Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Τύπου Ν.Ε.Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Μεσσηνίας


Το epixeiro.info εξελίσσεται και προσφέρει στη νέα γενιά


Στον αέρα η νέα, βελτιωμένη beta έκδοση του

Συνεχίζοντας μία προσπάθεια που ξεκίνησε ακριβώς πριν ένα χρόνο, ως Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε σήμερα τη νέα έκδοση του epixeiro.info.

Μίας ιστοσελίδας, που στόχο έχει να προετοιμάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους νέους ανθρώπους που διεκδικούν σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή μία θέση εργασίας στην αγορά εργασίας αλλά και να αναδείξει την έννοια της επιχειρηματικότητας μέσα από σύγχρονα μέσα και τρόπους.

Το epixeiro.info είναι το προϊόν μίας προσπάθειας που δημιουργήθηκε από την εθελοντική εργασία νέων ανθρώπων και συνεχίζει να προσφέρει ενημέρωση και πρακτικές πληροφορίες ιδιαιτέρως χρήσιμες για την εποχή μας.

Αποχώρηση Ραγκούση από το ΠαΣοΚ λόγω «λίστας Λαγκάρντ»

Καταγγέλλει τον Ευ. Βενιζέλο για τον χειρισμό της υπόθεσης

Χασαπόπουλος Νίκος

Την αποχώρησή του από το ΠαΣοΚ ανήγγειλε με γραπτή δήλωσή του ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, κ. Γιάννης Ραγκούσης.

Με δήλωσή του καταγγέλλει τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για τους χειρισμούς που αφορούν τη «λίστα Λανγκάρντ».

«Η συνείδησή μου επιβάλλει να αποχωρήσω από το σημερινό ΠαΣοΚ, από ένα ΠαΣοΚ στο οποίο έχουν επικρατήσει πλήρως οι αντιλήψεις και οι πρακτικές του πολιτικού κατεστημένου της μεταπολίτευσης», σημειώνει ο κ. Ραγκούσης και προσθέτει:

Ο Friedrich Schneider κορυφαίος οικονομολόγος για ζητήματα παραοικονομίας επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος ΔΕΣ



Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και πιο συγκεκριμένα το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών τίμησαν τον φιλέλληνα διακεκριμένο Αυστριακό οικονομολόγο Friedrich Schneider απονέμοντάς του τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα του Τμήματος. Στο παρελθόν τον ίδιο τίτλο είχαμε  την τιμή να αποδεχτούν η Α.Ε., ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, η Α.Ε., ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, και ο κορυφαίος επιστήμονας των Διεθνών Σχέσεων Kenneth Waltz.

Ο Friedrich Schneider είναι διεθνώς αναγνωρισμένος για το έργο του σχετικά με την παραοικονομία και κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσα από την έρευνα του έχει διατυπώσει προτάσεις για την πάταξη της παραοικονομίας, της φοροδιαφυγής και για τη διέξοδο της χώρας μας από την κρίση. Επιπλέον, με δηλώσεις του στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχει υποστηρίξει ότι  η έξοδος της χώρας από το ευρώ θα είχε μεγάλο κόστος για όλες τις πλευρές και θα ήταν "ανοησία".

Ο Παπανδρέου στη Βουλή για το… πανεπιστήμιο στον Όλυμπο

Τι είπε…

Χρήστος Μπόκας

Την εμφάνισή του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής έκανε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να καταθέσει την άποψή του ως πρώην πρωθυπουργός,  υπουργός Παιδείας αλλά και νυν βουλευτής, πρόεδρος της διεθνούς σοσιαλιστικής και καθηγητής πανεπιστημίου για την… ίδρυση διεθνούς πανεπιστημίου στον Όλυμπο.

Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου μετά από ένα μήνα απουσίας από τα κοινοβουλευτικά δρώμενα επέλεξε την συνεδρίαση της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων σχετικά με την Ίδρυση Διεθνούς Ιδρύματος Κλασικών Σπουδών και Ερευνών, με την επωνυμία “Olympic School of Mythology - Olympic Academy of Classical Studies”, με έδρα τη Μακεδονική Πιερία για να παρέμβει.

Μαρκεζίνης: Υπαρκτός ο κίνδυνος Εθνικού Διχασμού

Για υπαρκτό κίνδυνο ενός νέου Εθνικού Διχασμού προειδοποιεί ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης. Επιμένει να καλεί άπαντες σε Εθνική Συμφιλίωση πριν να είναι αργά

Για τεράστιο κίνδυνο ενός νέου Εθνικού Διχασμού, ο οποίος κατά τον ίδιο μπορεί να υπερβεί σε αγριότητα και πολυπλοκότητα τους αντίστοιχους του 1915 και 1945 έκανε λόγο ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης.

Με αυτόν τον τρόπου ουσιαστικά περιέγραψε με δήλωσή του στο antibaro.gr τις συνθήκες και τις απειλές που βιώνει η χώρα στην παρούσα κατάσταση.

"Παρέμεινα εκτός κομματικής πολιτικής από τότε που ξεκίνησα να ασχολούμαι δημοσίως με τα προβλήματα της χώρας μου πριν 5-6 χρόνια. Περαιτέρω, αντιστάθηκα μετ’ επιμονής σε επαναλαμβανόμενες και δελεαστικές προτάσεις να αναμειχθώ ενεργά στην πολιτική.

Συνελήφθη ο πρώην γ.γ. εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος

Οι αστυνομικές αρχές τον συνέλαβαν σπίτι του λίγο πριν την απολογία του στον ανακριτή

Λαμπρόπουλος Β. Γ.

Συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης, στο σπίτι του στην Κηφισιά ο πρώην Γενικός Γραμματέας Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας και στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννης Σμπώκος.

Για τη σύλληψή του είχε εκδοθεί ένταλμα από τον ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή στο οποίο αναφέρεται: «Μετά τις απολογίες των συγκατηγορουμέων σας ενισχύθηκαν οι υποψίες μας για την ενοχή σας». Μέχρι τις 23.30 ο κ. Σμπώκος ήταν ακόμη στο σπίτι του στην Κηφισιά όπου η έρευνα συνεχιζόταν.

Σε ψυχοθεραπευτικό ίδρυμα ο 34χρονος που επιχείρησε να κόψει την... γενειάδα του μητροπολίτη Ιγνάτιου


Έγκλειστος σε ψυχοθεραπευτικό ίδρυμα, βρίσκεται, με εντολή του εισαγγελέα, ο 34χρονος, που το απόγευμα της Κυριακής, προσπάθησε, με μαχαίρι, να κόψει τη γενειάδα του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

Ο 34χρονος, ακινητοποιήθηκε, πριν προλάβει να ολοκληρώσει το «έργο» του, από ανθρώπους που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το Κέντρο Νεότητας «Πέρασμα», επί της οδού Βασσάνη 63, στο Βόλο και συνελήφθη από την Αστυνομία, ενώ στον εισαγγελέα που οδηγήθηκε, διατάχτηκε ο εγκλεισμός του, σε ψυχοθεραπευτικό ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη, όπου και μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι ο νεαρός,