινώνει ακόμη περισσότερο η κακή οδήγηση και η χρήση αλκοόλ, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μήπως πρέπει να αρχίσουμε όλοι να αντιδρούμε και να πιέζουμε για τη λύση αυτού του σοβαρού προβλήματος;

Πλημμύρες και καταστροφές από τα μπουρίνια



Εικόνες βιβλικής καταστροφής αφήνουν πίσω τους οι σφοδρές καλοκαιρινές βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις που συνεχίζονται αδιάκοπα τις τελευταίες μέρες στη Βόρεια Ελλάδα.

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στις πόλεις και τα χωριά της Β. Ελλάδας. Η φωτογραφία από την πλημμύρα στα Βρασνά Ασποβάλτας

Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών έχουν ισοπεδωθεί σε Σέρρες, Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη, Ροδόπη, Κοζάνη, Γρεβενά και Φλώρινα, ενώ στη Θεσσαλονίκη και σε άλλους νομούς πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, ολόκληροι οικισμοί μετατράπηκαν σε λίμνες, δρόμοι σε ορμητικά ποτάμια, και σε παραθαλάσσιες περιοχές θάλασσα και στεριά έγιναν ένα.

Για πολλοστή φορά τις τελευταίες μέρες «άνοιξαν οι ουρανοί» χθες το πρωί στη Θεσσαλονίκη, σε μια καταιγίδα που επέφερε χάος στη λειτουργία της πόλης, ενώ στην ύπαιθρο του νομού επέφερε μεγάλες καταστροφές.

Στην Ασπροβάλτα πλημμύρισαν δρόμοι, πλατείες και δεκάδες καταστήματα, ενώ στα Βρασνά ολόκληρη η παραλιακή περιοχή μετατράπηκε σε λιμνοθάλασσα. Κάτοικοι της περιοχής βρήκαν καταφύγιο σε πάρκο που έμεινε ως «νησίδα» στην πλημμύρα και απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική.

Στον Νομό Σερρών η χθεσινή σφοδρή νεροποντή ήρθε να αποτελειώσει ό,τι άφησε όρθιο η προχθεσινή χαλαζόπτωση και ο πρώτος απολογισμός μετρά κατεστραμμένα χιλιάδες στρέμματα με βαμβάκι, ζαχαρότευτλα, καλαμπόκι, καπνά, πατάτες, φασολάκια, αμπέλια και ελαιόδεντρα.

Στον Δήμο Εμμανουήλ Παππά πλημμύρισε μεταξύ άλλων και το δημαρχιακό κατάστημα, ενώ κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε μέρος του επαρχιακού δικτύου. Αντίστοιχη εικόνα και στους Νομούς Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης και Ροδόπης, όπου καταστράφηκαν καπνά, ελιές, αμπέλια, αμυγδαλιές και σιτάρια.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες το φαινόμενο έπληξε τη Δυτική Μακεδονία, με ιδιαίτερη ένταση στον Νομό Φλώρινας, όπου καταστράφηκαν σχεδόν το σύνολο της παραγωγής φασολιών στον Δήμο Πρεσπών.

Πηγή: Έθνος

Από την Χαλκιδική σε ξαγναντεύω Κρήτη...






«Απ’ το γαλάζιο πέλαγο σε ξαγναντεύω Κρήτη!

Του δειλινού τα σύννεφα χρυσό σου πλέκουν στέμμα

κι ο ήλιος βασιλεύοντας κατά τον Ψηλορείτη

σμίγει το αίμα του ουρανού με το δικό σου αίμα».

Νίκησαν οι bloggers, άτακτη υποχώρηση της κόρης του Μητσοτάκη. Οδικώς έρχεται ο Μιλόσοσκι...



Οδικώς ο Μιλοσόσκι στην Κέρκυρα, λόγω αντιδράσεων

Ευθυνόφοβοι και δειλοί, που κρύβονται πίσω από τους γραφειοκράτες. Έκαναν πίσω οι της κυβέρνησης (των ερασιτεχνών), πανικόβλητοι, υπό το φάσμα της γενικευμένης λαϊκής κατακραυγής. Το αεροπλάνο του Μιλοσόσκι, τελικά δεν θα προσγειωθεί στην Κέρκυρα. Βλάβες; Κάτι τέτοιο ειπώθηκε, όπως και ότι τύπος θα έρθει στη Σύνοδο του ΟΑΣΕ μάλλον με… αυτοκίνητο!

