Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Η επιστολή Παπανδρέου προς την τρόικα


Στη δημοσιότητα έδωσε το ΠΑΣΟΚ την επιστολή που έστειλε ο Γ. Παπανδρέου προς το ΔΝΤ την ΕΕ και την ΕΚΤ, με την οποία επιβεβαιώνει τη δέσμευση του κόμματος στους στόχους του προγράμματος και στις πολιτικές όπως ορίζονται στο νέο μνημόνιο.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου υποστηρίζει ότι στην Ελλάδα ειδικά, αλλά και στην Ευρώπη, χρειάζονται «νέες πηγές χρηματοδότησης της ανάπτυξης», καθώς και ευρωπαϊκές αποφάσεις «που θα συνεχίσουν να ενισχύουν την αποτελεσματικότητα ενός ευρύτερου τείχους προστασίας, που θα εξασφαλίζουν ηρεμία στις διεθνείς αγορές ομολόγων, και θα εποπτεύουν το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, σε τομείς όπως των οίκων αξιολόγησης».

30άχρονος αστυνομικός των ΜΑΤ έδωσε τέλος στη ζωή του μέσα στις εγκαταστάσεις της οδού Κατσιμίδη στην Θεσσαλονίκη!


Σοκαρισμένοι είναι οι συνάδελφοι του 30χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ  που έδωσε τέλος στη ζωή του μέσα στις εγκαταστάσεις της οδού Κατσιμίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες o αυτόχειρας πυροβολήθηκε με το υπηρεσιακό του περίστροφο μέσα στα αποδυτήρια.

Από τη νεκροψία προκύπτει ότι έβαλε το όπλο στο στόμα και πάτησε τη σκανδάλη. Στη γεμιστήρα δεν βρέθηκε καμία σφαίρα. Γεγονός που αποδεικνύει ότι είχε προσχεδιάσει την πράξη του. Ο 30χρονος υπηρετούσε μόνιμα ως σκοπός. Η βάρδιά του έληξε στις 14:00. Τον βρήκε δύο ώρες αργότερα ο φίλος του στις 16:00.

Σε λίγο καιρό θα παντρευόταν. Σύμφωνα με τους συναδέλφους του ήταν ένα παιδί ηπίων τόνων.

Αυτό το Σάββατο η Ευρώπη φωνάζει "Είμαστε όλοι Έλληνες"


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από Ελληνικές πρεσβείες και προξενεία σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου.

Κύριο σύνθημα στις συγκεντρώσεις συμπαράστασης προς τον Ελληνικό λαό, θα είναι το "Είμαστε όλοι Έλληνες".

Δείτε περισσότερες πληροφορίες March to Athens

Τα δικαιώματα των Μειονοτήτων στην ατζέντα του Οικουμενικού Πατριάρχη


Προτάσεις για τα δικαιώματα των μειονοτήτων που ζουν στην Τουρκία θα υποβάλλει ο Οικουμενικός Πατριάρχης  στην Συνταγματική Επιτροπή της Εθνοσυνέλευσης στις 20 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Στο πακέτο κοινών προτάσεων που αναμένεται να διατυπώσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, παράλληλα με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στην Χάλκη, αναφέρεται και το αίτημα για την χορήγηση στις μειονότητες της δυνατότητας να ασκούν καθήκοντα στο Δημόσιο και να μπορούν να γίνονται δικαστές και εισαγγελείς.

Αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, η Συνταγματική Επιτροπή της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης θα ακούσει στις 20 Φεβρουαρίου τον  κ. Βαρθολομαίο.

Νέα αίτηση Εφραίμ για αποφυλάκιση

Στο Συμβούλιο Εφετών

Βασιλική Κόκκαλη

Μετά το «όχι» της ειδικής ανακρίτριας κυρίας Ειρήνης Καλού στην αίτηση του ηγούμενου Εφραίμ περί αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης, εκείνος μέσω των συνηγόρων του προσέφυγε- όπως αναμένονταν - στο συμβούλιο Εφετών.

Ο ηγούμενος, που βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού για την υπόθεση των «ιερών» ανταλλαγών, κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με την οποία ζητεί την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης, επικαλούμενος και πάλι λόγους υγείας

Αργύρης Λαφαζάνης: Πρέπει να πάρουν το μήνυμα μη υποταγής οι εταίροι μας (Video)

Αρχαία, βυζαντινά και νεώτερα ναυάγια εντοπίσθηκαν στις ελληνικές θάλασσες

Ηταν φορτωμένα με αμφορείς και χρηστικά αγγεία των πληρωμάτων

Ναυάγια αρχαία, βυζαντινά αλλά και νεώτερα, καθώς και ένας βυθισμένος στη θάλασσα οικισμός εντοπίσθηκαν από τις υποβρύχιες αρχαιολογικές έρευνες που έγιναν το φθινόπωρο από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων στην οποία προΐσταται η δρ. Αγγελική Γ. Σίμωσι.

