Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Βορίδης: «Ναι στον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας»!

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ

 Δήλωση «βόμβα» του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη, που είναι θετικός στον πλειστηριασμό, ακόμα και των πρώτων κατοικιών, για την αποπληρωμή των δανείων προς τις τράπεζες.

Στη δήλωση που έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό, είπε ότι κάποια στιγμή πρέπει να ληφθούν ξεκάθαρα μέτρα, για να αποπληρωθούν οι οφειλές των πολιτών, προς τις τράπεζες.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Οι αναστηλώσεις στα Προπύλαια της Ακρόπολης

Τα Προπύλαια της Ακρόπολης με εμφανή τα σημεία αναστήλωσης

Ενα τμήμα κυονόκρανου βάρους 700 κιλών το «μυστικό» των αρχαιολόγων

Θερμού Μαρία

Ζυγίζει 700 κιλά και είναι ένα τμήμα μόνον του κιονόκρανου των Προπυλαίων της Ακρόπολης (βάρους τεσσάρων τόνων αυτό), που έχει αποκολληθεί από τη θέση του εδώ και ένα χρόνο! Πρόκειται για ένα από τα «μυστικά» που κρατούσαν στην Ακρόπολη οι επιστήμονες, αφού βεβαίως προχώρησαν αμέσως στην περίδεση του κιονόκρανου, που πλέον έφθασε η στιγμή να αναστηλωθεί κανονικά. Το γεγονός άλλωστε, ότι βρίσκεται στη βορειοδυτική γωνία του μνημείου, που δεν είναι επισκέψιμη _ μάλιστα είναι και περισχοινισμένη _ δεν αφήνει περιθώριο κινδύνου για τους επισκέπτες.

Πώς δημιουργήθηκε το φεγγάρι;


Δύο νέες έρευνες υποστηρίζουν ότι η Σελήνη σχηματίστηκε από την ένωση μικροσκοπικών κομματιών ενός κονιορτοποιημένου πλανήτη που εκτοξεύτηκαν στο διάστημα από μία καταστροφική σύγκρουση με τη Γη 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια πριν.

 Τα νέα ευρήματα έρχονται να ενισχύσουν την επικρατούσα θεωρία της «γιγαντιαίας πρόσκρουσης». Προηγούμενες εκδοχές της θεωρίας υποστήριζαν ότι η Σελήνη δημιουργήθηκε μετά από την πρόσκρουση στη Γη ενός αγνώστου ουράνιου σώματος στο μέγεθος του Αρη. Η παρόμοια κατεύθυνση της περιστροφής της Γης και της τροχιάς της Σελήνης είναι ένα από τα ισχυρότερα επιχειρήματα αυτής της θεωρίας. Όμως η θεωρία αυτή παρουσίαζε αρκετά κενά.
Οι δύο νέες μελέτες προσφέρουν εξηγήσεις για το πώς η Γη και η Σελήνη έχουν την ίδια γεωχημική σύσταση, αλλά με δύο διαφορετικές προσεγγίσεις.

Βρετανικό «ποτάμι» διαδηλώσεων κατά της λιτότητας


Με πανό, σφυρίχτρες και πολύχρωμα μπαλόνια

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο κέντρο του Λονδίνου κατά των μέτρων λιτότητας που έχει υιοθετήσει η βρετανική κυβέρνηση. Διαδηλώσεις είχαν επίσης προγραμματιστεί στη Σκοτία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Πυροσβέστες, νοσοκόμες, εκπαιδευτικοί, μαζί με πολλούς άνεργους και συνοδευόμενοι από βουλευτές της αντιπολίτευσης βγήκαν στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας με σφυρίχτρες και κρατώντας πολύχρωμα μπαλόνια και πανό, που έγραφαν «Όχι στις περικοπές».

Περισσότερα από 250 λεωφορεία ναυλώθηκαν για να μεταφέρουν τους διαδηλωτές στο Λονδίνο.

Αναχαιτίστηκε το «Εστέλ»

Αναχαιτίστηκε από το ισραηλινό ναυτικό το φινλανδικό πλοίο «Εστέλ», που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και κατευθυνόταν στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ισραηλινών αρχών.

Στο ιστιοφόρο επιβιβάστηκαν την περασμένη Τρίτη (εν πλω στα διεθνή ύδατα, 12 μίλια νότια της Κρήτης) πέντε Έλληνες, μεταξύ των οποίων δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι κ.κ. Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και Δημήτρης Κοδέλας.

Στο πλοίο επιβαίνουν άλλοι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι από τη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Ισπανία, καθώς και πολίτες από