Έτσι ακούγεται. Και αυτό, παρά τη νέα πολιτική και ενδοτική υποτροπή του πρωθυπουργού, ο οποίος έχει τελικά το χούι να προσφέρει απλόχερη κάλυψη σε όποια κακή απόφαση της κυβέρνησής του, που ψάχνει συνεχώς για συνενόχους και εξιλαστήρια θύματα. Στην προκειμένη περίπτωση, της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία κάτι ετοίμαζε, που της χάλασε λόγω της ματαίωσης της άφιξης της Χίλαρι Κλίντον. Η κατακραυγή της ομογένειας και οι επιστολές της Παμμακεδονικής, με τις πολύ σκληρές διατυπώσεις, σόκαραν την κυβέρνηση.

Ψάχνουν για εξιλαστήρια θύματα

Εξηγούμαστε: μετά τον πρέσβη-επικεφαλής της Α8 του ΥΠΕΞ που βρήκε (άδικα) το μπελά του για το τηλεγράφημα από την Ουρουγουάη, τη νύφη πλήρωσε η Πολυτίμη Κανέλλου, Διευθύντρια Αερομεταφορών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, διότι απλά εκτέλεσε τις γραπτές μάλιστα εντολές του ΥΠΕΞ και του Υπουργείου Μεταφορών. Όπως της επιβάλλουν ο κώδικας και οι υπηρεσιακοί κανονισμοί.

Συγκεκριμένα, η κρατική αυτή λειτουργός κλήθηκε εγγράφως να εκδώσει ειδική άδεια υπέρπτησης στο κυβερνητικό αεροσκάφος των Σκοπίων, που θα μετέφερε στην Κέρκυρα τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ. Η κ. Κανέλλου ακολούθησε τις γραπτές εντολές που έλαβε και προχώρησε στην έκδοση της άδειας. Συνέπεια: ο διοικητής της ΥΠΑ, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, απομάκρυνε την Διευθύντρια Αερομεταφορών από τη θέση της, παρά τις γραπτές εντολές που εκείνη μπορεί να επιδείξει! Η υπόθεση ήδη πονοκεφαλιάζει την κυβέρνηση, που εκτίθεται ανεπανόρθωτα!

Πηγή: altermedia

Δεν κλείνει η σχολή Αστυφυλάκων στη Νάουσα, στροφή 180 μοιρών του Μαρκογιαννάκη, δεν τους παίρνει...



Αίσιο τέλος είχε η μικρής διάρκειας και μεγάλης σε ένταση περιπέτεια του «ανοιγοκλεισίματος» της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων της Νάουσας.

Η δυναμική κινητοποίηση των ανθρώπων του νομού είχε ως αποτέλεσμα τη χθεσινή συνάντηση των βουλευτών κ. Χαλκίδη και Φωτιάδη και του δημάρχου της Νάουσας κ. Καραμπατζού με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Χ. Μαρκογιαννάκη, τον οποίο έπεισαν ότι για σειρά λόγων η σχολή δεν επιτρέπεται να μην λειτουργήσει.

Στην κοινή ανακοίνωση των τριών ανδρών, αναφέρεται όλο το ιστορικό της ανάκλησης της καταστροφικής απόφασης:

Κοινό Δελτίο Τύπου
Βουλευτών Ν. Ημαθίας Ηλία Φωτιάδη, Μιχάλη Χαλκίδη και του Δημάρχου Νάουσας Αναστασίου Καραμπατζού

Δεν αναστέλλεται η λειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων στη Νάουσα

Οριστική η επίλυση του ζητήματος έπειτα από τη συνάντηση με τον Αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Μαρκογιαννάκη

Την οριστική και απόλυτα θετική έκβαση στο μείζον ζήτημα της αναστολής λειτουργίας της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας, πέτυχαν οι Βουλευτές του Ν. Ημαθίας κ. Ηλίας Φωτιάδης και Μιχάλης Χαλκίδης μαζί με τον Δήμαρχο Νάουσας κ. Αναστάσιο Καραμπατζό, έπειτα από συνάντηση που είχαν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Δημοσίας Τάξεως κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη, χθες το απόγευμα στο Υπουργικό του Γραφείο.