Τέσσερα, άγνωστα ως τώρα ναυάγια, που ήταν φορτωμένα με αμφορείς και χρηστικά αγγεία του πληρώματος εντοπίσθηκαν και καταγράφηκαν κατά την έρευνα στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου του Ηρακλείου Κρήτης ως την νησίδα Δία στο διάστημα από 23 Σεπτεμβρίου έως 16 Οκτωβρίου.

Γρηγόρης Ψαριανός: «Ο Λουκάς Παπαδήμος αποτελεί εγγύηση» !!!


Κλιμάκιο της «Δημοκρατικής Αριστεράς», με επικεφαλής το βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανό πραγματοποίησε επίσκεψη στην Τρίπολη και σε συνέντευξη τύπου, ανέφερε ότι ο νέος εντολοδόχος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, «είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να αποτελεί εγγύηση, γιατί είναι αποδεκτός και από την κοινωνία και από το πολιτικό κατεστημένο και από τις τράπεζες, τα χρηματιστήρια, την Ευρώπη και το μέσο πολίτη».

«Νομίζω», πρόσθεσε, ότι «δεν θα είναι μαριονέτα, δεν θα είναι κούριερ κανενός, ούτε διαμεσολαβητής του δικομματισμού και ταχυδακτυλουργός για να διατηρήσει τις ισορροπίες του δικομματισμού, που είναι γαντζωμένος στην εξουσία και δεν θέλει να αποχωρήσει”.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει

Επιστολή του Αντώνη Σαμαρά, στους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ


Δείτε την επιστολή προς τον Ντράγκι, στα αγγλικά εδώ


Όπως ήδη έχω αναφέρει στην επιστολή μου της 23ης Νοεμβρίου 2011, το Κόμμα μου, η Νέα Δημοκρατία, έχει δεσμευτεί για την επιτυχία των στόχων του Προγράμματος Σταθεροποίησης, των βασικών πολιτικών του καθώς και της εφαρμογής τους. Το ίδιο ισχύει και για το Μνημόνιο/Οικονομική και Χρηματοπιστωτική Συμφωνία (MoU/MEFP) που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την περασμένη Κυριακή, με μεγάλη πλειοψηφία βουλευτών.

Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα μου εκφράζει τη δέσμευσή του:

* Να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Να υποστηρίξει ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές στις αγορές εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και το φιλόδοξο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που περιέχει το πρόγραμμα.

Να κλείσει τώρα η πόρτα του φρενοκομείου

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Επειδή η Ελλάδα εξακολουθεί να κρέμεται από μια κλωστή.

Επειδή οι δανειστές συνεχίζουν να παίζουν με τον πόνο μας, καθώς εξακολουθούν να συνομιλούν με πρόσωπα που έχουν πάψει να εκτιμούν.

Επειδή τα επεισόδια της προηγούμενης Κυριακής ήσαν πολύ σοβαρά, μαρτυρούν ύπαρξη σχεδίου αποσταθεροποίησης και κραυγάζουν υπέρ της ανάγκης άμεσης εκτόνωσης.

Επειδή η χώρα συνεχίζει να διαθέτει μια πολυπληθή κυβέρνηση που δεν κάνει τίποτε, στην οποία έχει προστεθεί μια Βουλή που θυμίζει φρενοκομείο.

Κύμα αλληλεγγύης για την Ελλάδα προκαλούν τα μέτρα λιτότητας

Γίνεται λόγος για «μακάβριο χορό από τους γύπες της χρηματαγοράς»

Τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας έχουν προκαλέσει ένα κύμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα. Ο διευθυντής της γαλλικής εφημερίδας Humanité απηύθυνε κάλεσμα στους λαούς της Ευρώπης και στους εργαζόμενους να στηρίξουν τον ελληνικό λαό, ενώ η εκπρόσωπος του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ, έκανε λόγο για «πολύ δύσκολες θυσίες» του ελληνικού λαού.

«Είναι απαράδεκτο ότι στον 21 αιώνα, στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ο λαός που κληροδότησε στον κόσμο τις αρχές της δημοκρατίας, ποδοπατείται σήμερα από τις ευρωπαϊκές αρχές» αναφέρει ο διευθυντής της Humanité, Πατρίκ Γιαρίκ.

«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι μπορεί να αγνοηθεί η εθνική του κυριαρχία και ότι μπορεί να υπόκειται σε μια δημοσιονομική πειθαρχία και έλεγχο, ενώ οι χρηματοπιστωτικές αγορές και οι τράπεζες ληστεύουν με τοκογλυφικά επιτόκια.

Δελτίο Τύπου του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής


ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ & MARKETING
ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Πολύγυρος, 15 Φεβρουαρίου 2011

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής & Marketing Ν. Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος συμμετείχε στην Επιτροπή Θρησκευτικού Τουρισμού, ως τακτικό μέλος, που έλαβε χώρα στις 14 Φεβρουαρίου στο Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού. Το θέμα της συνεδρίασης ήταν η παρουσίαση της Ελλάδας ως θρησκευτικού προορισμού στις εκθέσεις της Ρωσίας.

Η Χαλκιδική - Άγιο Όρος θα έχει stand σε ξεχωριστό περίπτερο του ΕΟΤ από το οποίο θα προβληθούν όλα τα πλεονεκτήματα του νομού καθώς και άλλων περιοχών της χώρας (Μετέωρα, Πάτμος κλπ.) σε σχέση με το θρησκευτικό τουρισμό.

Κυριακή Τεκτονίδου: «Δεν είσαι ο Γιώργος που αγαπούσα μια φορά...»


Επιστολή-καταπέλτης από τη διαγραφείσα βουλευτή του ΠαΣοΚ στον κ. Παπανδρέου

Για «μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ» που «έχει πάρει διαζευκτήριο, μια για πάντα από την κοινωνία», κάνει λόγο σε επιστολή-καταπέλτη για το Κίνημα, τον πρόεδρο του και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά την πρόσφατη ψηφοφορία για τη δανειακή συμφωνία, η διαγραφείσα βουλευτής Κυριακή Τεκτονίδου.

Μεταξύ άλλων η βουλευτής - η οποία απείχε της ψηφοφορίας την Κυριακή- υπογραμμίζει πως «αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί όλους τους μεγαλοπαράγοντες του κόμματος σήμερα, δεν είναι η διαγραφή κάποιων από το ΠΑΣΟΚ, αλλά η διαγραφή του ιδίου του Κινήματος από την ατζέντα της κοινωνίας», ενώ αίσθηση προκαλεί η ειρωνική αναφορά της προς τον Γ. Παπανδρέου, ότι με την αποχή της τον βοήθησε να βρει «τις χαμένες του ηγετικές δεξιότητες».

Τι γλώσσα χρησιμοποιούσε ο Ισαάκ Νεύτων;


Το πανεπιστήμιο Κέμπριτζ, όπου δίδασκε ο διάσημος φυσικός και μαθηματικός Ισαάκ Νεύτων, επιτρέπει πλέον για πρώτη φορά τη διαδικτυακή πρόσβαση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου στα ψηφιοποιημένα χειρόγραφα και πρωτότυπα τυπωμένα έργα του μεγάλου επιστήμονα.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται η πρωτότυπη τυπωμένη έκδοση του αριστουργήματός του «Principia Mathematica» (Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας), μαζί με τις εμβόλιμες σχετικές χειρόγραφες σημειώσεις και απαντητικά σχόλια στους επικριτές του, που ο ίδιος είχε κάνει πάνω στο δικό του αντίτυπο.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν», περισσότερες από 4.000 σελίδες, δηλαδή περίπου το ένα πέμπτο του αρχείου του Νεύτωνα, που διατηρεί το φημισμένο πανεπιστήμιο,

Αμερικανοί ενδιαφέρονται για αεροσκάφος... made in Φλώρινα!


Δείτε και το παλιότερο σχετικό θέμα με το αντίστοιχο video, εδώ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώνουν αμερικανικές εταιρείες για την εμπορική αξιοποίηση ενός αεροπλάνου που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στη Φλώρινα!

Σχεδιαστής και κατασκευαστής δεν είναι κάποιος επαγγελματίας αεροναυπηγός, αλλά ο πρόεδρος της Αερολέσχης Φλώρινας Γιώργος Ηλιόπουλος, δημιουργός δύο αεροσκαφών.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και διαβάζουμε στο athina984.gr, o κ. Ηλιόπουλος ήταν αστυνομικός και «τα λεφτά δεν περίσσευαν». Όταν επισκέφθηκε ειδικά καταστήματα στον Καναδά, κάποιος τού έδωσε την ιδέα να κατασκευάσει αεροπλάνο με υλικά που μπορούσε να βρει.

Έτσι, κατασκεύασε το πρώτο του ξύλινο αεροπλάνο, χρησιμοποιώντας παλιά έπιπλα και ένα αναπηρικό καροτσάκι, ενώ τοποθέτησε κινητήρα αυτοκίνητου.

Αργύρης Λαφαζάνης: Δεν μπορώ να αντέξω πλέον την ταπείνωση του λαού μας



Ο Αργύρης Λαφαζάνης εξηγεί γιατί αποφάσισε να παραιτηθεί από βουλευτής προκειμένου να μην ψηφίσει το μνημόνιο 2.

Είχε κρύψει 270.000 ευρώ σε τενεκέ και του τα έκλεψαν

Καλά να πάθει. Τα έβγαλε από τις τράπεζες ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι κορόιδα που δεν τα απέσυραν, για να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα...
«Φτερά» έκαναν 270.000 ευρώ που είχε κρύψει σε έναν τενεκέ στο πατάρι της επιχείρησης του, ένας 55χρονος ιδιοκτήτης κέντρου συνεστιάσεων σε περιοχή της Σητείας Λασιθίου.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 55χρονος, πρώην λιμενικός, έσπευσε πριν από λίγες ημέρες να αποσύρει από τράπεζα τις οικονομίες του, φοβούμενος το ενδεχόμενο πτώχευσης.

Τις τοποθέτησε σε ένα μεταλλικό κουτί -τενεκέ- και τις έκρυψε στο πατάρι της επιχείρησής του.