Στη συγκεκριμένη κρίσιμη συνάντηση, τόσο οι Βουλευτές κ. Φωτιάδης και Χαλκίδης όσο και ο Δήμαρχος της Νάουσας κ. Καραμπατζός, οι οποίοι ήταν και οι μόνοι που παρευρέθησαν από τα μέλη της σχετικής Επιτροπής που είχε ορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας στην προχθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του, ανέπτυξαν αναλυτικά στον κ. Μαρκογιαννάκη το σκεπτικό από το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας της Σχολής Αστυφυλάκων στη Νάουσα την οποία και εισηγήθηκε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και διεμήνυσαν στον Αναπλ. Υπουργό πως οι αντιδράσεις ολόκληρου του κοινωνικού ιστού της Νάουσας αλλά και γενικότερα του Νομού Ημαθίας απέναντι σε μία τέτοια αρνητική εξέλιξη θα είναι πολλαπλές και μαζικές.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης, κατενόησε πλήρως το δίκαιο των ισχυρισμών του σκεπτικού των Βουλευτών κ. Φωτιάδη και Χαλκίδη αλλά και του Δημάρχου Νάουσας κ. Καραμπατζού και διαβεβαίωσε πως ΑΜΕΣΑ θα παρθεί απόφαση που θα ικανοποιεί πλήρως το κοινό αίτημα του συνόλου των πολιτών, των πολιτικών εκπροσώπων του αλλά και των φορέων της Νάουσας.

Οι κ. Χαλκίδης και Φωτιάδης αισθάνονται απόλυτα δικαιωμένοι από αυτή την εξέλιξη, η οποία καταδεικνύει τον μεθοδικό και υπεύθυνο αγώνα τους και κυρίως την αποτελεσματικότητα τους για την επίλυση των μειζόνων προβλημάτων της Νάουσας και κατ’ επέκταση του Ν. Ημαθίας πέρα από ανούσιες τυμπανοκρουσίες και άσκοπες κινήσεις εντυπωσιασμού.

Το θέμα στο χθεσινό Νομαρχιακό Συμβούλιο

Ήταν φυσικό να συζητηθεί το θέμα ως έκτακτο στη χθεσινή συνεδρίαση του χθεσινού Νομαρχιακού Συμβουλίου με παρόντες τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας κ. Γκαρνέτα, την Αντιδήμαρχο κ. Καρυδα και τον Αντιδήμαρχο κ. Μαλάκη.

Ο Νομάρχης ανακοίνωσε για τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα οι δυο Βουλευτές και ο Δήμαρχος με τον κ. Μαρκογιαννάκη και δήλωσε πως η εξέλιξη αυτή αναστέλλει όλες τις κινητοποιήσεις.

Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας κ. Μούρνος, είπε πως υπάρχει έλλειμμα στην εκπροσώπηση στα Κέντρα Αποφάσεων και ότι Βουλευτές και ο Νομάρχης δεν χαίρουν εκτίμησης στην Αθήνα.

«Δεν μας υπολογίζουν», είπε ο κ. Μούρνος, αλλά συμπλήρωσε πως η εξέλιξη της τελευταίας στιγμής επιτρέπει την αισιοδοξία.

Πηγή: Ημερησία Βέροιας

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Συνασπισμός και Οικολόγοι Πράσινοι



Αλέξης εναντίον Αλέκου του νέου Ξανθόπουλου.

Αλέκος εναντίον Αλέξη και Συνασπισμού.

Συνιστώσες κατά Κουβέλη και ανανεωτικής πτέρυγας.

Ανανεωτική πτέρυγα εναντίον όλων.

Επειδή μας έχουν ζαλίσει τα αζάλιστα, ένα λέμε μόνο. Συνασπισμός και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχουν τελειώσει πολιτικά, δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με αυτούς τους τελειωμένους.

Ένα πράγμα δεν έχουν καταλάβει, ότι μια συνιστώσα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν καταλάβει το "τρένο" της ανανεωτικής αριστεράς με μηχανοδηγό τον Τρεμόπουλο.

Τον Τρεμόπουλο και τους Οικολόγους Πράσινους τους παρακολουθούμε προσεκτικά στις κινήσεις τους και θα σας ενημερώνουμε σχετικά με την πορεία τους.

Ένα δίκιο το έχουν ο Κουβέλης και η ανανεωτική πτέρυγα. Η ανανεωτική αριστερά πλέον εκφράζεται από τους Οικολόγους Πράσινους. Δεν ξέρουμε αν θα γίνουν δεκανίκι ή όχι του ΠΑΣΟΚ μετά τις βουλευτικές εκλογές ή θα ακολουθήσουν αυτόνομη πορεία.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο Συνασπισμός / ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα είναι εκτός βουλής. Άρα δεν έχει νόημα να παρακολουθούμε τους θεατρινισμούς του Αλαβάνου.

Ενδεικτικά για την σύγχυση που επικρατεί, υποδέχεται τον Τσίπρα ο Συνασπισμός και όχι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στον Πολύγυρο.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε απλά εμείς, που κάναμε σκληρή κριτική στον Τρεμόπουλο και στους Οικολόγους ότι, όταν ο Τρεμόπουλος έκανε τις ταρζανιές για τον Κεμάλ, το ψευτομακεδονικό λεξικό κλπ κλπ, οι Οικολόγοι Πράσινοι ήταν συνιστώσα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Άρα ο Τρεμόπουλος δεν εξέφραζε προσωπικές απόψεις, αλλά τις απόψεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Θα επανέλθουμε όποτε υπάρχει λόγος και θα σας κρατούμε ενήμερους.

Λαϊκός ξεσηκωμός για τον αναδασμό στο Αιγίνιο Πιερίας



Λαϊκός ξεσηκωμός αυτή τη στιγμή με μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων στο Αιγίνιο για τον αναδασμό που αποφάσισε να κάνει η Νομαρχία και στoν οποίo αντιτίθενται οι συγκεντρωθέντες, οι οποίοι ζητούν να συμπεριληφθούν στον αναδασμό και τα 75.000 στρέμματα και όχι επιλεκτικά μόνο τα 19.000 που αποφάσισε η Νομαρχία Πιερίας.

Ο πρόεδρος της επιτροπής αγώνα Εμμανουήλ Πραντσίδης κατά του αναδασμού που αποφάσισε η Νομαρχία είπε μεταξύ άλλων :

"Όταν είπαν αυτοί για αναδασμό, δεν ενημέρωσαν τον κόσμο ότι θα κάνουν μόνο τα 19.000 στρέμματα και ο κόσμος για αυτό δεν αντέδρασε το 2003, περιμένοντας να γίνει αναδασμός σε ολόκληρο το Αιγίνιο και όχι σε επιλεκτικές περιοχές.

Όταν έμαθε ο κόσμος το 2007 το τι πραγματικά γίνεται, ξεκίνησαν οι ενστάσεις, αλλά ουδέποτε έλαβαν υπόψη τους τον κόσμο και έκαναν μόνοι τους τις επανεξετάσεις και οι ενστάσεις των κατοίκων απορρίφθηκαν όλες από την επιτροπή αναδασμού της Νομαρχίας. Ο κόσμος δεν θέλει αυτό το "έκτρωμα" και να τα μαζέψουν και να φύγουν όλοι τους.

Σήμερα εδώ στη μεγάλη αυτή συγκέντρωση των κατοίκων, δεν ήρθαν ούτε η επιτροπή αναδασμού από την Κατερίνη, ούτε ο κύριος αντινομάρχης ο Μπουρονίκος που ήταν να έρθει, ούτε κανένας τους. Επίσης πολλά μέσα ενημέρωσης που είχαν δηλώσει πως θα έρθουν, ξαφνικά άλλαξαν πορεία και χάθηκαν στο δρόμο".

Η επιτροπή αγώνα θα συντάξει ένα κείμενο διαμαρτυρίας και θα το κοινοποιήσει λίγο αργότερα.

Πηγή: Λευτεριά

Τουρνουά Φιλίας στη Νικήτη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΙΛΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΤΑΛΙΑΣ – ΙΣΠΑΝΙΑΣ – ΓΑΛΛΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/7/2009
18:00 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
19:00 ΓΑΛΛΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ
21:00 ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/7/2009
19:00 ΙΤΑΛΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ
21:00 ΕΛΛΑΔΑ – ΓΑΛΛΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/7/2009
19:00 ΓΑΛΛΙΑ – ΙΤΑΛΙΑ
21:00 ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΘΩΝΙΑΣ, ΣΤΗ ΝΙΚΗΤΗ

ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ Α.Ο. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΑΜΠΑΡΑΣ ΘΩΜΑΣ

Πάρτυ μασκέ στο Τρίκορφο από τον Σύλλογο Καρναβαλιστών Πολυγύρου



Ο Καρναβαλικός σύλλογος του διευρυμένου Δήμου Πολυγύρου, διοργανώνει μασκέ πάρτυ το Σάββατο 4 Ιουλίου στις 8 μ.μ. στην καντίνα στο Τρίκορφο.

Ελάτε όλοι να διασκεδάσουμε δίπλα στο κύμα με πολύ μουσική, χορό και πολλές εκπλήξεις.

Τιμή πρόσκλησης 5€

Προσκλήσεις θα υπάρχουν επί τόπου αλλά μπορείτε να τις προμηθευτείτε και μέσω των μελών του Καρναβαλικού Συλλόγου.

Για πληροφορίες 6948176363

Μη λείψει κανείς, θα υπάρχει απουσιολόγιο...